Results 1 to 13 of 13
Thread: Την οικογένεια δεν τη διαλέγεις
-
09-09-2012, 22:43 #1
Την οικογένεια δεν τη διαλέγεις
Πριν λίγο είχα έναν άσχημο και πολύ εντονο καυγα με την οικογενεια μου. Συγκεκριμένα, αύριο φεύγω απο το σπιτι σε μια αλλη πολη για σπουδες και απο τον Γενάρη με στέλνει το πρόγραμμά μου στο εξωτερικο με την προοπτικη κιολας να βρουμε εκει δουλεια. Επομενως χθες εκανα μία αποχαιρετηστηρια συγκέντρωση στο σπιτι με τους πιο κοντινους μου ανθρωπους και σημερα ηρθε η ωρα να αποχαιρετισω τους γονεις μου. Το προβλημα ομως ξεκιναει απο αλλου. Χθες το απογευμα ο αδερφος μου επεσε με το αυτοκινητο σε ενα πλαινο χαντακι με αποτελεσμα να καταστραφει σε μεγαλο βαθμο, αυτος ομως δεν επαθε απολυτως τιποτα. Απο χθες λοιπον αρχισαν οι συζητησεις περι καινουργιου αυτοκινητου, καθως ο αδερφος μου εργαζεται εξω απο τη Θεσσαλονικη και πηγαινοερχεται συνεχεια για εξωτερικες δουλειες, επομενως του ειναι απαραιτητο. Τα οικονομικα μας ωστοσο εχουν καπως περιοριστει, οποτε ολο αυτο εφερε αναστατωση στην οικογενεια. Τελοσπαντων, βρεθηκε μια λυση, η οποια δεν συμπεριλαμβανει καινουργιο αυτοκινητο, καθως τα χρηματα ειναι πολλα. Κι εκει που καθομασταν ολοι στο σαλονι ωραια και καλα και τα λεγαμε, ειπα στον αδελφο μου οτι οντως, ας μην παρει καινουργιο αμαξι γιατι ειναι η τριτη φορα μεσα σε ενα χρονο που διαλυει το αμαξι, καθως δεν οδηγαει καλα, τρεχει και ειναι γενικα ενας πολυ ατσαλος οδηγος. Επισης ειναι 27 και το παιζει πολυ και καλα ο γαμιας της γειτονιας και κανει τις κλασσικες μαλακιες που κανουν πολλοι με τα αμαξια για επιδειξη. Έτσι λοιπον, επειδη τον θεωρω εναν κινουμενο κινδυνο, ειπα ας μην παρει καινουργιο. Και αυτος το θεωρησε μεγαλη προσβολη και αρχισε να μου λεει οτι δεν υποστηριζω καθολου τα μελη της οικογενειας κτλ κτλ. Ε κι εγω του απαντησα οτι σε τετοια θεματα πρεπει να ειμαστε ειλικρινεις και ρεαλιστες γιατι παιζονται ζωες. Και μου λεει, α ναι? Θες να ειμαι ειλικρινης? οκ λοιπον. Και αρχισε να μου λεει ποσο χαλια ειμαι εμφανησιακα και οτι εχω παρει βαρος και πρεπει να κανω διαιτα και οτι ετσι πως ειμαι κανεις δεν θα με κοιταξει ποτε και αλλα τετοια. Εκεινη τη στιγμη με πληγωσε παρα πολυ, γιατι ειναι η τελευταια μου νυχτα στο πατρικο και οι γονεις μου εφτιαξαν το αγαπημενο μου γλυκο και γενικα ηταν πολυ συγκινημενοι. Και αυτος τα χαλασε ολα. Με πηρανε τα κλαματα και απο το πουθενα αρχισα να οδυρομαι και να φωναζω για το ποσο κακος και προσβλητικος ειναι ολα του τα χρονια, για το ποσο ρεζιλι με κανει συνεχεια στους φιλους μου, για το ποσο παρτακιας ειναι και δε νοιαστηκε για μενα ουτε μια φορα να με παρει ενα τηλεφωνο και γενικα μου βγηκε ενα ξεσπασμα απιστευτο. Μετα μπλεχτηκαν και οι γονεις στον καυγα και καταληξαμε ο πατερας με ανεβασμενη πιεση, η μαμα να κλαιει στο δωματιο της, εγω σε κριση απιστευτου ξεσπασματος και ο αδερφος να μας κοιταει αδιαφορος με ενα τερμα εκνευριστικο υφος. Σας γραφω γιατι η ψυχη μου ποναει .
- 09-09-2012, 23:16 #2
Προσπάθησε να ηρεμήσεις και να μην ανταλλάξετε κι άλλες κουβέντες.
Ο αδερφός σου όπως φάνηκε έχει πάρα πολλά απωθημένα και προσωπικά προβλήματα. Όμως δεν είσαι ψυχοθεραπευτής του για να του τα λύσεις. Πρέπει να λύσει τα θέματά του μόνος του. Εννοείται ότι θα αγνοήσεις όλα αυτά που άκουσες και δεν θα τα πάρεις στα σοβαρά.
Κατά τα άλλα, καλή αρχή να έχεις.
09-09-2012, 23:25 #3
Χάου καλησπέρα,
η αλήθεια είναι βρε παιδί μου ότι κι εσύ το παρατράβηξες λίγο.. κι αυτό φαίνεται απ' την περιγραφή που κάνεις.. λες λοιπόν ότι ενώ βρίσκεται λύση
που δεν συμπεριλαμβάνει καινούργιο Ι.Χ., εσύ κι ενώ όλα εξελίσσονται ωραία και καλά, μια ιδιαίτερη για σένα βραδιά, δίνεις συνέχεια στο θέμα.. και πλέον
με αναφορές σε προσωπικό επίπεδο που τον μειώνουν και τον θίγουν, όταν δηλ. π.χ. του λες "δεν τόχεις για οδηγός.." "είσαι κινούμενος κίνδυνος.." κ.λπ.
Έχεις αναρωτηθεί γιατί το έκανες πρώτα εσύ, γιατί το πως αντιδρά εκείνος στην συνέχεια είναι εξ αιτίας της δικής σου απαξιωτικής συμπεριφοράς;
Τέλος πάντων.. συνηθισμένοι καβγάδες ανάμεσα στα αδέλφια! Σου εύχομαι καλή συνέχεια και να μας θυμάσαι πότε-πότε! :)Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις
09-09-2012, 23:29 #4
Σ'ευχαριστω πολυ. έχει οντως πολλα προβληματα και κομπλεξ...το κυριοτερο ολων ειναι οτι ακομη δεν εχει παρει πτυχιο... εδω και 9 χρονια... ενω εγω παω για δευτερο μεταπτυχιακο. Εκει πιστευω κομπλεξαριζεται αρκετα. Επισης συνεχως θελει να με προσβαλει και να με μειωνει...λες και ετσι νιωθει καλυτερα κατα μια εννοια.
09-09-2012, 23:32 #5
Καλησπερα μαρκέλα και σε ευχαριστω πολυ. Το θεμα ειναι οτι δεν του τα ειπα ολα αυτα, αυτα τα σκεφτομαι μονο, αυτο που του ειπα ηταν οτι οντως καλυτερα να μην παρεις αμαξι γιατι τελευταια εχουν γινει πολλα και στην τελικη ο,τι βγαζει απο τη δουλεια τα δινει να ξανασυναρμολογει αυτο το δυσμοιρο το αμαξακι. Και ναι κι εγω πολλες φορες θελω να τον πληγωσω ηθελημενα, μονο και μονο επειδη ολα αυτα τα χρονια μου φερεται με αυτον τον ασχημο τροπο. Ενδομυχα δηλαδη πολλες φορες θελω να του κανω κακο.
09-09-2012, 23:36 #6
- In this old house where every door is open
καταρχην θα συμφωνησω με την μαρκελα απο πανω με ο,τι σου ειπε, και θα προσθεσω οτι ναι νιωθει καλυτερα οταν σε προσβαλει και σε μειωνει. Απο οτι φαινεται ειναι απο τους αντιδραστικους ανθρωπους που οταν νιωθει οτι πληγωνεται ο εγωισμος του και ο ανδρισμος του εστω και στο ελαχιστο για να αισθανθει ο ιδιος καλυτερα προσπαθει να σε πληγωσει με λογια τρεις φορες χειροτερα. Συνηθως τα λογια σε αυτες τις περιπτωσεις δεν ισχυουν κιολας. 20+ χρονια αδερφια, θα μπορουσες να ειχες καταλαβει αυτο το χαρακτηριστικο του, και να μην τον προκαλουσες, αλλιως θα πρεπει να ηξερες την αντιδραση του! Γιατι ετσι ειναι καθαρα σαν να τον προκαλεσες.... Ποτε δεν ειναι αργα βεβαια να ανακαλυπτουμε τις αδυναμιες των αλων και τις δικες μας και να φερομαστε αναλογα!!
09-09-2012, 23:41 #7
έχεις δικιο σε όλα αυτα.... το πιστευετε οτι περσυ τετοια εποχη ειχα φυγει στο εξωτερικο και θυμαμαι οτι παλι στο αεροδρομιο ειχαμε τσακωθει πολυ ασχημα. Γενικα για να ειμαι ειλικρινης, δε μου λειπει ουτε τον θελω στη ζωη μου και ας ειναι αδελφος μου. Δε νιωθω πλεον να μας ενωνει κατι ουσιαστικο.
09-09-2012, 23:50 #8
Θάθελα να σου πω ακόμα ότι την οικογένεια ναι μεν δεν την διαλέγεις, αλλά είτε το θέλουμε είτε όχι αποτελεί κομμάτι του ψυχισμού μας αναπόσπαστο.
Αυτό σημαίνει ότι καλό είναι οι σχέσεις μας με τους δικούς μας να αποκαθίστανται, όσο αυτό είναι δυνατόν, γιατί οι ανασφάλειές μας διαφορετικά δεν μας
αφήνουν να ενηλικιωθούμε κι έτσι ν' αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικά τις διαπροσωπικές μας σχέσεις. Λένε ότι όταν είμαστε μικροί νομίζουμε ότι μπορούμε
ν' αλλάξουμε τον κόσμο, μεγαλώνοντας θέλουμε ν' αλλάξουμε τα παιδιά μας, τελικά το μόνο που μπορούμε ν' αλλάξουμε είναι ο εαυτός μας κι έμμεσα
τότε κι άλλοι δέχονται την αλλαγή μας και ή θ' αλλάξουν κι αυτοί ρόλο απένταντί μας ή τουλάχιστον δεν θα μας εμποδίζουν στην εκπλήρωση των αναγκών μας.Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις
09-09-2012, 23:54 #9
Εγώ πιστεύω ότι σε ανθρώπους για τους οποίους ενδιαφερόμαστε, πρέπει να τους λέμε την αλήθεια καθαρά. Εφόσον ο αδερφός σου έχει πρόβλημα οδικής συμπεριφοράς πρέπει να του το πεις, και σε αυτόν και στους γονείς σας. Δεν είναι καθόλου αστείο ή απλό πράγμα, είναι πολύ επικίνδυνο.
Δεν πιστεύω ότι τον προκάλεσες με το να του το πεις. Εξάλλου για το καλό του το είπες. Αλλά δεν έχει σχέση το να λες εσύ κάτι που αφορά την ζωή του άλλου και ο άλλος να σε προσβάλει λέγοντάς σου ότι είσαι χάλια. Δηλαδή... bitch please! Προφανώς δεν βρήκε κάτι ουσιαστικό να πει και θέλησε να σε πληγώσει χτυπώντας σε σε σημείο κάτω από τη μέση.
Γεγονός που θεωρώ ότι επιβεβαιώνει τα περί κόμπλεξ.
10-09-2012, 01:11 #10
Οι γονεις τι σταση κρατανε?
10-09-2012, 08:44 #11
Θα μπορούσες να του απαντήσεις
Δλδ, εάν επανέλθω σε "νορμάλ" κιλά, θα γίνεις νορμάλ οδηγός ή νορμάλ άνθρωπος??
χαχαχά! & σόρρυ γιά το μπλάκ χιούμορ
Ο αδερφός σου δέν κάνει τίποτε άλλο από το να εκμεταλεύεται την ανοχή και την υποστήριξη της οικογένειας. Εσύ έχεις αξιοπρέπεια και περγαμηνές, αυτός όμως "κρατάει το μαγαζί". Και δέν μπορεί να το αλλάξεις, αλλά ούτε και χρειάζεται. ...σκέτη φθορά
Κρατάμε τα όμορφα και κοιτάμε μπροστά
##
Συμφωνώ !διαρκής αναθεώρηση ________________________________________ Β α σ ί λ η ς
10-09-2012, 23:44 #12
Κλασσικη συμπεριφορα νεομαγκα (ψευτομαγκα) καγκουριλικι στο φουλ το μονο φιγουρινι ενα αμαξι (φιατακι) με σκασμενα λαστιχα κ με κινδυνο να γινει τροχαιο η ενα 50αρι παπι με τρυπια εξατμιση για να κανει θορυβο απ οπου περναει ο βαρυμαγκας.. απορω με την υπομονη σ κ πως τον ανεχεστε.. αλλα μν το σκεφτεσαι πλεον θα φυγεις κ θα ανοιξεις μια νεα σελιδα κ χες στους αλλους κ αστους να κουρευονται..
επισης διαφωνω με αυτους π ειπαν οτι εσυ τον προκαλεσες.. κατα τη γνωμη μ πολυ καλα του ειπες κ λιγα του ειπες.. διοτι η συγκεκριμενη συμπεριφορα δν ειναι κατι π αφορα μονο τον ιδιο... αλλα δυστυχως παρεισφρειει κ στο πεδιο ελευθεριας των αλλων.. οκ ελευθερια να κανεις ο,τι θελεις αλλα η ελευθερια του ενος σταματαει εκει π αρχιζει η ελευθερια του αλλου.. αμα θελει να σκοτωθει ας παρει το αμαξακι του να παει να στουκαρει σ ενα τοιχο no prob, ομως δν εχει κανενα δικαιωμα να θετει σε κινδυνο τη ζωη αλλων.. διοτι ενας ανευθυνος κ ανιδεος οδηγος αποτελει δημοσιο κινδυνο.. τι φταιει ο πεζος/ αλλος οδηγος κτλ επειδη καποιος κουβαλαει μαλακια στον εγκεφαλο? don 't worry θα του ρθει καμια μερα καμια κληση θα φαει ενα προστιμο κ θα στρωσει...
καλο ταξιδι να σου ευχηθω κ να κοιτας τον εαυτο σ πανω απ ολους κ απο ολα! :)" I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."
12-09-2012, 01:34 #13
Καλό ταξίδι!!! προφανώς έχεις φύγει τώρα. Άσχετο αλλά πραγματικά μου άρεσε τρομερά η αφήγηση του απιδιού και ένα σχόλιο από carry και έριξα πολύ γέλιο (όχι κοροϊδευτικά αλλά ήταν ωραίο χιούμορ). Να'στε καλα παιδια! Καλη αρχή και σε σένα φίλε εκει που πας!!