Καυγαδες στην οικογενεια
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 8 of 8
    Senior Member

Unhappy Καυγαδες στην οικογενεια

Αγαπητοι συμφορουμιτες καλησπερα σας...

Τον τελευταιο καιρο... (ουσιαστικα απο τοτε που η μητερα μου εχει παρει συνταξη και εχουμε μπει και στην κριση), η επικοινωνια των γονιων μου, εχει αλλαξει παρα πολυ και αυτο προς το χειροτερο... οπως καθε ζευγαρι εχει τις καλες και τις κακες του μερες με καυγαδες ετσι και οι δικοι μου... μονο που αυτη τη φορα, εχουν πληθυνει.... ο πατερας μου ειναι 60 χρονων, και δουλευει ακομα (μαλλον μεχρι τα 67 οπως προβλεπει ο καινουριος νομος)... η μητερα μου εχει παρει συνταξη εδω και 1μιση χρονο, αλλα λιγο πριν την παρει, κοντεψαν να της ακυρωσουν ολη τη δουλεια που εκανε σαν εκπαιδευτικος ολα αυτα τα χρονια... αν δεν ειχε εμενα και τον πατερα μου, μπορει και να κατεληγε σε κανενα τρελαδικο...

Απο αποψη υπομονης λοιπον... και οι δυο την εχουν χασει σχεδον ολη.... η μητερα μου μετα απο αυτο που βιωσε και με τη συνταξη που ηρθε και "χαλαρωσε".. και επισης απο το γεγονος οτι δεν ερχεται πλεον σε επαφη με 400 παιδια που ηταν καθε χρονο και της λειπει (εκανε παντα απιστευτη δουλεια και οι δικαιοι και σωστοι ανθρωποι ειχαν παντοτε να πουν καλα λογια...), ο πατερας μου εχει κουραστει απο τη δουλεια, και τον τελευταιο καιρο τον τρεχουν στα δικαστηρια, με υποθεσεις για τις οποιες δεν ευθυνεται, αλλα του τα εχουν καταλογισει επειδη ειναι προισταμενος. Οποτε υπαρχει αγχος και συγχυση απο τις δυο πλευρες....

Ο πατερας μου ειναι του τυπου να πεταξει μια μπουρδα που δεν ισχυει (και να κανει τουρμπο τον αλλον), η να μην καταλαβαινει οτι ο αλλος ομιλητης εχει δικιο..
    Η μητερα μου ειναι του τυπου να τσαντιστει πολυ ευκολα και να φωναζει ΠΑΡΑ πολυ... εχει και απο γεννησιμιου της ΠΟΛΥ δυνατη φωνη, οποτε το αποτελεσμα ειναι υπερπολλαπλασιο του κανονικου... δεν την ενδιαφερει αν θα ακουστουμε... μεχρι να εχει την τελευταια κουβεντα, θα φωναζει συνεχεια... και να νιωθει οτι εχει και δικιο ακομα χειροτερα....

Αρκετες φορες εχω βρεθει στη μεση να προσπαθησω να ηρεμησω τα πραγματα.... τις περισσοτερες τα καταφερνω... αλλα ειναι και απο αυτες τις φορες οταν ακουω αυτες τις αναθεματισμενες απειλες απο τη μανα μου "να φυγω απο το σπιτι"... που φοβαμαι... σε προσωπικη συζητηση που εκανα μαζι της, μου ελεγε οτι αυτο δεν προκειται να γινει, γιατι περαν των καυγαδων αγαπαει τον πατερα μου... αλλα και μονο στο ακουσμα μου σπαει τα νευρα... γιατι με εκβιασμους δεν λειτουργησε ποτε σωστα κανενας ανθρωπος.... Ειδικα οταν εχει δικιο, αν φωναξει και απειλησει, ΧΑΝΕΙ ολο της το δικιο και δεν το καταλαβαινει... Και με τις φωνες και την ισχυρογνωμοσυνη της, καταφερνει να τα κανει χειροτερα απο οτι θα μπορουσαν να ειναι... Και πρεπει να εχει ΠΑΝΤΟΤΕ τον τελευταιο λογο... σαν τη γιαγια μου και την προγιαγια μου (κληρονομικο)....
    Ο πατερας μου παλι, εχει και αυτος την δοση ξεροκεφαλιας του, πιστευοντας οτι αυτος εχει παντα δικιο... αν και τον τελευταιο καιρο παραδεχεται καποια λαθη του πιο συχνα απο οτι παλιοτερα, ειναι μερικες φορες, ισως λογω φορτου στην εργασια που πραγματικα δεν κοιταει μπροστα του...Δεν φωναζει, αλλα οι λεξεις που θα διαλεξει για να πει μια ανακριβεια, ειναι ετσι διαλεγμενες, που πραγματικα μπορει να σε φερουν σε δευτερολεπτα στο αμην....

Σε γενικες γραμμες, τους δικαιολογω και τους 2, μεχρι ενος σημειου γιατι ο καθενας απο την πλευρα του, εχει τις δικες του εγνοιες, αλλα εχουν παψει να θελουν να συνεργαζονται... Περιττο να σας πω οτι εχουν περασει τη μεση ηλικια και εχουν αρχισει να παραξενευουν παρα πολυ...

Δεν ξερω τι να κανω με τους καυγαδες αυτους... δεν ξερω πως να το αντιμετωπισω... δεν μπορω να κοιταω την παρτη μου, οταν ο καυγας συνεχιζεται... δεν αντεχω να μην κανω τιποτα... γιατι οταν δεν παω να ηρεμησω τα πραγματα, ξεφευγουν και οι δυο... ειδικα η μανα μου... και ειδικα εκεινη, φωναζει ΠΟΛΥ συχνα στον πατερα μου, τον μειωνει πανω στα νευρα της και εκεινος εχει χασει την ορεξη του σε πολλα πραγματα.... το ξερω... της το ειπα καποια στιγμη και κοντεψε να με παρει απο τα μουτρα... δεν δεχεται τιποτα... μα τιποτα... οταν ηταν μια-δυο φορες στα σιγκαλα της, μου ειπε οτι αν βρισκω μειονεκτηματα, να της τα λεω... και οταν την βλεπω ηρεμη και της τα λεω, φουντωνει παλι... ο εγωισμος παει συννεφο στην οικογενεια μου και δεν θελω να καταληξω και εγω ετσι...

Σας παρακαλω, αν απο τα λεγομενα μου, μπορειτε να δειτε κατι που δεν βλεπω εγω, και να με βοηθησετε θα το εκτιμουσα παρα πολυ...
    Some of us of fall some of us fly...most of us live to try, till the edge of forever.

Εγω προσωπικα δεν μπορώ να βοηθήσω, αλλά διαβάζοντας αυτό το μήνυμα είδα και την δική μου οικογένεια. Ο βομβαρδισμός των ΜΜΕ για τις περικοπές και τις συντάξεις, η αγωνία με τα οφειλούμενα, οι τράπεζες και τα λοιπά προβλήματα, μιζεριάζουν τον άνθρωπο,την όρεξη του, εξαφανίζουν κάθε αισιοδοξία στη καθημερινότητα του, και τον "λυγίζουν" συναισθηματικά. Η μητέρα μου καθε μέρα αγχώνεται με το αν θα πρέπει να πάρει σύνταξη η εγκλωβιστεί μέχρι τα 67, ενω ο πατέρας μου στεναχωριέται που θα πρέπει να δουλεύει μέχρι τα 65 του. Κάθονται και το συζητάνε σχεδόν ΚΑΘΕ μέρα, και αγχώνονται, και έτσι μερικές φορές τσακώνονται. Παλια τσακωνοντουσαν πιο πολυ, τωρα εχουν κουραστει και για αυτο. Ειδικα τον πατερα μου τον εχω ακουσει πολλες φορες να μου λεει ποσο πολυ εχει κουραστεί την ζωή. Και ακριβώς όπως και οι δικοί σου, αρχιζουν και ειναι ισχυρογνώμονες και αγύριστα κεφάλια. Είναι οι γερο-παραξενιές της ηλικίας, σαν αυτές που έχουν πολλοί παππούδες.
    Ανάμεσα σε αυτή τη κατάσταση η θέση μας είναι μάλλον δύσκολη και απαιτεί λεπτό χειρισμό. Ίσως να πρέπει να γίνουμε πιο σκληροί. Να αποδεχτούμε οτι απο εδω και πέρα έτσι θα είναι η οικογένεια, και να κοιτάξουμε να είμαστε καλά με τον εαυτό μας και να μην έχουμε τάσεις να κατηγορούμε τον εαυτό μας σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά. Εννοείται πως πρέπει να τους ηρεμούμε μερικές φορές, αλλά απο ενα σημειο και μετά, ειδικά στις έντονες διαμάχες, δεν μπορούμε να το κάνουμε εκτεταμένα. Γιατί πάνω στα νεύρα τους μπορεί να μας την πουν άγρια.

Senior Member
    Αυτοί τα βρίσκουν έχουν υπάρξει πριν από σένα κ θα υπάρχουν κ όταν φύγεις από το σπίτι μην ανακατεύεται ζευγάρι είναι ξέρουν αυτοί

Senior Member
    Πανε σε δικο σου χωρο και μην ασχολεισαι. Αν καποιος απ τους 2 δεν αντεχει γτ δε χωριζει?

Senior Member
    την δυναμη της συνηθειας την ξερεις;ποιος να χωρισει στα 60+; πρεπει να υπαρχει αναλογη οικονομικη ανεση για να γινει κατι τετοιο.

Senior Member
    Συμφωνω με τον elis...αυτοι τοσα χρονια μαζι..εχουν βρει τους δικους τους κωδικες επικοινωνιας...και θα ελεγα να μην ανακατευεσε καν....
    ο καθενας για τον εαυτο του..κι ο θεος εναντιον ολων

Junior Member
    το να χωρίσει ένα ζευγάρι μετά από τόσα χρόνια δεν είναι εύκολο και δεν μπορούμε να το πετάμε έτσι! όλα τα ζευγάρια περνάνε κρίσεις! και ειδικά τώρα που μας συνοδεύει και η οικονομική κρίση. κάποια στιγμή θα ηρεμήσουν τα πράγματα και εσύ όσο δύσκολο κι αν σου είναι , καλό θα ήταν να μην ανακατεύεσαι .

Senior Member
    Δεν μπορω να πω οτι ανακατευομαι... αλλα απο τις 10 φορες που θα τσακωθουν, τις 2 θα παρεμβω, γιατι εχουν αναψει πολυ τα αιματα... και εχω δει οτι κανενας δεν κανει πισω, οποτε καποιος πρεπει να τους το ληξει, χωρις συνεχεια... τουλαχιστον ετσι θεωρω.... τις υπολοιπες τα βρισκουν οντως μονοι τους και γελανε ο καθε ενας με τα στραβα του αλλου... Ισως παλι και οι δυο φορες που ανακατευομαι να φαινονται πολλες... αλλα πραγματικα δεν μπορω να "γινω κουφη"... τις περισσοτερες φορες, διαβαζω, κανω οτιδηποτε αλλο, και επειδη λογω ανεργιας δεν εχω καταφερει να φυγω ακομα απο το σπιτι, ακουω τα παντα....
    με καθησυχαζει καπως το γεγονος οταν ο πατερας μου μιλαγε χιουμοριστικα και ελεγε οτι "εγω με τη μανα σου αν δεν σκοτωθουμε και λιγο, δεν μπορουμε, εχουμε συνηθισει"...
    Οπως προειπα τους δικαιολογω και τους δυο για τα νευρα η την θολουρα που εχουν, αλλα πραγματικα οταν ακουω τετοιες απειλες, πανω σε νευρα οτι καποιος θα φυγει το σπιτι, μου γυρναει το ματι αναποδα... ειναι το ευαισθητο μου σημειο, το οποιο δεν εχω καταφερει να παλεψω... ισως γιατι δεν χρειαστηκε ποτε.... ευτυχως δεν μου εχουν δωσει σημαδια για χωρισμους, αλλα και μονο οι βαριες κουβεντες, με μαχαιρωνουν...

@Elis εννοειται οτι εχουν υπαρξει και πριν απο μενα... αυτο το θεωρω δεδομενο, αλλα επισης θεωρω δεδομενο, οτι ο ανθρωπος με τα χρονια παραξενευει και κουραζεται οπως ελεγε και ο συνεσταλμενος... παλιοτερα δεν "τους ηρεμουσα" γιατι απλα δεν χρειαζοταν.... τωρα με την κουραση που εχουν και την κριση, βγαζουν και οι δυο καποιες παραξενες η κουσουρια τελος παντων, που δεν ειχαν βγαλει νωριτερα και πανω στην ανακαλυψη αυτη, ερχονται και οι δυο εξ απροοπτου...
    Some of us of fall some of us fly...most of us live to try, till the edge of forever.