Results 1 to 15 of 108
Thread: Ψέματα
-
21-04-2007, 16:57 #1
Ψέματα
Μία ερώτηση γενική. Έβγαινα με μια κοπέλα πολύ μικρότερη μου για κάποιο καιρό. Δεν είχαμε κάνει κάτι αλλά υπήρχε ένα τεράστιο ενδιαφέρον από την πλευρά της αλλά και μια συνεχή «μείωση» μου με λόγια και συμπεριφορές... νταλικιέρη.
Μου ζητούσε συχνά τη γνώμη μου για μία φίλη της που ζήλευε υπερβολικά τον δικό της που ήταν μεγαλύτερος και άλλα πολλά τέτοια.
Κάνω μια σχέση με μία κοπέλα.
Τότε και μόνο τότε μου αποκαλύπτει η μικρότεηρ κοπέλα ότι όλο το καιρό που βγαίνουμε έχει μια σχέση με έναν στην ηλικία μου και όλα όσα μου είχε πει για τη φίλη της, για το που πήγαινε η ίδια τα ΣΚ κτλ ήταν ψέματα.
Εμένα μου βγαίνει ένας εμπαιγμός από αυτά και κυρίως ότι υπέφερα τον κακό της χαρακτήρα, παρά του ότι έχει πει ότι με αγαπάει κτλ, ενώ εκείνη είχε άλλον.
Στη σχέση που έχω βλέπω ένα ίδιο πράγμα. Δηλαδή μία τάση για ψέματα. Πρώτη φορά το συναντάω αυτό κι έχει να κάνει με κοπέλες μειωμένης μόρφωσης, πολύ συντηρητικών οικογενειών και με έντονα ενοχικά σύνδρομα.
Παράλληλα έχουν πολλές σχέσεις και εφήμερες κυρίως αλλά δίνουν μία εικόνα ότι δεν είχαν σχεδόν καμία. Κι αυτή η τάση για ψέματα! Την οποία αφενός δεν κατανοώ κι αφετέρου με κάνει να μην εμπιστεύομαι ούτε τον ίσκιο μου.
Ό,τι προερύται ο καθένας λέει...
Απλώς απορώ...
- 21-04-2007, 18:00 #2
Originally posted by alexandros3
Στη σχέση που έχω βλέπω ένα ίδιο πράγμα. Δηλαδή μία τάση για ψέματα. Πρώτη φορά το συναντάω αυτό κι έχει να κάνει με κοπέλες μειωμένης μόρφωσης, πολύ συντηρητικών οικογενειών και με έντονα ενοχικά σύνδρομα.
Παράλληλα έχουν πολλές σχέσεις και εφήμερες κυρίως αλλά δίνουν μία εικόνα ότι δεν είχαν σχεδόν καμία. Κι αυτή η τάση για ψέματα! Την οποία αφενός δεν κατανοώ κι αφετέρου με κάνει να μην εμπιστεύομαι ούτε τον ίσκιο μου.
Ο καθένας θέλει δηλαδή, να αισθάνεται αποδεκτός στο περιβάλλον το οποίο βρίσκεται, και χρησιμοποιεί ψέματα προκειμένου να το καταφέρει...
Για αυτό ακριβώς το λόγο οι γυναίκες αποκρύπτουν σχέσεις που είχαν, γιατί ο \"πολιτισμός\" μας δεν τις κάνει αποδεκτές.
Εμείς φταίμε δηλαδή...όχι οι ίδιες...
21-04-2007, 18:10 #3
Κρίμα να χρειάζεται να χρησιμοποιούν ψέματα... ούτως ή άλλως. Ξενερώνεις όταν τα μαθαίνεις κι εκείνες έχουν παίξει ένα ρόλο. (όσες το κάνουν)
21-04-2007, 18:18 #4
Καθόλου δεν πρέπει να αισθάνεσαι έτσι. Δεν σε χρησιμοποιούν, απλά προστατεύονται.
21-04-2007, 18:19 #5
Άλλαξα την απάντηση μου... Αλλά για μένα συνεχίζει να είναι εμπαιγμός.... ιδίως το πρώτο.
Απλώς δεν βλέπω την ανάγκη για ψέμματα. Αλλά το πρόβλημα δεν τελειώνει εκεί. Αυτό που βλέπω είναι ότι δεν τα έχουν κι ακριβώς ξεδιαλύνει μέσα τους... Ψέμματα στο μπαμπά, ψέμματα στη μαμά, ψέμματα στους φίλους, ψέμματα στη σχέση... Δεν μπορείς να κάνεις να στεριώσει κάτι έτσι... Ας πούμε με την πρώτη κοπελιά ξενέρωσα γιατί εγώ ήμουν ειλικρινής ενώ εκείνη όχι κι αισθάνθηκα ότι εκμεταλεύτηκε την μοναξιά μου εκείνη την περίοδο... Δηλαδή να παίρνει την επιβεβαίωση από μένα λέγοντας, τι άλλο, ψέμματα. Δεν έχουμε καμία ουσιαστική σχέση πλέον, εννοείται, απλώς την κατσάδιασα και μετά μου έλεγε ότι είμαι ο πιο σημαντικός άνθρωπος στη ζωή της... Αποφασίστε ρε παιδιά. Αποφασίστε!
21-04-2007, 18:44 #6
Να μη σκας...δεν υπαρχει λογος..να εχεισ το εξης σκεπτικο..η κοπελα δε σου αξιζε,ηταν λιγη για σενα και επομενως δε χρειαζεται να ασχολεισαι καν..ποσο μαλλον να προβληματιζεσαι για τη συμπεριφορα της..συγνωμη που μαι καπως απολυτη..αλλα σε αντιστοιχες περιπτωσεις λεω \"πεταμα στα σκουπιδια κ τελος\" ακουγεται βαρβαρο μια κ εχει να κανει με αν8ρωπο..αλλα με προστατευει...
21-04-2007, 23:27 #7
Εγω νομιζω πως επεσες σε λαθος ατομο. Οταν μαλιστα το ψεμα το εχει καραμελα παντου,αυτο σημαινει οτι δικα της κενα και ανασφαλειες προσπαθει να καλυψει,με λαθος ομως τροπο. Συμφωνω με dead can dance. Τους λες γεια και δρομο. Με τετοιους ανθρωπους γιατι να ασχολεισαι?
Για αυτο που λες οτι σε κανει να μην εμπιστευεσαι ουτε τον εαυτο σου, σιγα.Επειδη δηλαδη αυτη εχει προβλημα σημαινει οτι και οποιος συναναστραφει μαζι σου εχει παρομοια τακτικη?Δες το αλλιως αυτο γιατι μπορει να αρχισεις να τα βαζεις με ανθρωπους που δεν σου φταινε και στο τελος να την πατησεις εσυ .
Sorry με επιασε το διδασκαλικο μου-τελοσπαντων...
21-04-2007, 23:41 #8
Αλέξανδρε, κατα τη γνώμη μου η κοπελίτσα με την συμπεριφορά αυτή, δείχνει άτομο με χαμηλή αυτοπεποίθηση και έντονη ανάγκη για συνεχή αυτο επιβεβαίωση. Αναλώνεται σε εφήμερες σχέσεις και προσπαθεί μέσω αυτών να αποκτήσει αυτοεκτίμηση. Είναι πλάσματα ευάλωτα και ασταθή και το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να πληγώνουν τους άλλους.
22-04-2007, 00:24 #9
φαυλος κυκλος αντρες συναντουν γυναικες που λενε ψεματα και γυναικες που συναντουν αντρες που λενε πολλα μα πολλα ψεματα..δεν μπορεσα ποτε να καταλαβω πως γινεται αυτο οι αληθινοι παντα να συνανταν τους ψευτικους καλυτερα παρα ψευτες...
well keep on tryin
Tread that fine line
till the end of time..
22-04-2007, 02:44 #10
Originally posted by interappted
φαυλος κυκλος αντρες συναντουν γυναικες που λενε ψεματα και γυναικες που συναντουν αντρες που λενε πολλα μα πολλα ψεματα..δεν μπορεσα ποτε να καταλαβω πως γινεται αυτο οι αληθινοι παντα να συνανταν τους ψευτικους καλυτερα παρα ψευτες...
Αλέξανδρε, απλά έτυχε. Και καλό είναι να μας τυχαίνουν τέτοια στη ζωή μας (φυσικά να τα περνάμε όσο γίνεται πιο ανώδυνα) για να μπορούμε στο μέλλον να αναγνωρίζουμε τα σημάδια και να αποφεύγουμε τέτοιες καταστάσεις. Υπάρχουν πάρα πολλές κοπέλες εκεί έξω που δεν είναι έτσι.
22-04-2007, 02:51 #11
εγω το βιωνω παντου κ σε οσους μου τυχανε και στο φιλικο μου περιββαλον,καποιος ψαχνει για αληθειες και τρακαρει σε ψευτες και οι ψευτες δεν ψαχνουν ψευτες...τουσ αληθινους ψαχνουν γενικως τησ *******ς γινεται ση σχεση των 2 φιλων...
well keep on tryin
Tread that fine line
till the end of time..
23-04-2007, 13:48 #12
Συμπτωματικά βρίσκομαι και εγώ σε μία αντίστοιχη κατάσταση. Βλέπω μιά τάση για ψέματα όχι όμως για πονηρό σκοπό, αλλά για ανόητους λόγους.
Για κάποιο λόγο η κοπέλα με την οποία είμαι, νομίζει ότι πρέπει να με προστατέψει από το \"δε θέλω να σε δώ σήμερα θέλω να κάτσω μόνη μου να χαλαρώσω\", λέγοντας μου πχ, θα δώ μιά φίλη μου, θα είμαι μέχρι αργά στη δουλειά κλπ κλπ.
Υποψιάζομαι ότι σε κάποιο βαθμό φταίω και εγώ, ίσως έχω δείξει ανασφάλεια με αποτέλεσμα να φοβάται μήπως το θεωρήσω απόρριψη.
Το κακό είναι ότι στην αρχή όποτε εντόπισα ψέματα της το είπα, και το αρνήθηκε στήνωντας απίστευτες ιστορίες, χωρίς να τα παραδεχτεί και κατηγορόντας εμένα ότι δεν την εμπιστεύομαι, βλέπω τις λεπτομέρειες και δε βλέπω την ουσία, ότι είναι συνέχεια μαζί μου κλπ κλπ κλπ.
Την τάση για ψέματα την έχω δει και στην οικογένειά της, ο ένας λέει ψέματα στον άλλον για ανόητους λόγους, οπότε έχει υιοθετήσει αυτή τη συμπεριφορά. Πάντως το επίπεδό της είναι αρκετά υψηλό κατά τα άλλα.
Φυσικό είναι να μην εμπιστεύομαι πλέον την κοπέλα αυτή, και να μη βλέπω μέλλον στην σχέση αυτή, αν και ίσως βλέποντας πως μπορεί να με εμπιστευτεί αλλάξει συμπεριφορά τουλάχιστον απέναντί μου.
23-04-2007, 14:18 #13
exrlorer εσυ μηπως εισαι σαν και μενα πολυ καχυποπτος???και τελος παντων ποιος σας ειπε οτι το να ειναι καποιος ψευτικος ειναι θεμα επιπεδου?ειναι χαρακτηριστικο οπως το να εισαι ζηλιαρης,καχυποπτος κτλ...τεσπα ξερει ποσες μα ποσες φορες νομιζα οτι με εχουν φλολμωσει στο ψεμα και τελικα ηταν προιον της καχυποψιας μου???
well keep on tryin
Tread that fine line
till the end of time..
23-04-2007, 14:29 #14
Originally posted by interappted
exrlorer εσυ μηπως εισαι σαν και μενα πολυ καχυποπτος???
Θα γινόμουνα καλός ντετέκτιβ όμως :p
Σχετικά με το επίπεδο, απλά κάποιος φίλος στο τοπικ μίλησε για έλειψη επιπέδου ή κάτι τέτοιο για αυτό το ανέφερα.
23-04-2007, 14:34 #15
δενεχει να κανει καλλ μου με κανενα επιπεδο!και γω ντεντεκτιβ θα ηθελα να γινω κλεινω το ενα ματι κανω υπολογισμους για ωρες μερη αληθειες και αυτο που εσυ λες παρατηρικοτητα εγω το λεω η καταρα τησ μνημης σε πληρη ακριβια λες και συνονομωτει μαζι με την καχυποψια...αν σου πω παραδειγματα θα παθεις ολο το συμπαν συνομωτει με την καχυποψια μου και την πολλαπλασιαζει επι απειρο αν δε καποια φορα πεσω μεσα μετα θεωρω και ολα τα υπολοιπα συμπερασματα μου εντελως εγκυρα
well keep on tryin
Tread that fine line
till the end of time..
Με έδιωξαν από το σπίτι.
18-07-2025, 14:01 in Με καφέ και συμπάθεια....