ΕΓΩΙΣΜΟΣ - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 24 of 24
    Senior Member
    Η ζωή είναι ένας αγώνας. Κάτι που πρέπει να μάθουμε στην πορεία είναι να αγαπάμε και να δίνουμε. Μερικοί δεν το καταφέρνουν. Είναι μια από τις ανηφόρες που έχουμε να ανεβούμε...............Σε μερικές θρησκείες, όπως βουδισμό.....υπάρχει η αντίληψη ότι επανερχόμαστε πολλές φορές στη ζωή μέχρι να γίνουμε τέλειοι. Ίσως λοιπόν και ο εγωϊστής να έχει δεύτερη και τρίτη ευκαιρία. Σ\'αυτή τη ζωή όμως, πράγματι, όποιος αγαπάει μόνο τον εαυτό του καταλήγει δυστυχισμένος στο τέλος. Παρόλα αυτά, πιστεύει ότι αγαπάει....με τον τρόπο του.

Senior Member
    Μπορεί κάποιος να αγαπά όταν είναι εγωιστής ?
    Φυσικά! Τον εαυτό του!

Μπορεί κάποιος να γίνει λιγότερο εγωιστής?
    Είναι σαν να λες.. Μπορεί το πιπέρι να καίει λιγότερο;

Μπορεί κάποιος να είναι άρρωστα εγωιστής?
    Μπορεί κάποιος να είναι και άρρωστα ναρκισσιστικός επίσης!

Οποιος έχει εμπειρία ας απαντήσει
    Όπως κατάλαβες μεταξύ αστείου και σοβαρού.. Όλοι λίγο πολύ είμαστε εγωιστές.. Να σου φέρω ένα παράδειγμα.. Αν είσαι με μια φίλη σου σε έναν χώρο και πιάσει φωτιά, τον εαυτούλη σου δεν θα σκεφτείς πρώτα να σώσεις; Τι είναι αυτό; Πολύ το λένε ένστικτο επιβίωσης! Επίσης πολλοί το μάυρο το βλέπουν άσπρο και το αντίστροφο!

Senior Member
    οχι, δεν είναι έτσι ακριβώς. Για παράδειγμα υπάρχουν άτομα που σε μια καταστροφή, σε εργατικό ατύχημα στη δουλειά μου έτυχε(θα παίρναμε φωτιά), να προσπαθούν πρώτα να σώσουν τους άλλους και μετά τον εαυτο τους. Εγώ η αλήθεια είναι κοίταξα να σωθώ.;)
    Νομίζω ότι λίγο πολύ όλοι είμαστε εγωιστές, σε διαφορετικό βαθμό ίσως ο καθένας. Αν είμασταν τέλειοι θα είμασταν Χριστός, όχι άνθρωποι. Πάντως, εγώ επιμένω, ότι ναι, ο εγωιστής αγαπάει σαφώς τον εαυτό του, αλλά κάτι ψύχουλα αφήνει και για τους άλλους.
    :)

Senior Member
    οχι, δεν είναι έτσι ακριβώς. Για παράδειγμα υπάρχουν άτομα που σε μια καταστροφή, σε εργατικό ατύχημα στη δουλειά μου έτυχε(θα παίρναμε φωτιά), να προσπαθούν πρώτα να σώσουν τους άλλους και μετά τον εαυτο τους.

Yπάρχουν ακόμα καλοί Σαμαρείτες; Εύγε, γιατί κι εγώ...το ίδιο με \'σένα θα έκανα! Όπως και να το κάνουμε, σε θέματα ζωής, δε παίζουμε με αυτά.. Ο καθένας για τον εαυτό του και όλοι μαζί για την μείωση θανάτων (ποιός ήρθε;)

Senior Member
    Το να προσπαθεις πρωτα να σωσεις τους αλλους και μετα τον εαυτο σου, ειναι πραξη ηρωικη σε μια καταστροφη ή ατυχημα, αλλα ως νοοτροπια, απαιτει προσοντα αγιοσυνης. Ειδαλλως κατι κρυβει απο πισω ολο αυτο.
    Συμφωνω οτι ο εγωιστης ειναι καποιος που αγαπα μεν τον εαυτο του αλλά με λαθος τροπο.
    Ίσως αν τον αγαπουσε περισσοτερο, να μην ζητουσε τα ρεστα με τον \"κακο\" εγωισμό του.

Senior Member
    ...δεν θέλω να μειώσω σε σημαντικότητα τον ήρωα που ανέφερε η Μάγδα -πώς θα μπορούσα άλλωστε- αλλά έχω ξενερώσει απίστευτα με άτομα που προωθούν αλτρουισμό για να εξυπηρετήσουν το εξής σημείο: να ενισχύσουν το κέντρο τους >:/

Senior Member
    ??????????????

Senior Member
    ...δηλαδής να ασχολούνται όλοι μαζί τους με όποιο κόστος.

Senior Member
    Δεκτή κι αυτή η άποψη, αλλά νομίζω ότι δεν είναι πάντα έτσι. Μερικές φορές αυτό έρχεται από μέσα σου. Δεν μπορείς να το συγκρατήσεις. Να δίνεις στους άλλους. Νομίζω παίζει ρόλο και πόση αγάπη πήρες από μικρό παιδί. Αν η \"δεξαμενή\" είναι γεμάτη και ξεχειλίζει, θέλεις αν δώσεις, είναι αυθόρμητο.

Page 2 of 2 FirstFirst 12