Results 31 to 45 of 108
Thread: Ψέματα
-
26-04-2007, 04:09 #31
Πάντως την μικρά φαίνεται ότι την έπιασε κρίση συνείδησης και με έχει ταράξει στα τηλέφωνα και τα μηνύματα. Τελικά το καταλαβαίνουν κι εκείνες. Δεν αλλάζει τίποτα βέβαια. Απλά επιβεβαιώνεται η π**στιά τους. Θα ήταν πιο ντόμπρο να εξαφανιστεί και να πει έκανα λαμακία και τελείωσε.
- 26-04-2007, 04:59 #32
Originally posted by alexandros3
Originally posted by Aphelia
.Ήταν όμως ανίκανος να κάνει μια σοβαρη σχέση, δηλαδή να είναι αποκλειστικά με κάποιον , να τον αγαπήσει και να του δοθεί. Δεν το αρνήθηκε, το αντίθετο, όταν κατάλαβε ότι εγώ άρχισα να τρέφω μεγαλύτερα συναισθήματα για αυτόν (που του το είπα) μου το δήλωσε.
Εκτίμησα πάντως την ειλικρίνειά του και ότι δεν είχε διάθεση να με κοροιδέψει. Δε μπορείς να αναγκάσεις έναν άνθρωπο να σε ερωτευτεί ή να αλλάξει φιλοσοφία για σένα, αλλά περιμένω να με σεβαστεί και αυτό το έπραξε. Από κει και πέρα ήταν στο δικό μου χέρι τι θα κάνω κι εγώ αποφάσισα ότι αυτή η κατάσταση θα μου έκανε κακό. Περισσότερο στενοχωρήθηκα για αυτόν. Φαντάζομαι τι κενό νιώθει μέσα του με το να απορρίπτει το όλο πλέγμα μιας σχέσης (έχει τους λόγους του όπως το αντιλαμβάνεται). Εμένα με επηρέασε μόνο για μια στιγμή της ζωής μου αλλά αυτόν τον επηρεάζει κάθε μέρα.
26-04-2007, 05:29 #33
Originally posted by interappted
λες να μην ειμαι απλα ε3τοιμη να κανω καμια σοβαρη σχεση????εξαλλου στο γιο μου το δηλωσα δεν θελω αλλον αντρα αρα κι εσυ μη θες αλλο μπαμπα...ε,δεν θα ψαχτω και με το ζορι γιατι θελει αυτος μπαμπα...ισωσ ελκομαι απο ασταθης και προβληματικους γιατι ειμαι ακομα μια απο τα ιδια
σε ευχαριστω πολυ ομως θα το διαβασω παλι και θα αρχισω να το τοποθετω σε μια γωνια του μυαλου μου μεχρι να το επεξεργαστω
Αυτό που κατάλαβα από τα λεγόμενά σου Interappted είναι ότι δε θέλεις να νιώθεις πίεση από το γιο σου για να παντρευτείς γι αυτό και του το δήλωσες (να σου πω την αλήθεια όταν με πιέζουν πολύ κι εγώ μερικές φορές αυτό κάνω, τους δηλώνω αρνητικά ώστε να έχω το κεφάλι μου ήσυχο κι αν είναι να γίνει κάτι θετικό έτσι κι αλλιώς θα το καλοδεχτούνε, θα προτιμούσα όμως να μπορούν να δεχτούν ότι ούτε εγώ ξέρω τι θα γίνει).
Το αν είσαι έτοιμη ή όχι αυτό μπορεί να το απαντήσει μόνο ο εαυτός σου. Είναι και θέμα προσωπικής αντιμετώπισης του θέματος. Π.χ. εμένα μου αρέσει να είμαι μόνη μου, περνάω ένα διάστημα έτσι και κάνω σχέση μόνο όταν νιώσω την ανάγκη να είμαι με άλλον άνθρωπο, η φίλη μου όμως μόλις χώριζε έκανε αμέσως μια άλλη σχέση. Είμαστε διαφορετικοί άνθρωποι στο πως δαχειριζόμαστε ορισμένα θέματα. Εγώ νιώθω ότι χρειάζομαι χρόνο με τον εαυτό μου για να αποτοξινωθώ, αυτή ένιωθε ότι χρειαζόταν κάποιον άλλο για να ξεπεράσει τον προηγούμενο.
26-04-2007, 11:33 #34
Originally posted by alexandros3
.Ήταν όμως ανίκανος να κάνει μια σοβαρη σχέση, δηλαδή να είναι αποκλειστικά με κάποιον , να τον αγαπήσει και να του δοθεί. Δεν το αρνήθηκε, το αντίθετο, όταν κατάλαβε ότι εγώ άρχισα να τρέφω μεγαλύτερα συναισθήματα για αυτόν (που του το είπα) μου το δήλωσε.
Εκτίμησα πάντως την ειλικρίνειά του και ότι δεν είχε διάθεση να με κοροιδέψει. Δε μπορείς να αναγκάσεις έναν άνθρωπο να σε ερωτευτεί ή να αλλάξει φιλοσοφία για σένα, αλλά περιμένω να με σεβαστεί και αυτό το έπραξε. Από κει και πέρα ήταν στο δικό μου χέρι τι θα κάνω κι εγώ αποφάσισα ότι αυτή η κατάσταση θα μου έκανε κακό. Περισσότερο στενοχωρήθηκα για αυτόν. Φαντάζομαι τι κενό νιώθει μέσα του με το να απορρίπτει το όλο πλέγμα μιας σχέσης (έχει τους λόγους του όπως το αντιλαμβάνεται). Εμένα με επηρέασε μόνο για μια στιγμή της ζωής μου αλλά αυτόν τον επηρεάζει κάθε μέρα.
26-04-2007, 11:53 #35
ξερις τι σκεφτομαι Aphelia οτι ειμαι πολυ δυσκολος χαρακτηρας κ με δυσκολευει ακομα και εμενα και με ταλαιπωρει..τι να περιμενω να με ανεχτει κανενας αλλος?μπα!εχω συμβιβαστει με τη μοναξια μου και δεν εχω σκοπο να την ξεσυνηθισω..μου φτανουν οι ευθυνες του γιου μου
well keep on tryin
Tread that fine line
till the end of time..
26-04-2007, 16:14 #36
Originally posted by explorer2004
Είχα πέσει και στην περίπτωση. Τέλος πάντων τελικά μακρυά από ανασφαλή άτομα...
26-04-2007, 17:44 #37
alexandre, πρόσεξε μην γίνεις πολύ αυστηρός και τελικά χάσεις εσύ ο ίδιος από αυτή τη συμπεριφορά (χάσεις την ευκαιρία να είσαι με έναν άνθρωπο που θα σου ταιριάζει τελικά).
Αν ταμπουρωθείς σε θέση άμυνας, θα γίνεις αρκετα καχύποπτος ώστε να προκαλείς μεγαλύτερο κακό στον εαυτό σου από ότι αν είσαι ανοιχτός και ρισκάρεις να πληγωθείς.
Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν την απαραίτητη αυτογνωσία για να καταλάβουν ότι αυτό που κάνουν είναι μαλακία. Συμπεριφέρονται σχεδόν ενστικτωδώς ανάλογα με τις εμπειρίες τους, αυτά που έχουν μάθει από το περιβάλλον τους και το χαρακτήρα τους. Οι πράξεις τους γίνονται αντιληπτές στο μυαλό τους μέσα από το δικό τους πρίσμα που είναι πολύ διαφορετικό από το δικό σου.
Το ότι τους καταλαβαίνεις βέβαια δε σημαίνει ότι θα πρέπει να αποδέχεσαι ότι σου κάνουν. Μπορείς όμως να είσαι απαιτητικός, να δηλώνεις ξεκάθαρα τι σε ενοχλεί χωρίς να τους κατηγορείς και όταν βλέπεις ότι παρόλα αυτά δεν αλλάζει κάτι να φεύγεις για να προστατέψεις τον εαυτό σου. Ε, στο κάτω κάτω δεν κάνουν όλοι οι άνθρωποι για τον καθένα μας.
26-04-2007, 21:57 #38
Απλώς θέλω μια ηρεμία...
Για κάμποσο καιρό τώρα, ιδίως μετά τη ψυχοθεραπεία, συχνωτιζόμουνα με όλους ακόμα και με ανθρώπους που στην τελική δεν είχα κανένα κοινό. Βλέπω ότι τώρα σαν να ηρεμώ... να ξεδιαλύνω... και να έρχομαι στα ίσια μου έχοντας περάσει μια φάση πολύ έντονη κι έχοντας δει πολλά πράγματα. Έχω δει ανθρώπους να τσακίζουν στη μέση τον εαυτό τους σα λαμαρίνα και να κάνουν πράγματα που δεν στέκουν. Τέλος πάντων. Όταν επέρχεται μια ηρεμία... όλα ξεκαθαρίζουν. Όταν είσαι στη δίνη της αλλαγής πολλά ξεφεύγουν και τότε μάλλον δρας με το ένστικτο. Ή μάλλον αντιδράς. Όταν είσαι ήρεμος και θέτεις όρια και ξέρεις τι θέλεις και πατάς στα πόδια σου και είσαι με μια γαλήνη... Ίσως έπρεπε να περάσω αυτή τη φάση... Η οποία με άφησε με διάφορους ανθρώπους που θέλουν το χρόνο μου αλλά δεν έχω κάτι κοινό μαζί τους. Άλλά τελικά άνοιξαν και τα μάτια μου για να δω ότι μπορώ να κάνω πολλά για τον εαυτό μου πρωτίστως. Πράγματα που με ευχαριστούν.
27-04-2007, 00:04 #39
κατα την ταπεινη μου γνωμη αλεξανδρε ισωσ δεν ειναι καλο να επιρριπτεις τοσες ευθυνες στους αλλους. ο καθενας ειναι αυτο που ειναι κ αργα η γρηγορα φαινεται η ποιοτητα του. πιστευω πως ειναι λαθος δικο σου που συγχρωτιζεσαι οπως λες με ατομα που δεν εχετε κανενα κοινο. το προβλημα αρχιζει απο σενα! μηπως τελικα φοβασαι να παλεψεις για κατι που να αξιζει περισσοτερο?
συχνα ατομα που πραγματικα αξιζουν βρισκονται διπλα μας αλλα δεν τους ριχνουμε ουτε μια ματια. ολοι κοιταμε πλεον να περασουμε καλα για ενα διαστημα χωρις συναισθηματικη ταυτιση. αυτο φυσικα εχει κ τα παρεπομενα του.....
ψαξε λιγο καλυτερα μεσα σου κ θα δεις οτι εχω δικιο!
ειναι θεμα επιλογων κ τπτ παραπανω.......
φιλικα!
27-04-2007, 01:50 #40
προς Αλεξανδρο
γινεσαι σε forum με διαταραχες, ψυχολογικα κοκ τοσο αυστηρος με ατομα σαν και εμενα και πολλους αλλους!!ξερεις απο που προερχεται η ανασφαλεια του καθενα??παιδικα χρονια κτλ εχεις ακουστα η απλα την εχεις δει interamerican εσυ???αν δεν εισαι σε θεση να συμπονεσεις ενα ατομο με οποιαδηποτε ψυχολογικα ναι καλα θα κανεις ουτε καν να το γνωρισεις..αντε ολοι εσεις οι υγιειης!!μαλλον κολονεται στα δυσκολα η απλα δεν ξερετε να αγαπατε!κι εμεις εχουμε αναγκη ΜΟΝΟ απο ανθρωπους με ψυχη!!τι θες δλδ να μας δειξεις δεν καταλαβα!την ψυχικη σου γαληνη ,ηρεμια και το ποσο καλα τα εχεις βρει με τον εαυτο σου?κ σε εμας βρηκες να το κανεις????τελικα μου φαινεται οτι εισαι καραανασφαλης τοσο που δεν περιγραφεται..τοσο που δεν θα ειχες κανενα λογο να τα βαζεις με ανασφαλη ατομα αν δεν ανακαλυπτες οτι ανηκεις σε αυτη την ομαδα κι εσυ
ΚΑΙ ΣΑΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΠΡΟΣ ΤΙ ΑΥΤΗ Η ΕΥΓΕΝΕΙΑ...μηπως και μηπως...ο μισος ντουνιας ειναι ανασφαλης και κραταμε τυπους στον καθενα που μας κραζει???well keep on tryin
Tread that fine line
till the end of time..
27-04-2007, 02:18 #41
Interappted δε χρειάζεται να συγχίζεσαι. Αυτό παθαίνουμε όταν διαβάζουμε ένα μικρό κείμενο και δεν έχουμε το συνομιλητή μπροστά μας για να εξηγήσει. Στεκόμαστε στις λέξεις του, τις αποκωδικοποιούμε σύμφωνα με τις εμπειρίες μας και ταυτιζόμαστε ανάλογα. Π.χ. περιγράφει μία κατάσταση που πέρασε. Α, κι εγώ την έχω περάσει και του συμπαραστεκόμαστε. Μόλις όμως δώσει κάποια χαρακτηριστικά της κατάστασης που εμείς θεωρούμε ότι μας μοιάζει. Α, επιτίθεται σε μένα και με κάνει να νιώθω άσχημα. Αυτά είναι ενστικτώδη.
Κι εγώ το έπαθα αυτό. Μετά όμως σκέφτομαι. Είμαι σίγουρη ότι μοιάζει τόσο πολύ αυτός που έχει στο μυαλό του με μένα; Μήπως ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός έστω και αν τυχαίνει να μοιράζεται ένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό με κάποιον άλλο; Εδώ δε μπορούμε οι ίδιοι να περιγράψουμε τον εαυτό μας με σαφήνεια και ακρίβεια γιατί οι λέξεις είναι πολύ λίγες και μικρές και έχουν διαφορετικό βάρος για τον καθένα. Και τέλος, φοβάμαι ότι με το να κατηγορήσω κάποιον για στερεοτυπική συμπεριφορά (δηλαδή ότι απομονώνει ένα χαρακτηριστικό του άλλου και τον κρίνει και του συμπεριφέρεται ανάλογα) μήπως τελικά κάνω το ίδιο;
27-04-2007, 02:38 #42
καλο μου μιλαει για ανασφαλεια σαν να ειναι ιδια στον καθενα σαν να προερχεται απο τις ιδιες αιτιες απορριπτει ολους τους ανασφαλης...ποσως με νοιαζει αν του μοιαζω καθως τον κρινω...ναι τσατιζομαι κ αντιδραω μη σωσει κ κανει σχεση με ατομο με ανασφαλειες ειναι αναγκη να το διατυμπανιζει (και σε αλλα topic )σε ατομα που στο κατω-κατω εγω το παραδεχομαι και εχω συμβιβαστει με την ιδεα οτι δεν πολυπαω καλα...ε...δεν θα κανω λογο για το επιπεδο...ο ανθρωπος βαζει σε ενα κλισε οπως με τισ χ ψ που γνωρισε ολο τον κοσμο που εχει ανασφαλειες..αντε εκει ολοι μεσα!!και που ξερει εγω ο α η ο β τι ειδους ανασφαλεια εχει και γιατι την εχει? αιντα ολοι σε ενα καζανι...Να μου λειπει και η ευγενεια,και οι τροποι κ σιγα μην αναλυσω τι εχει αυτος στο μυαλο του...ειπαμε να κλασει κι αυτος το αφησε κι εχεσε
well keep on tryin
Tread that fine line
till the end of time..
27-04-2007, 15:56 #43
Originally posted by jo_82
κατα την ταπεινη μου γνωμη αλεξανδρε ισωσ δεν ειναι καλο να επιρριπτεις τοσες ευθυνες στους αλλους. ο καθενας ειναι αυτο που ειναι κ αργα η γρηγορα φαινεται η ποιοτητα του. πιστευω πως ειναι λαθος δικο σου που συγχρωτιζεσαι οπως λες με ατομα που δεν εχετε κανενα κοινο. το προβλημα αρχιζει απο σενα! μηπως τελικα φοβασαι να παλεψεις για κατι που να αξιζει περισσοτερο?
συχνα ατομα που πραγματικα αξιζουν βρισκονται διπλα μας αλλα δεν τους ριχνουμε ουτε μια ματια. ολοι κοιταμε πλεον να περασουμε καλα για ενα διαστημα χωρις συναισθηματικη ταυτιση. αυτο φυσικα εχει κ τα παρεπομενα του.....
ψαξε λιγο καλυτερα μεσα σου κ θα δεις οτι εχω δικιο!
ειναι θεμα επιλογων κ τπτ παραπανω.......
φιλικα!
Όμως σε μένα προκύπτει το αντίθετο. Ταυτιζόμουνα συναισθηματικά με άτομα που δεν κόλαγα. Αυτή η αεναής ανάγκη να ερωτευτείς. Και έδινα δικαιώματα που εξ ορισμού ήταν παραχώρηση από μέρους μου.
Έχεις δίκιο όμως σ\' αυτό το να φοβάσε να προσπαθήσεις γι\' αυτό που αξίζει. Μάλλον συνέβενε αυτό. Το ωραίο είναι ότι αν προσπαθήσεις για κάτι που θες ακόμα κι αν δεν κάτσει, εσύ κοιμάσε τα βράδια. Αν είναι κάτι για το οποίο κάνεις χίλιες υπαναχωρήσεις μετά κι εσύ κι αυτή θα αισθανθούν άσχημα.
Τελικά ο καθένας πρέπει να έχει τη θέση που του αξίζει για σένα. Και το ίδιο κι απ\'την αντίθετη πλευρά, κανένα πρόβλημα.
interκατι,
η ευγένεια προέρχεται από το να αντιμετωπίζουμε τους άλλους με ευγένεια.
28-04-2007, 01:09 #44
δεν φημιζομαι η inderκατι για την ευγενεια μου και κυριως οταν θιγουνε ψυχολογικα θεματα!!κι οταν τραγουδανε εξω απο τοχωρο επιπεδα σεις και μας πανς περιπατο...
well keep on tryin
Tread that fine line
till the end of time..
28-04-2007, 01:57 #45
τι είπε και σε τσάντισε έτσι?
Xanax και Ναρκωτεστ!
20-07-2025, 20:57 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή