απεγνωσμενα ζηταω βοηθεια!!! - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 31 to 45 of 54
    Junior Member
    Δεν γνωρίζω τι ακριβώς σημαίνει η παρουσία αίματος αλλά συνήθως είναι σημάδι πως κάτι πρέπει να αλλάξεις, το σίγουρο είναι ότι αφού σταμάτησες να το κάνεις ελαχιστοποιείται η πιθανότητα να δημιουργηθεί κάποιο πολύ σημαντικό πρόβλημα. Συνέχισε έτσι!!!!!!

Χαχαχα, δεν χρειάζεται να τρως μόνο φρούτα και λαχανικά, μπορείς να τρως πάρα πολλά διαφορετικά φαγητά χωρίς άγχος αρκεί να τα καταναλώνεις με μέτρο. Το ότι αντιμετωπίζεις την πρόκληση του εμετού αυτή την στιγμή είναι επιτυχία από μόνο του, σταδιακά η διατροφή σου θα επανέλθει σε ισορροπία. Καταλαβαίνω ότι είναι πολύ δύσκολο αλλά προσπάθησε να μην σου είναι έμμονη ιδέα. Είμαστε τόσο πολυδιάστατοι σαν άτομα που όταν το αντιληφθείς θα αναγνωρίσεις πόσο λάθος είναι να καθορίζεις την εικόνα για τον εαυτό σου αποκλειστικά μέσο του βάρους σου.
    Last edited by John80; 15-09-2012 at 22:03.

Junior Member
    Quote Originally Posted by ελεανα View Post
    την τελευταια φορα που εκανα εμετο εβγαλα και αιμα μαζι,ειναι ανησυχιτικο? Σημερα ειναι η 3η ημέρα χωρίς εμετο αλλά στο θέμα φαγητού συνεχιζω να μην τρώω φυσιολογικά σαν άνθρωπος και με μέτρο! Ο διαιτολόγος μου έδωσε μια μη στερητική διατροφή αλλά αρνούμαι να την ακολουθήσω. Εκεί που το πρωί εως το μεσημερι τα καταφέρνω μια χαρά το απόγευμα τρώω βλακείες ανούσιες, χωρίς να της κάνω εμετο απλά πάω ένα μεγάλο βραδινό περίπατο το βραδυ να ξεχνιέμαι από την πρόκληση εμετου. Ποτέ θα σταματήσω επιτέλους να τρώω ανθυγιεινά? Αρνούμαι να τρώω φρούτα και λαχανικά τα σιχάθηκα!!
    Κοίταξε το αίμα σίγουρα δεν είναι καλό, είναι σημάδι οτι πρέπει οπωσδήποτε να σταματήσεις.. όσο για τις βλακείες που τρως είναι λογικό, να έχει μπεί το μυαλό σου σε μια διαδικασία του να θέλεις αυτά που δεν πρέπει να έχεις.. Είσαι πολύ πιεσμένη αυτή τι στιγμή και έχεις μπλοκάρει.. εγώ θα έλεγα να μην πιεστείς τώρα με την υγιεινή διατροφή, να αφήσεις τον σώμα σου να σου πεί τι θέλει να τρώει για ένα διάστημα και απλά να συνεχίσεις τους περιπάτους (ακόμα καλύτερα και λίγο ποδήλατο σιγά-σιγα, κάνει θαύματα) ώστε να μην κάνεις εμετούς, να καις κάποιες θερμίδες και να δουλεύει ο μεταβολισμός σου.. Μετά απο ένα διάστημα που θα έχεις ηρεμήσει πιθανόν να θέλεις η ίδια να ξεκινήσεις να τρώς καλύτερα (γενικώς μην έχεις την εντύπωση ότι ποτέ δεν θα πρέπει να τρώς λιπαρά και junk food, και αυτά κάθε τόσο ''χρειάζονται'', όλοι τρώμε βλακείες που και που, το καθημερινό είναι το πρόβλημα)..Τώρα είσαι ήδη πιεσμένη που έκοψες τους εμετούς οπότε μην πιεστείς κι άλλο..Το πιο βασικό είναι να μην ξανακάνεις εμετό..!

Junior Member
    μου ειναι τοσο δυσκολο νιωθω σκασμενη και πρισμενη απο το φαγητο θελω να σταματησω να τρωω και δεν μπορω λες και το κανω μηχανικα και οσο συνεχιζω ετσι θα παρω και αλλα κιλα και μετα και αλλα και αλλα και παει λεγοντας. θελω επιτελους να νιωσω το στομαχι μο ελαφρυ και να μην υπακουω στο φαγητο!!!

Junior Member
    μου ειναι τοσο δυσκολο νιωθω σκασμενη και πρισμενη απο το φαγητο θελω να σταματησω να τρωω και δεν μπορω λες και το κανω μηχανικα και οσο συνεχιζω ετσι θα παρω και αλλα κιλα και μετα και αλλα και αλλα και παει λεγοντας. θελω επιτελους να νιωσω το στομαχι μο ελαφρυ και να μην υπακουω στο φαγητο!!!
    Κοίταξε ή το ένα θα κάνεις ή το άλλο.. Υγιεινή διατροφή λες δεν μπορείς αυτή τη στιγμή γτ νιώθεις πιεσμένη, να το πάρεις σιγά σιγά σε πανικοβάλλει.. Δεν ξέρω τι άλλο να σου πω παρά μόνο να μην περιμένεις θαύματα απο τη μία στιγμή στην άλλη, ούτε μαγικό ραβδί, υπομονή και επιμονή θέλει και να έχεις λίγο πιο θετική στάση..

Εγώ όλα αυτά που σου λέω είναι απο εμπειρίες δεκαετίας, δεν γίνεται εν μία νυκτί να αλλάξουν όλα, χαλάρωσε.. :)

Junior Member
    Είσαι 16 και μόνο 65 κιλά, έχεις όλο τον χρόνο μπροστά σου και τις καλύτερες δυνατές συνθήκες (από άποψη ορμονών και μεταβολισμού) να διαπλάσεις το σώμα σου σύμφωνα με υγιεί πρότυπα στο μέλλον, μην υποτιμάς αυτούς τους δυο παράγοντες. Είναι καλό να φροντίζουμε την εξωτερική μας εμφάνιση αλλά αυτό που έχει απόλυτη προτεραιότητα είναι η ψυχική και σωματική μας υγεία, αυτή πρέπει να προστατεύσεις με κάθε τρόπο. Χωρίς να είμαι ιδικός θα σου πρότεινα σε αυτή την φάση να προσπαθήσεις σταδιακά να καθαρίσεις την διατροφή σου από τα junk food (εννοείτε συνεχίζοντας να καταναλώνεις όλες τις υπόλοιπες τροφές κανονικά). Συμφωνώ ότι δεν πρέπει να σου είναι έμμονη ιδέα και ότι είναι δύσκολο "να χωρέσεις 2 καρπούζια στην ίδια μασχάλη" αλλά αντίθετα με την mayhem πιστεύω ότι δεν βοηθάνε στην ψυχολογία σου, το σύντομο συναίσθημα ευφορίας που έρχεται μετά την κατανάλωση junk food συνήθως ακολουθείτε μετά από κάποια ώρα από ακόμα ποιο απότομη και έντονη πτώση της ενέργειας και της διάθεσης λόγο του ότι αυτές οι τροφές βρίσκονται πολύ ψηλά στον γλυκαιμικό δείκτη και προκαλούν πολύ απότομες διακυμάνσεις της ινσουλίνης στον οργανισμό. Σε αυτό προσθέτονται οι ενοχές και ανασφάλειες που αυξάνονται λόγο της αστάθειας στην ψυχολογίας σου. Aπλά λόγο του ότι ο οργανησμος σου τα έχει συνηθίσει και θα τα ζητάει πολύ έντονα (cravings) για κάποιο διάστημα ίσως είναι καλύτερα να τα μειώσεις σταδιακά... για παράδειγμα κόψε για αρχή μόνο ένα είδος από αυτές τις τροφές (πχ. πατάκια κτλ) και μετά από δυο εβδομάδες ή περισσότερο σταμάτα και μια ακόμα (πχ. γλυκά) κοκ. Πρόοδος όχι τελειότητα.

Πάντως μην αγχώνεσαι, μόλις σταθεροποιήσεις την συναισθηματική σου κατάσταση με σωστή διατροφή (όχι δίαιτα) και γυμναστική αργά και σταθερά θα βελτιώσεις και την υγεία σου και την εμφάνισή σου. Δεν υπάρχει τίποτα τέλειο μην προσπαθήσεις να το φτάσεις θα απογοητευτείς.

Junior Member
    Σε καμία περίπτωση δεν συνιστώ στο κορίτσι να τρώει junk food, τα αντίθετα της έχω πει.. Απλώς δεν είναι δυνατόν να ξεκινάς μια δίαιτα με το σκεπτικό να μην αγγίξεις ποτέ σου κάτι λιπαρό.. Χρειάζονται και οι πιο λιπαρές τροφές ενίοτε (όταν κάνεις μόνιμα υγιεινή διατροφή).. Αυτό που εννοούσα είναι οτι όταν κάνεις πολύ πειθαρχημένη διατροφή όπως εγώ με τα ελάχιστα δυνατά λιπαρά, μία στο τόσο (συνήθως μια φορά ανα εβδομάδα/δεκαήμερο) καλό είναι να τρέφεσαι με κάτι πιό λιπαρό (αυτό εννούσα junk, για μένα junk είναι οι πατάτες, ένα σοκολατάκι ή κάτι τηγανητό). Επίσης αυτό που προσπάθησα να την συμβουλεύσω είναι αν τελικά κάνει μια τέτοια ''γουρουνιά'' με πραγματικά ''κακό'' φαγητό να μην νιώθει ότι είναι το τέλος του κόσμου γτ κάποιες φορές όλοι υποκύπτουμε σε τέτοια φαγητά.. Σαφώς όμως όσο το λιγότερο τόσο το καλύτερο!! Αργότερα αν μπεί σε μια σειρά θα έχει την δύναμη να μην τα αγγίζει καν παρα μόνο μέσα στα πλαίσια του προγράμματος της..

Junior Member
    ''γουρουνιά'', γέλασα με αυτό :)

οκ, το ίδιο λέω και εγώ

Junior Member
    ισως δεν εχω πιστεψει τοσο στον εαυτο μου γιατι μετα απο την 5η ημερα χωρις εμετο ξανακοιλησα παλι στα ιδια,λες και ειναι αναποφεκτο να το ξεφορτωθω. Νιωθω απαισια με μισω για αυτο που μου κανω. Οι γονεις μου εμαθαν τα παντα και αυριο εχω ραντεβου με ψυχολογο,δεν ξερω αν θα με βοηθησει, μαλλον αδικος κοπος αφου δεν εχω πιστεψει εγω η ιδια σε εμενα πως θα το κανει ενας αγνωστος?!

Junior Member
    ισως δεν εχω πιστεψει τοσο στον εαυτο μου γιατι μετα απο την 5η ημερα χωρις εμετο ξανακοιλησα παλι στα ιδια,λες και ειναι αναποφεκτο να το ξεφορτωθω. Νιωθω απαισια με μισω για αυτο που μου κανω. Οι γονεις μου εμαθαν τα παντα και αυριο εχω ραντεβου με ψυχολογο,δεν ξερω αν θα με βοηθησει, μαλλον αδικος κοπος αφου δεν εχω πιστεψει εγω η ιδια σε εμενα πως θα το κανει ενας αγνωστος?!
    Μην είσαι τόσο σκληρή με τον εαυτό σου.. Έκανες αρκετά βήματα μέχρι τώρα, τα πισωγυρίσματα είναι μέσα στο πρόγραμμα..Σαν φοιτήτρια ψυχολογίας θα σου έλεγα ότι ο ψυχολόγος θα σε βοηθήσει να βάλεις τα πράγματα σε μια σειρά, απλά πρέπει να είσαι ειλικρινής μαζί του/της και να θέλεις να βελτιωθείς..Προβλήματα έχουμε όλοι Ελεάνα, άνθρωποι είμαστε, και να ξέρεις οτι όσοι παίρνουν την απόφαση να πάνε σε ένα ψυχολόγο έχουν κάνει ήδη πολλά βήματα μπροστά απο τους περισσότερους ανθρώπους που βρίσκονται σε άρνηση..και είναι πολύ κοντά στο να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι..Καλή επιτυχία στη συνεδρία σου!

Junior Member
    Quote Originally Posted by mayhem View Post
    Μην είσαι τόσο σκληρή με τον εαυτό σου.. Έκανες αρκετά βήματα μέχρι τώρα, τα πισωγυρίσματα είναι μέσα στο πρόγραμμα..Σαν φοιτήτρια ψυχολογίας θα σου έλεγα ότι ο ψυχολόγος θα σε βοηθήσει να βάλεις τα πράγματα σε μια σειρά, απλά πρέπει να είσαι ειλικρινής μαζί του/της και να θέλεις να βελτιωθείς..Προβλήματα έχουμε όλοι Ελεάνα, άνθρωποι είμαστε, και να ξέρεις οτι όσοι παίρνουν την απόφαση να πάνε σε ένα ψυχολόγο έχουν κάνει ήδη πολλά βήματα μπροστά απο τους περισσότερους ανθρώπους που βρίσκονται σε άρνηση..και είναι πολύ κοντά στο να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι..Καλή επιτυχία στη συνεδρία σου!
    σε ευχαριστω πολυ να εισαι καλα, πιστευεις πως θα με βοηθησει ενας ψυχολογος ειδικευμενος στις διατροφικες διαταραχες η ακομα και να μην ειναι μπορει να βοηθησει?

Junior Member
    σε ευχαριστω πολυ να εισαι καλα, πιστευεις πως θα με βοηθησει ενας ψυχολογος ειδικευμενος στις διατροφικες διαταραχες η ακομα και να μην ειναι μπορει να βοηθησει?
    Ναι, πιστεύω οτι μπορεί να σε βοηθήσει να μάθεις και να καταλάβεις και εσύ τον εαυτό σου και τις πράξεις σου, σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό.. Και κατ'επέκταση, μέσω ψυχοθεραπείας, να μπορέσεις να αλλάξεις (εφόσον το θέλεις) τον τρόπο που αντιλαμβάνεσαι τα πράγματα.. Επίσης το γεγονός οτι μιλάς σε κάποιον που έχει ακούσει πολλές περιπτώσεις σαν την δική σου και που θέλει πολύ να ακούσει τι έχεις να πείς είναι απο μόνο του καθησυχαστικό.. Μην το φοβηθείς, πάρε όσα περισσότερα μπορείς απο αυτό.. Το οτι είσαι διατεθειμένη να ζητήσεις βοήθεια είναι πολύ σπουδαίο! Βέβαια δεν είναι όλοι οι ψυχολόγοι ίδιοι, αλλά άλλο θέμα αυτό..

Junior Member
    Είναι πολύ δύσκολο αυτό που σου συμβαίνει όντως.. Μια πολύ καλή μου φίλη είχε αυτό το θέμα και το ξεπέρασε μόνη. Καταρχάς θα ήταν καλό να ακούσεις λιγο και το σώμα σου και να μην το ταλαιπωρείς 'ετσι. Αγάπησέ το, το ταλαιπωρείς τρελά και μαζί με αυτό και τον εαυτό σου, την ψυχολογία σου. Αυτοκαταστρέφεσαι και αν το καλοσκεφτεις όλο αυτό δεν δείχνει να έχει κάποιο νόημα και με όλα αυτά δεν κερδίζεις κάτι στην τελική!! Απο ένα σημείο και μετα θα γίνει εξάρτηση δεν θα μπορείς να το σταματήσεις μόνη και θα καταλήξεις σε ψυχολόγο! Θεωρώ ότι θα σου έκανε πολύ καλό κάποιος ειδικός ωστόσο είμαι σίγουρη πως έχεις δύναμη να το παλέψεις..όσο για το κίνιτρο? Ο εαυτός σου καλή μου, που τόσο λίγο φαίνεται να τον αγαπάς! Κάντου ένα δώρο και δες τα πράγματα λίγο διαφορετικά..

Senior Member
    Ελεανα πως παει? Μπες βρε κοριτσι να μας πεις τα νεα σου! :)
    " I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."

Junior Member
    παιρνω και γω κατι παρομοιο... παει ενα χρονος σχεδον που σχεδον καθημερινα τρωω τρωω μεχρι να σπασω... θελω συνεχεια να τρωω και μετα οδηγουμε σε εμετους απο τισ τυψεις.... την τελεθταια βδομαδα πηρα κ καθαρσιο και ολη μερα ειμαι στην τουαλεττα................ πραγματικα καθε μερα λεω σημερα θα το ελεξω ναι σημερα δεν θα υπερ φαω αλλα τιποτα το κανς και το ξανακας... περσι το καλοκαρι εκαμα κ αποπειρα να κοψω τισ φλεβες αλλα το μονο που εκανα ηταν ενα σημαδι επισης πηρα και χαπια ακια μετα εκανα εμετους.δεν ξερω τι να κανω εχς απελπιστει
    φτανει δεν θελω να ξανα φαω τοσο πολυ .... σπανια το ελεγχω .. μου εγινε καθημερινοτητα πολυ φαγητο κ εμετοι και τωρα κ καθαρσιο και ολα για να μην παχαινω που παω δεν ξερω τι εχς φαει κχαινω και χαννω συνεχως κιλα... δεν μπορω ουτε στην δουλεια να συγκενρτωθω ασε που φοβαμε μην το καταλαβουν οι γυρω μου τι μου συμβαινει...θελω να ξεφυγω να ζησω φυσιολογικα... νομιζω οτι οργανισμος μου πολυ συντομα θα τα πεξει.... του κανω κακο συνεχεια... ακομα κ τωρα που γραφω ουτε εχω φαει κ εννοειται θα παω για εμετο αλλα κ καθαρσιο γ να ηρεμησω
    εκοψα

Senior Member
    Χριστινουλα, εξηγησε μ αν θες τι ειναι αυτο το "καθαρσιο" π λες οτι παιρνεις... Κ για ποιο λογο το παιρνεις? Τι δλδ (νομιζεις οτι) προσφερει?
    " I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast