Results 61 to 75 of 121
-
02-09-2017, 06:22 #61
- Join Date
- Aug 2017
- Posts
- 86
- 02-09-2017, 16:08 #62
- Join Date
- Sep 2012
- Location
- Lost City Of Atlantis
- Posts
- 64
Το θέμα είναι ότι η ναυτία ξεκίνησε από την 1η μέρα που άρχισα να παίρνω το φάρμακο, συνεχίστηκε για όλο τον μήνα (ήταν να το πάρω για 1 μήνα μέχρι να τελειώσει το κουτάκι), και το χειρότερο είναι ότι οι ναυτίες συνεχίστηκαν και μετά που τελείωσε το φάρμακο. Τώρα είμαι στην 1 εβδομάδα ακριβώς που τελείωσε το χάπι και έχω ακόμη ναυτίες. Κοίταξα στην συσκευασία του φάρμακου και έλεγε ότι φέρνει εμετούς, οπότε θεώρησα ότι είναι κάτι φυσιολογικό και για αυτό δεν είχα ενημερώσει τον γιατρό από την αρχή. Την Δευτέρα θα πάω σίγουρα στον γιατρό, αλλά το θέμα είναι ότι ανησύχησα τους γονείς μου και δυστυχώς μάλλον θα χάσω και τα μεροκάματα αν συνεχίσουν οι ναυτίες, βρέθηκε ένας καλός άνθρωπος και θέλει να με φωνάξει πολλές μέρες για δουλειά σε κάτι χωράφια αλλά αν δει ότι συνεχίζεται το πρόβλημά μου δεν θέλει να το διακινδυνεύσει και μετά να τρέχει και αυτός για ένα ξένο άνθρωπο και να βρει τον μπελά του, και με το δίκιο του κιόλας.
Τώρα είμαι 31, το θέμα το είχα ανοίξει πριν από χρόνια. Αποφάσισα να αναστήσω το ίδιο θέμα ώστε όποιος ενδιαφέρεται να βλέπει και το ιστορικό μου για να ξέρει τι παίζει. Δυστυχώς ναι, τα περισσότερα προβλήματα συνεχίζουν να υπάρχουν. Στο χθεσινό μήνυμα ανέφερα ότι τον τελευταίο καιρό είχε ανεβεί η διάθεσή μου, και έβγαινα βόλτες έστω και μόνος μου και έστω και αν χάλαγα από τις οικονομίες μου τις οποίες τις μάζεψα δύσκολα, αλλά αυτό το περιστατικό που συνέβη τώρα με τους εμετούς χάλασε εντελώς την διάθεσή μου και των γονιών μου, και αυτές τις ημέρες υπάρχει πολύ ένταση μέσα στο σπίτι. Δηλαδή έχω που έχω το πρόβλημα υγείας, έχω και τους γονείς από πάνω να αναστατώνονται και να με πιέζουν, και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να χειροτερεύει η κατάσταση.
02-09-2017, 16:40 #63
- Join Date
- Aug 2017
- Posts
- 86
02-09-2017, 16:45 #64
- Join Date
- Sep 2017
- Posts
- 38
Καλησπέρα φίλε μου,
θα ήθελα να σου προτείνω κάτι που ίσως να στο έχουν προτείνει ήδη, τον εθελοντισμό.
Ίσως και να μην βοηθάει στις δύσκολες στιγμές που περνάς γιατί χρειάζεσαι κάτι πρώτα για σένα και μετά για τους άλλους, λογικό. Εγώ θα σου αναφέρω την περίπτωση μου απλά και το σκέφτεσαι. Λοιπόν, όταν έμεινα άνεργος μετά από 12 χρόνια εργασίας στη συγκεκριμένη δουλειά, χώρισα με τη κοπέλα μου, είχα τα ψυχολογικά μου χάλια και επίσης προσωπικά είχα έντονες τύψεις ( στο ότι εγώ φταίω για όλα αυτά - που έτσι ήταν ), ένας φίλος μου πρότεινε κάτι που δεν είχα σκεφτεί ποτέ έως τότε. Συγκεκριμένα μου πρότεινε μιας που έχω μια άδεια καθημερινότητα, να ψάχνω για εργασία βέβαια, αλλά μέχρι να βρω κάτι θα μπορούσα να προσφέρω εθελοντισμό σε διάφορα μη κερδοσκοπικά ιδρύματα ή απλά να βοηθώ ανθρώπους σε φιλανθρωπίες. Το δοκίμασα για κάποιο διάστημα όντως ( στη πόλη έχει άφθονα τέτοια ιδρύματα ) θεωρώ μπορείς να βρεις σε χωριό επίσης κάτι ή να καταστρώσεις σχέδιο εσύ φιλανθρωπικό! Οφείλω να σου πω ότι είχε αποτέλεσμα, κυρίως στη ψυχολογία μου, το ότι βοηθώ κάποιον που δεν έχει π.χ να φάει, να ντυθεί, να ακούσει μια καλή κουβέντα, έναν ηλικιωμένο κλπ. Είναι θεωρώ μεγάλη υπόθεση και μπορεί να σου ανταποδοθεί το καλό με νέες γνωριμίες, με μια τυχόν πρόταση δουλειάς; Mε κάτι απλά που δεν το περιμένεις! Συγχώρεσε με εκ πρώτης γιατί εγώ μιλώ εκ τους ασφαλούς, με καλή ψυχολογία αυτή τη περίοδο και με εργασία και δεν γνωρίζω το κατά πόσο σου ακούγεται σαν διέξοδος ή όχι, εμένα είχε αποτέλεσμα πάντως. Φιλικά αδερφέ μου, εύχομαι ότι καλύτερο.
02-09-2017, 20:31 #65
- Join Date
- Sep 2012
- Location
- Lost City Of Atlantis
- Posts
- 64
Έχω πρόβλημα με τον θυροειδή. Πήγα να κάνω κάποιες προληπτικές εξετάσεις διότι το είχε και η μητέρα μου και μας είπαν ότι είναι κληρονομικό. Η μητέρα μου έκανε εγχείρηση στον θυροειδή αλλά ευτυχώς σε εμένα δεν χρειάστηκε. Οι εξετάσεις ήταν ελαφρώς ανεβασμένες και ο γιατρός μου έγραψε ένα χαπάκι να το παίρνω κάθε μέρα για 1 μήνα. Το περίεργο είναι ότι οι εμετοί ξεκίνησαν αφότου άρχισα να παίρνω το χάπι και μου φαίνεται λίγο περίεργος ο συγχρονισμός, και δεν μπορώ να καταλάβω αν φταίει ο θυροειδής αυτός καθεαυτός ή αν φταίει το χάπι (το χάπι στις οδηγίες της συσκευασίας αναφέρει πως φέρνει εμετούς). Όπως και να έχει από Δευτέρα που θα πάω να κάνω εξετάσεις ελπίζω να μου λυθεί η απορία.
Όλα αυτά τα χρόνια σκέφτομαι να απασχοληθώ με οτιδήποτε στον ελεύθερό μου χρόνο, έστω και αν δεν μου αποφέρει χρήματα, αλλά δυστυχώς στο συγκεκριμένο χωριό που μένω κυριολεκτικά δεν παίζει τίποτα. Όλη η νεολαία πάει για δουλειά (όσοι δουλεύουν δηλαδή, όχι όλοι) και την υπόλοιπη μέρα στο σπίτι για ξεκούραση και στις καφετέριες το βράδυ. Όσοι ασχολούνται και με άλλα πράγματα συνήθως πάνε σε γειτονικές πόλεις, αλλά που λεφτά για να βάζω κάθε μέρα βενζίνη.
Πριν λίγη ώρα βρήκα τον κύριο που ενδιαφερόταν να με πάρει για μεροκάματα και του διευκρίνισα ότι δεν θα μπορέσω να πάω για μερικές μέρες για λόγους υγείας. Την ώρα που του το έλεγα πραγματικά πως δεν έβαλα τα κλάματα, γιατί άλλο να το κρατάω μέσα μου και άλλο να το λέω σε κάποιον. Και στην φάση που είμαι λυπάμαι ποιο πολύ που θα χάσω τα μεροκάματα παρά το ότι έχω κάποιο πρόβλημα υγείας, γιατί η συγκεκριμένη δουλειά είναι εποχιακή και ότι κάνω θα το κάνω αυτό τον μήνα, όλο το υπόλοιπο έτος δεν έχει τίποτα. Είμαι πραγματικά σε σύγχυση.
02-09-2017, 22:15 #66
- Join Date
- Aug 2017
- Posts
- 133
Ρώτα τον γιατρό αν μπορείς να πάρεις κάποιο φάρμακο που να είναι για την ναυτία έτσι ώστε μην χρειαστεί να χάσεις τα μεροκάματα σου..δεν ξέρω αν γίνεται αυτό..αλλά δεν χάνεις τιποτα να ρωτήσεις..
02-09-2017, 23:49 #67
- Join Date
- Mar 2011
- Posts
- 2,713
Χασιμοτο εχεις? Υπαρχουν διαφορα χαπια που ρυθμιζουν τη λειτουργια του θυρεοειδους. Ζητα να σου το αλλαξει.
Everything that irritates us about others can lead us to an understanding of ourselves C G Jung
03-09-2017, 12:18 #68
- Join Date
- Sep 2012
- Location
- Lost City Of Atlantis
- Posts
- 64
Δεν ξέρω τι είναι αυτό. Τ4 λεγόταν το φάρμακο που μου είχε δώσει. Στο χαρτάκι που ήταν μέσα στο κουτί έλεγε ότι μπορεί να φέρνει εμετούς. Αυτό που ανυσηχεί είναι ότι οι εμετοί συνεχίζονται ακόμη και τώρα που τελείωσε το φάρμακο. Πραγματικά δεν ξέρω τι να πω. Δεν είχα ποτέ πρόβλημα με εμετούς παλιότερα.
06-09-2017, 15:02 #69
- Join Date
- Sep 2012
- Location
- Lost City Of Atlantis
- Posts
- 64
Επανέρχομαι στο θέμα. Πήγα και έκανα εξετάσεις για τον θυροειδή και βγήκαν πολύ καλές. Δηλαδή το φάρμακο έκανε την δουλειά του. Οι μετρήσεις, το TSH για όσους ξέρουν, κατέβηκε σε φυσιολογικά όρια και εντός των ορίων. Με τον γιατρό δεν έχω μιλήσει ακόμη αλλά περιμένω σήμερα απάντηση του.
Έχω όμως το εξής θέμα. Οι πρώτοι εμετοί που έκανα ίσως και όντως να με είχαν επηρεάσει από το φάρμακο και από την κούραση καθώς πήγαινα καλοκαιριάτικα και καταμεσήμερα με 40 βαθμούς σε χωράφια. Τώρα όμως δεν ξέρω γιατί συνεχίζουν, και η αλήθεια είναι ότι με έχει ποιάσει τόσο πολύ άγχος που πιστεύω ότι μπορεί να φταίει από το άγχος. Κάθε μέρα από το πρωί που θα σηκωθώ μέχρι το βράδυ που θα πέσω στο κρεβάτι, νιώθω πολύ άσχημα για τον εαυτό μου και ζω για την στιγμή που θα μου έρθει εμετός. Νιώθω πραγματικά ότι οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να μου έρθει εμετός. Πραγματικά δεν ξέρω τι μπορεί να φταίει. Νιώθω πολύ άσχημα ψυχολογικά.
06-09-2017, 15:40 #70
- Join Date
- Sep 2012
- Location
- Lost City Of Atlantis
- Posts
- 64
Ενημέρωση: Τελικά μίλησα με τον γιατρό. Μου είπε και ο ίδιος ότι οι εξετάσεις ήταν πολύ καλές, αλλά να συνεχίσω να παίρνω το φάρμακο για να μην ξανανανεβεί το TSH. Πάνω που έλεγα ότι θα ξεμπερδέψω με τα φάρμακα, τελικά έγινε μια τρύπα στο νερό. Και δεν είναι μόνο αυτό, μου είπε ότι το φάρμακο δεν φταίει για τους εμετούς και ότι καλύτερα να πάω να δω κάποιον γαστρεντερολόγο. Θα μπορούσα να πω ότι αυτό ήταν και το αποτελειωτικό χτύπημα, αλλά η ψυχολογία μου είναι πραγματικά πολύ χάλια που δεν γίνεται να πάει άλλο ποιο χάλια. Είμαι 31 χρονών και έχω να πάω σε γιατρό από τότε που πήγαινα σχολείο (και στον στρατό μας είχαν ελέγξει για προληπτικούς λόγους αλλά δεν είχα κάποιο πρόβλημα τότε) και μου φαίνεται κάπως βαρύ που πρέπει να τρέχω τώρα σε γιατρούς, πραγματικά μου χαλάει την ψυχολογία. Και μέχρι το Σαββατοκύριακο πρέπει να ενημερώσω τον εργοδότη μου αν θα συνεχίσω να κάνω μεροκάματα στα χωράφια και πραγματικά δεν ξέρω τι να του πω.
06-09-2017, 18:42 #71
- Join Date
- Sep 2009
- Posts
- 23,451
Άποψη μου μακριά από γιατρούς υπάρχουν αντιεμετικα φάρμακα πάρε μην χάσεις τη δουλειά κι όταν χαλαρωσεισ τότε πήγαινε σε γιατρό άστο να δεις πως πάει μάλλον άγχος είναι πιεστικές το καλοκαίρι κι εσκασεσ
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
06-09-2017, 20:13 #72
- Join Date
- Mar 2011
- Posts
- 2,713
Δεν ξερεις τι ειναι το χασιμοτο εννοεις? Χασιμοτο ειναι η θυρεοειδιτιδα!
Εσυ τι εχεις? Δες τι γραφει η διαγνωση σου να ξερεις απο τι πασχεις.
Υποθυρεοειδισμο? Υπερθυρεοειδισμο?
Τι μαρκα ειναι το Τ4 που παιρνεις? Γκουγκλαρε να βρεις ποιες αλλες εταιρειες το βγαζουν.
Φυσικα και θα συνεχισεις να το παιρνεις για να κρατας τις τιμες εντος οριων και θα κανεις εξετασεις αιματος και υπερηχο τακτικα για να το παρακολουθεις. Ειναι εφ ορου ζωης η αγωγη για το θυρεοειδη σου.
Αν ο γιατρος σου εχει δικιο και δεν ευθυνεται το Τ4 που παιρνεις για τους εμετους, τοτε οντως πρεπει να επισκεφτεις γαστρεντερολογο και αν δεν εχεις τιποτα παθολογικο, θα χρειαστει να το ψαξεις και με ψυχικους υγειας.
Δεν αποκλειεται να ειναι συνδιασμος αγχους και υπερκοπωσης με τη δουλεια που κανεις οπως ειπε και ο ελης.
Μη χασεις τα μεροκαματα, κριμα ειναι. Ουτε καν παθολογο δεν εχεις? Να τον ρωτουσες στο τηλ αν ειναι να παρεις κανενα αντιεμετικοEverything that irritates us about others can lead us to an understanding of ourselves C G Jung
06-09-2017, 23:22 #73
- Join Date
- Sep 2012
- Location
- Lost City Of Atlantis
- Posts
- 64
Η δουλειά είναι εποχιακή, πέρσι είχα κάνει γύρω στα 15 μεροκάματα. Από την μία χρειάζομαι τα χρήματα αλλά από την άλλη σκέφτομαι που θα βάλω σε κίνδυνο την υγεία μου για μερικά μεροκάματα. Γενικώς δεν είμαι υπέρ της χρήσης φαρμάκων χωρίς να ρωτήσω κάποιο γιατρό, οπότε δεν θα ήθελα να πάρω αντιεμετικό ή όπως αλλιώς λέγεται, γιατί δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει καμιά φορά.
Όπως ανέφερα σε προηγούμενο μήνυμα, τελευταία φορά είχα πάει σε γιατρό όταν πήγαινα σχολείο, πριν 13+ χρόνια. Αυτά τα χρόνια δεν είχα ποτέ κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας και έτσι δεν επισκεπτόμουν γιατρούς για να πω ότι γνωρίζω κάποιον παθολόγο ή άλλους γιατρούς με τους οποίους να έχω εξοικειωθεί κιόλας.
Το Τ4 γράφει στο κουτί "Uni-Pharma T4 levothyroxine sodium, 62μg, 30 δισκία".
Όσον αφορά τους ψυχικούς υγείας, θέλω να πιστεύω ότι οι εμετοί οφείλονται σε παθολογικά αίτια γιατί πριν ξεκινήσουν ήμουν σχετικά καλά και την πρώτη φορά έκανα εμετό όταν ήμουν στο χωράφι καταμεσήμερο τον Αύγουστο, οπότε δεν αποκλείεται να με χτύπησε η κούραση και η ζέστη.
Τέλος πάντων, τώρα δεν ξέρω τι άλλο να πω. Στην περιοχή έχουμε 2 γαστρεντερολόγους αλλά ο ένας ήταν διακοπές και ο 2ος δεν απαντούσε στο τηλέφωνο τώρα το βράδυ, μάλλον ανοίγει μόνο πρωί το ιατρείο του, οπότε θα τον καλέσω αύριο το πρωί για να κανονίσω ραντεβού. Ελπίζω να πάνε όλα καλά.
06-09-2017, 23:33 #74
- Join Date
- Mar 2011
- Posts
- 2,713
Το παιρνεις νηστικος το πρωι μολις ξυπνησεις?
Everything that irritates us about others can lead us to an understanding of ourselves C G Jung
06-09-2017, 23:45 #75
- Join Date
- Mar 2011
- Posts
- 2,713
Τα συγκεκριμενα χαπια(και οχι μονο τα συγκεκριμενα) εχουν κατηγορηθει για δυσαπορρόφηση εξαιτίας μεταβολών στο PH του στομάχου.
Ο ενδοκρινολογος σου ειναι ηλιθιος που δεν το παραδεχεται. Να επιμεινεις να τα αλλαξεις. Θα παιρνεις θυροξινη καθε μερα για παντα, αλλα το συγκεκριμενο σκευασμα που παιρνεις μπορει να μη σου καθεται καλα. Αν δεν εχεις καποιο αλλο προβλημα που να προκαλει εμετους. Ελπιζω ο γαστρεντερολογος σου να ειναι πιο εντιμος και ικανος.Everything that irritates us about others can lead us to an understanding of ourselves C G Jung
Similar Threads
-
Ελατωση φαρμακων στα 3 χρονια και διακοπη στα 5 χρονια.
By mihalis in forum Ψυχώσεις & ΣχιζοφρένειαReplies: 4Last Post: 02-08-2011, 21:07 -
Όλα ξεκινάνε από το σπίτι...
By Asterix in forum Σεξουαλικότητα, παρεκκλίσεις, σεξουαλική ταυτότηταReplies: 123Last Post: 08-07-2010, 03:56 -
Είμαι κλεισμένος..
By ste12 in forum Κατάθλιψη - ΔυσθυμίαReplies: 10Last Post: 06-04-2010, 19:10 -
Μόνος στο σπίτι
By alez in forum Συμβουλευτική ΓονέωνReplies: 5Last Post: 06-09-2009, 17:39 -
Γρήγορα σπίτι...
By raphsssodos in forum Ψυχολογική Υποστήριξη & ΑυτοβοήθειαReplies: 2Last Post: 10-09-2006, 15:48
Νέα μαμά με ιστορικό αγχώδους διαταραχής και κατάθλιψης
29-07-2025, 13:00 in Ψυχολογική Υποστήριξη & Αυτοβοήθεια