Υποχονδριαση-ΙΨΔ???
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 18
    Senior Member

Υποχονδριαση-ΙΨΔ???

Παιδια ξερει κανεις αν συνδεεται η ιδεοψυχαναγκαστικη διαταραχη με την υποχονδριαση???

Senior Member
    Εξαρταται τι εννοεις με τον ορο υποχονδριαση. Πολλοι ιδεοληπτικοι μπορει να εχουν ιδεοληψιες σε σχεση με μικροβια και να πλενουν τα χερια τους ή να καθαριζουν.
    Εγω πχ αυτο δεν το εχω ουτε καθαριζω συνεχεια , αλλα αν αρχισω να καθαρισω δεν μπορω να σταματησω.

Senior Member
    Οχι δεν εννοω αυτο..Εγω οταν ημουν μικρος ειχα πολλους ψυχαναγκασμους..Περνουσα απο συγκεκριμενα μερη οταν περπατουσα,επαναλαμβανα καποιες συγκεκριμενες φρασεις απο μεσα μου,μετρουσα αριθμους και αλλα τετοι..Με τον καιρο καταφερα να τα ξεπερασω απο μονος μου ολα αυτα..Αλλα τωρα εχω υποχονδριαση-νοσοφοβια..Και λεω μηπως συνδεονται καπως αυτα τα δυο..Μηπως εχει μεινει αθεραπευτη η ιδεοψυχαναγκαστικη και μου βγαινει ετσι..

Senior Member
    E nai αυτο σχετιζεται με την ιδεοψυχαναγκαστικη διαταραχη. Εμενα πιο πολυ μου βγαζει αγοραφοβια , αλλα πολλοι κολλανε με καποιες ασθενειες και πηγαινουν συνεχεια σε γιατρους.
    Φανταζομαι πως εννοεις οτι πηγαινεις σε γιατρους συνεχεια , ετσι δεν ειναι?
    Προσπαθησε να το καταπολεμησεις οπως καταπολεμησες τους υπολοιπους ψυχαναγκασμους.

Senior Member
    Αν πηγαινω σε γιατρους???Εχω παει σε οοοτι ειδικοτητα μπορεις να φανταστεις..Τον προηγουμενο μηνα π.χ. πηγα σε δυο διφορετικους δερματολογους για την ιδια ελια..Δραμα!!!Εχω παει σε ολους εκτος απο ψυχολογο που οντως χρειαζομαι!!!

Senior Member
    Σε καταλαβαινω , εγω θελω να κανω εδω και χρονια ψυχοθεραπεια αλλα δεν κανω επειδη ειμαι καχυποπτη οσο δεν φανταζεσαι.
    Eχεις παει ποτε σε ειδικο?

Senior Member
    Πηγα σε νευρολογο ψυχιατρο γιατι τοτε νομιζα οτι ειχα ογκο στο κεφαλι..Αλλα χωρις να με εξετασει,χωρις να με ρωτησει κατι μου ειπε να παρω χαπια και ξενερωσα και δεν ξαναπηγα..Κατσε ρε χωρις να μιλησουμε χωρις να σου πω κατι κατευθειαν χαπια???Ελεος!!!Για ψυχολογο το συζηταω γιατι δεν αξιζει να καθομαι και να χαλιεμαι με το παραμικρο..Μου ειχε περασει για δυο χρονια αλλα τωρα ξαναγυρισε...

Senior Member
    Eγω ειμαι πεπεισμενη πως δεν περναει ποτε , απλα υπαρχουν φασεις στις οποιες εισαι σχετικα καλα και φασεις στης οποιες χειροτερευει.
    Πιστευω πως το να πας σε ψυχολογο θα σε βοηθουσε αρκετα. Σκεψου ποσα λεφτα εχεις χαλασει σε ολους τους γιατρους για να σου πουν οτι δεν εχεις τιποτα.Οι ψυχιατροι και οι νευρολογοι ειναι οπως τα λες. Μονο φαρμακα γραφουν.
    Εγω ειμαι σε ομαδα αυτοβοηθειας εδω και ενα χρονο και εχω δει βελτιωση.
    Last edited by betelgeuse; 28-09-2012 at 12:14.

Senior Member
    Το σκεφτομαι σοβαρα να παω σε ψυχολογο γιατι δεν παει αλλο..Στεναχωριεμαι κι εγω και στεναχωρω και αυτους ου με αγαπουν χωρις να μου φταινε σε τιποτα!!!

Senior Member
    Quote Originally Posted by betelgeuse View Post
    Eγω ειμαι πεπεισμενη πως δεν περναει ποτε , απλα υπαρχουν φασεις στις οποιες εισαι σχετικα καλα και φασεις στης οποιες χειροτερευει.
    Δεν νομιζω οτι δεν μπορει ποτε να περασει, απλως ισως για την πληρη ιαση να χρειαζεται μια ριζικη θετικη αλλαγη στη ζωη μας, ειτε αυτη ερθει συμπτωματικα, ειτε την κυνηγησουμε εμεις...Αν δεν συμβει τετοια αλλαγη, μαλλον η καλυτερη εκδοχη ειναι να'ναι ηπια τα συμπτωματα.Παντως, σε μεμονωμενες στιγμες εχω νιωσει πληρως απαλλαγμενη απο αγχος και σκεψη ψυχαναγκασμου.

Senior Member
    To an pernaei exei na kanei me thn aitia ths enarkshs, ths as8eneias (to pio shmantiko)-(se mena dn pernaei).S' ena amerikaniko site ,mono gia thn ideopsy.... diataraxh dn "leei" meta apo posa xronia perna (no data).
    Last edited by christos78; 29-09-2012 at 19:13.

Senior Member
    Ισως να περναει σε αυτους που το εμφανισαν σε μεγαλη ηλικια απο πχ ενα παροδικο αγχος.
    Σε εμενα που light συμπτωματα ειχα απο παιδι , και καραμπινατα συμπτωματα ειχα ξαφνικα στα 16 και χωρις προφανη αιτια δεν νομιζω να περασει ποτε.

Senior Member
    Εγψ τα καραμπινατα συμπτωματα τα ειχα οταν ημουν 9-10 χρονων..Ξαφνικα μια μερα αρχισαν να μου ερχονται αυτες οι ιδεες και σιγα σιγα ηρθαν οι ψυχαναγκασμι..Κι ολα ετσι ξαφνικα οπως εμφανιστηκαν ετσι και εξαφανιστηκαν στα 15 μου..Αλλα τα τελευταια 6 χρονια με εχει πιασει η υποχονδριαση..Κατα διαστηματα εντονη και αλλοτε πιο ηπια εως καθολου..Τωρα ομως ειμαι σε περιοδο εξαρσης..Ευτυχως οχι οπως παλια..Αλλα εκει που καθομαι ηρεμος ξαφνικα μου μπαινουν οι ιδεες οτι κατι εχω..Οτι η ελια που ειδαν δυο δερματολογοι ειναι μελανωμα κι οτι κατι τους ξεφυγε..οτι πρεπει να παω στον καθρεφτη να ξανακοιταξω την ελια μου λες κι εγω ξερω καλυτερα απο αυτους που εχουν σπουδασει γιατροι..Τι να πω..Ξερω οτι ειναι μαλακια αυτο που σκεφτομαι αλλα ετσι ειναι οι ιδεοληψιες..Προσπαθω να τις αντιμετωπισω αλλα ειναι καπως δυσκολο..

Senior Member
    Quote Originally Posted by Panito View Post
    Αν πηγαινω σε γιατρους???Εχω παει σε οοοτι ειδικοτητα μπορεις να φανταστεις..Τον προηγουμενο μηνα π.χ. πηγα σε δυο διφορετικους δερματολογους για την ιδια ελια..Δραμα!!!Εχω παει σε ολους εκτος απο ψυχολογο που οντως χρειαζομαι!!!
    Μια απο τα ιδια.η αρρωστοφοβια μου δεν εχει ορια πια..

Senior Member
    Ρε παιδια δεν παει αλλο..Πηγα παλι στο δερματολογο γιατι νομιζα οτι μια ελια που εχω ειναι μελανωμα..Την ειδε και μου ειπε κλασικα οτι δεν ειναι τιποτα..Ομως η ηρεμια μου κρατησε κανα διημερο..Τωρα εχω βρει αλλη ελια που νομιζω οτι κατι ειναι..Κιαν να φανταστειτε οτι ειναι μολις ενα χιλιοστο..Απλα το δερμα που ειναι γυρω της ξεφλουδισε ε και μου μπηκε παλι η ιδεα..Δε θα ηρεμησω οτε..Απο τα δεκα μου παντα εχω κατι στο μυαλο μου που φοβαμαι..ΠΑΝΤΑ!!!Το ειχε πει ενας παιδοψυχιατρος που ειχ παει τοτε λογω της ιψδ αλλα δεν τον πιστευα..ΕΛΕΟΣ!!!Ξερω οτι δεν εχω κατι αλλα το ******** το μυαλο μου μου βαζει συνεχεια ιδεες..Πως να σταματησω να το ακουω γαμω την ιδεοψυχανγκαστικη μου???

Page 1 of 2 12 LastLast