Κρίση πανικού - αποπροσωποίηση - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 9 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 16 to 30 of 131
    Nightlost καλημερα και καλη εβδομαδα! Μην στενοχωριεσαι παραπανω απ'οσο πρεπει. Περαστικο θα'ναι κι'αυτο θα δεις. Δοκιμασε να κανεις και λιγη προσευχη θα ανακουφιστεις και θα βοηθηθεις. Βαλεριανα δοκιμασες για τον υπνο;

Quote Originally Posted by nightlost View Post
    "αγχος προσωποποιημενο" έχω μόνο αποπροσωποίηση σε έντονο βαθμό & το κεφάλι μου σαν να το φούσκωσα με τρόμπα. Απίστευτα βαρύ.
    Ένα περίεργο αίσθημα ζάλης & ένας αμυδρός φόβος πως οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να καταρρεύσω...
    Τις τελευταίες ημέρες, όχι δε μπορώ να κοιμηθώ το βράδι, πάρε δε πάρω ηρεμιστικό. Συνήθως με πιάνει ο ύπνος μετά τις 4 το πρωί
    αλλά χωρίς να παθαίνω κρίσεις πανικού. Απλά μπορείς να πεις πως έχω πολύ & έντονο άγχος κατά τη διάρκεια της ημέρας.
    Και εγω τα ειχα ολα αυτα που λες βεβαια για μενα το χειροτερο ηταν η διαρκης ταραχη που δεν ελεγε να φυγει με τιποτα και πολλες φορες ετρεμα σαν το ψαρι που λεμε.εγω ολα αυτα τα ξεπερασα με σταθερη χρηση ζαναξ (των 0,25) για ενα συγκεκριμενο χρονικο διαστημα και εχει 2-3 εβδομαδες που τ σταματησα τρ χωρις κανενα συμπτωμα στερησης που λεμε. το θετικο με εσενα ειναι οτι σ πιασανε στο παρελθον τα αντικαταθλιπτικα ,εστω και με λιγες παρενεργεις ! ενα εχω να σου πω,ξεκινα ψυχοθεραπεια μην το αφηνεις μεσα σου,θα περασει αρκει να αντιμετωπιστει σωστα ! το πως ειναι θεμα του γιατρου και δικο σου !! Μην ανησυχεις !!!

που λεμε ...που λεμε χαχαχα σορρυ για την επαναληψη !!

Senior Member
    nightlost γεια σου και σε ολα τα παιδια πηρα αφορμη απο τι δικο σ ποστ γιατι ειμαι ετσι οπως εσυ ακριβως το ιδιο!!!βεβαια ο υπνος μ παιρνει περαν που σημερα ειδα την μαμα μ στον υπνο μου η οποια δεν ζει και ξυπνησα 6 τ πρωι κ μετα στριφογυρναγα ειχα ενα αισημα φοβου μια ταραχη!!!επισεις αυτο που λες με τ κεφαλι το εχω κ εγω τ νιωθω σαν βαρυ και οτι σηκωνω βαρος στους ωμους μου!!!!νιωθω πως αν παω καπου μονη που θ πεσω η θα λιποθυμησω χωρις ν εχει συμβει ποτε.....μονο οταν ειμαι μ καποιον ανακουφιζομαι και ειμαι καλα!!!αν και τον τελευταιο καιρο περαν του βαρους στο κεφαλι ειμαι πολυ καυτερα απο καποτε!!!!προσπαθω μινη μιυ ν τ ξεπερασω χωρις βοηθεια φαρμακων και ουτε σε ψυχοογο παω....εσυ?

δυσκολη κατασταση η αποπροσωποποιηση πραγματικα..δε γνωριζεις τον ιδιο σου τον εαυτο ΑΛΛΑ υπαρχουν λυσεις και ελπιζω να βρεις τη καλυτερη για σενα.παντως εμενα με βοηθησε παρα μα παρα πολυ το διαβασμα και γενικα η προσπαθεια εστιασης του νου μου σε πραγματα που με ενδιαφερουν...απλα ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ φιλε ειμαστε παρα μα παρα πολυ με τετοιου ειδους προβληματα...

Quote Originally Posted by alltogether-win View Post
    δυσκολη κατασταση η αποπροσωποποιηση πραγματικα..δε γνωριζεις τον ιδιο σου τον εαυτο ΑΛΛΑ υπαρχουν λυσεις και ελπιζω να βρεις τη καλυτερη για σενα.παντως εμενα με βοηθησε παρα μα παρα πολυ το διαβασμα και γενικα η προσπαθεια εστιασης του νου μου σε πραγματα που με ενδιαφερουν...απλα ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ φιλε ειμαστε παρα μα παρα πολυ με τετοιου ειδους προβληματα...
    Καλημερα και απο'μενα παιδια! Δυσκολα ναι αλλα δεν σταματαμε τον αγωνα μας! Χαιρομαι που συζηταμε και δινουμε κουραγιο και θαρρος ο ενας στον αλλο. Πραγματικα οι συμβουλες του ενος προς τους αλλους νομιζω οτι δεν ειναι και λιγο πραγμα!

Altogether ειχες και'συ αποπροσωποιηση; Αν ναι πως το ξεπερασες και σε ποσο καιρο;

Quote Originally Posted by στελιος66 View Post
    Nightlost καλημερα και καλη εβδομαδα! Μην στενοχωριεσαι παραπανω απ'οσο πρεπει. Περαστικο θα'ναι κι'αυτο θα δεις. Δοκιμασε να κανεις και λιγη προσευχη θα ανακουφιστεις και θα βοηθηθεις. Βαλεριανα δοκιμασες για τον υπνο;
    Γειά σου Στέλιο. Έχω δοκιμάσει αλλά δε με πιάνει ή δεν έχω διαπιστώσει κάποια αλλαγή με τα βότανα στο νυχτερινό ύπνο.

Quote Originally Posted by aggelikoula89 View Post
    nightlost γεια σου και σε ολα τα παιδια πηρα αφορμη απο τι δικο σ ποστ γιατι ειμαι ετσι οπως εσυ ακριβως το ιδιο!!!βεβαια ο υπνος μ παιρνει περαν που σημερα ειδα την μαμα μ στον υπνο μου η οποια δεν ζει και ξυπνησα 6 τ πρωι κ μετα στριφογυρναγα ειχα ενα αισημα φοβου μια ταραχη!!!επισεις αυτο που λες με τ κεφαλι το εχω κ εγω τ νιωθω σαν βαρυ και οτι σηκωνω βαρος στους ωμους μου!!!!νιωθω πως αν παω καπου μονη που θ πεσω η θα λιποθυμησω χωρις ν εχει συμβει ποτε.....μονο οταν ειμαι μ καποιον ανακουφιζομαι και ειμαι καλα!!!αν και τον τελευταιο καιρο περαν του βαρους στο κεφαλι ειμαι πολυ καυτερα απο καποτε!!!!προσπαθω μινη μιυ ν τ ξεπερασω χωρις βοηθεια φαρμακων και ουτε σε ψυχοογο παω....εσυ?
    Σε ευχαριστώ αγγελικούλα για την ανάρτηση. Ξεκίνησα εχθές σσε Ψυχολόγο. Άποψη μου είναι πως όλα έχουν έναν βοηθητικό ρόλο.
    Αν έχεις το κουράγιο να το νικήσεις χωρίς θεραπευτική υποστήριξη, τότε είσαι θεά. Αλλά θα σου πω κάτι που μου είπε η Ψυχολόγος.
    Πως δε πρόκειται να πάρεις κάποιο μετάλλιο επειδή προσπαθείς να το ξεπεράσεις μόνος. Δε χρειάζεται να υποφέρεις.

Quote Originally Posted by alltogether-win View Post
    Σε ευχαριστώ πραγματικά, το ίδιο εύχομαι και για σένα. Από τη μέρα που αποφάσισα να γράψω και με τις όλες τις απαντήσεις,
    έχω πάρει τόσο θάρρος και δύναμη, αισθάνομαι άλλος άνθρωπος.
    Δυσκολεύομαι να εστιάσω τη προσοχή μου σε ένα σημείο για πολύ ώρα. Και αυτό είναι καινούριο χαρακτηριστικό.

Junior Member
    Nightlost, αν σε βοηθάει αυτό, κι εγώ όταν τα συμπτώματα ήταν σε έξαρση, δε μπορούσα με τίποτε να εστιάσω σε ένα σημείο. Νόμιζα μάλιστα ότι είχα πρόβλημα στα μάτια ή στον εγκέφαλό! Ήταν φοβερά κουραστικό όλο αυτό! Πολλές φορές κάποιος μου μιλούσε και δε μπορούσα να τον κοιτάξω για πολύ ώρα, τον "έχανα"! Και νόμιζα τότε ότι μόνο εγώ το παθαίνω αυτό!

Quote Originally Posted by marp View Post
    Nightlost, αν σε βοηθάει αυτό, κι εγώ όταν τα συμπτώματα ήταν σε έξαρση, δε μπορούσα με τίποτε να εστιάσω σε ένα σημείο. Νόμιζα μάλιστα ότι είχα πρόβλημα στα μάτια ή στον εγκέφαλό! Ήταν φοβερά κουραστικό όλο αυτό! Πολλές φορές κάποιος μου μιλούσε και δε μπορούσα να τον κοιτάξω για πολύ ώρα, τον "έχανα"! Και νόμιζα τότε ότι μόνο εγώ το παθαίνω αυτό!
    ετσι ακριβως και γω ,αν μιλουσα σε καποιον νομιζα οτι τον εχανα και μαλιστα πολλες φορες οταν η αποπραγματοποιηση ηταν εντονη,ενιωθα σαν μια ζαλαδα,σαν να ειμαι ετοιμη να λυποθημησω γιατι ολα μου φαινονταν πολυ <<περιεργα >> και ξενα γυρω μου και πανικοβαλλομουν ! Η εστιαση προοσχης ηρθε πολυ αργοτερα οταν σταματησε η αποπραγματοποιηση !

marp & άγχος προσοπωποιημένο έτσι ακριβώς!
    Είναι σαν ζαλάδα, χωρίς όμως να ζαλίζεσαι!! Όταν φύγει...θα κάνω πάρτυ. Θα σας περιμένω!

Member
    Ακριβώς τα ιδια συμπτώματα εχω μόνο που μου καταλήγουν σε πανικο.νιώθω τα μάτια μου σαν να βγαινουν προς τα εξω.και απίστευτο σφίξιμο στους κροταφους.προσπαθώ να μη δίνω σημασία και μετά υποχωρεί.ξέρω ότι είναι δύσκολο,αφου το μυαλό στη συγκεκριμένη περιπτωση εινσι εστιασμενο μόνο στα σωματικά συμπτώματα.δεν είναι όμως ακατόρθωτο να αντιστραφεί το παιχνίδι και να σκεφτόμαστε οτι θελουμε και μας ευχαριστεί και οχι ότι θέλει η ψυχή μας.θέλει συνεχή προσπάθεια και πείσμα,πολύ πείσμα όμως.

Senior Member
    δυσκολο πραγμα ρε παιδια αφηστε το ειναι ν μιλαμε για ωρες ολοι για ολα οσα μας συμβινουν....παιζει ασχημα παιχνιδια το μυαλο.....γιατι ολα απο εκει ξεκινανε!!!ουφ ολη μερα σημερα προσπαθω ν γεμισω υο χρονο μ μ διαφορα για ν μην μ πιανει !!!!τωρα ξαπλωσα και νιωθω πως δεν μπορω ν χαλαρωσω....

Ώρες ώρες επίσης έχω την αίσθηση πως είμαι σαν μεθυσμένος! Σαν να εκκρίνονται όλες οι ορμόνες μαζί. Μια υπερβολική ευφορία.

Katpir και μενα σε πανικο μου κατεληγαν , η αποπραγματοποιηση ηταν εκεινη που εβαζε μπρος και στν υπολοιπο μηχανισμο ετσι ωστε να πανικοβληθει !!ετσι ειναι,θελει πεισμα και προσπαθεια πολυ ,και στην τελικη θελει και αλλαγη ορισμενων πραγματων στην ζωη μας,ειτε αυτα μας αγχωνουν ειτε απλως δεν μας αρεσουν.δεν ειναι μονο το μυαλο ,ειναι και η καθημερινοτητα αλλα ειναι και η αξια/σημασια που δινουμε και εμεις στα συμπτωματα-σκεψεις.Παντως τιποτα δεν ειναι μονιμο και ολα πολεμουνται (και με φαρμακα αλλα και χωρις !) αγγελικουλα αυτο με τν (ελλειψη) χαλαρωσης το χω κ εγω ,σπαστικο !!Ναιτλοστ ,ναι ζαλιζεσαι χωρις να ζαλιζεσαι ετσι ετσι !!!! οσο αφορα αυτο που λες με τν υπερβολικη ευφορια εεεεε,τι στο καλο,αυτο το θελω και εγω !!! ισως απο τα μονα καλα <<συμπτωματα >>!!!χεχε

Page 2 of 9 FirstFirst 1234 ... LastLast