ειναι ανυποφορο - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 5 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 16 to 30 of 65
    και riri πιστεψε με οσο δυσκολο και να σου φανηκε αυτο που ειχες η ψυχωση ειναι ακομη δυσκολοτερη(κλονιζεται το συμπαν μεσα μας)

Member
    Quote Originally Posted by ΔΗΜΗΤΡΗΣ17817 View Post
    riri εσυ δεν ειχες ψυχωση ειχες μαλλον αυτο που λενε οι ψυχιατροι σχιζοειδης διαταραχη της προσωπικοτητας που κραταει το πολυ 6 μηνες.εμεις που εχουμε ψυχωση χωρις τα φαρμακα γινομαστε τρελοι και ειμαστε ικανοι για οτιδηποτε οποτε τα φαρμακα στους ψυχωτικους αλιμονο χρειαζονται(την πατησα και εγω προσωπικα κοβοντας τα αποτελεσμα ηταν με αστυνομια στο ψυχειατρειο)
    δημήτρη μόλις διάβασα πώς ορίζουν κάποιον με "σχιζοειδή διαταραχή προσωπικότητας", και δεν μοιάζει σε βασικά σημεία με αυτό που είχα.
    έχω γνωρίσει άτομα που θα μπορούσαν να διαγνωστούν με αυτό, αν και η άποψη μου είναι ότι δεν είναι ούτε ασθενείς, ούτε προβληματικοί. απλά διαφορετικοί.
    ...τα καλούπια δεν ταιριάζουν σε ψυχές

Member
    Quote Originally Posted by ΔΗΜΗΤΡΗΣ17817 View Post
    και riri πιστεψε με οσο δυσκολο και να σου φανηκε αυτο που ειχες η ψυχωση ειναι ακομη δυσκολοτερη(κλονιζεται το συμπαν μεσα μας)
    νομίζω οτί και γω αυτό που πέρασα ήταν ψύχωση. η περιγραφή που κάνεις (κλονίζεται το σύμπαν μέσα μας) με καλύπτει. σα να ανοίγει μια πύλη και βγαίνουν έξω θεοί και δαίμονες και δε σε αφήνουν σε ησυχία ούτε δευτερόλεπτο. ο κόσμος κομματιάζεται και ξανασυναρμολογείται με αναπάντεχους συνδυασμούς συνεχώς, μέχρι να κατακτήσουν τελείως οι εσωτερικοί φόβοι την αντίληψη που έχουμε για τον έξω κόσμο. άκουγα και φωνές.

Member
    Quote Originally Posted by maus View Post
    riri αυτο που λες δεν εξηγει ομως πως θα αντιμετωπιστει μια ψυχωση απο οργανικα αιτια. Π.χ. απο ενα ογκο στον εγκεφαλο, αλτσχαϊμερ, εγκεφαλικο, διαβητη , aids κ.λ.π. .

Αρα τα φαρμακα χρειαζονται για αυτες τις περιπτωσεις.

Περιμενω να βρεθει πιο ηπιο φαρμακο π.χ. καναβιδιολη ή καποιο αντιβιοτικο μιας και λενε οτι ισως η αρρωστεια να προερχεται απο αντιδραση του ανοσοποιητικου συστηματος στον εγκεφαλο και φλεγμονη εκει.

Αλλα να σου πω την αληθεια, η επιθυμια μας το να μην παιρνουμε φαρμακα εχει να κανει και με το στιγμα μη μας πουν "τρελους" περισσοτερο.. Εγω δεν εχω προβλημα μιας και ξερω οτι ολα τα οργανα του σωματος αρρωσταινουν αρα και ο εγκεφαλος.
    αυτές οι ασθένειες που γράφεις παραπάνω είναι καθαρά οργανικές. νευρολογικής φύσεως (αλτσαιμερ, εγκεφαλικό), μεταβολικής φύσεως (διαβήτης) και επιμολυντικού παράγοντα (έιτζ) και άρα χρίζουν ιατρικής αντιμετώπισης.

η ψυχικές "ασθένειες" όμως (κατάθλιψη, σχιζοφρένεια, διπολική, ιψδ) είναι ψυχικής φύσεως (εκτός κι αν έχουν προκληθεί από οργανικά αίτια, πχ ένα χτύπημα ή όγκος στον εγκέφαλο, και άρα είναι στην δικαιοδοσία της νευρολογίας. όπως επίσης και οι περιπτώσεις χρήσεως κάποιων ψυχοτρόπων ουσιών που αλλοιώνουν μόνιμα ή ημιμόνιμα δομές του εγκεφάλου [σε αυτήν την κατηγορία περιλαμβάνονται και τα αντιψυχωσικά]). επίσης δεν αναφέρομαι σε σύνδρομα καθαρά γενετικής φύσεως τύπου Down. επίσης να μην ξεχνάμε ότι ο τρόπος ζωής παίζει μεγάλο ρόλο στη χημεία του εγκεφάλου (αυπνία, καφέδες, κακή διατροφή, άγχος, τσιγάρα, ποτά, μπάφοι κτλ). πάντως πιστεύω πως όλα τα ψυχικά προβλήματα έχουν σαν βάση βιώματα, κατάσταση διαπροσωπικών σχέσεων και περιβάλλοντος και την αντίληψη του ατόμου για τον εαυτό του και τον κόσμο. επίσης, όπως βλέπουμε τελευταία, δυστυχώς παίζει ρόλο και η οικονομική κατάσταση για κάποιους ανθρώπους)

σίγουρα τα ψυχοφάρμακα καταστέλλουν κάποια απο τα συμπτώματα, αλλά με τι τίμημα?

η κανναβιδιόλη ίσως και να βοηθούσε στα συμπτώματα της ψύχωσης, και σίγουρα θα ήταν καλύτερη από τα αντιψυχωσικά, γιατί σε αντίθεση με τα τελευταία, όχι μόνο δεν καταστρέφει, αλλά έχει και νευροπροστατευτικές ιδιότητες. αλλά χλωμό το βλέπω να την δούμε σε σκεύασμα από κάποια φαρμακευτική εταιρία, καθώς είναι φυσική ουσία και δεν έχει πατέντα και άρα δεν έχει πολλά φράγκα η δουλειά.

πάντως εμένα προσωπικά η επιθυμία μου να μην παίρνω φάρμακα δεν ήταν το στίγμα, αλλά η υγεία μου.
    Last edited by riri; 25-09-2012 at 17:52.

Senior Member
    Χωρις φαρμακα δεν υπαρχει γιατρεια της ψυχωσης.Εγω αυτο εχω να πω.Εμενα τα φαρμακα με βοηθησαν.Αν δεν τα επαιρνα θα ημουν τελειως τρελλος.

Member
    δεν λέω να μην τα παίρνεις αφού νιώθεις να σε βοηθάνε. ελεύθερος άνθρωπος είσαι άλλωστε. αλλά υπάρχει θεραπεία χωρίς φάρμακα και πολλές περιπτώσεις που το αποδεικνύουν

Senior Member
    ριρι ουτε εγω ημουν υπερ των φαρμακων ισα ισα που πιστευα πως με κατεστρεψαν κιολας!
    αλλα τα εκοψα και κατεληξα στο ψυχιατρειο και αυτη τη φορα ηταν καλα και με βοηθησαν!
    χαρη στο ρισπερνταλ μ εφυγαν φωνες και οπτικες ψευδαισθησεις!και δεν το ρισκαρω να μ ξαναρθουν!
    βεβαια ξερω πως απλα αντιμετωπιζουν τα συμπτωματα και δε θεραπευουν ουσιαστικα την ψυχωση!
    αλλα λογω του φοβου της υποτροπης ανεχομαι τα αρνητικα συμπτωματα που σιγουρα προκαλουνται απο τα φαρμακα!

Member
    Quote Originally Posted by εσωτερική_σήψη View Post
    ριρι ουτε εγω ημουν υπερ των φαρμακων ισα ισα που πιστευα πως με κατεστρεψαν κιολας!
    αλλα τα εκοψα και κατεληξα στο ψυχιατρειο και αυτη τη φορα ηταν καλα και με βοηθησαν!
    χαρη στο ρισπερνταλ μ εφυγαν φωνες και οπτικες ψευδαισθησεις!και δεν το ρισκαρω να μ ξαναρθουν!
    βεβαια ξερω πως απλα αντιμετωπιζουν τα συμπτωματα και δε θεραπευουν ουσιαστικα την ψυχωση!
    αλλα λογω του φοβου της υποτροπης ανεχομαι τα αρνητικα συμπτωματα που σιγουρα προκαλουνται απο τα φαρμακα!
    παρουσίασες αμέσως υποτροπή μετά που τα έκοψες?

Senior Member
    Quote Originally Posted by riri View Post
    παρουσίασες αμέσως υποτροπή μετά που τα έκοψες?
    ενα μηνα μετα περιπου!

riri εγω ημουνα φυσιολογικος για 2,5 χρονια απο τοτε που τα εκοψα αλλα μετα αποτομα σχεδον λαλησα

Member
    δεν ξέρω βρε παιδιά
    γενικά έχετε κοντινούς ανθρώπους, καλούς φίλους που να μπορείτε να τους μιλήσετε γι' αυτά?
    επίσης εγώ δεν είναι ότι απλά φαίνομαι φυσιολογική, όντως δεν φοβάμαι ούτε καν, εκεί που πριν την ψύχωση είχα κάποιες φοβίες, δεν νιώθω πια καμία απειλή από τίποτα. και δε ζω σε μια προστατευτικά οικεία οικογενειακή κατάσταση (ευτυχώς έφυγα από το πατρικό), ούτε ζω μόνη μου. ζω σε μια κοινοβιακή κατάσταση με 30 άλλα άτομα, τα περισσότερα από τα οποία δεν γνωρίζω και κάποιοι είναι αρκετά "ιδιόρρυθμοι". δεν ξέρω. παρόλο που δεν έχω κάτι σίγουρο στη ζωή μου, νιώθω πιο ασφαλής από ποτέ... και δεν με αγχώνει πλέον τίποτε. το βασικό είναι νομίζω ότι δε νιώθω πλέον αποξενωμένη όπως τον καιρό πριν την ψύχωση.

Rich-Deleted-06-06-2016b
    Guest

η ψυχικές "ασθένειες" όμως (κατάθλιψη, σχιζοφρένεια, διπολική, ιψδ) είναι ψυχικής φύσεως (εκτός κι αν έχουν προκληθεί από οργανικά αίτια, πχ ένα χτύπημα ή όγκος στον εγκέφαλο, και άρα είναι στην δικαιοδοσία της νευρολογίας. όπως επίσης και οι περιπτώσεις χρήσεως κάποιων ψυχοτρόπων ουσιών που αλλοιώνουν μόνιμα ή ημιμόνιμα δομές του εγκεφάλου [σε αυτήν την κατηγορία περιλαμβάνονται και τα αντιψυχωσικά]). επίσης δεν αναφέρομαι σε σύνδρομα καθαρά γενετικής φύσεως τύπου Down. επίσης να μην ξεχνάμε ότι ο τρόπος ζωής παίζει μεγάλο ρόλο στη χημεία του εγκεφάλου (αυπνία, καφέδες, κακή διατροφή, άγχος, τσιγάρα, ποτά, μπάφοι κτλ). πάντως πιστεύω πως όλα τα ψυχικά προβλήματα έχουν σαν βάση βιώματα, κατάσταση διαπροσωπικών σχέσεων και περιβάλλοντος και την αντίληψη του ατόμου για τον εαυτό του και τον κόσμο. επίσης, όπως βλέπουμε τελευταία, δυστυχώς παίζει ρόλο και η οικονομική κατάσταση για κάποιους ανθρώπους)
    Eγώ δεν έχω τίποτα απ'όλα αυτά που προανέφερες και όμως το έπαθα...

ριρι χωρις να θελω να φανω ανησυχητικος και μαλιστα ελπιζω να μην πολυεπηρεαστεις και εγω δεν ειχα φοβους εκεινα τα 2,5 χρονια και ημουν πραγματικα σχετικα καλα.θελω να σου πω οτι αν δεις κατι πολυ ανησυχητικο στην ψυχολογια σου θα ελεγα να παρεις μια ελαχιστη δοση φαρμακων.και ακουσε με για καλο και κακο αποφευγε συνδιασμο καφε και αλκοολ ανηψωνει την ντοπαμινη στα υψη.και εγω αν τα κοψω αυτο θα αποφευγω.λεμε τωρα δεν τα κοβω αλλα...

Rich-Deleted-06-06-2016b
    Guest
    επίσης εγώ δεν είναι ότι απλά φαίνομαι φυσιολογική, όντως δεν φοβάμαι ούτε καν, εκεί που πριν την ψύχωση είχα κάποιες φοβίες, δεν νιώθω πια καμία απειλή από τίποτα. και δε ζω σε μια προστατευτικά οικεία οικογενειακή κατάσταση (ευτυχώς έφυγα από το πατρικό), ούτε ζω μόνη μου. ζω σε μια κοινοβιακή κατάσταση με 30 άλλα άτομα, τα περισσότερα από τα οποία δεν γνωρίζω και κάποιοι είναι αρκετά "ιδιόρρυθμοι". δεν ξέρω. παρόλο που δεν έχω κάτι σίγουρο στη ζωή μου, νιώθω πιο ασφαλής από ποτέ... και δεν με αγχώνει πλέον τίποτε. το βασικό είναι νομίζω ότι δε νιώθω πλέον αποξενωμένη όπως τον καιρό πριν την ψύχωση.
    Εγώ προσωπικά δεν θέλω να σε τρομάξω και είναι δικαιωμά σου να κάνεις ότι θέλεις με τα φάρμακα. Απλά αν θέλεις τη γνώμη μου,χωρίς να είμαι γιατρός και να ξέρω τη περιπτωσή σου (κάθε περίπτωση εννοείται πώς διαφέρει) είναι θέμα χρόνου να υποτροπιάσεις! Τουλάχιστον απ'τη δικιά μου εμπειρία.

φιλε δεν ειναι στανταρ οτι θα υποτροπιασει γιατι πιστευω δεν ειχε ψυχωση ποτε.γενικα οποιος εχει ψυχωση ομως ειναι κανονας απαραβατος οτι υποτροπιαζει.παντως και η ριρι πρεπει να ειναι προσεκτικη

Page 2 of 5 FirstFirst 1234 ... LastLast