Eιμαι χαμενος.......
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 17
    Junior Member

Eιμαι χαμενος.......

Καλησπερα σε ολους....

Να πω την αληθεια κυριως θελω να πω το προβλημα μου καπου γιατι μου φαινετε αρχιζω να τρελαινομε...

Παντα προσπαθουσα να ειμαι δικαιος με ολους τους ανθρωπους και να βοηθαω τους γυρω μου οπως μπορουσα.Ειμαι 26 ετων.Ειμουν παχυσαρκος για 7 χρονια.155 κιλα ακριβως.
    Γενικοτερα δεχομουν πιεσεις για να αδυνατισω πραγμα που μονο με εκανε να νιωθω ασχημα...Μην τα πολυλογο....Καταφερα τον Μαιο με τον δικο μου τροπο να χασω μεχρι τωρα που σας μιλαω 48 κιλα με καθαρη πεζοπορια/τρεξιμο/ασκησεις ( δεν εχω δωσει φραγκο πουθενα 4 μηνες τωρα....ουτε διατροφες ουτε διαιτες ουτε τιποτα).

Πιστευα οτι αυτη η κινηση μου θα ηταν η αρχη για να ξεκινησω την ζωη μου παλι απο την αρχη.Ειμαι ανεργος και μενω με τους δικους μου.
    Το καλο ειναι οτι αρχιζω να περνω αποφασεις χωρις να χρειαζομαι την γνωμη κανενος (αλλαζω ευκολα γνωμη αν με μιλησει ο αλλος)...
    Κανω μια υπερπροσπαθεια να βρω δουλεια την τελευταια βδομαδα.
    Και τωρα παμε στα ωραια τις υποθεσης...

Δυστυχως οποιος με πιεζει κ με συμπεριφερεται ασχημα τον βγαζω απο την ζωη μου.Να σημειωσω οτι δεν σκεφτομαι πονηρα κ λεω τα πραγματα με το ονομα τους και συνηθως αντικρουομαι με πολυ κοσμο.Βριζουν τους Αλβανους για παραδειγμα κανω μανουρα.Κοροιδευουν τους χοντρους κανω μανουρα.Γενικοτερα οτιδηποτε αντιτιθεται στις αποψεις μου το λεω.Στην αρχη με ομορφο τροπο παντα αλλα οπως ξερετε συνηθως η συζητηση παντα ξεφευγει.

Εχω φτασει στο σημειο επειδη λεω τα πραγματα με το ονομα τους κ δεν μπορω να ακολουθησω τον φιλων μου το προγραμμα να με βγαζουν απο την ζωη τους.Η φαση ειναι οτι δεν εχω κανεναν φιλο πλεον.

Κανα 2 περιστασια που βρεθηκαν θελαν κατι απο μενα .....

Το αλλο το κωλοπαιδο με εκανε μανουρα γιατι δεν ειχα λεφτα να τον ακολουθησω στις εξορμησεις κ δεν δεχομουν να με κερασει.Με εβγαλε απο την ζωη του γιατι ειχα αξιοπρεπεια.

Λοιπον παιδια εχω απιστευτο θυμο μεσα μου.Η φαση ειναι οτι εχω και μια παραπανω απο το φυσιολογικο δυναμη και πραγματικα ανησυχω μην καποια μερα χασω τον ελενχο και κανω σε καποιον κακο (δεν εχω χασει ποτε τον ελενχο).Με εχουν στριμωξει πατερας κ αδερφος στιν γωνια μετα απο εναν καυγα κ εχω πιασει απο τον λαιμο κ τους 2 κ ειμαι 1 κλικ να το χασω...
    Πραγματικα φοβαμαι για το τι ειμαι ικανος να κανω αν το χασω.Δεν μπορω να βρω κατι να ξεσπασω.Εχω αναπτυξη μια πολυ αθλητικη ζωη πλεον αλλα δεν βοηθαει στην ψυχολογια μου.
    Να σημειωσω οτι δεν εχω φραγκα για τιποτα.Παιδευομαι να βρω κατι σαν χομπυ να μπορω να ξεσπαω η εστω να ηρεμω.

Ειναι Σαββατο βραδυ κ ειμαι μεσα στο σπιτι μου γιατι δεν εχω ουτε 1 ευρω να παω καπου.Παροτι ειμαι υπερ κοινωνικος δεν μπορω να βρω καποιον/α στα ιδια οικονομικα ζορια με μενα....
    Η κοπελα μου σημερα με παρατησε γιατι δεν ειχα λεφτα να την ακολουθω στα ξενυχτια της.Και το χειροτερο ειναι οτι το ειπε.
    Μπορει να ειμαι πονηρος ανθρωπος αλλα σε καμια περιπτωση δεν ειμαι χαζος.Το περιμενα κατι τετοιο παρολα αυτα ηλπιζα οτι δεν θα συνεβαινε....

Μπορω να γραψω βιβλιο για το πως νιωθω κ τη ζωη εχω περασει.Προσπαθω να αλλαξω κ να μην ξεκοβω ευκολα απο τους γυρω μου αλλα οσο το κανω αυτο τοσο ποιο πολυ με πατανε κ τοσο ποιο πολυ τρελαινομε......

Εχτες περασα να πω ενα γεια στο μπαρακι που ηταν οι κοπελα μου οι 2 ξαδερφες μου και ενα ακομη παλικαρι.Καθησα να κανω ενα τσιγαρο χωρις να παραγγειλω κατι.Μεσα σε 15 λεπτα το παιδι σηκωσε κ τις 3 κ της πηρε κ εφυγαν για να συνεχισουν το ξενυχτι.Εκεινη την στιγμη με εκανε να φαινομαι σαν ο ποιο ξεφτιλας τις παρεας μπροστα στην κοπελα μου κ τις ξαδερφες μου.Κατεβασα το κεφαλι καληνυχτησα κ εφυγα.Τα νευρα μου ειναι τσαταλια απο χτες.Τρεμω ολοκληρος.Το θεμα ειναι οτι αν πιαστω με το παιδι μπορει να ξεφυγω κ να κανω κατι πολυ ασχημο....

Δυστυχως βλεπω τα πραγματα γυρω μου απο μια διαφορετικη οπτικη γωνια.Οι περισσοτεροι βλεπουν ζητιανο κ λενε ''αυτος εχει ποιο πολλα απο εμας'' εγω βλεπω κ λεω ''δεν γαμιεται...τι ειναι 1 ευρω? μια τυροπιτα μειον για μενα,ενα μεσημεριανο γι αυτον''...Το χειροτερο ειναι οτι δεν τα λεω αυτα στους γυρω μου για να το παιξω μητερα τερεζα ειναι οτι τα σκεφτομαι.....

Νιωθω τοσο στο περιθωριο που δεν ξερω τι να κανω..................

Ολες οι συμβουλες δεχτες....................

Ελπιζω να μην σας κουρασα.......

Senior Member
    Καλε μου Μητσο....πραγματικα δεν βλεπω να εχεις κανενα προβλημα.....οι αλλοι εχουν το προβλημα...αλλα εχουμε μαθει να μη μιλαμε κι οταν καποιος μιλησει μας φαινεται περιεργο...γιατι μας λεει ξεχασμενες αυτονοητες αληθειες...

Προσπαθησε απλα να κατανοησεις οτι δεν γινεται να αλλαξεις εσυ τους ανθρωπους και τον τροπο που σκεφτονται...κανενας δεν μπορεσε ποτε..
    απλα μαθε να μη σε ενδιαφερει τι σκεφτονται οσοι δεν αξιζουν τον σεβασμο σου...οπως δεν θα σε ενδιεφερε τι σκεφτεται..ενας τενεκες...

το θεμα με τα οικονομικα ειναι μεγαλο...δυστυχως πολυς κοσμος δεν εχει λεφτα...και δεν εισαι μονος σου σε αυτο...το μονο θετικο ειναι οτι τωρα κανεις μπορει να μιλαει ανοιχτα για το οτι δεν εχει χρηματα...παλια η φτωχεια ηταν κατι σαν μιασμα ,σαν κολλητικη ασθενεια....στην αλαζονικη ελλαδιτσα...
    Πιστευω σιγα σιγα θα βρεις τις ισορροπιες σου ..οταν νιωσεις πως δεν χρειαζετε να δινεις σημασια σε ανθρωπους και συμπεριφορες που δεν αξιζουν...η πραγματικη δυναμη ειναι η αδιαφορια και η απολυτη διαγραφη....
    η ουσια ειναι στο περιεχομενο ενος ανθρωπου...στην ανθρωπια,στην ευαισθησια του...στο ποσο νοιαζεται για οσα συμβαινουν γυρω του...
    δεν ειναι ουτε στα φραγκα,ουτε σε αυτα που αγοραζουν τα φραγκα....
    καμμια φορα φιλε μου....ειναι καλυτερο να εισαι στο περιθωριο ....απο το να χορευεις σε ενα κυκλο ενα χορο που δεν σου ταιριαζει....
    υπομονη ,ψυχραιμια και θα τις βρεις τις ακρες σου....
    ο καθενας για τον εαυτο του..κι ο θεος εναντιον ολων

Member
    καλησπερα και το πρωτο που πρεπει να πω ειναι συχαρητηρια για την προσπαθεια που εκανες για τα κιλα σου!ειναι ενα ομορφο δωρο για σενα και για τον εαυτο σου!καλε μου μητσο δν νομιζω πως εσυ φταις στην ολη κατασταση!!!φταιει το οτι καταντησε ο περισσοτερος κοσμος αντρες και γυναικες να βλεπουν τον αλλο ως ενα ωραιο πορτοφολι!οποτε να χαιρεσαι που σε παρατησε το γκομενακι της γραμμης και φιλοι που απλα δν αξιζες να εχεις!αν θες μια μικρη συμβουλη μονο,να μην τα περνεις ευκολα κρανιο!κ γω ειμαι ψιλονευρικη και ανχωδης τυπος και επειδη ειμαι πολυ ειλικρινης σε καταλαβαινω!αλλα το να ανεβαινουν οι παλμοι μας καθε τοσο δν κανει καλε μ!!!!απο κει και υστερα ψαξε να βρεις μια δουλεια,σε οτι σε ενδιαφερει να κανεις,γραψτους ολους κανονικοτατα και κοιτα να εχεις παρτιδες με ανθρωπους που γουσταρουν το μητσο επειδη ειναι ντομπρος και οπως ειναι!!!σου ευχομαι οτι καλυτερο!υπομονη και προσπαθεια και ειμαι σιγουρη οτι θα πανε ολα καλα!!!!!!!!

Junior Member
    Απλως με τρελαινει το γεγονος οτι ειμαι τις περισσοτερες μερες μονος.....και με εκνευριζει ταυτοχρονα....
    Σημερα που ημουν σαββατο βραδυ μεσα εχω φρικαρει....
    Και ολα αυτα συμβαινουν γιατι δεν μ αρεσει να ειμαι δηθεν κ να υποκρινομαι....
    Πολλες φορες φανταζομαι οτι περνω εκδικηση απο οσους με πληγωσαν στην ζωη μου αλλα ποτε δεν θα μπορουσα να συμπεριφερθω ετσι.......

Και το χειροτερο ειναι οτι αν βρω μια δουλιτσα οπως υπολογιζω οχι μονο θα φτιαξει η ζωη μου αλλα θα κολλησουν κ οι γυρω πανω μου...Καθε φορα που προσφερα κατι σε καποιον παντα εμενε.Μολις με τελειωνε αυτο το κατι εφευγε.Το πιστευετε οτι ο δηθεν κολλητος μου οταν εκανα διαιτα με ετρεχε απο φαγαδικα σε φαγαδικα?Και οταν του το ειπα με κοροιδευε.Ξερω οτι δεν περιστρεφεται ο κοσμος γυρω απο εμενα αλλα υπαρχουν στιγμες που νιωθω οτι προσπαθουν να με βγαλουν τρελο......

Member
    γλυκε μου να σου πω 2 πραγματακια ως μεγαλυτερη (37) και loner(προτιμω δηλαδη τη μοναξια μου απ τον κοσμο)

κατ αρχας εχωκαποιες ερωτησεις¨.που μενεις?αθηνα η επαρχια?εχεις σπουδασει κατι?γιατι σε τρομαζει το οτι δεν εχεις φιλους?θυμαμαι οταν το ελεγα στη ψυχιατρο μου μου ελεγε...φαντασου οτι εισαι το μοναδικο ατομο στον πλανητη και πρεπει να επιβιωσεις...το θεμα ειναι...οταν ειχα καταθλιψη ενιωθα ακριβως οπως εσυ...μονη και οτι θα πεσουν οι τοιχοι να με πλακωσουν.οταν βγηκα απ το τουνελ ομως(και το καταλαβα οτι βγηκα γιατι εχω ξαναπαθει καταθλιψη αλλες 3 φορες) ενοιωθα τοσο καλα με μενα που δε με νοιαζει αν θα δω καμια γνωστη το σαββατο βραδυ.μη σου πω οτι προτιμω να καθομαι σπιτακι μου με το σκυλακι μου και να βλεπω σειρες στο ιντερνετ απ το να βγαινω να πινω και να λεω ανουσιες μαλακιες με δηθεν φιλεναδες.ο καλος μου λειπει γερμανια να βρει δουλεια οποτε παλι μονη μου ειμαι αλλα δεν εχς κανενα προβλημα μη σου πω γουσταρω κιολας

αλλα ετσι ενιωσα αφου θεραπευσα την καταθλιψη.ηρεμη.χωρις να νιωθω οτι χρειαζομαι καποιον.εχεις τη δυνατοτητα να πας σ ενα καλο ψυχιατρο?οικονομικη εννοω.εστω μια φορα να σε κατευθυνει.

οσο για τους φιλους αν θες στειλε μου προσωπικο μυνημα.και τα λεμε οποτε θες.θεωρησε με φιλη σου.ειμαι καθηγητρια αγγλικων και εχω πολλα παιδια στην ηλικια σου.ζητα ομως βοηθεια απο καποιον ειδικο.οχι φιλο.δε θα μπορεσουν να βοηθησουν

Junior Member
    Λια μου ειμαι απο θεσσαλονικη κ δεν εχω σπουδασει κατι.Εργασια κ χαρα απο τα 16.

Το θεμα ειναι οτι δεν αντεχω την μοναξια.Μεχρι κ στον υπολογιστη οταν καθομαι μιλαω στο σκαιπ με ποσο κοσμο.Ειμαι αρκετα κοινωνικος σαν ανθρωπος κ δεν εχω μαθει ετσι κ με φαινετε βαρυ να ειμαι μονος.

Δυστυχως δεν εχω την οικονομικη δυνατοτητα για ψυχιατρο αλλα κ να ειχα χλωμο το εκοβα να πηγαινα.

Εχω 2 ανθρωπους απο το οικογενιακο μου περιβαλλον που με στηριζουν ψυχολογικα παρα πολυ.

Απλως δεν αντεχω να μενω κλεισμενος σπιτι.

Με την αθλητικη ζωη που προανεφερα βγαινω πολυ συχνα για τρεξιμο αλλα οπως κ να εχει δεν μπορω να τρεχω απο το πρωι μεχρι το βραδυ.Εψαχνα ενα χομπυ σχετικα αθλητικο να σπαταλαω καποιες ωρες ακομα εκει αλλα ολα θελουν λεφτα.

Εχω την εντυπωση οτι ολα ξεκινανε απο την δουλεια.Δηλαδη αμα βρω εργασια θα φτιαξουν ολα.Θα παρω κ το οχημα που ηθελα,θα μετακομισω κ σε δικο μου σπιτι και θα αρχισω την ζωη μου.Τωρα μενω κλεισμενος σπιτι γιατι δεν υπαρχει κυριολεκτικα ουτε σαλιο και μερα με την μερα φρικαρω ποιο πολυ.

Quote Originally Posted by Μητσος View Post
    Λια μου ειμαι απο θεσσαλονικη κ δεν εχω σπουδασει κατι.Εργασια κ χαρα απο τα 16.

Το θεμα ειναι οτι δεν αντεχω την μοναξια.Μεχρι κ στον υπολογιστη οταν καθομαι μιλαω στο σκαιπ με ποσο κοσμο.Ειμαι αρκετα κοινωνικος σαν ανθρωπος κ δεν εχω μαθει ετσι κ με φαινετε βαρυ να ειμαι μονος.

Δυστυχως δεν εχω την οικονομικη δυνατοτητα για ψυχιατρο αλλα κ να ειχα χλωμο το εκοβα να πηγαινα.

Δεν βρίσκω κανένα λόγο να πας σε ψυχίατρο, όλα αυτά που γράφεις είναι απόλυτα φυσιολογικά. Στον ψυχίατρο πάμε όταν υποφέρουμε όχι όταν περνάμε μοναξιές...:Ρ

Εχω την εντυπωση οτι ολα ξεκινανε απο την δουλεια.Δηλαδη αμα βρω εργασια θα φτιαξουν ολα.Θα παρω κ το οχημα που ηθελα,θα μετακομισω κ σε δικο μου σπιτι και θα αρχισω την ζωη μου.Τωρα μενω κλεισμενος σπιτι γιατι δεν υπαρχει κυριολεκτικα ουτε σαλιο και μερα με την μερα φρικαρω ποιο πολυ.

Και πολύ καλά κάνεις και έχεις αυτή την εντύπωση. Τα περισσότερα ξεκινούν μέσα από την οικονομική μας ανεξαρτησία και φρόντισε να κάνεις εκεί φόκους. Ψάξου και συμβιβάσου έστω γι αρχή με μια δουλειά που μπορεί να μη σου αρέσει αλλά να σου προσφέρει τη δυνατότητα να βγεις έστω και για ένα καφέ. Δεν μπορώ να κατηγορήσω την κοπέλα σου. Στην εποχή μας δεν περιμένουμε από το σύντροφο να μας βγάλει έξω και να στέκεται πίσω μας με ένα ανοιχτό πορτοφόλι, αλλά έχει η κάθε μια την απάιτηση να έχει τα δικά του χρήματα. Το ίδιο συμβαίνει και με τους φίλους. Σε πόσα σπίτια να κλειστεί κάποιος όταν δεν υπάρχει οικονομική άνεση? Ναι, θα γίνει και αυτό αλλά στην ηλικία τη δική σου δύσκολα μαζεύεται κάποιος σπίτι.
    Να σε συγχαρώ και γω για την προσπάθεια σου να χάσεις τόσα κιλά. Θέλει πολύ δύναμη και πίστη στον εαυτό σου για να τα καταφέρεις...

Member
    δε ξερω γιατι κολλησα με το δικο σου προβλημα...τεσπα οποτε θες να μιλησεις ειμαι εδω...στειλε και προσωπικο μυνημα..κ εγω δεν εχω πολλους(μη σου πω κανενα)φιλους αλλα ουτε που με νοιαζει.ψαξε να βρεις δουλεια.ψαχνε συνεχεια μη το αφησεις.

μην απελπιζεσαι,δεν εχει κανενα νοημα.φιλια

Senior Member
    Διάβασα αυτά που γράφεις και είναι για μένα σχεδόν όλα λογικότατα.
    Και επίσης είσαι ειλικρινής. Θα έχεις διαπιστώσει ότι ο περισσότερος κόσμος δεν θέλει την ειλικρίνεια. Προτιμά να κάνει αυτά που κάνει με τον τρόπο που τα κάνει, ακόμα και λάθος, παρά να παραδεχθεί ότι μπορεί να κάνει λάθος. Εγώ βλέπω γύρω μου εγωϊσμό και ιδοτέλεια, που φυσικά αν το εξετάσει κανείς θα δει ότι προέρχεται από την όχι ειλικρίνεια.
    Δεν σ' αρέσει η κοροϊδία. Και προς εσένα και προς τους άλλους. Αυτό είναι η ειλικρίνεια. Ο άλλος προσπαθεί να μην "δει" την κοροϊδία ή να την καμουφλάρει πίσω από τον γενικό κανόνα "έτσι είναι η κοινωνία".

> Το αλλο το κωλοπαιδο με εκανε μανουρα γιατι δεν ειχα λεφτα να τον ακολουθησω στις εξορμησεις
    > κ δεν δεχομουν να με κερασει.Με εβγαλε απο την ζωη του γιατι ειχα αξιοπρεπεια.

Αυτό είναι ένα σημείο που δεν ξέρω, ίσως διαφωνήσω. Γιατί να μην σε κεράσει; Είναι κακό; Θα το καταλάβω αν το κέρασμα είναι κάποιος τρόπος εκμετάλλευσης (στο παρόν ή στο μέλλον), τότε έχεις δίκιο. Αλλά αν θεωρείς ότι η αξιοπρέπεια σημαίνει να μην δέχομαι βοήθεια από κανέναν, συγνώμη αλλά αυτό δεν είναι αξιοπρέπεια είναι εγωϊσμός. Αξιοπρέπεια είναι να μην φέρεσαι στους άλλους λάθος. Δηλαδή όταν ο Χριστός μιλούσε για το "όποιος έχει δύο χιτώνες να δίνει τον ένα" μιλούσε για αν-αξιοπρέπεια;
    Αξιοπρέπεια: 1. Η ιδιότητα του αξιοπρεπούς, η συμφωνία με τους κανόνες σωστής συμπεριφοράς. 2. Η αίσθηση που έχει ένας άνθρωπος όταν οι άλλοι τον σέβονται και όταν ο ίδιος νιώθει ότι έχει κάποια αξία.

> Κανα 2 περιστασια που βρεθηκαν θελαν κατι απο μενα .....

Κάθε άνθρωπος που κάνει παρέα ή έχει οποιαδήποτε σχέση με κάποιον άλλο, κάτι χρειάζεται, κάτι θέλει. Αλλιώς οι άνθρωποι θα ήμασταν μόνοι. Δεν είναι κακό αυτό. Το θέμα είναι τι και πώς το θέλει. Αλλά αυτό δεν το γνωρίζω, μόνο εσύ μπορείς να το γνωρίζεις. Δηλαδή, δεν ξέρω να σου πω αν ήταν κάτι λάθος ή όχι. Εσύ θα πρέπει να το εξετάσεις.

Junior Member
    Το να βγουμε John και να πει ''Δικα μου'' ειναι οκ.Ομως το να πει κερναω οταν με εχει φερει στο σημειο να του πω οτι δεν εχω την οικονομικη δυνατοτητα με φαινετε ελεημοσυνη...Δεν ξερω ισως να το βλεπω κ λαθος...απλως δεν μ αρεσει να εκμεταλευομαι τους γυρω μου με κανεναν τροπο...

Senior Member
    Μητσο αν εψαχνες για μια δουλιτσα?
    εστω και του ποδαριου?
    εγω παλιοτερα που δεν ειχα την αγοραφοβια, μεχρι και φυλλαδια μοιραζα.
    "ΟΠΟΙΟΣ ΓΛΥΤΩΝΕΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΔΑΚΡΥ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ, ΥΨΩΝΕΙ ΕΝΑ ΜΕΤΡΟ ΤΟ ΜΠΟΙ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ"

Junior Member
    Fragile δεν ψαχνω δουλεια που με βολευει εμενα.Δουλευα 3 χρονια σε διαφημιστικα.Το μεροκαματο πλεον εγινε 15 ευρω τις 7 ωρες...

Για οτι δουλεια μπορεις να φανταστεις εκανα συνεντευξη....

Δεν υπαρχει τιποτα απολυτος.Ενα απολυτηρειο λυκειου εχω ολο κ ολο.

Senior Member
    αχ Μήτσο σε νιώθω απόλυτα θες να ζήσεις είσαι νέος!!!θές να είσαι ανεξάρτητος να δημιουργεις!ασε κ γω μια απ΄τα ίδια με 2 πτυχία ψάχνω παντού!!όσον αφορά τώρα για τις φιλίες γίνε πιο διαλλακτικός μαλάκωσε γιατί και γω στην ηλικία σου ήμουν στην τσίτα και νόμιζα ότι με εκμεταλλεύονται αλλά δεν είναι έτσι όλοι μας θέλουμε κάτι απο όλους!!!κ το παιδί που σου είπε για το κέρασμα δεν νομίζω να το'πε απο ελεημοσύνη και γω στη σχολή όταν δεν είχε ο ένας θα είχε ο άλλος, κάποιες φορές συμβαίνει και τώρα!!!τώρα για την κοπέλα σου μάλλον ήθελε μόνο διασκέδαση και όχι για να είναι μαζί σου βέβαια τα περαιτέρω τα ξέρεις εσύ αλλά μην τις βάζετε όλες σε ένα τσουβάλι γτ κι ο δικός μου γκρίνιαζε για τα λεφτά και ότι και καλά θα θέλω να βγαίνω όταν αυτός δεν θα μπορεί αυτά τα έβγαζε απο το μυαλό του γτ δεν είχα πρόβλημα όταν δεν είχε καθόμασταν μέσα αλλά όταν εγώ δεν είχα την οικονομική δυνατότητα μου έλεγε για 20 ευρώ κάνεις έτσι;;αντε να καταλάβεις τώρα;;;σε καταλαβαίνω ότι γίνεσαι καχύποπτος αλλά μήπως δεν είναι τόσο άσχημα τα πράγματα;

Senior Member
    Μητσομ' (λολ) καταρχην τα μπραβο μου για την υπολοιηση της αποφασης να χασεις τοσα κιλα. Congrats. Αυτο δειχνει οτι εισαι δυνατος ανθρωπος με πεισμα θεληση επιμονη κ υπομονη. Διαβασα στα πεταχτα το ποστ σου κ εχω να σου επισημανω τα εξης : Πρωτον, πολυ καλα κανεις που εισαι ειλικρινης ακομη κ αν εισαι ειλικρινης μεχρι αηδιας ειναι ΧΙΛΙΕΣ φορες προτιμοτερο απ το να υποκρινεσαι κ να το παιζεις δηθεν.. εχουμε πηξει δηθενια u know.. κ στην τελικη καλυτερα να εκφρασεις μια ανησυχια η σκεψη σ ακομα κ υπερβολικη κ αβασιμη να ειναι, παρα ν τριβελιζει το μυαλο σ.. τωρα προσπαθησε να μην εισαι τοσο καχυποπτος για τις προθεσεις των αλλων... το οτι σε κερασε δν σημαινει απαραιτητα οτι σε λυπηθηκε.. καθε αλλο.. αυτο δειχνει οτι πιθανον σε νοιαζεται κ δν ειναι συμφεροντολογος... προσπαθησε να χαλαρωσεις λιγο κ ασε κ κατι να πεσει.. αυτα..
    " I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."

Senior Member
    Quote Originally Posted by Μητσος View Post
    Το να βγουμε John και να πει ''Δικα μου'' ειναι οκ.Ομως το να πει κερναω οταν με εχει φερει στο σημειο να του πω οτι δεν εχω την οικονομικη δυνατοτητα με φαινετε ελεημοσυνη...Δεν ξερω ισως να το βλεπω κ λαθος...απλως δεν μ αρεσει να εκμεταλευομαι τους γυρω μου με κανεναν τροπο...
    Για κάτσε Μήτσε, γιατί εδώ δεν τα λες σωστά.
    Λες: Το να βγουμε John και να πει ''Δικα μου'' ειναι οκ. Μα αυτό απ' ότι κατάλαβα δεν γίνεται να γίνει, γιατί αν θα σου πει (και υποθέτω ότι στο είπε, ή κάνω λάθος; ) να βγείτε εσύ θα αρνηθείς γιατί δεν έχεις την οικονομική δυνατότητα. Αν είναι έτσι, τότε πώς απαιτείς κάτι που έχει αποκλειστεί λόγω συνθηκών;

Και λες: Ομως το να πει κερναω οταν με εχει φερει στο σημειο να του πω οτι δεν εχω την οικονομικη δυνατοτητα με φαινετε ελεημοσυνη...
    Μα πότε θα πρέπει να το πει; Αν είμαι με κάποιον, όταν του πω και καταλάβει ότι δεν έχω την οικονομική δυνατότητα, τότε μπορεί να προθυμοποιηθεί να με κεράσει. Π.χ.
    Κώστας: Θες Μήτσο να πάμε για ένα ποτό;
    Μήτσος: Δεν γίνεται Κώστα γιατί δεν έχω πολλά χρήματα.
    Κώστας: Μήτσο, τότε μπορώ να σε κεράσω εγώ.
    Μήτστος: Ευχαριστώ Κώστα, πάμε.

Δεν είναι απλό;

Όσο για την ελεημοσύνη, είναι μια έκφραση που παίρνει συνήθως αρνητική έννοια. Εγώ πιστεύω, μακάρι οι άνθρωποι να έκαναν ελεημοσύνες. Ο τρόπος βέβαια είναι που μετράει. Αν δώσεις κάτι με σκοπό να μην πάρεις τίποτα είναι ελεημοσύνη (ως εδώ καλά). Αν δώσεις κάτι με σκοπό να κερδίσεις κάτι άλλο αυτό είναι ανταλλαγή, αλληλοβοήθεια (και εδώ καλά). Αν δώσεις κάτι με σκοπό να κερδίσεις κάτι άλλο χωρίς όμως να το κάνεις φανερά, αυτό είναι εκμετάλλευση.

Βέβαια, αυτά που λέω, ίσως είναι ανοησίες, γιατί δεν ξέρω τις πραγματικές καταστάσεις, μπορεί εσύ να καταλαβαίνεις περισσότερα που είσαι στην κατάσταση, ενώ εγώ από μακρυά απλά υποθέτω. Μόνο εσύ μπορείς να καταλάβεις τις δικές σου πράξεις και σκέψεις, και τις πράξεις και σκέψεις του άλλου. Μόνο εσύ μπορείς να καταλάβεις το άτομο αυτό.
    Last edited by John11; 11-09-2012 at 06:42.

Page 1 of 2 12 LastLast