Χρειάζομαι Βοήθεια - Page 38
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 38 of 43 FirstFirst ... 283637383940 ... LastLast
Results 556 to 570 of 635
    Senior Member
    Quote Originally Posted by Εμμανουέλα1 View Post
    Δεν κατάλαβα τι σχέση είχε αυτό που είπα με τον φόβο της έκθεσης...
    δεν μίλησα εγώ, για φόβο έκθεσης.. διαβάζεις βιαστικά, γιατί κατάλαβες όμως αυτό; μήπως, τελικά φοβάσαι να εκτίθεσαι;
    Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις

Banned
    Quote Originally Posted by μαρκελα View Post
    Συμφωνώ, με τον nick.. εξάλλου λίγο ως πολύ όλοι καταλήξαμε σ' αυτό.. κι η γνώση δεν ούτε όρια ούτε κι έχει στεγανά!

Και χτες σου είπα σε πμ, ότι για νάχει κάποιος πιθανότητες να κάνει σχέση, χρειάζεται και να εκτίθεται..
    Και με ρώτησες αν θυμάσαι τι εννοώ..
    Να εδώ μίλησες για την έκθεση....

Senior Member
    Εγώ λέω να κάνεις μια σχέση με κάποιον που σε θέλει πολύ κι ας μην είσαι ερωτευμένη. Θα περάσεις καλά, θα σ έχει θεά και θα ξελαμπικάρει το μυαλό σου. Αμα δε σου κάθεται όλο το πακέτο, πάρε προσωρινά το μισό βρε κορίτσι μου... that's life

Senior Member
    Eμμανουέλα, στην Ψυχολογία υπάρχει ο όρος της μετάθεσης. Επειδή δε μπορούμε να αντιμετωπίσουμε ένα θέμα με τον εαυτό μας, το μεταθέτουμε σε ένα άλλο, πιό απτό και διαχειρίσιμο.
    Εξηγούμαι: Οι περισσότεροι θέλουμε να κάνουμε μιά σχέση για να καλύψουμε κάποια κενά που έχουμε στη ζωή μας. Να νιώσουμε "γεμάτοι", να ολοκληρωθούμε ως άτομα. Γι αυτό λέμε "ψάχνω το άλλο μου μισό". Συμφωνείς? Ετσι όμως φορτώνουμε τη σχέση με προσδοκίες που δεν της ανήκουν, που την πνίγουν. Μεταφέρουμε τα κενά αυτά που έχουμε στη σχέση μας και τη σαμποτάρουμε.

Προσπαθώ να σου πως οτι η σχέση δεν είναι πανάκεια. Δε θα σου λύσει όλα σου τα προβλήματα. Μάλιστα, για να φτιάξεις μιά σωστή και υγιή σχέση, καλό είναι να εντοπίσεις αυτά τα προβλήματα και να τα λύσεις προτού εμπλακείς σε μιά σχέση.

Θα μου πεις: Ποιά προβλήματα? Από τη μέχρι τώρα εξέλιξη του θέματος που έθεσες, μπορείς να βγάλεις κάποια συμπεράσματα, ή να προβληματιστείς. Διάβασέ το προσεκτικά, χωρίς αμυντική διάθεση...:)

Banned
    Είσαι ψυχολόγος;

Senior Member
    Quote Originally Posted by nick cave View Post
    Eμμανουέλα, στην Ψυχολογία υπάρχει ο όρος της μετάθεσης. Επειδή δε μπορούμε να αντιμετωπίσουμε ένα θέμα με τον εαυτό μας, το μεταθέτουμε σε ένα άλλο, πιό απτό και διαχειρίσιμο.
    Εξηγούμαι: Οι περισσότεροι θέλουμε να κάνουμε μιά σχέση για να καλύψουμε κάποια κενά που έχουμε στη ζωή μας. Να νιώσουμε "γεμάτοι", να ολοκληρωθούμε ως άτομα. Γι αυτό λέμε "ψάχνω το άλλο μου μισό". Συμφωνείς? Ετσι όμως φορτώνουμε τη σχέση με προσδοκίες που δεν της ανήκουν, που την πνίγουν. Μεταφέρουμε τα κενά αυτά που έχουμε στη σχέση μας και τη σαμποτάρουμε.

Προσπαθώ να σου πως οτι η σχέση δεν είναι πανάκεια. Δε θα σου λύσει όλα σου τα προβλήματα. Μάλιστα, για να φτιάξεις μιά σωστή και υγιή σχέση, καλό είναι να εντοπίσεις αυτά τα προβλήματα και να τα λύσεις προτού εμπλακείς σε μιά σχέση.

Θα μου πεις: Ποιά προβλήματα? Από τη μέχρι τώρα εξέλιξη του θέματος που έθεσες, μπορείς να βγάλεις κάποια συμπεράσματα, ή να προβληματιστείς. Διάβασέ το προσεκτικά, χωρίς αμυντική διάθεση...:)
    +10000000000000000

Banned
    Ε τότε όλος ο κόσμος που έχει σχέση έχει και κενά...
    Εσείς που δεν έχετε κενά γιατί δεν κάθεστε για πάντα μόνοι;

Senior Member
    Είναι πολύ περίεργος ο συλλογισμός σου Εμμανουέλα.

Σου είπαν ότι τα κενά δεν τα καλύπτει η σχέση και λες, άρα όταν έχω σχέση έχω και κενά, άρα όποιος δεν έχει κενά να μείνει μόνος...

Δεν έχει λογική αυτός ο συλλογισμός, από την μία σκέψη δεν πας με λογικά βήματα στην άλλη σκέψη.

Το θέμα είναι ότι αν έχεις εσύ κενά και ανασφάλειες κλπ, δεν πρόκειται να βρεις την ευτυχία και την ολοκλήρωση μέσα από έναν άλλο άνθρωπο. Το άν κάνεις σχέση ή όχι, έχοντας τα κενά, είναι άλλο θέμα. Μπορείς να κάνεις και μπορείς και να μην κάνεις.

Ούτε αποκλείει, ούτε συνεπάγεται το ένα το άλλο.

Και κάτι άλλο... Βγες από το σπίτι και πήγαινε καμιά βόλτα βρε κορίτσι μου. Γνώρισε κόσμο. Μην είσαι όλη μέρα στο internet. Η αληθινή ζωή είναι εκεί έξω... Ότι και να σου πούμε εδώ μέσα, αν δεν δοκιμάσεις, αν δεν κάνεις τα δικά σου λάθη και τα δικά σου σωστά, αν δεν δεις πώς λειτουργείς μέσα σε μία σχέση, δεν μπορείς να βγάλεις συμπέρασμα. Η εμπειρία δεν μεταδίδεται, πρέπει να την αποκτήσεις μόνη σου.

Banned
    Δεν θέλω να καλύψω κανένα κενό από τη σχέση.
    Και μην ανησυχείς...εχθές ήμουν έξω από της 6 το απόγευμα μέχρι 11 το βράδυ.

Senior Member
    Δεν θέλω να καλύψω κανένα κενό από τη σχέση.
    Από τα γραπτά σου αυτό δεν φαίνεται, αλλά αφού το λες εσύ, έτσι θα είναι. Εξάλλου κανένας δεν γνωρίζει καλύτερα τον εαυτό του από τον ίδιο.

Και μην ανησυχείς...εχθές ήμουν έξω από της 6 το απόγευμα μέχρι 11 το βράδυ.
    Good for you!!!

Banned
    Quote Originally Posted by kuxumuxu View Post
    Από τα γραπτά σου αυτό δεν φαίνεται, αλλά αφού το λες εσύ, έτσι θα είναι. Εξάλλου κανένας δεν γνωρίζει καλύτερα τον εαυτό του από τον ίδιο.

Good for you!!!
    Και δεν βγήκα για να γνωρίσω κάποιον αλλά για να περάσω καλά.
    Ούτως ή άλλως αυτό το έχω ξεγράψει.
    Μία είναι η απορία μου....μήπως τελικά στους άντρες αρέσουν οι άσχημες;

Senior Member
    Και δεν βγήκα για να γνωρίσω κάποιον αλλά για να περάσω καλά.
    Ούτως ή άλλως αυτό το έχω ξεγράψει.
    Μία είναι η απορία μου....μήπως τελικά στους άντρες αρέσουν οι άσχημες;
    Δύσκολη ερώτηση. Δεν υπάρχει απάντηση σε αυτό. διότι ο κάθε άντρας είναι διαφορετικός.

Άλλοι θέλουν τις θεές, χωρίς να τους νοιάζει το μυαλό... Άλλους τους νοιάζει ο εσωτερικός κόσμος και παραβλέπουν εξωτερικές ατέλειες... Εξαρτάται από τον άνθρωπο.

Banned
    Δύσκολη ερώτηση. Δεν υπάρχει απάντηση σε αυτό. διότι ο κάθε άντρας είναι διαφορετικός.

Άλλοι θέλουν τις θεές, χωρίς να τους νοιάζει το μυαλό... Άλλους τους νοιάζει ο εσωτερικός κόσμος και παραβλέπουν εξωτερικές ατέλειες... Εξαρτάται από τον άνθρωπο.
    Εγώ σε ένα συμπέρασμα έχω καταλήξει...
    Οι άντρες θέλουν να τους την πέσεις. Κάθονται και περιμένουν ποια θα τους πιάσει την κουβέντα.
    Δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς.

Senior Member
    Δεν χρειάζεται ακριβώς να την πέσεις. Αν απλά κουνήσεις λίγο την ουρίτσα σου, δηλαδή δώσεις ένα σημάδι ότι σε ενδιαφέρει ο άλλος, τότε αν και ο άλλος θέλει, θα κάνει το βήμα.

Όπως λέει και το τραγούδι... Κάνε ένα βήμα, να κάνω το επόμενο...

ΥΓ. Το βιβλίο το πήρες? Είναι τέλειο σου λέω...

Banned
    Δεν χρειάζεται ακριβώς να την πέσεις. Αν απλά κουνήσεις λίγο την ουρίτσα σου, δηλαδή δώσεις ένα σημάδι ότι σε ενδιαφέρει ο άλλος, τότε αν και ο άλλος θέλει, θα κάνει το βήμα.

Όπως λέει και το τραγούδι... Κάνε ένα βήμα, να κάνω το επόμενο...

ΥΓ. Το βιβλίο το πήρες? Είναι τέλειο σου λέω...
    Ναι αλλά εμένα δεν μου αρέσει κανένας άρα σε ποιον να κουνηθώ;
    Και δεν μου αρέσει κάποιος που δεν ενδιαφέρεται.
    Οκ να μιλήσω και εγώ δεν λέω, αλλά άμα ο άλλος δεν μου τραβήξει την προσοχή πως θα τον θέλω;
    Δεν είπα πως θα μου μιλάει κάποιος και εγώ θα το παίζω Ντίβα.
    Εννοώ πως αν δεν μου τραβήξει ο άλλος την προσοχή τι γίνεται;
    Μα δεν μου αρέσει κανείς που δεν με θέλει.
    Ναι το έχω υπόψη μου το βιβλίο.

Page 38 of 43 FirstFirst ... 283637383940 ... LastLast