Κρίση πανικού - αποπροσωποίηση - Page 7
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 7 of 9 FirstFirst ... 56789 LastLast
Results 91 to 105 of 131
    Senior Member
    ευχαριστω για το tip, βοηθαει καπως για χαλαρωση αλλα ειναι οντως εντονος ο φοβος κ το αγχος που νιωθω οταν ξαναερχονται οι σκεψεις..σαν ενας ιστος να ειναι μεσα στο μυαλο μου και να με εμποδιζει να νιωσω "φυσιολογικη" ξανα

Member
    ΒΟΟΜ εχεις δικιο φευγη λιγο και ηρεμας!! tg1 το ξερω κανω λαθος και δεν το λεω! αλλα φοβαμαι μην μεταδώσω τα προβληματα μου αλλου γιατι γενικα και η συντροφος μου αγχονεται υπερβολικα! και με την δουλεια τις εχει κατι θεματα τωρα δεν θελω να τις δωσω και αλλα...

Senior Member
    καταλαβαινω, απλα ειναι που ειναι δυσκολο απο μονο του αν δε το μοιραστεις κιολας ειναι ακομα πιο δυσκολο.. παντως δε παθαινουν ολοι αποπροσωποποιηση, ειναι νομιζω και θεμα νευρων. ισως να εχει περασει και η συντροφο σου κατι τετοιο.οπως και να εχει εσυ ξερεις καλυτερα!

Member
    παντος και αυτη η κουβεντα που εχουμε εδω με ανακουφιζει λιγο γιατι ξερω οτι αυτο που περνω που μου φενεται τοσο παραξενο το περνουν τοσοι πολλοι! και εμαθα στη ζωη μου οτι ολα τα προβληματα εχουν τη λυση τους φτανει να εχεις πιστη στον εαυτο σου και πανο απο ολα στο θεο!

Senior Member
    ναι οντως, πιστη και θεληση να επανελθεις! και γω σημερα που εμεθα οτι κι αλλος κοσμος ειναι ή ηταν οπως ειμαι εγω τωρα με ανακουφιζει καπως

Member
    tg1 δεν ξερω αν σε κουρασα κιολας απλα θελω να μαθω πριν να το παθεις αυτο ειχες και ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή η εμμονες?

Senior Member
    θυμαμαι ενα διαστημα που μου ειχε κολλησει η ιδεα οτι πασχω απο κατι και ετρεχα στους γιατρους αλλα αυτο εγινε πριν 5-6 χρονια!δε με κουραζεις don't worry

Member
    ρωταω γιατι εγω ειχα ιδεοληψιες και περιεργες σκεψεις αλλα μετα απο αυτο δεν μπορει το μυαλο μου να επεξεργαστη κατι αλλο! :) ισως να ειναι αληθεια που λενε οτι αυτο γινεται για να για να προστατευτουμε απο ολο το αγχος που μας κυριευει και τις σκεψεις... ενα απο τα link που σου εστειλα αυτο εξηγει οπως σου το λεω!

Senior Member
    ναι και γω το σκεφτηκα αυτο,αλλα τωρα φοβαμαι και αγχωνομαι με τα παντα

Member
    φοβασαι με τον τροπο που νιωθεις τον εαυτο σου? γιατι εμενα αυτο με τρομαζει... γιατι με νιωθω ξενο σαν να ειμαι αλλος!

Senior Member
    εγω νιωθω τον εαυτο μου σα ξενο αλλα με τρομαζουν και οι κινησεις που κανω ή οι σκεψεις ή η ομιλια μου, σαν να ειναι κατι παραξενο, δε ξερω αν μπορεις να το καταλαβεις..

Member
    πως να μην σε καταλαβω αφου ειναι σαν να τα γραφω εγω... και εγω ετσι νιωθω κανω μια κινηση και μετα λεω εγω την εκανα? ειναι αυτο που λεμε νιωθεις παρατηρητης του εαυτου σου! ολα ειναι στο μυαλο μας επειδη δεν νιωθουμε οπως πριν τα βλεπουμε ολα λες και δεν τα αναγνωριζουμε!

Senior Member
    ισως επειδη το μυαλο μας και οι αισθησεις μας ειναι σε μεγαλη εγρηγορση λογω του αγχους και με αυτον τον τροπο, δημιουργειται ας πουμε υπεραντιληψη του σωματος αλλα με συνεπεια τον φοβο. καπως ετσι μπορω να ερμηνευσω.εμενα δεν με ενοχλει τοσο το οτι θεωρω τον εαυτο μου ξενο αλλα οσο το οτι τρομαζω με τις κινησεις και την σκεψη λες και ειναι παραξενα πραγματα

Member
    λες και πρωτη φορα τα κανεις ετσι??? εγω το ερμηνεύω σαν προσωρινη ψυχοσυναισθηματικη αμνησια ταυτοτητας απο το αγχος και το στρες που θα επανελθη σιγα σιγα! οταν φυγει και το αγχος και οι σκεψεις

Member
    Παρόλο που δεν έχω περάσει αποπροσωποποίηση και δε μπορώ να σχετιστώ με το συναίσθημα, αυτό που έχω διαβάσει σχετικά ειναι οτι συμβαινει λόγω υπερβολικού άγχους η κατάθλιψης επειδή το σώμα δεν αντέχει την πίεση και θέλει να "αποστασιοποιηθεί" κατά κάποιο τρόπο, σαν να σου λεει με τον τρόπο του οτι παραιτείται απο την προσπάθεια. Οσο φεύγει το άγχος και το στρές θα εξασθενήσει και αυτο.Εγώ πχ έχω ψυχοσωματικά μουδιάσματα και ζαλαδες εδω και 4 μήνες λόγω του αγχους που δεν είχα συνειδητοποιησει οτι εχω

Page 7 of 9 FirstFirst ... 56789 LastLast