Πως να δειχνεις οτι εχεις αυτοπεποιθηση και πως να την αποκτησεις - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 22 of 22
    Senior Member
    Quote Originally Posted by Frini View Post
    Μα γιάννη δεν μιλήσαμε εμεις για πετυχημένα πρότυπα και ο χρηστος δεν είχε στο μυαλο του να μετατραπουμε σε μαριονέτες που παίζουν ένα κοινωνικό παιχνίδι.
    Ούτε για προσποίηση μιλήσαμε. Απλά "εκπαιδεύεις" το σώμα σου στην σωστή στάση, αναπνοή κτλ και αυτό δίνει ολοενα και πιο πολυ ένα θετικο σήμα στον εγκέφαλο, οταν μετατρέπεται σε συνήθεια. Υπενθυμίζεις στον εαυτο σου να μην αφήνεται.
    Αληθινος είναι ο εαυτος μας εκείνος, που αγαπάει και φροντιζει το σωμα και την ψυχή του. Το πήρες νομίζω από λάθος πλευρά, δεν είναι σε στυλ κουιζ , τι να κάνετε για να δείξετε ότι έχετε αυτοπεποιθηση.
    Αυτό που θέλω να πω εγω, είναι οτι ειμαι ενάντια στην "εκπαίδευση" όπως την εννοείτε. Βαρέθηκα να ακούω και να βλέπω ανθρώπους οι οποίοι προσπαθούν να αλλάξουν και να γίνουν ένα με κάποιο πρότυπο, βαρέθηκα να βλέπω να επιβραβεύονται τα πατερνς, μόντελς και λοιπά τυποποιημένα. Είμαστε ανθρωπινες οντότητες και οχι καρικατούρες των λαιφσταιλ τεμπλειτς.

Ας μάθουμε να δεχόμαστε τον άλλον όπως είναι, και οχι να προσπαθούμε να έχουμε αυτοπεποίθηση και θετικές ενέργειες με το ζορι καλλιεργώντας και αναπτύσοντας τεχνικές και πατέντες. Άν εγω δεν έχω διάθεση και δεν αισθάνομαι καλά, δεν γουσταρω να προσπαθώ να δείξω αυτοπεποίθηση και θετικά συναισθήματα και να παριστάνω τον καραγκιόζη, οκ? Τι να παριστάνεις τον θετικό, πετυχημένο με αυτοπεποίθηση κτλ ενω μεσα σου εισαι χάλια δεν είναι value status στην πραγματικότητα, αλλα ο ορισμός της μιζέριας (που υποτίθεται οτι αποφεύγεις με το να "εκπαιδεύσεις"-αλλάξεις τον εαυτό σου με μεθοδολογίες).

Αν τώρα εσείς θέλετε να σας αγαπάνε και να σας εκτιμάνε οχι γι αυτο που πραγματικά είστε αλλα γι αυτό που προσπαθείτε να γίνετε-εκπέμψετε κτλ, δικαίωμα σας. Αλλα να ξέρετε οτι οταν χάσετε την "θετική ενέργεια" κτλ κανείς δεν θα μείνει δίπλα σας, και αυτο γιατι πολύ απλά αυτοι που είχατε επιλέξει να είναι δίπλα σας γνώρισαν μια προγραμματισμένη καρικατούρα και οχι εσας με τα αρνητικά σας και τις αδυναμίες σας.
    Forbidden dreams

Senior Member
    Quote Originally Posted by YannisCrete View Post

..Αν τώρα εσείς θέλετε να σας αγαπάνε και να σας εκτιμάνε οχι γι αυτο που πραγματικά είστε αλλα γι αυτό που προσπαθείτε να γίνετε-εκπέμψετε κτλ, δικαίωμα σας. Αλλα να ξέρετε οτι οταν χάσετε την "θετική ενέργεια" κτλ κανείς δεν θα μείνει δίπλα σας, και αυτο γιατι πολύ απλά αυτοι που είχατε επιλέξει να είναι δίπλα σας γνώρισαν μια προγραμματισμένη καρικατούρα και οχι εσας με τα αρνητικά σας και τις αδυναμίες σας.
    Η θετική ενέργεια δεν νομίζω ότι χάνεται, αν δεν θες εσύ ν' αποκοπείς από τη θεραπευτική ροή της..
    το θέμα είναι να μην χάσεις τον εαυτό σου παραμένοντας στην αδυναμία και την άρνηση Γιάννη μου!
    Σίγουρα κανείς δεν είναι τέλειος και πέφτουμε και χρειάζεται να σηκωθούμε κάποια στιγμή.. είμαστε
    όμως και σε μια συνεχή πορεία εξέλιξης.. χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ταυτιζόμαστε με χαζοπρότυπα!
    Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις

Senior Member
    YiannisKrete: Κι εγώ βαρέθηκα να ακούω κλισέ όπως "σ' όποιον αρέσουμε", "θέλω να είμαι ο εαυτός μου", "αυτός είμαι και δε σκοπεύω να αλλάξω για κανένα"... Συνήθως όσοι καταφεύγουν σε αυτά προσπαθούν να δικαιολογήσουν το έλλειμμα αυτοεκτίμησής τους. Και αυτό δεν αποτελεί προσωπική αιχμή.

Πρώτον, η εξέλιξη είναι στη Φύση. Οτι δεν εξελίσσεται, πεθαίνει. Ακόμα και αν είσαι απόλυτα ικανοποιημένος με τον εαυτό σου, πάντα υπάρχει κάτι που θέλεις να βελτιώσεις.
    Δεύτερον, εφ' όσον βρεις τη δική σου πορεία στη ζωή, κανείς δε σου υπαγορεύει τι και πως να το κάνεις. Μιλάμε πάντα με όρους ελεύθερης βούλησης.
    Τρίτον, όταν αποφασίζεις να ακολουθήσεις ένα δρόμο αυτοβελτίωσης, μπορεί αρχικά να επιδιώκεις την αποδοχή των άλλων, από ένα σημείο και πέρα όμως έρχεσαι σε επαφή με τον εσωτερικό εαυτό σου. Είναι αυτό που αποκαλούμε Εμπνευση, Εποπτεία, Βούληση κ.λ.π

Γιάννη, το ζητούμενο -κατά την προσωπική μου άποψη- δεν είναι να ανακαλύψουμε ποιοί είμαστε, αλλά ποιοί μπορούμε να γίνουμε. Η ανακάλυψη του δυναμικού που κρύβει ο καθένας μας είναι η γοητεία του ταξιδιού. Η αυτοπεποίθηση είναι απλά ένα στάδιο της εξέλιξης...

Senior Member
    Πολυ καλή τοποθέτηση, καλώς ήρθες nick
    Να μετατρέψεις το "ετσι συνέβη" σε "ετσι το θέλησα" αυτό και μόνο ονομάζω λύτρωση ΝΙΤΣΕ

Senior Member
    Quote Originally Posted by Frini View Post
    Πολυ καλή τοποθέτηση, καλώς ήρθες nick
    Συμφωνώ κι εγώ με την Φρύνη! Κι όπως είπες και στο αρχικό σου ποστ, με την κατάλληλη εκπαίδευση και την επανάληψη,
    αλλάζεις τις λάθος αντιλήψεις και μαθαίνεις νέες κι αποτελεσματικές συμπεριφορές! Καλωσόρισες nick.. :)
    Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις

Senior Member
    Ευχαριστώ για την υποδοχή. Καλώς σας βήκα...:)

Senior Member
    http://www.relationshipsincorporated...59/ANXIETY.pdf κατεβαστε αυτο το pdf και κατεβειτε εκει που λεει how to overcome phobias κτλ ,λεει ωραιους τροπους που δεν εχω ξαναδει για να ξεπερασεις φοβιες αγχος κοινωνικη φοβια κτλ
    Blonde guys are more fun ;)

Page 2 of 2 FirstFirst 12