Ειμαι κλεισμένος στο σπίτι εδώ και 4 χρόνια. - Page 6
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 6 of 9 FirstFirst ... 45678 ... LastLast
Results 76 to 90 of 121
    Member
    Quote Originally Posted by savatage View Post
    Το παιρνεις νηστικος το πρωι μολις ξυπνησεις?
    Ναι, το παίρνω νηστικός το πρωί και ο ενδοκρινολόγος μου είπε να περιμένω τουλάχιστον μισή ώρα πριν φάω. Κάθε πρωί που το παίρνω σίγουρα περιμένω πάνω από μισή ώρα πριν φάω κάτι. Σε αρκετές περιπτώσεις περνούσε και 1 ολόκληρη ώρα.

Τα συγκεκριμενα χαπια(και οχι μονο τα συγκεκριμενα) εχουν κατηγορηθει για δυσαπορρόφηση εξαιτίας μεταβολών στο PH του στομάχου.
    Ο ενδοκρινολογος σου ειναι ηλιθιος που δεν το παραδεχεται. Να επιμεινεις να τα αλλαξεις. Θα παιρνεις θυροξινη καθε μερα για παντα, αλλα το συγκεκριμενο σκευασμα που παιρνεις μπορει να μη σου καθεται καλα. Αν δεν εχεις καποιο αλλο προβλημα που να προκαλει εμετους. Ελπιζω ο γαστρεντερολογος σου να ειναι πιο εντιμος και ικανος.
    Πριν με ρώτησες τι μάρκα είναι το Τ4, οπότε υποθέτω ότι το ίδιο φάρμακο μπορεί να το φτιάχνουν περισσότερες από μία εταιρία με διαφορετικές φόρμουλες; Όταν λες ότι έχουν κατηγορηθεί, εννοείς τα συγκεκριμένα της UniFarma; Την συνταγή αυτή τη στιγμή δεν την έχω και δεν θυμάμαι συγκεκριμένα τι έγραφε, αλλά για την μάρκα αποφασίζει ο γιατρός ή μου δίνει το φαρμακείο ότι έχει διαθέσιμο; Γιατί αν ισχύει το 2ο τότε υποθέτω ότι δεν είναι θέμα του γιατρού. Ο συγκεκριμένος ενδοκρινολόγος που πηγαίνω είναι πολύ γνωστός εδώ στην περιοχή και τον προτιμούνε πολλοί, να σκεφτείς εγώ πήρα τηλέφωνο για να μου κλείσει ραντεβού για να με δει την 1η φορά, και κλείσαμε μετά από 1 μήνα περίπου.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Bizarro View Post
    Ναι, το παίρνω νηστικός το πρωί και ο ενδοκρινολόγος μου είπε να περιμένω τουλάχιστον μισή ώρα πριν φάω. Κάθε πρωί που το παίρνω σίγουρα περιμένω πάνω από μισή ώρα πριν φάω κάτι. Σε αρκετές περιπτώσεις περνούσε και 1 ολόκληρη ώρα.
    OK Οποτε το παιρνεις σωστα. Και τρως ας πουμε 1 ωρα μετα. Εμετο ποτε κανεις? Μετα το φαγητο? Μετα απο κοπωση? Μετα απο κοπωση και εκθεση στον ηλιο λογω εργασιας? Μετα απο εντονο στρες λογω εργασιας? Εχεις παρατηρησει ποτε συμβαινει?

Πριν με ρώτησες τι μάρκα είναι το Τ4, οπότε υποθέτω ότι το ίδιο φάρμακο μπορεί να το φτιάχνουν περισσότερες από μία εταιρία με διαφορετικές φόρμουλες; Την συνταγή αυτή τη στιγμή δεν την έχω και δεν θυμάμαι συγκεκριμένα τι έγραφε, αλλά για την μάρκα αποφασίζει ο γιατρός ή μου δίνει το φαρμακείο ότι έχει διαθέσιμο; Γιατί αν ισχύει το 2ο τότε υποθέτω ότι δεν είναι θέμα του γιατρού.
    Οχι, ο ενδοκρινολογος πρεπει να συνταγογραφησει την ουσια οχι τη μαρκα.
    Τα εμπορικά ονόματα με τα οποία κυκλοφορεί η λεβοθυροξίνη μέχρι σήμερα στην Ελλάδα είναι: Thyro-4, Medithyrox, Euthyrox, Thyrohormone, Tirosint soft, T4 Tab και σε συνδυασμό με λιοθυρονίνη Dithyron.
    Ο συγκεκριμένος ενδοκρινολόγος που πηγαίνω είναι πολύ γνωστός εδώ στην περιοχή και τον προτιμούνε πολλοί, να σκεφτείς εγώ πήρα τηλέφωνο για να μου κλείσει ραντεβού για να με δει την 1η φορά, και κλείσαμε μετά από 1 μήνα περίπου.
    Καλα ειδικα στην επαρχια ευκολα γινεται ενας γιατρος "ονομα". Ωστοσο, μπορει να του εχεις αναφερει κατι το οποιο εκρινε οτι δεν ειναι το φαρμακο που σου προκαλει τους εμετους. Αν, ομως, φταιει το Τ4, εχεις κι αλλες επιλογες.
    Πηγες στο γαστρεντερολογο σημερα?
    Everything that irritates us about others can lead us to an understanding of ourselves C G Jung

Member
    Την 1η φορά μου ήρθε εμετός μετά από έντονη κόπωση και ενώ δεν είχα φάει τίποτα. Επειδή ήμουν σε χωράφι και έπινα νερό για να ξεσκάσω, έβγαλα νερό και έβγαλα μεγάλη ποσότητα. Δεν αποκλείεται να έβγαλα και ένα λίτρο νερό. Τις επόμενες φορές μου ερχόταν εμετός σε εντελώς τυχαίες περιπτώσεις, μπορεί να δούλευα, μπορεί να καθόμουν και να ήμουν ξεκούραστος, μπορεί να είχα φάει, μπορεί και να μην είχα φάει. Το μοτίβο που είχα παρατηρήσει είναι ότι με ποιάνει αναγούλα το πρωί με το που ξυπνάω, με το που σηκώνομαι άμεσα από το κρεβάτι νιώθω αναγούλα, αλλά δεν είναι σίγουρο πότε θα μου έρθει ο εμετός.

Κάλεσα τον γαστρεντερολόγο και μου είπε ότι σήμερα δέχεται πελάτες το απόγευμα μετά τις 5.30 χωρίς ραντεβού. Εγώ θα είμαι και νωρίτερα εκεί για να πιάσω σειρά. Οπότε είμαι σε αναμονή για αυτό το θέμα. Όσον αφορά του ενδοκρινολόγο, δεν του είχα αναφέρει κάτι περίεργο και όταν επικοινώνησα μαζί του μου είπε απλά ότι δεν φταίει το φάρμακο. Πάντως μου έχει δώσει ένα χειρόγραφο σημείωμα που λέει να παίρνω συγκεκριμένα το Τ4 62μg 20 λεπτά πριν το πρωινό. Μπροστά από το Τ4 έχει μια λέξη ακόμη που δεν μπορώ να καταλάβω τι λέει λόγω τον γραμμάτων που κάνουν οι γιατροί.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Bizarro View Post
    Την 1η φορά μου ήρθε εμετός μετά από έντονη κόπωση και ενώ δεν είχα φάει τίποτα. Επειδή ήμουν σε χωράφι και έπινα νερό για να ξεσκάσω, έβγαλα νερό και έβγαλα μεγάλη ποσότητα. Δεν αποκλείεται να έβγαλα και ένα λίτρο νερό. Τις επόμενες φορές μου ερχόταν εμετός σε εντελώς τυχαίες περιπτώσεις, μπορεί να δούλευα, μπορεί να καθόμουν και να ήμουν ξεκούραστος, μπορεί να είχα φάει, μπορεί και να μην είχα φάει. Το μοτίβο που είχα παρατηρήσει είναι ότι με ποιάνει αναγούλα το πρωί με το που ξυπνάω, με το που σηκώνομαι άμεσα από το κρεβάτι νιώθω αναγούλα, αλλά δεν είναι σίγουρο πότε θα μου έρθει ο εμετός.
    Ξυπνας με το αγχος οτι πρεπει να πας στο χωραφι?
    Ποσες φορες κανεις εμετο την ημερα? Θα σε ρωτησει και ο γαστρεντερολογος. Εχεις χασει κιλα απο οταν ξεκινησε ολο αυτο? Το φαγητο σου το χωνευεις κανονικα?

Ωραια αφου σημερα θα σε δει ο γαστρεντερολογος μπορει να τσεκαρει εκεινος τι συμβαινει.
    Everything that irritates us about others can lead us to an understanding of ourselves C G Jung

Member
    Στο χωράφι πήγα μερικές φορές ακόμη, αλλά επειδή είδα ότι συνεχίζονταν οι εμετοί ζήτησα από τον εργοδότη να μην πάω για λίγο καιρό μέχρι να δω τι θα κάνω. Δηλαδή τώρα δεν πηγαίνω στο χωράφι. Αλλά και να πήγαινα δεν θα πήγαινα κάθε μέρα, πέρσι είχα κάνει 4-5 μεροκάματα τον Αύγουστο και 13 μεροκάματα μέσα στον Σεπτέμβρη. Να σημειώσω ότι είχα πάει ήδη 3 φορές και πήγαινα με ευχάριστο τρόπο, παρότι είναι παλούκι η δουλειά σκεφτόμουν ότι θα βγάλω μεροκάματο οπότε το ευχαριστιόμουν λιγάκι και δεν είχα άγχος. Πέρσι είχα δουλέψει όλα τα μεροκάματα χωρίς κανένα πρόβλημα και δεν είχα λόγο να έχω άγχος. Εμετό συνήθως κάνω μια φορά την ημέρα, μετά μου περνάει, αλλά μπορεί να μου ξαναέρθει ναυτία προς το βράδυ πριν ξαπλώσω είτε έχω είτε δεν έχω φάει, αλλά δεν έχω κάνει ποτέ 2η φορά εμετό μέσα στην ίδια μέρα. Έχω χάσει κάπου 3-4 κιλά, αλλά από τότε που ξεκίνησα τους εμετούς έχω κόψει το πολύ φαγητό γιατί φουσκώνω με το παραμικρό και δεν θέλω να το διακινδυνεύσω να κάνω εμετούς.

Senior Member
    ΟΚ λογικα αν και αυτος θεωρησει οτι δεν ευθυνεται το Τ4 ουτε το αγχος, θα σου πει να κανεις γαστροσκοπηση.

Member
    ΟΚ λογικα αν και αυτος θεωρησει οτι δεν ευθυνεται το Τ4 ουτε το αγχος, θα σου πει να κανεις γαστροσκοπηση.
    Αυτό είναι δυστυχώς που φοβάμαι, και μάλλον δεν θα το γλιτώσω. Και στην γαστροσκόπηση παίρνουν και γύρω στο εκατοστάρικο οι γιατροί, όσα μεροκάματα πρόλαβα και έκανα έτσι θα φύγουν. Φέτος δεν είναι η χρονιά μου, και πάνω που έλεγα ότι πήγανε καλά. Ποιο πολύ με αγχώνει που θα αγχώσω τους γονείς μου, που ήδη τους έχω αγχώσει. Ελπίζω τουλάχιστον να διορθωθεί το πρόβλημα, ας έχω την υγεία μου και τα υπόλοιπα ας μείνουν παραπίσω.

Senior Member
    Ελα βρε 31 χρονων αντρας εισαι, μην πνιγεσαι σε μια κουταλια νερο.

Member
    Ξεαγχώθηκα λιγάκι τελικά. Προς το παρόν δεν θα κάνω γαστροσκόπηση, δεν χρειάζεται. Ο γαστρεντερολόγος με εξέτασε με το χέρι στην κοιλιά και δεν βρήκε κάποιο πρόβλημα. Μου έγραψε ένα Nexium esomeprazole 40mg, το οποίο τελικά είναι αντιεμετικό αν κατάλαβα καλά, δηλαδή αυτό που προτάθηκε και νωρίτερα (απλώς δεν θα το έπαιρνα αν δεν μου το έλεγε κάποιος γιατρός). Μου είπε να το πάρω για 1 μήνα, αλλά αν δεν δω βελτίωση μέσα σε μια εβδομάδα τότε μου είπε να πάω να κάνω υπερηχογράφημα στην άνω και κάτω κοιλία. Επίσης μου είπε να ξεαγχωθώ αν είμαι αγχωμένος. Είδωμεν λοιπόν. Έχω μόνο ένα μικρό άγχος για το πως θα περάσει αυτή η εβδομάδα, αν πάει τελικά καλά μήπως μπορέσω να πάω και να βγάλω έστω και μερικά ακόμη μεροκάματα.

Senior Member
    Δεν ειναι αντιεμετικο το νεξιουμ. Ειναι για παλινδρομησεις. Και η δοση που σου εγραψε(ολοκληρη η ταμπλετα δηλαδη) εχει φανει να προκαλει δυσαπορροφηση ασβεστιου. Αν το θεμα σου ειναι τα γαστρικα υγρα, πώς και δεν παραπονιοσουν για παλινδρομηση και καουρες?

Member
    Μέχρι σήμερα δεν ήξερα τον όρο παλινδρόμηση και δεν μπορούσα να το εξηγήσω εδώ στο φόρουμ. Μπερδεύω και εσάς, αλλά λόγω της ασχετοσύνης μου κάποιες λεπτομέρειες ίσως να μην τις εξηγώ καλά ή να παραλείπω πράγματα άθελά μου. Με μια απλή αναζήτηση στο google της λέξης "παλινδρόμηση" βρήκα ότι "τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν βήχα, ναυτία, βραχνάδα, ρέψιμο, πονόλαιμο και αίσθημα παλινδρόμησης υγρών". Βήχα, ναυτία, ρέψιμο, πονόλαιμο τα είχα σίγουρα, αλλά μάλλον δεν τα εξήγησα σωστά εδώ στο φόρουμ. Καούρες είχα σπάνια, και 1-2 φορές είχα και βραχνάδα αλλά όλα τα υπόλοιπα που ανέφερα ποιο πριν τα είχα σε καθημερινή βάση. Προφανώς ο γιατρός που είναι και γνώστης, με βάση τις ερωτήσεις που μου έκανε και τις απαντήσεις που του έδωσα, κατάλαβε τι έχω.

Senior Member
    Το πιο ενοχλητικο στην παλινδρομηση ειναι το καψιμο απο τα οξεα, οι καουρες που λεμε, ειναι πολυ συγκεκριμενη αισθηση και σε αυτο βοηθαει πολυ το νεξιουμ. Αλλιως αν δεν προκειται για παλινδρομηση, για τα οξεα του στομαχου βοηθαει πολυ το παλιο, καλο ζαντακ.
    Περιεργως ετυχε σημερα το απογευμα να εχω ακριβως αυτη τη συζητηση με παθολογο.

Καλη επιτυχια, ελπιζω να ξεμπερδεψεις συντομα.

Member
    Είδωμεν λοιπόν. Και εγώ ελπίζω να πάνε όλα καλά. Ελπίζω να υπάρξει θετική πρόοδος εντός της εβδομάδας. Ευχαριστώ.

Ελα βρε 31 χρονων αντρας εισαι, μην πνιγεσαι σε μια κουταλια νερο.
    Τα 31 εύκολα γίνονται 41 αν δεν πάρει έγκαιρα ασφαλιστικά μέτρα.
    γιάννης

Πόσο άγχος βρε Bizarro για να ανοίγεις ολόκερες συζητήσεις όχι με το γιατρό σου αλλά σε ένα φορουμ όπου σου απαντάει ο κάθε ιατρικά αδαής?
    Συγχώρεσε με που βαρέθηκα να μπω στον κόπο να διαβάσω όλες τις συζητήσεις σου.
    γιάννης

Page 6 of 9 FirstFirst ... 45678 ... LastLast