Results 31 to 45 of 61
Thread: Εμβοές ώτων
-
26-05-2017, 02:57 #31
[QUOTE=ZNF577;390779]Καλημέρα σε όλους
Είμαι καινούρια στο forum, είμαι 22 ετών και αυτό είναι το πρώτο μήνυμα μου. Η αλήθεια είναι ότι έχω δει τα διάφορα θέματα για τις εμβοές, αλλά δεν υπάρχει κάποιος/α που να αποσαφηνίζει το άμα τελικώς είναι ψυχοσωματικό ή όχι. Και αυτό είναι το άγχος μου και η φοβία μου.
Θα ξεκινήσω λέγοντας αρχικά ότι πριν από τις εμβοές είχα και άλλα ψυχοσωματικά, όπως μουδιάσματα στο κεφάλι, έντονοι πόνοι στα δόντια (χωρίς να υπάρχει πρόβλημα), αίσθηση ηλεκτρισμού στα δόντια (χωρίς επίσης να υπάρχει πρόβλημα), τσιμπήματα στο στήθος κ.λπ.
Μετά από όλα αυτά, στα ξαφνικά , αφού βγήκα από το μπάνιο , άρχισα να ακούω κάτι πρωτόγνωρο και από τα δύο μου αυτιά. Δεν είναι σφύριγμα ακριβώς, είναι σαν παράσιτα κάποιου ραδιοφώνου.
Επειδή ασχολούμαι με τη μουσική και είμαι λάτρης των συναυλιών, δεν θα άντεχα στην ιδέα ότι το πρόβλημα αυτό θα προέρχεται από τη μουσική και εν τέλει θα μου θέσει περιορισμούς. Οπότε επισκέφτηκα έναν ωριλά, ο οποίος χωρίς να μου κάνει εξετάσεις μου είπε ότι έχω ακουστικό τραύμα, ή πιο συγκεκριμένα "έχει πειραχτεί το ακουστικό νεύρο" και ο ήχος που ακούω, θα είναι μόνιμος. Εγώ ήμουν που ήμουν στις μαύρες μου λόγω των προηγούμενων ψυχοσωματικών που και πάλι δεν μπορούσα να αποδεχτώ τη φύση τους, μετά από αυτό έπεσα σε κατάθλιψη. Είχα κλειστεί στο σπίτι και όλο το Σαββατοκύριακο που ακολούθησε ήταν κόλαση πραγματικά. Οι γονείς μου απελπισμένοι επικοινώνησαν με άλλον έναν γιατρό τον οποίο επισκέφτηκα τη Δευτέρα. Κάνοντας μου όλες τις εξετάσεις (ακοόγραμμα, τυμπανόγραμμα και διάφορες άλλες που αφορούσαν πίεση κ.τ.λ) έβγαλε πόρισμα ότι δεν υπάρχει ακουστικό τραύμα καθώς αυτό θα φαινόταν από το ακοόγραμμα ή τουλάχιστον από τις άλλες εξετάσεις. Μου σύστησε να ηρεμήσω και άμα δεν μπορώ να το κάνω μόνη μου, να πάω σε ψυχίατρο. Ήδη με παρακολουθούσε ψυχολόγος εκείνη την περίοδο αλλά αυτή επέμενε ότι είναι ψυχοσωματικό, κάτι που πραγματικά δεν μπορούσα να πιστέψω.
Αφού πείστηκα κατά κάποιον τρόπο από τον ωριλά ότι τα αυτιά μου είναι καλά, μετά από 2 εβδομάδες , άρχισα να παρατηρώ ότι το ένα αυτί είναι πιο ευαίσθητο από το άλλο. Σαν δηλαδή το κατώφλι ανοχής του να έχει κατέβει κάπως (ιατρικά μεταφραζόμενο : υπερακουσία) χωρίς όμως να με τρελαίνει ή να νιώθω πόνο σε έντονους θορύβους.
Τρομαγμένη, άρχισα να βάζω στο google διάφορα και πανικοβλημένη έκλεισα ραντεβού σε 3ο ωριλά. Πάλι τα ίδια και σε εκείνον. Δεν βρήκε κάτι..
Αποφάσισα λοιπόν να πάω σε ψυχίατρο, πήγα, μου έδωσε zoloft αλλά τα σταμάτησα μόνη μου καθώς είναι ωτοτοξικά και εννοείται πως αυτό με άγχωσε ακόμη περισσότερο.
Πήγα σε 2ο ψυχίατρο, ο οποίος ειναι εξαιρετικός, μου είπε ότι είναι ψυχοσωματικό, μου έδωσε tranxene για μείωση του άγχους (καθώς μου είπε ότι αυτό είναι το πρόβλημα μου) και πραγματικά δεν ξέρω άμα υπάρχει κάποια βελτίωση. Εξάλειψη σαφώς δεν υπάρχει.
Οπότε έρχομαι και ρωτάω όλους εσάς εδώ. Πιστεύετε ότι μπορεί το ακοόγραμμα να μη δείξει κάτι; Ή ας πούμε , μπορεί κάτι τέτοιο, το οποίο είναι μόνιμο, να προκαλείται από έντονο στρες και να είναι η αντίδραση του οργανισμού μου;
Τουλάχιστον υπάρχει κάποιος που να έχει περάσει κάτι αντίστοιχο; Θα εκτιμούσα οποιαδήποτε απάντηση.[/Το μουδιασμα
Στο κεφαλι το ειχες απο την πισω μερια;και σε εποιανε μηπως το βραδυ επεφτες για υπνο;σε εμενα ετσι ειναι και τα αφτια μου σφυριζουν εδω και 5 μηνες αλλα
Και
Εμενα ο ορλ μου ειπε οτι δεν εχω τιποτα]
- 26-06-2017, 13:38 #32
Καλησπέρα ,καινούργιος στο forum. Έχω εδώ και δύο μήνες εμβοές και στα δύο αυτιά. Μετά απο δύο ΩΡΛ και πακέτο εξετάσεων μέχρι μαγνητική δεν μου βρήκαν κάτι. Βρήκα πολύ ενδιαφέροντα όσα έχουν γραψει παλαιότερα εδώ https://www.e-psychology.gr/forum/th...84%CE%B9%CE%AC και βρίσκω το πρόβλημα μεγάλο μια και το έχει πολύς κόσμος .Έχω ξεκινήσει συμπλήρωμα διατροφής Mem@Vig@r2 ,θα σας ενημερώσω μόλις το τελειώσω
28-06-2017, 12:03 #33
Σαφώς και υπάρχει εξάληψη! Απλά όλα θέλουν το χρόνο τους...και σαφώς και ειναι ΨΥΧΟΨΩΜΑΤΙΚΟ!!!
Οτιδήποτε μπορείς να φανταστείς μπορεί να προκληθεί από το άγχος....και φαίνεται το ποσο άγχος έχεις από το κείμενό σου και να είσαι σίγουρη αν είχες κάτι με τη συγκεκριμένη εξέταση θα φαινόταν κάτι. Επίσης, σε συνδιασμό με όλα τα συμπτώματα που ανέφερες και τα παλιότερα ψυχοσωματικά είναι βέβαιο πως είναι άγχος. Και θα συμπλήρωνα φοβία...δεν πιστεύεις ότι είσαι καλά σωματικά. Αν θελεις μπορεις να μου στειλεις και προσωπικό μηνυμα
20-08-2017, 03:08 #34
Καλησπέρα σε όλους ξανά,
μπαίνω στο forum μετά από 4 χρόνια και βλέπω ότι το thread έχει κάποιες απαντησούλες.
Με τη σειρά μου, θα ήθελα να γράψω μια γενική απάντηση σχετικά με όλα αυτά που διάβασα. Να ξεκαθαρίσω βέβαια ότι κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, οπότε ό,τι γράψω παρακάτω αφορά εμένα και επομένως δεν σημαίνει ότι έτσι θα συμβεί και με τους υπόλοιπους από εσάς.
Εγώ ακόμα έχω εμβοές, οι οποίες ενίοτε εντείνονται από συγκεκριμένους παράγοντες (κακή διατροφή, > 2 καφέδες/μέρα , στρες, αϋπνία). Αν εξαλείψω/μειώσω τους παράγοντες, πραγματικά οι εμβοές δεν είναι αντιληπτές, γιατί έχει γίνει adaptation μετά από τόσα χρόνια. Επιπλέον, η υπερακουσία που είχα αναφέρει έχει βελτιωθεί αρκετά.
Το θέμα είναι ότι για να φτάσω στο σημείο που βρίσκομαι τώρα, έπρεπε να λύσω τα θέματα κατάθλιψης και έντονου άγχους που είχα και να βρω τον εαυτό μου. Φυσικά και η ψυχολογία επιβαρύνει τις εμβοές, και γι'αυτό η φιλική συμβουλή μου για όσους έχουν το ίδιο θέμα με αυτό που περιέγραψα στην αρχή, είναι να λύσουν τα ψυχολογικά θέματα που τους βασανίζουν και που πιθανότατα για πολλούς θα είναι και η αιτία των εμβοών τους.
Εγώ έκανα την ψυχανάλυση που ανέφερα, συνδυαστικά με κατανάλωση χαπιών (όχι zoloft), η διάθεση μου ανέβηκε και σταδιακα επέστρεψα στους κανονικούς μου ρυθμούς, αρχίζοντας να μη δίνω σημασία στις εμβοές.
Tips:
1. Μπορείτε να ακούσετε κάποια κομμάτια στο youtube που θα τα βρείτε πληκτρολογώντας "acoustic neuromodulation".
π.χ αυτό : https://www.youtube.com/watch?v=BHO_6nIDePU , προσωπικά με βοηθάει πολύ στις εξάρσεις.
2. Από το να διαβάζετε google , καλύτερα να μπαίνετε pubmed να διαβάζετε επιστημονικά άρθρα επί του θέματος. Με μια απλή αναζήτηση με "tinnitus" βγάζει πάρα πολλές μελέτες πάνω στο θέμα.
Καλησπέρα ,καινούργιος στο forum. Έχω εδώ και δύο μήνες εμβοές και στα δύο αυτιά. Μετά απο δύο ΩΡΛ και πακέτο εξετάσεων μέχρι μαγνητική δεν μου βρήκαν κάτι. Βρήκα πολύ ενδιαφέροντα όσα έχουν γραψει παλαιότερα εδώ https://www.e-psychology.gr/forum/th...84%CE%B9%CE%AC και βρίσκω το πρόβλημα μεγάλο μια και το έχει πολύς κόσμος .Έχω ξεκινήσει συμπλήρωμα διατροφής Mem@Vig@r2 ,θα σας ενημερώσω μόλις το τελειώσω
Όσοι θέλουν να επικοινωνήσουν μαζί μου για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία, με μεγάλη μου χαρά.
Καλή συνέχεια σε όλους!Last edited by ZNF577; 20-08-2017 at 13:06.
21-08-2017, 14:37 #35
Καλησπέρα , ΖNF577 δυστυχώς ΔΕΝ έχω διαφορά ! Μίλησα με γνωστό μόνιμο κάτοικο Λονδίνου με το ίδιο πρόβλημα ,ούτε εκεί έχουν κάποια λύση .
29-08-2017, 15:29 #36
καλησπέρα σε όλους. εγώ δεν εχω τόσο πολύ εμβοές αλλά το προβλημα είναι ότι νιωθω το αυτί μου καποιες ωρες της ημερας, οχι συνεχεια, σαν βουλωμένο σα να εχει βαμβακι και ακουω πιο εντονα τη φωνη μου- σα να ειναι κλειστο το αυτι δηλαδη. Η φαση αυτή ξεκινησε μετα απο ενα γερό καβγα που ειχα με ενα συγγενη μου και την επομενη μερα ξυπνησα ετσι. στην αρχη η ΩΡΛ μου εδωσε αποσυμφορητικα κλπ περασε για καποιες μερες αλλα μετα επανηλθε..κατοπιν αλλος ωρλ μου εκανε ακοογραμα και μου εδωσε κορτιζονη.εφτιαξε λιγο καλυτερα αφου το ελεγχαμε ανα 3 μερες με ακοογραμματα και εκανα και μαγνητικη η οποια βγηκε καθαρη..το αυτι ειναι καλυτερα αλλα μια κλεινει - ειδικα το πρωι που ξυπναω και με αγχος- και μια ανοιγει..ειλικρινα εχω βαρεθει τον εαυτο μου με ολα αυτα που με πιανουν και με φερνουν στα ορια μου κατα καιρους ...δεν ξερω πια τι να κανω
22-12-2017, 15:03 #37
Παιδια γεια χαρα.πιστευω η εμπειρια μου στιs εμβοεs θα βοηθησει.Πριν 8 μηνεs επαθα ακουστικο τραυμα απο ηχειο.Αριστερο αυτι βαρικοια 40dp sta4500ηz δεξι αυτι 30dp.Ο Γιατροs .Mε περιορισε [τα γνωστα] οτι πρεπει να ζω μ αυτο..δεν ειναι τιποτα,αλλα εγω εψαχνα για θεραπεια,περα απ τα λεγομενατου.Πηρα αντικαταθλιπτηκα [remerol lexotanil] για τον υπνο για δυο μηνεs κοντεψα να τρελαθω... Oσπου προσφατα επισκεφτηκα εναν γιατρο ολισθηκηs ιατρικηs[βελονιστη αναισθησιολογο]μετα απο πολλη ταλαιπωρια λογω του συμπτωματοs.Απο την πρωτη επισκεψη μου εκανε ενεσειs oξυγονου οζοντοs πισω απ τα αυτια και απο τοτε τα συμπτωματα επεσαν θεαματικα συνεχιζω αυτη τη θεραπεια[ειμαι ακομα στην αρχη. και εχω ηρεμηση για την εξελιξη θα σαs ενημερωνω. Υπαρχει λυση για τιs εμβοεs μην τα παρατατε..ενα τελευταιο οι εμβοεs στο 97 tois ekato ειναι βλαβη του κοχλια εναs οριλα με γνωση των εμβοων θα το διαγνωσει.καλησπερα τα ξαναλεμε..
Last edited by ΚΩΣΤΑΣ 1966; 22-12-2017 at 18:18.
22-12-2017, 18:09 #38
Σημερα [προλιγου] εκανα την δευτερη ενεση οζοντοs sto ιατριο.επεσαν οι εμβοεs κι αλλο.[ποιο λεπτοs κ ποο αδυναμοs ειναι ο hxoσ]Ελικρινα ειχα 8 μηνεs να νιωσω λιγο σιωπη.Για οποιον ενδιαφερεται μπωρει να με ρωτηση να επικοινωνηση .ΜΗ ΤΟ ΦΟΒΑΣΤΕ αυτο το συμπτωμα.Εχω περασει αυτην την κολαση και νομιζω μπορω να βοηθησω...Να στε καλα!
02-01-2018, 13:42 #39
Καλή χρονιά. Κώστα 1966 ενδιαφέρει πολύ κόσμο αυτό που γράφεις οπότε να μας ενημερώνεις ! Ευχαριστώ.
07-01-2018, 14:19 #40
Καλη χρονια παιδια..Σταυρο,ευχομαι υγεια χαρα ,σε ολουs.Exουν περασει δυο βδομαδεs αφοτου ξεκινησα ενεσειs oζοντοs σε συνδιασμο με βελονισμο[το ειχα επιλεξει ωs εσχατη λυση μετα την 4μηνη αποτυχια των φαρμακων],και εχω να πω αυτα! Εχει πεσει εμφανωs toso που να μην μ ενοχλει,[ηχοs ποιο λεπτοs και αδυναμοs!]στη διαρκeια τηs μεραs,υπνοs kαλυτεροs αισθητα.Καποιεs φορεs οταν αγχωνομαι ανεβενει αλλα οταν ηρεμησω μετα πεφτει σε χαμηλα ωs πολλη χαμηλα επιπεδα.Ο συνδιασμοs βελονισμου[για καλη κυκλοφορια αιματοs[παλια αυτα δε τα πιστευα]με τιs ενεσειs οζοντοs δωσαν αυτη την διαφορα.Θα σαs ενημερωνω για ολα τα νεα .
07-01-2018, 14:24 #41
Να διωρθωσω οταν πηγα στο γιατρο δεν ηερα για το οζον...Πηγα μονο για βελονισμο,εκεινοs μου το προτεινε.Ετσι ξεκινησα κ συνεχιζω.Θα ενημερωνω,
13-01-2018, 16:22 #42
Αυτα παιδια τα λεμε
27-04-2018, 21:43 #43
Είμαι νέος στο φόρουμ και ψάχνοντας στο web, είδα τις αναρτήσεις του φίλου "ΚΩΣΤΑΣ 1966".
Επειδή ξαφνικά εδώ και 1 βδομάδα ξεκίνησαν έντονες ενοχλητικές εμβοές, μήπως θα μπορούσες να μου στείλεις το όνομα του γιατρού που πήγες (έστω και με πμ, ή email - είναι στο profile μου). ΕυχαριστώLast edited by chris_knight; 27-04-2018 at 21:56. Reason: clarification
09-05-2018, 19:51 #44
chris_knight ψαχνω να βρω το mail σου και δε το βρισκω..Μπεs στο δικο μου αν θεs και στειλε μου μηνυμα στο[email protected]μιζω μπορω να σε βοηθησω..Να εισαι καλα σε περιμενω..δυνατα.
21-07-2018, 16:26 #45
Κώστα σου έστειλα και εγω εμαιλ με ενδιαφέρει τον θεμα του βελονισμόυ και οζον