Οι σκέψεις μας ελέγχουν την πραγματικότητα
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 9 of 9
    Banned

Οι σκέψεις μας ελέγχουν την πραγματικότητα

Πόσες φορές σας έχει συμβεί να σκέφτεστε κάτι και αυτό να συμβεί έπειτα; Για παράδειγμα να σκέφτεστε δυο πρόσωπα και να δείτε αυτά τα πρόσωπα. Κάποιος έχει πει πως το σύμπαν συλλαμβάνει τις σκέψεις μας και τις μετατρέπει σε πραγματικότητα. Μπορεί να είναι επιθυμητή η και να μην είναι επιθυμητή κάποια σκέψη. Εσείς πως το αντιλαμβάνεστε;

Ξέρατε πως οι σκέψεις σας ελέγχουν τι συμβαίνει γύρω σας; Έχουν γραφτεί πολλά βιβλία γύρω από αυτό το θέμα.

Senior Member
    Μην ψάχνει εξηγήσεις και απαντησεις μέσα από μεταφυσικές ερωτήσεις. Σε τι θα σε βοηθήσουν??? Ποιος ο σκοπός των ερωτήσεων σου???
    Όλα αυτά έχεις σκεφτεί αν είναι τυχαία ή συμπτωματικά? Σίγουρα έχουν εκδόσει τέτοιου είδους βιβλια όπως και διάφορα άλλα μόνο και μόνο για να πουλήσουν... ο καθένας εκφράζει τις απόψεις του σε ένα βιβλίο αλλά δεν σημαίνει οτί είναι και η πραγματικότητα.
    Ποτέ μην εγκαταλείπεις τα όνειρά σου χωρίς να αγωνίζεσαι γι αυτά

Senior Member
    Λοιπον δεν ξερω τι ισχυει και τι δεν ισχυει...εγω γενικα ειμαι ανθρωπος που θελει αποδειξεις για να αποδεχτει κατι..αλλα αλλο τοσο θελει αποδειξεις και για να το απορριψει...

Ωστοσο εχω δυο εμπειριες στην ζωη μου τοσο ξεκαθαρες....γιατι στο θεμα γενικα διαισθηση ειχα πολλες τουλαχιστον στο παρελθον αλλα πιο συγκεχυμενες...
    θα τις πω και τις δυο..κι οποιος κανει κεφι τις πιστευει....και οι δυο πριν πολλα χρονια...

η πρωτη αφορα ενα προσωπο που αγαπουσα πολυ..στο πιο πολυ πεθαινεις....κι ειχα να δω πολυ καιρο....κατεβηκα στην πλ.κοτζια που ηταν τοτε η δανειστικη βιβλιοθηκη του δημου..γυριζοντας δεν θα πω ενιωθα απλα ...θα πω με απολυτη βεβαιοτητα και ειλικρινεια πως με επιασε μια σιγουρια οτι θα συναντησω αυτο το προσωπο...τοση σιγουρια που κοιτουσα γυρω μου ψαχνωντας να το δω ανα πασα στιγμη...και το ειδα.....

δευτερη περιπτωση..ιδια εποχη...μενω μονη μου...ανεργη ,αφραγκη...εχω ανεβει στην μανα μου μπας και φαω κανα πιατο φαι...εχω μαλωσει κι εχω φυγει ετσι...
    στην τσεπη μου δεν υπαρχει ουτε ταληρακι και πειναω απιστευτα...λοιπον γυριζοντας..παρακαλαω τον θεο (τοτε ακομα πιστευα θερμα ) να βρω κανα φραγκο στον δρομο...θυμαμαι..ειπα..θεε μου σε παρακαλω ας βρω λεφτα στον δρομο..αλλα να μη βρω κανενα κατοσταρικο γιατι τι να πρωτοπαρω...να βρω ενα πεντοχιλιαρο....
    λοιπον φτανωντας αθηνα πισω απο την σταση του λεωφορειου σε εναν πολυσυχναστο δρομο της Αθηνας (μπροστα απο το αγαλμα του κωνσταντινου...)
    κοιταω κατω και βλεπω ενα πεντοχιλιαρο...απο το σοκ βεβαια που επαθα ,περπατησα με τα ποδια ως το σπιτι..χωρις να αγορασω τιποτα να φαω ..αφου η πεινα μου κοπηκε μαχαιρι... :)
    αυτα...στα νιατα μας..οταν υπηρχε βεβαια πιο αγνη και αμεση επαφη με τον εσωτερικο εαυτο.....
    ο καθενας για τον εαυτο του..κι ο θεος εναντιον ολων

Senior Member
    μου ετυχε πριν απο λιγο.....ενα πολυαγαπημενο μου πρόσωπο με παιρνει τηλ κ μου λεει νιωθω μια προστασία απεριγραπτη οτι και να χρειαστώ έρχεται μπροστα μου...λοιπον τις τελευταίες μερες προσεύχομαι τοσο πολυ γιαυτό το ατομο που ειναι ενα κομματι της ζωης μου κ ειναι μακριά μου..νιωθω ευγνωμοσύνη
    Η νίκη επί των παθών μας συνιστά την πρώτη κ ουσιαστικότερη νίκη -Βίκτωρ Ουγκώ

Senior Member
    Τι τρυφερο....
    ο καθενας για τον εαυτο του..κι ο θεος εναντιον ολων

Senior Member
    Με την θετική ή αρνητική μας σκέψη έχουμε την δυνατότητα ως ένα βαθμό να δημιουργήσουμε καταστάσεις ανάλογες γύρω μας. Τις έντοντες σκεψεις τις φαντάζομαι σαν ένα είδος μαγνήτη που τραβάει συγκεκριμένες καταστάσεις, επιλογή μας το πως θα τις διαχειριστούμε και ως ένα βαθμο πως θα τις διαμορφώσουμε (εξαρτάται και από άλλους παράγοντες )
    Πιστεύω στην ενέργεια που υπάρχει γύρω μας και μεταφέρεται σαν ένα είδος ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων. Όταν για παράδειγμα σκεφτομαστε πολύ έντονα ένα προσωπο ΄(που πιθανά και αυτο μας σκεφτεται) προσελκύουμε μια συγκεκριμένη δυνατότητα...να τον δούμε, ν' ακουσουμε κάτι για αυτον, να μας πάρει τηλέφωνο.
    Όταν επίσης πολλοί άνθρωποι εστιάζουν σε κάτι συγκεκριμένο και του δίνουν ολόψυχα την πίστη τους, φορτίζουν και πυροδοτούν την δυνατότητα δημιουργίας μιας κατάστασης,.
    Έχω διαβάσει πολλα επι του θεματος άλλα τα υιοθέτησα και τα κράτησα άλλα τα πέταξα.
    Θα μου πειτε ίσως, αν ήταν έτσι θα μπορούσαμε να φτιάξουμε τις ζωές μας όπως θελουμε ή περίπου όπως θέλουμε. Δυστυχώς δεν είναι έτσι, οι αρνητικές σκέψεις είναι περισσότερες και μεγαλύτερης έντασης από τις θετικές, όπως και τα αρνητικα συναισθήματα. Ακομα, η υπερβολική επιθυμία για κάτι (που συνήθως γίνεται με αγχώδη και εγωιστικο τρόπο και προσκόλληση στην ιδέα) δημιουργεί αντίδραση και έχει αντίθετα αποτελέσματα.
    Οι σκέψεις μας δεν ελέγχουν ότι γίνεται γύρω μας (η εννοια έλεγχος ειναι εγωκεντρική) αλλά μπορούν να επηρεασουν..
    Να μετατρέψεις το "ετσι συνέβη" σε "ετσι το θέλησα" αυτό και μόνο ονομάζω λύτρωση ΝΙΤΣΕ

Senior Member
    Quote Originally Posted by sball View Post
    ...Ξέρατε πως οι σκέψεις σας ελέγχουν τι συμβαίνει γύρω σας; ...
    Όπως θα δείς και παρακάτω είμαστε πολλοί. Να μήν ανησυχείς.

Προσωπικό μου συμπέρασμα είναι πως μου συνέβει φορές που ήμουν κουρασμένος και θεώρησα οτι κάνει συνδυαστικά παιχνίδια το μυαλό μου

##

1 στους 3 ανθρώπους έχει βιώσει deja vu!

Κατ’ αρχήν, η πρώτη αφορά που η επιστημονική κοινότητα ασχολήθηκε μαζί του ήταν μόλις το 1890, όταν ο Lach- Szyrma παρουσίασε περιπτώσεις τέτοιων εμπειριών.
    Ο McKellar το 1954, από τις πρώτες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν πάνω στο φαινόμενο, κατέληξε ότι το 23% των συμμετεχόντων του είχαν βιώσει deja vu. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 182 φοιτητών του πανεπιστημίου του Aberdeen.

Το παραπάνω ποσοστό εκτοξεύθηκε στα ύψη λίγα χρόνια αργότερα, όταν το 1966 ο C.E. Green παρουσίασε τα αποτελέσματα παρόμοιας έρευνας πάνω σε 115 φοιτητές του πανεπιστημίου του Southampton. Σύμφωνα με το paper που εξέδωσε, το 80% των ερωτηθέντων είχε βιώσει έστω και μία φορά στη ζωή του deja vu!

Το 1985, σχετική έρευνα του Haraldsson έδειξε ότι το 64% των Βρετανών και το Ισλανδών έχει βιώσει εμπειρία deja vu, ενώ υπολόγισε ότι το αντίστοιχο ποσοστό για τις Η.Π.Α. αγγίζει το 60%!
    Το 1991, οι Gallup και Newport υπολόγισαν ότι το παραπάνω ποσοστό στο 56%. Πιο πρόσφατα, το 1992, πραγματοποιήθηκε σχετική έρευνα από τον T. C. Gaynard με δείγμα μαθητές του Wyke College του Kingston, ηλικίας 16 με 19 ετών. Τα συμπεράσματα του; Από το σύνολο των μαθητών που βίωσαν κάποια παραφυσική εμπειρία, το deja vu ήταν το πλέον διαδεδομένο: 35.9%!
    Τέλος, μόλις το 1999, σχετική έρευνα της Shari A. Cohn σε δείγμα 208 ατόμων από την Σκωτία, τη Βρετανία, την υπόλοιπη Ευρώπη, τη Νότιο Αμερική και άλλες περιοχές της υφηλίου, υπολόγισε ότι το ποσοστό των ανθρώπων που βιώνουν εμπειρίες deja vu ανέρχεται στο 66%, με το 12% να μην είναι σίγουροι και μόνο το 19% των ερωτηθέντων να απαντάνε όχι!
    από εδώ
    διαρκής αναθεώρηση ________________________________________ Β α σ ί λ η ς

Senior Member
    το φαινόμενο του deja vu , η αίσθηση ότι έχεις ξαναζήσει κάτι είναι διαφορορετικό από την πραγματοποίηση μιας΄σκέψης μας.
    Να μετατρέψεις το "ετσι συνέβη" σε "ετσι το θέλησα" αυτό και μόνο ονομάζω λύτρωση ΝΙΤΣΕ

Συμφωνώ μ αυτα που λέει η Φρυνη για τη θετικη και αρνητική σκέψη. Ακομα και στην περιπτωση που δε θα μπορουσε να αποδειχθεί επιστημονικά η υπαρξη ενέργειας που εκπέμπει η θετικη ή αρνητική σκέψη, εντούτοις το βεβαιο ειναι ότι η θετικη ή αρνητική σκέψη στο άτομο προκαλεί αναλογες συμπεριοφορες του, αναλογη σταση των γυρω του και αναλογα αποτελεσματα στη ζωη του. Μου φαινεται πως οι αισιοδοξοι έχουν περισσότερες επιτυχιες στη ζωη τους απ ότι οι μίζεροι.
    γιάννης