απεγνωσμενα ζηταω βοηθεια!!! - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 16 to 30 of 54
    Junior Member
    Quote Originally Posted by Lacrymosa View Post
    Λοιπον Ελεανα εδω βρισκεται ολη η ουσια για το γιατι συμβαινει κ που κανεις κ εσυ η ιδια λαθος. με βαση τις απαντησεις που εδωσες κ διαβασα θεωρω οτι πρεπει να πας για ψυχοθεραπεια, διοτι εχεις εναν τροπο σκεψης που ειναι 100% λαθος κ επειδη εχω περασει ακριβως τα ιδια κ αναγνωριζω πλεον τον αρνητικο τροπο σκεψης (κ επικινδυνο ενιοτε) κ τις λανθασμενες πεποιθησεις πιστευω ναι πρεπει να πας. δν σου βαζω κ το μαχαιρι στο λαιμο, αλλα σκεψου το, δοκιμασε κ αμα δν μεινεις ευχαριστημενη η δν δεις αποτελεσμα, διακοπτεις, δν σε κραταει κανεις με το ζορι. Επισης να σε ρωτησω ποσο εισαι, γιατι για μικρη σε κοβω.
    Ελεανα ακουσε με κ προσεξε : ΜΕΓΑ λαθος που συγκρινεις τον εαυτο σου με τις φιλες σου. Ειναι τοσο ψυχοφθορο κ κουραστικο π δν οδηγει πουθενα, μονο εσενα φθειρει κ ριχνει. Ο καθενας μας ειναι διαφορετικος, κ οφειλει αν μη τι αλλο να επικεντρωνεται στον ΕΑΥΤΟ του πρωτιστως κ δευτερευοντως στους αλλους, να αναγνωριζει τις αδυναμιες του κ να προσπαθει να αλλαξει τα ασχημα πανω του κ μεσα του. οσο εσυ καθεσαι κ κοιτας τα σωματα των αλλων κοριτσιων κ ζηλευεις κ θυμωνεις, τοσο στασιμη θα μενεις κ θα βουλιαζεις ακομα περισσοτερο. γτ κακο στον εαυτο σ κανεις κ σε κανεναν αλλον. κ στη τελικη χεστηκαν οι φιλες σ αμα τις ζηλευεις επειδη ειναι αδυνατες, αυτες τη δουλεια τους κοιτανε κ ιδου το αποτελεσμα! μηπως να στραφεις κ εσυ στον εαυτο σου, μεσα σου κ εξω σου?
    Επισης να θυμασαι ο,τι αποφασιζεις να κανεις για τον εαυτο σου, ειτε προκειται για εξωτερικη αλλαγη (πχ διαιτα) ειτε για εσωτερικη αλλαγη (πχ ψυχοθεραπεια) να το κανεις για σενα κ επειδη εσυ το θες! ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ Σ Κ ΜΟΝΟ! Αμα το κανεις αποσκοπωντας καπου αλλου, το πιθανοτερο να αποτυχεις, διοτι κανεις δν σου εγγυαται οτι ο σκοπος σ θα επιτευχθει! Διοτι αν δν τελεσφορησει ο στοχος σου τοτε να ξερεις οτι θα κανεις rebound (πισωγυρισματα)! Δλδ πες οτι αδυνατιζεις για να αρεσεις σε καποιο αγορι, κ τελικα δν γινει κατι, εκεινος δν σε θελει ρε παιδι μ, τοτε απο στενοχωρια θα επιστρεψεις εκει που ησουνα!
    Εγω θα περιμενα παντως να δω μια Ελεανα να λεει "Θελω να αδυνατισω για μενα, για να ειμαι υγιης κ ομορφη" κ οχι "Θελω να αδυνατισω για να μν νιωθω κατωτερη απ τις φιλες μ κ να εχω σχεση" :)
    ειμαι 16 ετων ακομα , και το ξερω οτι ο τροπος που σκεφτομαι ειναι τελειως λαθος αλλα επηρεαζομαι τοσο πολυ απο τις παρεες μου. Βλεπω ολα τα αγορακια σε αυτη την ηλικια θελουν εναν κοριτσι με διαστασεις και σωμα της Kate Moss καθως κοιτανε μονο την εξωτερικη εμφανιση και τιποτα παραπανω. Με τα λογια σου σκεφτομαι να το πω στους γονεις μου ακομα και εαν δεν με καταλαβουν τουλαχιστον θα ξερουν τι προκειται να αντιμετωπισω ωστε να με στειλουν σε καποιο ειδικο, θελω πραγματικα να σταματησει αυτος ο εφιαλτης και εαν προκειται η ψυχοθεραπεια να βοηθησει θα κανω οτι χρειαστει για να το ξεπερασω.

Senior Member
    Σου ευχομαι να παρεις τη σωστη αποφαση για σενα κ να το αντιμετωπισεις! Σε κανεναν δν αξιζει να περναει κατι τετοιο! Κ πολυ καλα που το εντοπισες τωρα π ειναι ακομα σε αρχικο σταδιο διοτι εχεις περισσοτερες πιθανοτητες να το αντιμετωπισεις! Αμα το αφησεις θα γιγαντωθει κ θα χρονιασει κ τοτε θα θελει να καταβαλλεις 4πλη προσπαθεια!
    Κοιτα τα αγορακια σε αυτην την ηλικια ειναι ολιγον τι ανωριμα, γενικα ειναι πιο ανωριμα απο τα κοριτσια στην εφηβεια. Επισης τυποι π κοιτανε μονο το εξω κ οχι το μεσα, δεν αξιζουν, κ μολις βρουν κατι καλυτερο θα πηγαινουν εκει για να επιβεβαιωθουν κ να καλυψουν τις ανασφαλειες τους. Με τον καιρο θα βρεις καποιον π θα σε αγαπησει για ολο το "πακετο", εσωτερικο κ εξωτερικο :)
    " I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."

Junior Member
    μακαρι να ειναι ετσι οπως τα λες και να τα καταφερω.. σε ευχαριστω πολυ που μου ανοιξες λιγο τα ματια και εσυ και ολοι οσοι εχουν απαντησει. γιατι ειναι πραγματικα πολυ ψυχοφθορο ολο αυτο,τουλαχιστον παιρνω δυναμη απο ανθρωπους που λενε οτι το εχουν ξεπερασει οπως εσυ και ειναι καλα με τον εαυτο τους. ευχαριστω και παλι,καλα να περνας!!!

Senior Member
    Γεια σου Ελεανα μου! με συγχωρεις γι αυτο που προκειτε να σου στειλω αλλα πρεπει να το δεις ΟΛΟ και ιιιισως μονο ετσι καταλαβεις τι κανεις στον εαυτο σου και ποση προσπαθεια θελει να βγεις απο ολο αυτο!!! http://www.youtube.com/watch?v=7PLDBITfHYA . Κοιτα ειμαι μια κοπελα 22 χρονων με υψος 1.60 που με το ζορυ φτανω 44 κιλα στα καλα μου και πασχιζω απο τοτε που με θυμαμαι να παρω κιλα!!!! Ομως οχι πλεον! Γιατι συνηδητοποιησα πως η εξωτερικη εμφανιση δεν ειναι το παν, συνηδητοποιησα πως μας αγαπανε ολοι για τον εξωτερικο μας κοσμο αλλα για τον εσωτερικο!! Ναι υπαρχουν και αυτοι οι ανθρωποι παρολο που εμεις εθελοτυφλουμε!!! Ασχετως με αυτο δεν μπορω να καταλαβω τι σκατα συμβαινει με τα προτυπα της σημερινης κοινωνιας? Ποιος σας ειπε πως το αδυνατο ειναι και ωραιο??? Γιατι δεν αφηνεις τον εαυτο σου οπως εισαι χωρις να σκεφτεσαι να σκας και να τρελενεσαι κοπελα μου? αγαπα τον εαυτο σου οπως ειναι μην χαραμιζεσαι και αλλοιωνεσαι αλλο σε ανουσια πραγματα και μικροτητες που το μονο που καταφερνουν ειναι να σε κανουν να ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙς ΤΗΝ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΗ ΣΟΥ ΥΓΕΙΑ. Παρε την ζωη στα χερια σου και βγαλε αυτη τυην αρρωστια απο το μυαλο σου!!!! Ασχολεισου με οτιδηποτε σε κανει να περνας καλα και να ξεχνιεσαι...και το πιο ΒΑΣΙΚΟ σταματα να ξερνας θα προκαλεσεις προβλημα στο στομαχι σου , θα χαλασεις και θα σαπισουν τα δοντια σου και μετα σε ποιον νομιζεις πως θα αρεσεις? Τωρα νομιζεις πως ετσι θα γινεις πιο επυθυμητη και πιο ομορφη...αλλα κανεις ΤΡΑΓΙΚΟ ΛΑΘΟΣ! Γονεις, συγγενεις, φιλους δεν εχετε ρε πουστη μου να σας τριξουν τα δοντια και να σας χωσουν ενα χαστουκι να συνελθετε????

Junior Member
    Ελεανα μου εγω δεν προκειται να σου δώσω συμβουλη για το τι πρεπει να κανεις διοτι με ταλαιπωρησε η βουλιμια 5 χρονια κι ακομη δεν το εχω ελεγξει εντελως.Θα σου πω μονο τι εχει δουλεψει σε μενα.(Υπηρξε ενα μεσοδιαστημα 2-2,5 χρονων που ειχα σταματησει τα επεισοδια και ημουν πραγματικα καλα.)Απο τα 16 μου την ηλικια που εχεις κι εσυ τωρα δεν θυμαμαι καν το λογο που ξεκινησα εμετους και υπερφαγια το μονο που καταλαβαινω τωρα πια ειναι οτι τα αιτια ειναι καθαρα ψυχολογικα(π.χ Χαμηλη αυτοεκτιμηση).Το πρωτο σταδιο αντιμετωπισης ειναι, οπως ειπωθηκε να σταματησεις τους εμετους.Οταν αρχιζεις να τρως και δε σταματας εχεις στο μυαλο σου οτι θα αποβαλλεις στη συνεχεια αυτα που εφαγες.Σταματησε το αυτο αμεσα.Τις πρωτες μερες θα ειναι δυσκολο αλλα πιεσε τον εαυτο σου σταματα να αυτοτιμωρεισαι.Επειτα προσπαθησε να γεμιζεις το χρονο σου με πραγματα που σου αρεσουν και σε ηρεμουν.Πηγαινε εναν περιπατο σε καποιο μερος που ξερεις οτι θα σε χαλαρωσει και θα ξεχαστεις.Πιεσε τον εαυτο σου να μη βρισκεται ωρες σε αδρανεια γιατι τοτε αρχιζει η νευρικοτητα και η επιδρομη στο ψυγειο.Η καλυτερη λυση βεβαια θα ηταν να μιλησεις σε καποιον πολυ κοντινο σου ανθρωπο.Εμενα με βοηθησε πολυ ο φιλος που ειχα τοτε αλλα και η μητερα μου η οποια αντιληφθηκε ό,τι εκανα στο μπανιο.Πρεπει να μιλησεις οπωσδηποτε σε καποιον πολυ εμπιστο σου κι επειτα να αρχισεις επαφες με διαιτολογους κλπ.Οπως καταλαβαινεις περασαν 5 χρονια κι ακομη ταλαιπωρουμαι και το κακο ειναι οτι ειχα ενα αξιοθαυμαστο σωμα.Τεσπα σημασια εχει απο δω και περα τι κανουμε.Ελπιζω να σε βοηθησα και σου εφιστω την προσοχη στο εξης.Φροντισε τον εαυτο σου, μην αυτοτιμωρεισαι γιατι εισαι μοναδικη κι αυτο δεν θα στο πει κανεις αν δεν το πιστεψεις πρωτα εσυ.

Junior Member
    -Αντιμετώπισε τα συναισθήματα που σε οδηγούν σε αυτή την συμπεριφορά, χαμηλή αυτοεκτίμηση, ανασφάλεια κτλ
    -Ανέπτυξε υγιείς συνήθειες διατροφής. Οι δίαιτες συνήθως έχουν τα αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα, προσπάθησε να ενημερωθείς σχετικά με το ποιες τροφές είναι καλύτερες για τον οργανισμό και αντικατέστησε με αυτές μέρος του διαιτολογίου σου εξασφαλίζοντας ότι παίρνεις τον απαραίτητο αριθμό θερμίδων ημερήσιος
    -Ξεκίνα να γυμνάζεσαι αν δεν το κάνεις ήδη. Θα βοηθήσει με τον έλεγχο βάρους, την σωματική σου διάπλαση αλλά και με με την ψυχολογία σου (αλλαγή στις ορμόνες και σε όλη την χημεία του εγκέφαλου). Είσαι 16, το σώμα σου είναι τόσο εύπλαστο αυτή την στιγμή όσο δεν θα είναι ποτέ ξανά στην ζωή σου. Η Kate Moss δεν πιάνει μια μπροστά στις αθλήτριες του άλματος επι κοντό και τις τενίστριες.
    -Κλείσε την τηλεόραση, μην διαβάζεις περιοδικά, μην βλέπεις βίντεο κλιπ κτλ. Θα σε οδηγήσουν σε λανθασμένα συμπεράσματα σχετικά με το τι θεωρείται όμορφο.
    -Οι άντρες αντίθετα με την επικρατούσα άποψη δεν ελκύονται μόνο από την εξωτερική εμφάνιση. Το αγόρι που ανέφερες είναι ποιο πιθανό να σου έδειξε μεγαλύτερο ενδιαφέρον όχι γιατί είχες ωραίους κοιλιακούς αλλά γιατί λόγο του ότι αισθανόσουν καλύτερα εξέπεμπες μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, ήσουν ποιο θετική, λιγότερο "σφιγμένη" και χαμογελούσες περισσότερο.
    -Το ποιο σημαντικό από όλα, Μην πέσεις στο άλλο άκρο... η νευρική ανορεξία είναι πολύ επικίνδυνη για κοπέλες, αντιστρέφεται πάρα πολύ δύσκολα και μπορεί να απειλήσει την ίδια σου την ζωή. Δυστυχώς από ότι φαίνεται έχεις ήδη σε κάποιο βαθμό διαστρεβλωμένη αντίληψη για την εικόνα σου. Μακριά από δίαιτες και δούλεψε πάνω στο να αντιστρέψεις τα αρνητικά σου συναισθήματα.
    Last edited by John80; 14-09-2012 at 13:25.

Junior Member
    Lacrymosa είπε παραπάνω οτι είναι 16 ετών.. Εγώ θα έλεγα να μην αποκλείουμε -και ιδιαίτερα απευθυνόμενη σε μιά έφηβη κοπέλα σε μια εμφανώς δύσκολη κατάσταση-το γεγονός ότι μπορεί να προσπαθήσει μόνη της και ότι μόνο με θεραπεία και τίποτε άλλο..Σαφώς και αν κάνει ΣΟΒΑΡΕΣ προσπάθειες και αποτύχουν θα πρέπει να δει ειδικό αλλά κατ'εμέ δεν είναι το 1ο βήμα αυτό.. Για εμένα το σημαντικότερο Ελεάνα μου είναι, αυτό που στην συνέχεια είπε η Lacrymosa, να πιστέψεις στον εαυτό σου ώστε να βγείς απο αυτόν τον φαύλο κύκλο..Ακούγεται κλισέ το ξέρω, αλλά πίστεψε με, έχοντας περάσει παρόμοιες καταστάσεις, στο τέλος θα εύχεσαι να είχες αγαπήσει τον εαυτό σου νωρίτερα ώστε να μην μείνεις και με ένα σωρό προβλήματα υγείας. Γιατί το μόνο σίγουρο είναι ότι κάνεις κακό στην υγεία σου.. Γιατί δεν δοκιμάζεις κάτι πολύ απλό αλλά τρομερά αποτελεσματικό όπως μεγάλους περιπάτους το βράδυ? Εμένα αυτό με βοήθησε να βάλω σε μια τάξη το μυαλό μου-γτ είχα το χρόνο και τη διάθεση να σκεφτώ καθαρά- και να αδυνατίσω πολύ αφού το περπάτημα είναι η ΚΑΛΥΤΕΡΗ άσκηση..Επίσης βοηθάει πολύ και στην μείωση της όρεξης.. μετά απο ένα μήνα ένιωθα ήδη τεράστια διαφορά..

Οσο για τον λόγο για τον οποίο βρίσκεσαι σε αυτή την κατάσταση -το αγόρι-, πρέπει να το πιστέψεις ότι αν δεν του αρέσεις για αυτό που είσαι (προσωπικότητα, αύρα κλπ) τότε ούτως ή άλλως αυτό δεν θα κράταγε ποτέ...Τα αγόρια έλκονται απο κορίτσια με αυτοπεποίθηση, και αυτό πρέπει να βγάζεις προς τα έξω, διαφορετικά όσο κι αν αδυνατίσεις, όλες οι σχέσεις σου θα είναι επιφανειακές.. Εξάλλου οι φίλες σου μπορεί να είναι σούπερ αδύνατες αλλά εσύ μπορεί να έχεις σούπερ μυαλό και προσωπικότητα που αυτό δεν το δίνει καμία δίαιτα..Γενικώς όμως είσαι λιγάκι υπερβολική..65 κιλά δεν είναι σε καμία περίπτωση πολλά!

Σκέψου το, αγάπησε τον εαυτό σου..πήγαινε βήμα βήμα -baby steps- με το φαγητό (σε καμία περίπτωση ακραίες λύσεις!!), και στο μόνο που θα ήθελα να σε συμβουλεύσω να είσαι ΠΟΛΥ ΑΥΣΤΗΡΗ με τον εαυτό σου είναι να κόψεις τους εμετούς.. Εγώ μια μέρα που πονούσε τρομερά το στομάχι μου μετά απο 2 χρόνια εμετών ορκίστηκα στον εαυτό μου οτι ποτε ξανά..θέλω να ζήσω και να είμαι υγιής και να μην κοιτάω πίσω σε μερικά χρόνια και μισώ τον εαυτό μου που με αρρώστησα χωρίς ουσιαστικό λόγο..

Junior Member
    Quote Originally Posted by Karol View Post
    Γεια σου Ελεανα μου! με συγχωρεις γι αυτο που προκειτε να σου στειλω αλλα πρεπει να το δεις ΟΛΟ και ιιιισως μονο ετσι καταλαβεις τι κανεις στον εαυτο σου και ποση προσπαθεια θελει να βγεις απο ολο αυτο!!! http://www.youtube.com/watch?v=7PLDBITfHYA . Κοιτα ειμαι μια κοπελα 22 χρονων με υψος 1.60 που με το ζορυ φτανω 44 κιλα στα καλα μου και πασχιζω απο τοτε που με θυμαμαι να παρω κιλα!!!! Ομως οχι πλεον! Γιατι συνηδητοποιησα πως η εξωτερικη εμφανιση δεν ειναι το παν, συνηδητοποιησα πως μας αγαπανε ολοι για τον εξωτερικο μας κοσμο αλλα για τον εσωτερικο!! Ναι υπαρχουν και αυτοι οι ανθρωποι παρολο που εμεις εθελοτυφλουμε!!! Ασχετως με αυτο δεν μπορω να καταλαβω τι σκατα συμβαινει με τα προτυπα της σημερινης κοινωνιας? Ποιος σας ειπε πως το αδυνατο ειναι και ωραιο??? Γιατι δεν αφηνεις τον εαυτο σου οπως εισαι χωρις να σκεφτεσαι να σκας και να τρελενεσαι κοπελα μου? αγαπα τον εαυτο σου οπως ειναι μην χαραμιζεσαι και αλλοιωνεσαι αλλο σε ανουσια πραγματα και μικροτητες που το μονο που καταφερνουν ειναι να σε κανουν να ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙς ΤΗΝ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΗ ΣΟΥ ΥΓΕΙΑ. Παρε την ζωη στα χερια σου και βγαλε αυτη τυην αρρωστια απο το μυαλο σου!!!! Ασχολεισου με οτιδηποτε σε κανει να περνας καλα και να ξεχνιεσαι...και το πιο ΒΑΣΙΚΟ σταματα να ξερνας θα προκαλεσεις προβλημα στο στομαχι σου , θα χαλασεις και θα σαπισουν τα δοντια σου και μετα σε ποιον νομιζεις πως θα αρεσεις? Τωρα νομιζεις πως ετσι θα γινεις πιο επυθυμητη και πιο ομορφη...αλλα κανεις ΤΡΑΓΙΚΟ ΛΑΘΟΣ! Γονεις, συγγενεις, φιλους δεν εχετε ρε πουστη μου να σας τριξουν τα δοντια και να σας χωσουν ενα χαστουκι να συνελθετε????
    Ξεκινησα ηδη εδω και 2 ημερες κοβωντας τον εμετο..ειναι αρκετα δυσκολο αλλα καθε φορα που το σκεφτομαι κανω αλλα πραγματα να ξεχνιεμαι δεν ξερω αν θα μπορεσω να κρατηθω αλλα προσπαθω,ειλικρινα προσπαθω πολυ!!! Ειδα το βιντεακι που μου εστειλες και σοκαριστηκα,δεν θελω να καταληξω ετσι ποτε μου και δεν θα αφησω τον εαυτο μου να καταληξει ετσι. Οσο για το θεμα των γονιων μου προσπαθω να το κρατησω κρυφο αλλα πηρα η ιδια την αποφαση να τα πω ολα ετσι ωστε εαν δεν τα καταφερω μονη μου να με βοηθησουν να κανω καποιου ειδους ψυχοθεραπειας.

Junior Member
    Quote Originally Posted by Evi_v View Post
    Ελεανα μου εγω δεν προκειται να σου δώσω συμβουλη για το τι πρεπει να κανεις διοτι με ταλαιπωρησε η βουλιμια 5 χρονια κι ακομη δεν το εχω ελεγξει εντελως.Θα σου πω μονο τι εχει δουλεψει σε μενα.(Υπηρξε ενα μεσοδιαστημα 2-2,5 χρονων που ειχα σταματησει τα επεισοδια και ημουν πραγματικα καλα.)Απο τα 16 μου την ηλικια που εχεις κι εσυ τωρα δεν θυμαμαι καν το λογο που ξεκινησα εμετους και υπερφαγια το μονο που καταλαβαινω τωρα πια ειναι οτι τα αιτια ειναι καθαρα ψυχολογικα(π.χ Χαμηλη αυτοεκτιμηση).Το πρωτο σταδιο αντιμετωπισης ειναι, οπως ειπωθηκε να σταματησεις τους εμετους.Οταν αρχιζεις να τρως και δε σταματας εχεις στο μυαλο σου οτι θα αποβαλλεις στη συνεχεια αυτα που εφαγες.Σταματησε το αυτο αμεσα.Τις πρωτες μερες θα ειναι δυσκολο αλλα πιεσε τον εαυτο σου σταματα να αυτοτιμωρεισαι.Επειτα προσπαθησε να γεμιζεις το χρονο σου με πραγματα που σου αρεσουν και σε ηρεμουν.Πηγαινε εναν περιπατο σε καποιο μερος που ξερεις οτι θα σε χαλαρωσει και θα ξεχαστεις.Πιεσε τον εαυτο σου να μη βρισκεται ωρες σε αδρανεια γιατι τοτε αρχιζει η νευρικοτητα και η επιδρομη στο ψυγειο.Η καλυτερη λυση βεβαια θα ηταν να μιλησεις σε καποιον πολυ κοντινο σου ανθρωπο.Εμενα με βοηθησε πολυ ο φιλος που ειχα τοτε αλλα και η μητερα μου η οποια αντιληφθηκε ό,τι εκανα στο μπανιο.Πρεπει να μιλησεις οπωσδηποτε σε καποιον πολυ εμπιστο σου κι επειτα να αρχισεις επαφες με διαιτολογους κλπ.Οπως καταλαβαινεις περασαν 5 χρονια κι ακομη ταλαιπωρουμαι και το κακο ειναι οτι ειχα ενα αξιοθαυμαστο σωμα.Τεσπα σημασια εχει απο δω και περα τι κανουμε.Ελπιζω να σε βοηθησα και σου εφιστω την προσοχη στο εξης.Φροντισε τον εαυτο σου, μην αυτοτιμωρεισαι γιατι εισαι μοναδικη κι αυτο δεν θα στο πει κανεις αν δεν το πιστεψεις πρωτα εσυ.
    Με βοηθησες αρκετα, οπως ολοι οσοι εχουν απαντησει και σε ευχαριστω για αυτο..εφαρμοσα αυτο που μου ειπες κοβοντας τους εμετους αν και μου φαινεται βουνο θελω να εχω πιστη σε εμενα και ελπιζω να τα καταφερω και να βγω απο αυτο το μαρτυριο!!

Junior Member
    Quote Originally Posted by John80 View Post
    -Αντιμετώπισε τα συναισθήματα που σε οδηγούν σε αυτή την συμπεριφορά, χαμηλή αυτοεκτίμηση, ανασφάλεια κτλ
    -Ανέπτυξε υγιείς συνήθειες διατροφής. Οι δίαιτες συνήθως έχουν τα αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα, προσπάθησε να ενημερωθείς σχετικά με το ποιες τροφές είναι καλύτερες για τον οργανισμό και αντικατέστησε με αυτές μέρος του διαιτολογίου σου εξασφαλίζοντας ότι παίρνεις τον απαραίτητο αριθμό θερμίδων ημερήσιος
    -Ξεκίνα να γυμνάζεσαι αν δεν το κάνεις ήδη. Θα βοηθήσει με τον έλεγχο βάρους, την σωματική σου διάπλαση αλλά και με με την ψυχολογία σου (αλλαγή στις ορμόνες και σε όλη την χημεία του εγκέφαλου). Είσαι 16, το σώμα σου είναι τόσο εύπλαστο αυτή την στιγμή όσο δεν θα είναι ποτέ ξανά στην ζωή σου. Η Kate Moss δεν πιάνει μια μπροστά στις αθλήτριες του άλματος επι κοντό και τις τενίστριες.
    -Κλείσε την τηλεόραση, μην διαβάζεις περιοδικά, μην βλέπεις βίντεο κλιπ κτλ. Θα σε οδηγήσουν σε λανθασμένα συμπεράσματα σχετικά με το τι θεωρείται όμορφο.
    -Οι άντρες αντίθετα με την επικρατούσα άποψη δεν ελκύονται μόνο από την εξωτερική εμφάνιση. Το αγόρι που ανέφερες είναι ποιο πιθανό να σου έδειξε μεγαλύτερο ενδιαφέρον όχι γιατί είχες ωραίους κοιλιακούς αλλά γιατί λόγο του ότι αισθανόσουν καλύτερα εξέπεμπες μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, ήσουν ποιο θετική, λιγότερο "σφιγμένη" και χαμογελούσες περισσότερο.
    -Το ποιο σημαντικό από όλα, Μην πέσεις στο άλλο άκρο... η νευρική ανορεξία είναι πολύ επικίνδυνη για κοπέλες, αντιστρέφεται πάρα πολύ δύσκολα και μπορεί να απειλήσει την ίδια σου την ζωή. Δυστυχώς από ότι φαίνεται έχεις ήδη σε κάποιο βαθμό διαστρεβλωμένη αντίληψη για την εικόνα σου. Μακριά από δίαιτες και δούλεψε πάνω στο να αντιστρέψεις τα αρνητικά σου συναισθήματα.
    σε ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες σου, καθε φορα που με πιανουν ανασφαλειες κοιταω τα μηνυματα αυτα και καπως νιωθω καλυτερα. Προσπαθω να αντιμετωπισω ολα αυτα που μου συμβαινουν με νυχια και με δοντια. Σταματησα να κοιταω τον εαυτο μου στον καθρεφτη για να μην επιρεαζομαι απο τιποτα , εσκισα ολες τις αφισες απο μοντελα και ξεκιναω μια καινουργια αρχη χωρις εμετους,ειναι τοσο δυσκολο ομως οχι ακατορθωτο και μονο αν το πιστεψω θα τα καταφερω!!

Junior Member
    Quote Originally Posted by mayhem View Post
    Lacrymosa είπε παραπάνω οτι είναι 16 ετών.. Εγώ θα έλεγα να μην αποκλείουμε -και ιδιαίτερα απευθυνόμενη σε μιά έφηβη κοπέλα σε μια εμφανώς δύσκολη κατάσταση-το γεγονός ότι μπορεί να προσπαθήσει μόνη της και ότι μόνο με θεραπεία και τίποτε άλλο..Σαφώς και αν κάνει ΣΟΒΑΡΕΣ προσπάθειες και αποτύχουν θα πρέπει να δει ειδικό αλλά κατ'εμέ δεν είναι το 1ο βήμα αυτό.. Για εμένα το σημαντικότερο Ελεάνα μου είναι, αυτό που στην συνέχεια είπε η Lacrymosa, να πιστέψεις στον εαυτό σου ώστε να βγείς απο αυτόν τον φαύλο κύκλο..Ακούγεται κλισέ το ξέρω, αλλά πίστεψε με, έχοντας περάσει παρόμοιες καταστάσεις, στο τέλος θα εύχεσαι να είχες αγαπήσει τον εαυτό σου νωρίτερα ώστε να μην μείνεις και με ένα σωρό προβλήματα υγείας. Γιατί το μόνο σίγουρο είναι ότι κάνεις κακό στην υγεία σου.. Γιατί δεν δοκιμάζεις κάτι πολύ απλό αλλά τρομερά αποτελεσματικό όπως μεγάλους περιπάτους το βράδυ? Εμένα αυτό με βοήθησε να βάλω σε μια τάξη το μυαλό μου-γτ είχα το χρόνο και τη διάθεση να σκεφτώ καθαρά- και να αδυνατίσω πολύ αφού το περπάτημα είναι η ΚΑΛΥΤΕΡΗ άσκηση..Επίσης βοηθάει πολύ και στην μείωση της όρεξης.. μετά απο ένα μήνα ένιωθα ήδη τεράστια διαφορά..

Οσο για τον λόγο για τον οποίο βρίσκεσαι σε αυτή την κατάσταση -το αγόρι-, πρέπει να το πιστέψεις ότι αν δεν του αρέσεις για αυτό που είσαι (προσωπικότητα, αύρα κλπ) τότε ούτως ή άλλως αυτό δεν θα κράταγε ποτέ...Τα αγόρια έλκονται απο κορίτσια με αυτοπεποίθηση, και αυτό πρέπει να βγάζεις προς τα έξω, διαφορετικά όσο κι αν αδυνατίσεις, όλες οι σχέσεις σου θα είναι επιφανειακές.. Εξάλλου οι φίλες σου μπορεί να είναι σούπερ αδύνατες αλλά εσύ μπορεί να έχεις σούπερ μυαλό και προσωπικότητα που αυτό δεν το δίνει καμία δίαιτα..Γενικώς όμως είσαι λιγάκι υπερβολική..65 κιλά δεν είναι σε καμία περίπτωση πολλά!

Σκέψου το, αγάπησε τον εαυτό σου..πήγαινε βήμα βήμα -baby steps- με το φαγητό (σε καμία περίπτωση ακραίες λύσεις!!), και στο μόνο που θα ήθελα να σε συμβουλεύσω να είσαι ΠΟΛΥ ΑΥΣΤΗΡΗ με τον εαυτό σου είναι να κόψεις τους εμετούς.. Εγώ μια μέρα που πονούσε τρομερά το στομάχι μου μετά απο 2 χρόνια εμετών ορκίστηκα στον εαυτό μου οτι ποτε ξανά..θέλω να ζήσω και να είμαι υγιής και να μην κοιτάω πίσω σε μερικά χρόνια και μισώ τον εαυτό μου που με αρρώστησα χωρίς ουσιαστικό λόγο..
    και εσυ το προβλημα της βουλιμιας αντιμετωπισες? ειπα οτι θα ξεκινησω μια νεα αρχη και θα το κανω διοτι δεν θελω να αυτοκαταστραφω και αλλο και θα κανω οτιδηποτε για να το ξεπερασω και σημερα ηταν πρωτη μερα χωρις εμετους καθως εκανα εναν βραδυνο περιπατο οταν ενιωσα οτι θελω φαγητο απεγνωσμενα.. εκανα σαν ναρκωμανης που ψαχνει την δοση του οταν ομως πηγα μια βολτα περπατησα περιπου 2 ωρες σκεπτομενη τι κακο κανω σε εμενα και πραγματικα με βοηθησε να δω καποια πραγματα απο αλλη πλευρα. Αυτο που φοβαμαι τωρα ειναι πως δεν ξερω ποσο δυνατη θα φανω και δεν θα λιγισω στην 2η η και 3η μερα..

Junior Member
    Quote Originally Posted by ελεανα View Post
    εκανα σαν ναρκωμανης που ψαχνει την δοση του οταν ομως πηγα μια βολτα περπατησα περιπου 2 ωρες σκεπτομενη τι κακο κανω σε εμενα και πραγματικα με βοηθησε να δω καποια πραγματα απο αλλη πλευρα. Αυτο που φοβαμαι τωρα ειναι πως δεν ξερω ποσο δυνατη θα φανω και δεν θα λιγισω στην 2η η και 3η μερα..
    Μην απελπίζεσαι αυτό που περνάς αν και πολύ δυσάρεστο είναι αρκετά συνηθισμένο και αντιμετωπίζεται. Τα προβλήματα πρόσληψης τροφής έχουν μερικά κοινά με τον μηχανισμό εθισμού σε ουσίες οπότε είναι λογικό να αισθάνεσαι έτσι σε αυτή την φάση. Ο λόγος είναι ότι χρησιμοποιείς εν μέρη την τροφή για να ρυθμίσεις την ψυχολογία σου (είτε τρώγοντας περισσότερο είτε λιγότερο από ότι πρέπει) και να αισθανθείς όμορφα. Ο ανθρώπινος εγκέφαλος το εξασφαλίζει αυτό εκρίνοντας ντοπαμήνη (κάνει την ανάγκη πολύ έντονη) όταν δέχεται ερεθίσματα από το περιβάλλον σε σχέση με τροφή πολύ υψηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες (οσμή, όραση) και ενδορφίνες (σε κάνουν να νιώθεις όμορφα) μετά την κατανάλωση οπότε αυτό που βιώνεις μοιάζει λίγο με σύνδρομο στέρησης. Από την άλλη πλευρά δεν μπορείς να πας τελείως κόντρα σε αυτό τον μηχανισμό και να μην τρως όσο είναι απαραίτητο για την ομαλή λειτουργία του οργανισμού γιατί εκτός από τα προβλήματα υγείας μπορεί να δημιουργήσεις και νευρολογικό πρόβλημα, συνδέοντας υποσυνείδητα την πρόσληψη τροφής με τον φόβο της απόρριψης και τότε τα πράγματα γίνονται πολύ δύσκολα.

Μην αγχώνεσαι αυτό το στάδιο αν και δύσκολο είναι προσωρινό, αν υιοθετήσεις ένα υγιές διαιτολόγιο πολύ σύντομα θα επιστρέψει η ισορροπία και η έντονη ανάγκη για ανθυγιεινές τροφές θα μειωθεί. Απλά θα είναι λίγο δύσκολο τον πρώτο μήνα γιατί αυτή την στιγμή δεν έχεις 100% έλεγχο των παρορμήσεων σου, για αυτό τον λόγο στην αρχή πρέπει να καταβάλεις μεγαλύτερη ενσυνείδητη προσπάθεια, ακριβώς όπως με τον περίπατο και τον διαλογισμό που έκανες. Επίσης αν μπορείς πιστεύω βοηθάει να παίρνεις την απαραίτητη ποσότητα θερμίδων τρώγοντας αρκετά μικρά γεύματα κατά την διάρκεια της ημέρας. Όταν κάποια στιγμή καταναλώσεις αναπόφευκτα περισσότερο από ότι είχες σκοπό δεν πειράζει είναι φυσιολογικό, μην είσαι αυστηρή με τον εαυτό σου. Σε αυτή την ηλικία το σώμα σου προσαρμόζεται πολύ γρήγορα απλά πρέπει να μάθεις πως λειτουργεί, σε παρακαλώ μην το ταλαιπωρείς με τις ηλίθιες δίαιτες που πλασάρουν οι ανίδεοι εκμεταλλευτές της ανασφάλειας που παράγει η κοινωνία μας ούτε φυσικά με υπερβολική κατανάλωση junk food που παράγουν οι άλλοι δολοφόνοι.

Τέλος, καλό είναι να έχεις στο μυαλό σου ότι τα αγοράκια (το 80%, για το άλλο 20% δεν μπορείς να κάνεις τίποτα έτσι και αλλιώς) είμαστε γενετικά προσχεδιασμένα να μας αρέσουν τα κοριτσάκια πάρα πολύ, αυτό σημαίνει ότι μας αρεσουν πάνω στα κοριτσάκια πράγματα που εσύ ίσως δεν μπορείς να αντιληφθείς και να εκτιμήσεις γιατί για σένα είναι αυτονόητα και γίνονται αυτόματα... η φωνή, ο τρόπος που κίνησε, οι εκφράσεις του προσώπου, η μυρωδιά, το χαμόγελο, η συμπεριφορά, ένα απλό άγγιγμα. Επίσης λόγο της φυσικής έλξης που υπάρχει στα μάτια ενός αγοριού είστε 3 φορές ποιο όμορφες από ότι στα δικά σας μάτια και φυσικά μας αρεσουν οι καμπύλες στις γυναικες (πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί θεωρείτε όμορφα τα μοντέλα με τα ανορεξικά πόδια) οπότε μην ανησυχείς είναι όλα σοφά σχεδιασμένα. Δυστυχώς βέβαια πολύ από εμάς γινόμαστε και εμείς θύματα του marketing και του lifestyle που προωθεί πλαστές εικόνες ως πραγματικότητα αλλά αυτό δεν είναι δικό σου πρόβλημα είναι πρόβλημα όσων εκθέτονται σε αυτές και ασυνείδητα αφήνουν να τους επηρεάσει τις προτιμήσεις.
    Last edited by John80; 15-09-2012 at 14:42.

Junior Member
    ''Τέλος, καλό είναι να έχεις στο μυαλό σου ότι τα αγοράκια (το 80%, για το άλλο 20% δεν μπορείς να κάνεις τίποτα έτσι και αλλιώς) είμαστε γενετικά προσχεδιασμένα να μας αρέσουν τα κοριτσάκια πάρα πολύ, αυτό σημαίνει ότι μας αρεσουν πάνω στα κοριτσάκια πράγματα που εσύ ίσως δεν μπορείς να αντιληφθείς και να εκτιμήσεις γιατί για σένα είναι αυτονόητα και γίνονται αυτόματα... η φωνή, ο τρόπος που κίνησε, οι εκφράσεις του προσώπου, η μυρωδιά, το χαμόγελο, η συμπεριφορά, ένα απλό άγγιγμα. Επίσης λόγο της φυσικής έλξης που υπάρχει στα μάτια ενός αγοριού είστε 3 φορές ποιο όμορφες από ότι στα δικά σας μάτια και φυσικά μας αρεσουν οι καμπύλες στις γυναικες (πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί θεωρείτε όμορφα τα μοντέλα με τα ανορεξικά πόδια) οπότε μην ανησυχείς είναι όλα σοφά σχεδιασμένα. Δυστυχώς βέβαια πολύ από εμάς γινόμαστε και εμείς θύματα του marketing και του lifestyle που προωθεί πλαστές εικόνες ως πραγματικότητα αλλά αυτό δεν είναι δικό σου πρόβλημα είναι πρόβλημα όσων εκθέτονται σε αυτές και ασυνείδητα αφήνουν να τους επηρεάσει τις προτιμήσεις.''

John, πολύ μου άρεσε η ανάλυση σου! Ήδη νιώθω πολύ πιο όμορφη στα μάτια του αγοριού μου!! :)

Junior Member
    Eλεάνα χάρηκα πολύ που ξεκίνησες ήδη να τα εφαρμόζεις όλα αυτά! Είσαι πολύ πιο δυνατή απ'ότι νομίζεις!

Εγώ παρόλο που δεν είχα ποτέ μου πρόβλημα με τα κιλά μου (Το περισσότερο που έχω φτάσει είναι 60 και κάτι και είμαι περίπου 1,70) πρίν απο 8 χρόνια περίπου ξεκίνησα αυστηρή δίαιτα που κατέληξε σε νευρική ανορεξία και έφτασα τα 48 κιλά ενώ συνέχιζα να νιώθω οτι είμαι παχουλή(!). Απο ένα σημείο και μετά δεν μπορούσα να σταματήσω, απλά το στομάχι μου έκλεισε και δεν δεχόταν πια ούτε νερό.. Το ξεπέρασα μόνη μου όταν πίεσα τον εαυτό μου να συνέλθω και σιγά σιγά να τρώω..Μετά απο 4 χρόνια άρχισα πάλι δίαιτες και βουλιμικά επεισόδια όπου έκανα εμετό έως και 5-6 φορές την ημέρα αφότου είχα φάει όσο πιο πολύ είναι ανθρωπίνως δυνατόν να φάω.. Και μια μέρα ορκίστηκα όπως σου είπα οτι θα σταματήσω γτ πολύ απλά ένιωθα οτι αν μη τι άλλο, οι εμετοί είναι δεκανίκι..πρέπει να προσπαθήσω μόνη μου, να αξίζω τα κιλά που θα χάσω, αν χάσω.Να τα χάσω γτ πειθαρχώ όχι γτ κάνω ότι γουστάρω και μετά τα βγάζω, το είδα σαν εξευτελισμό τον εμετό.. Και τα κατάφερα.. Σήμερα μετά απο πολλά χρόνια και πολύ σκέψη και ενδοσκόπηση κάνω μια ισορροπημένη και πολύ υγιεινή διατροφή που περιλαμβάνει ότι χρειάζεται ένας υγιής οργανισμός, είμαι γύρω στα 55 κιλά και νιώθω υγιέστατη και γεμάτη ενέργεια. Μεγάλο ρόλο σε αυτό παίζει οτι περιμένω πως και πώς την ημέρα της λαικής αγοράς όπου θα πάω να ψωνίσω φρέσκα φρούτα, λαχανικά, όσπρια, ψάρι και θα σχεδιάσω+μαγειρέψω το μενού της εβδομάδας (η μαγειρική είναι σπουδαία ψυχοθεραπεία!!). Ψάχνω συνταγές και κάνω φοβερά πράγματα με πολύ λίγα αλλά καλά υλικά..

Όσο για τα διατροφικά προβλήματα, ένας ειδικός μου μου είχε πει τότε οτι επειδή πολλά πράγματα στην ζωή μου δεν πήγαιναν όπως τα ήθελα και αυτά τα πράγματα ήταν θέματα που δεν ήταν εύκολα να τα ελέγξω, υποσυνείδητα προσπαθούσα να ελέγξω το κομμάτι της διατροφής σε ακραίο βαθμό ώστε να νιώθω πως σε κάτι έχω τον έλεγχο..Αρα ότι είπαν οι προηγούμενοι ισχύει, το κλειδί είναι να βάλεις άλλα πράγματα στη ζωή σου που θα στην ομορφύνουν και θα στην γεμίσουν και μετά δεν θα υπάρχει χώρος πια για τέτοιες βλακείες! Και πάνω απ'όλα αυτοεκτίμηση Ελεάνα! Δούλεψε πάνω σε αυτό, αλλά μην αγχώνεσαι, δεν υπάρχει μαγικό ραβδί, χρειάζεσαι χρόνο όπως όλοι.. Σιγά σιγά αν το θέλεις όλα θα γίνουν.. :)

Junior Member
    την τελευταια φορα που εκανα εμετο εβγαλα και αιμα μαζι,ειναι ανησυχιτικο? Σημερα ειναι η 3η ημέρα χωρίς εμετο αλλά στο θέμα φαγητού συνεχιζω να μην τρώω φυσιολογικά σαν άνθρωπος και με μέτρο! Ο διαιτολόγος μου έδωσε μια μη στερητική διατροφή αλλά αρνούμαι να την ακολουθήσω. Εκεί που το πρωί εως το μεσημερι τα καταφέρνω μια χαρά το απόγευμα τρώω βλακείες ανούσιες, χωρίς να της κάνω εμετο απλά πάω ένα μεγάλο βραδινό περίπατο το βραδυ να ξεχνιέμαι από την πρόκληση εμετου. Ποτέ θα σταματήσω επιτέλους να τρώω ανθυγιεινά? Αρνούμαι να τρώω φρούτα και λαχανικά τα σιχάθηκα!!

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast