Results 1 to 5 of 5
Thread: Πές μου πώς γίνεται;
-
10-05-2006, 11:34 #1
Πές μου πώς γίνεται;
Καλημέρα σε όλους!
Είναι η πρώτη φορά που στέλνω ποστ σ'αυτό το forum, και πιστεύω ότι είναι πάρα πολύ καλή ιδέα και ότι θα βοηθήσει πολύ κόσμο, γιατί ως γνωστόν "ουδείς καλά" έτσι όπως έχει γίνει η ζωή μας.
Θα ήθελα να συζητήσουμε μια δική μου εμπειρία που με έχει προβληματίσει πάρα πολύ, δεν μπορώ να την ερμηνεύσω και έχω μπερδευτεί πολύ.
Κατ'αρχήν είμαι 30 χρονών και όλη μου την ενήλικη ζωή έχω κανει μακροχρόνιες και σοβαρές σχέσεις από 3-5 χρόνια, σχέσεις που διαλύονταν γιατί έφτανα σε σημεία ανίας και έχανα το ενδιαφέρον μου.
Πριν από δύο χρόνια, κι ενώ μόλις είχα χωρίσει από έναν άντρα 5 χρόνια μικρότερό μου μετά από 4 χρόνια, λόγω δικών του ψυχολογικών προβλημάτων, με πολύ άσχημο τρόπο, γνώρισα και ερωτεύτηκα .... μια γυναίκα. Ερωτεύτηκα και παραμένω παράφορα ερωτευμένη... Είμαστε μαζί και παρ'όλο που έχω καταφέρει πολύ γρήγορα να προσαρμοστώ στην διαφορετικότητα αυτής της σχέσης, έχω πάθει σύγχιση. Δεν μπορώ να το συζητήσω με την οικογένειά μου, με τους φίλους μου και νοιώθω πολύ μόνη. Πολλές φορές σκέφτομαι να χωρίσω (για διάφορους λόγους, που θα μπορούσαν να υπάρχουν σε κάθε σχέση, αλλά επιπροσθέτως και γι'αυτόν που προανέφερα), αλλά δεν μπορώ να φανταστώ την ζωή μου χωρίς εκείνη και νοιώθω κολλημένη και εξαρτημένη. Σημειωτέον, πάντα ήμουν πολύ ανεξάρτητη (και ακόμα είμαι στους περισσότερους τομείς). Κι εκείνη δείχνει την ίδια εξάρτηση. Από την άλλη, δεν νοιώθω ότι βλέπω διαφορετικά τους άντρες, ούτε τις γυναίκες. Τους βλέπω όπως πρίν και με ελκύουν οι άντρες όπως πριν, ενώ οι γυναίκες δεν μου προκαλούν καμία αίσθηση. Πώς γίνεται αυτό;
Τι γνώμη έχετε;
- 10-05-2006, 12:00 #2
Καλώς ήρθες φίλη μας...στην παρέα μας...κι εύχομαι να μας εμπλουτίζεις με τις εμπειρίες σου...τα ψυχικά εφόδια που όλοι αντλούμε απο εδώ μέσα...
Για την περίπτωση που αναφέρεις θα σου πώ κάτι που ακούγεται πολύ κοινότυπο ίσως...αλλά δεν παύει να είναι εξίσου αληθινό....περί ορέξεως ουδείς λόγος...και ειδικά όταν η όρεξη αυτή αφορά θέματα που άπτονται της προσωπικής μας ζωής και των σχέσεων μας...ʼν απολαμβάνεις τη σχέση που έχεις φτιάξει με μια άλλη κοπέλα...τότε δεν υπάρχει λόγος να νιώθεις προβληματισμένη γι αυτό...Ωστόσο...αυτό που μπορείς να κάνεις (και που οφείλουμε όλοι να κάνουμε στις σχέσεις μας..άσχετα αν είναι ομοφυλοφιλικές ή ετεροφυλοφιλικές)...είναι να μπαίνουμε στη διαδικασία να συνειδητοποιήσουμε ή να ψάξουμε τι είναι πραγματικά αυτό που μας παρέχει αυτή η σχέση..ώστε και να καταλάβουμε καλύτερα τον εαυτό μας..αλλά και να το χρησιμοποιήσουμε σαν μπούσουλα για τις επόμενες σχέσεις μας...Τι είναι αυτό λοιπόν που σε δένει με αυτή την κοπέλα....είναι καθαρά το σεξουαλικό κομμάτι της σχέσης ...ή πέρα απο αυτό έρχεσαι σε επαφή με άλλες ποιότητες συναισθηματικής επικοινωνίας...που θα ήθελες πολύ να τις συναντήσεις και σε έναν άντρα....
10-05-2006, 13:42 #3
Originally posted by LOGOPSYXOS
Τι είναι αυτό λοιπόν που σε δένει με αυτή την κοπέλα....είναι καθαρά το σεξουαλικό κομμάτι της σχέσης ...ή πέρα απο αυτό έρχεσαι σε επαφή με άλλες ποιότητες συναισθηματικής επικοινωνίας...που θα ήθελες πολύ να τις συναντήσεις και σε έναν άντρα....
Ευτυχώς δεν είμαι σε ενοχική φάση γι\'αυτό που μου συμβαίνει, και τώρα που το λές είμαι σίγουρη ότι συμβαίνει το δεύτερο. Όμως αυτό που με προβληματίζει είναι η αισθηση της εξάρτησης (που μου είναι τελείως ξένο συναίσθημα) και επίσης το γεγονός ότι δεν ξέρω πώς να αντιμετωπίσω την μοναξιά που μου προκαλεί το ότι πρέπει να το κρατήσω κρυφό από την οικογένεια και τους φίλους μου. :(
Στα λέω λίγο μπερδεμένα γιατί είμαι κι εγώ μπερδεμένη και ψάχνομαι...
10-05-2006, 14:06 #4
Το να νιώθεις μπερδεμένη ,αγαπητή φίλη,...ακούγεται μάλλον λογικό αφού είναι κάτι σχετικά καινούριο στη ζωή σου που πρώτα απ όλα πρέπει εσύ να το αποδεκτείς ώστε να μπορέσει να γίνει κτήμα και του περιβάλλοντος σου....κι ίσως εκεί θα πρέπει αρχικά να εστιάσεις τις προσπάθειες σου...
Όσο για την εξάρτηση που νιώθεις....φαντάζομαι οτι τάσεις εξάρτησης θα ένιωθες και σε προηγούμενες σχέσεις...απλώς σε αυτήν την σχέση ίσως η αίσθηση οτι το έτερο ήμισυ σε καταλαβαίνει καλύτερα ...σε κάνει να δένεσαι ακόμα περισσότερο μαζί του...και συνεπώς να εξαρτάσαι ακόμα περισσότερο απο αυτό...Η εξάρτηση ...συνήθως απορρέει απ τις δικές μας αδυναμίες ( ή αν θέλεις δυνάμεις που είναι απλώς σε πιο πρώιμη φάση ανάπτυξης...) ...τις οποίες και αγκυροβολούμε στο άτομο που θα μας εμπνεύσει καλύτερα να το κάνουμε αυτό....Ευκαιρία λοιπόν...μέσα απο αυτήν σου την εμπειρία...και όσο αυτή βρίσκεται στην όμορφη φάση της...να ψάξεις καλύτερα τον εαυτό σου...και να τον καταλάβεις καλύτερα....Το ότι τώρα σύντροφος σου είναι μια γυναίκα (που κακά τα ψέμματα...έχετε μεγαλύτερη ευαισθησία και κατανόηση σε αυτά τα θέματα...) ..ίσως αποδεικτεί οτι σύν τοις άλλοις είναι και μια καλή συνοδός στο ταξίδι της αυτογνωσίας σου...
Σου εύχομαι...ότι το καλύτερο...
10-05-2006, 14:34 #5
Τι να πώ, σ\'ευχαριστώ...
Θα δούμε...
Πάει κι αυτό.
22-07-2025, 12:59 in Με καφέ και συμπάθεια....