ξεπερνιουνται τα θεματα που εχουμε; (φοβιες,καταθληψεις,ψυχωσε - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 16 to 30 of 48
    Member
    dimitris333,μην απογοητεύεσαι. θέλει προσπάθεια. κι εγώ από 4χρονη ψυχοθεραπεία προέρχομαι. και σε όλο αυτό το διάστημα είχα τις μεταπτώσεις που έχεις κι εσύ. κατέληξα στο ότι δεν συνεργαζόμουν καλά με τον ψυχολόγο και βασικά είχα χάσει την εμπιστοσύνη μου απέναντι του.οπότε τον άλλαξα και εκανα ένα νέο ξεκίνημα. μην απογοητεύεσαι, όλα καλά θα πάνε. θετική σκέψη θέλει, βέβαια στην περίπτωση μας είναι λίγο δύσκολο ,αλλά όσο μπορούμε.Φαινεσαι δεκτικός και ανοικτός οπότε πιστεύω δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.
    Quote Originally Posted by dimitris333 View Post
    xart και katpir ευχαριστω για τις απαντησεις.το ξερω παιδια οτι τα φαρμακα θελουν χρονο για να δρασουν.επισης θα ξεκινισω ψυχοθεραπεια σε λιγες μερες αλλα εχω σπογοητευτει κ νομιζω οτι δεν θα ξεπερασω ποτε το προβλημα.αν και δεν με ενδιαφερει τοσο αυτο αλλα με ενδιαφερει να μην επιρεαζει την λειτουργικοτητα μου και την καθημερινη μου ζωη σε μεγαλο βαθμο.πολλα ζηταω;

Member
    κλιο όλοι αυτό ζητάμε. να μην απογοήτευεσαι. όλα διορθώνονται. και όπως το είπες ,έχει γίνει μάστιγα. είναι σαν να μας ψεκάζουν με κρίσεις πανικού σταμάτησαν να ψεκάζουν για τα κουνούπια και ξεκίνησαν για τους ανθρώπους. δες το βίντεο που ανέβασα πριν στον δημητρη 333. είναι από το αντίστοιχο βιβλίο, το οποίο είναι φοβερό .μου άρεσε πολύ εμένα τουλάχιστον. ίσως να σε βοηθήσει να περιορίσεις την απογοήτευση που νιώθεις.
    Quote Originally Posted by klio View Post
    ΟΛΟΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΖΗΤΑΜΕ ΠΑΙΔΙΑ,ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΑΠΕΞΕΛΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ!!!!!!!1 ΑΛΛΑ [ΠΟΥΝΤΟ ΤΟ ΚΑΛΟ!!!!!!!!!!! ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΡΧΕΤΕ ΔΕΝ ΚΡΑΤΑΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΠΕΡΑΣΤΗΚΟ ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΕ ΟΠΟΥΣ,ΠΑΝΤΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΑ.ΔΙΑΒΑΣΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΙΔΑ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΜΕΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ.ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΠΟΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 18. ΜΑΣΤΙΓΑ ΕΓΙΝΕ ΠΟΙΑ,ΠΑΛΙΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ,ΜΕΤΑ Η ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΡΟΤΩΝ ΠΥΛΩΝ ΟΙ ΚΡΙΣΕΙΣ ΠΑΝΙΚΟΥ......ΚΡΙΜΑ....ΠΩΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΓΑΜ....

Quote Originally Posted by klio View Post
    ΟΛΟΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΖΗΤΑΜΕ ΠΑΙΔΙΑ,ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΑΠΕΞΕΛΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ!!!!!!!1 ΑΛΛΑ [ΠΟΥΝΤΟ ΤΟ ΚΑΛΟ!!!!!!!!!!! ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΡΧΕΤΕ ΔΕΝ ΚΡΑΤΑΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΠΕΡΑΣΤΗΚΟ ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΕ ΟΠΟΥΣ,ΠΑΝΤΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΑ.ΔΙΑΒΑΣΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΙΔΑ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΜΕΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ.ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΠΟΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 18. ΜΑΣΤΙΓΑ ΕΓΙΝΕ ΠΟΙΑ,ΠΑΛΙΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ,ΜΕΤΑ Η ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΡΟΤΩΝ ΠΥΛΩΝ ΟΙ ΚΡΙΣΕΙΣ ΠΑΝΙΚΟΥ......ΚΡΙΜΑ....ΠΩΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΓΑΜ....
    ετσι ειναι klio αυτο ζηταμε ολοι. γενηθηκαμε να εχουμε την ευτυχια κ την γαληνη της ψυχης μας και στην πορεια καπου την χασαμε και ειναι τοσο δυσκολο να την ξαναβρουμε μεσα σε αυτο το αθλιο συστημα που ζουμε,οπως λες και εσυ ετσι που μας καταντησαν.και συμπληρωνω μας εκανε αυτο το αθλιο συστημα να χασουμε την πνευματικοτητα μας αντι να μας βοηθαει να την αναπτυξουμε και να αγαπησουμε ο ενας τον αλλο.αυτη ειναι η πραγματικη φυση του ανθρωπου νομιζω.μας κανανε να γεμισουμε το κεφαλι μας με αχρηστα σκουπιδια.γιατι αυτο ειναι το συμφερον του συστηματος.να μας δινουν ψυχοφαρμακα οι φαρμακοβιομηχανιες,οπλα να σκοτωνομε ο ενας τον αλλο, και ναρκωτικα. βλεπουμε αυτο το τερας του συστηματος σε ολο του το μεγαλειο σημερα ξεκινωντας κατι ακομα χειροτερο που σκοπευει να κανει απο το πειραματοζωο που λεγεται ελλαδα.

Quote Originally Posted by katpir View Post
    dimitris333,μην απογοητεύεσαι. θέλει προσπάθεια. κι εγώ από 4χρονη ψυχοθεραπεία προέρχομαι. και σε όλο αυτό το διάστημα είχα τις μεταπτώσεις που έχεις κι εσύ. κατέληξα στο ότι δεν συνεργαζόμουν καλά με τον ψυχολόγο και βασικά είχα χάσει την εμπιστοσύνη μου απέναντι του.οπότε τον άλλαξα και εκανα ένα νέο ξεκίνημα. μην απογοητεύεσαι, όλα καλά θα πάνε. θετική σκέψη θέλει, βέβαια στην περίπτωση μας είναι λίγο δύσκολο ,αλλά όσο μπορούμε.Φαινεσαι δεκτικός και ανοικτός οπότε πιστεύω δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.
    μακαρι katpir να πανε ολα καλα για ολους μας.το ευχομαι μεσα απο την καρδια μου.και θα πω και κατι αλλο και ελπιζω να μην παραξηγηθω.πιστευω πως εμεις επρεπε να κοινουμαστε στην κοινωνια και να περνουμε ρολους κ θεσεις που θα βοηθουσαμε πραγματικα να βρουμε την αγαπη και υην αλλυλεγυη μεταξυ μας,αφου εμεις ημαστε ευαισθητοι και εχουμε αληθινες ευαισθησιες και οχι να εκμεταλευθουμε ανθρωπους κ καταστασεις.

Quote Originally Posted by katpir View Post
    κλιο όλοι αυτό ζητάμε. να μην απογοήτευεσαι. όλα διορθώνονται. και όπως το είπες ,έχει γίνει μάστιγα. είναι σαν να μας ψεκάζουν με κρίσεις πανικού σταμάτησαν να ψεκάζουν για τα κουνούπια και ξεκίνησαν για τους ανθρώπους. δες το βίντεο που ανέβασα πριν στον δημητρη 333. είναι από το αντίστοιχο βιβλίο, το οποίο είναι φοβερό .μου άρεσε πολύ εμένα τουλάχιστον. ίσως να σε βοηθήσει να περιορίσεις την απογοήτευση που νιώθεις.
    Πρεπει να εχω δει το βιντεο που ανεβασες αλλα δεν το θυμαμαι.θα το δω σιγουρα.ευχαριστω πολυ :-)

Senior Member
    γεια σας βρε παιδια
    και εγω μια απο τα ιδια .δεν θα μπορεσω αραγε ποτε να νικησω φοβιες και καταθλιψη ?
    πηγενα σε μια ψυχολογο που μαλλον δεν εκανε για εμενα λογω της ψυχοθεραπειας που ακολουθουσε ,ψυχοδυναμικη,ψυχαναλυση .
    εσες τι ψυχοθεραπεια ακολουθειτε ?
    δεν μπορω ξανα .απλελπιστηκα ......
    ισως να βρω την δυναμη να ξαναπροσπαθησω ...............

γεια σου sandy.εγω οταν εκανα ψυχοθεραπεια πριν καποια χρονια δεν το ειχα ψαξει καθολου τι ψυχοθεραπεια εκανα και δεν ειχα καν ρωτησει τον ψυχοθεραπευτη μου.αυτο γιατι ημουν σε πληρη αγνοια για το θεμα αλλα κ σε πολυ ασχημη ψυχολογικη κατασταση για να ρωτησω και να ψαχτω. για να καταλαβεις δεν ειχα παει απο μονος μου αλλα με ειχαν παρει οι γονεις μου.τωρα ομως που θα ξαναξεκινισω την ψυχοθεραπεια θα τον ρωτησω.επισης θα τον ρωτησω η μεθοδος που εφαρμοζει αν ειναι η ποιο αποτελεσματικη για το δικο μου θεμα γιατι θελω να βοηθηθω εστω και λιγο και οχι να πηγενω χωρις τελικα να εχει νοημα.ελπιζω να ειναι ειλικρινης μαζι μου.παντως εχει κερδισει την εμπιστοσυνη μου και ειναι εμπειρος γιατρος και σε μεγαλη ηληκια.αλλα δεν ξερω αν αυτη η εμπιστοσυνη που απεκτησα για αυτον ηταν επηδει την περιοδο εκηνει ημουν πολυ χαλια και πιστευω πως ο οποιοσδηποτε ειναι που εχει καποιες γνωσεις μπορει να το επιτυχει αυτο. η πραγματικα ηταν πολυ καλος και ηξερε την δουλεια του και ειχε την συνηδηση οτι εχει απεναντι του μια ανθρωπινη ψυχη και οχι μια τσεπη με λεφτα.ειναι ενα ερωτημα που με απασχολει παρα πολυ.εσυ το εχεις ψαξει?πως καταλαβες οτι δεν τεριαζει σε εσενα αυτη η μεθοδος?

Senior Member
    Quote Originally Posted by sandy25 View Post
    γεια σας βρε παιδια
    και εγω μια απο τα ιδια .δεν θα μπορεσω αραγε ποτε να νικησω φοβιες και καταθλιψη ?
    πηγενα σε μια ψυχολογο που μαλλον δεν εκανε για εμενα λογω της ψυχοθεραπειας που ακολουθουσε ,ψυχοδυναμικη,ψυχαναλυση .
    Σάντυ, μην απελπίζεσαι. Έχω περάσει κι εγω την ιδια κατάσταση...Ήμουν για πολύ καιρο θυμωμένη...Κι ακομα ειμαι, αλλα δεν επιτρέπω σε καποιες λαθος επολογές που έκανα να με κρατάνε πίσω...Και στη δεύτερη θεραπεία μου (γνωσιακή), κουβαλούσα το θυμό μου μαζί, αλλα και τη γνωση που ειχα αποκτήσει μετα απο τοσα χρόνια ψυχοδυναμικής φλυαριας (εε, μ@λ@κίας ηθελα να πω...). Βρες το κουράγιο να ξαναπροσπαθησεις

γεια σου sandy.εγω οταν εκανα ψυχοθεραπεια πριν καποια χρονια δεν το ειχα ψαξει καθολου τι ψυχοθεραπεια εκανα και δεν ειχα καν ρωτησει τον ψυχοθεραπευτη μου.αυτο γιατι ημουν σε πληρη αγνοια για το θεμα αλλα κ σε πολυ ασχημη ψυχολογικη κατασταση για να ρωτησω και να ψαχτω. για να καταλαβεις δεν ειχα παει απο μονος μου αλλα με ειχαν παρει οι γονεις μου.τωρα ομως που θα ξαναξεκινισω την ψυχοθεραπεια θα τον ρωτησω.επισης θα τον ρωτησω η μεθοδος που εφαρμοζει αν ειναι η ποιο αποτελεσματικη για το δικο μου θεμα γιατι θελω να βοηθηθω εστω και λιγο και οχι να πηγενω χωρις τελικα να εχει νοημα.ελπιζω να ειναι ειλικρινης μαζι μου.παντως εχει κερδισει την εμπιστοσυνη μου και ειναι εμπειρος γιατρος και σε μεγαλη ηληκια.αλλα δεν ξερω αν αυτη η εμπιστοσυνη που απεκτησα για αυτον ηταν επηδει την περιοδο εκηνει ημουν πολυ χαλια και πιστευω πως ο οποιοσδηποτε ειναι που εχει καποιες γνωσεις μπορει να το επιτυχει αυτο. η πραγματικα ηταν πολυ καλος και ηξερε την δουλεια του και ειχε την συνηδηση οτι εχει απεναντι του μια ανθρωπινη ψυχη και οχι μια τσεπη με λεφτα.ειναι ενα ερωτημα που με απασχολει παρα πολυ.εσυ το εχεις ψαξει?πως καταλαβες οτι δεν τεριαζει σε εσενα αυτη η μεθοδος?
    Δημητρη, ο κάθε ειδικος θα σου πει οτι η μέθοδος του ειναι η κατάλληλη. Μπορεις ίσως να ρωτήσεις αν ακολουθεί καποια μέθοδο, ποια ειναι αυτή, πως λειτουργει, σε ποιες περιπτωσεις ενδείκνυται κ.λ.π.Αν και προσωπικά ελάχιστους εχω γνωρίσει που απαντάνε ευθέως. Ίσως να ειναι κομματι της θεραπειας, μπορει να ετυχε σε μενα, δεν ξερω..
    Τώρα, πώς θα καταλαβεις τι σου ταιριαζει. Προσωπικά, πιστέυω πως όταν μια ψυχοθεραπεια σε κανει να νιωθεις συχνότερα άσχημα παρά καλά, τοτε δεν σου ταιριαζει. Λογικο ειναι στην αρχή και όταν ερχονται στην επιφανεια καποια θεματα, να νιωθουμε δυσάρεστα. Αλλα αν αυτο κρατάει πολύ, για μενα σημαινει οτι εισαι στάσιμος και ανακυκλωνεις τα ιδια και τα ιδια. Δηλαδη δεν χρειαζεται να αφιερωσεις 20 συνεδριες σε ενα θεμα επωδυνο, με την προσδοκια οτι θα το λυσεις. Για εμενα, καποια θεματα φτανουν μεχρι το 80%, οχι παραπανω. Οποτε ας τα αφησουμε ως εχουν.
    Το σημαντικότερο ειναι να δεις καποια αλλαγη. Δεν εννοω οτι σε ενα μηνα ή δυο θα εισαι αλλος ανθρωπος. Άλλωστε καμια ψυχοθεραπεια δεν ειναι μαγικο ραβδι. Αλλα αν βλεπεις οτι αρχιζεις να σκεφτεσαι καποια πράγματα διαφορετικα, οτι αρχιζεις και κινεισαι διαφορετικα, τοτε εισαι σε καλο δρόμο. Με λιγα λογια, μια θεραπεια που εχει κυριως δραση και οχι σκεψη. Κι αν η σκεψη ειναι προαπαιτουμενη της δρασης, οκ, ναι, αλλα μην μας παρουν και το χρονια. Εδω οπως καταλαβαινεις εσυ εισαι ο πρωταγωνιστής και πρεπει να κινησεις τα νηματα...Ο θεραπευτης απλα σε καθοδηγει...
    Last edited by Σουέλ; 01-10-2012 at 00:14.
    [SIZE="2"]"In a real dark night of the soul, it is always three o'clock in the morning, day after day"
    [/SIZE]

[I]F. Scott Fitzgerald[/I]

Member
    καλημέρα sandy25. κι εγώ δεν ξέρω τι θεραπεία έκανα τόσα χρόνια. τώρα κολουθώ τη μεθοδο της ψυχανάλυσης.να μην παραιτείσαι. θα λυθεί το πρόβλημα αρκεί να μην το βάζεις κάτω και να μην βιάζεσαι να το λύσεις γιατί προσθέτεις κι άλλο άγχος στην ψυχή σου.
    γεια σας βρε παιδια

Member
    dimitris333 είμαι ακριβώς ίδιαπ ερίπτωση με εσένα. κι εμένα στον πρώτο ψυχολόγο με πήγαν οι γονείς μου,χωρίς όμως να έχουν κάνει έρευνα πάνω στο θέμα. ουσιαστικά με πήγανε στον πρώτο τυχόντα.αυτός ποτέ δεν μου ανέλυσε τι είδους θεραπεία ακολουθώ γιατί δεν γνω΄ριζα και δεν τον ρώτησα ποτέ. οσυγκεριμένος με εξέταζε σαν να ήταν γιατρός. μου έπαιρνε την πίεση, με εξέταζε σωματικά και διάφορα άλλα. από συζητήσεις με φίλους που είχαν πάει σε ψυχολόγους ,τους έκανε εντύπωση όλο αυτό και άρχισα να πονηρεύομαι. μην τα πολυλογώ, τον άλλαξα και τωρα ακολουθώ ψυχαναλυτική μέθοδο. είναι επίπονη και μου βγαίνουν διάφορα αλλά πρέπει να το δοκιμάσω και αυτό.

Senior Member
    Πιστεύω πως όλα ξεπερνιούνται, αλλά επανέρχονται. Οι φόβοι που παλέψαμε και καταφέραμε να αφήσουμε πίσω μας, απλά "λουφάζουν" για ένα διάστημα και όταν δεν το περιμένουμε μας επισκέπτονται για να μας θυμίσουν οτι είναι ακόμα εδώ. Και καλά κάνουν! Γιατί αυτός είναι ένας τρόπος να ψάξουμε πάλι τον εαυτό μας. Να δούμε πόσο δυνατοί γίναμε, πόσο ξεπεράσαμε κάποιες καταστάσεις, πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να τους κλείσουμε την πόρτα. Η ζωή είναι συνεχείς μάχες που κερδίζουμε ή χάνουμε...

Η διαχείρηση της καθημερινότητας είναι από μόνη της ένας στόχος. Ας μη φοβόμαστε όμως να θέτουμε μεγαλύτερους στόχους στη ζωή. "Που θέλω να φτάσω, πώς βλέπω τον εαυτό μου σε 10 χρόνια από σήμερα, τι θα μου άρεσε να γίνω, ποιές πλευρές μου θέλω να αναπτύξω". Με τον τρόπο αυτό η διαχείρηση της καθημερινότητας γίνεται, από αυτοσκοπός, ένα σκαλοπάτι προς την επίτευξη του μεγαλύτερου στόχου. Επίσης, βρίσκουμε μέσα μας δυνάμεις που μας κινητοποιούν, γιατί όσο πιό ελκυστικός είναι ο στόχος, τόσο πιό μεγάλο το κίνητρο και η προσπάθεια...

Μη μας φοβίζουν όλα αυτά. Κάθε στόχος σπάει σε μικρά βήματα, μικρές μάχες που δίνουμε, μία τη φορά. Οταν χάνουμε μιά μάχη, ανασυντασσόμαστε και προχωράμε. Οταν την κερδίζουμε, αμοίβουμε τον εαυτό μας για κάθε προσπάθεια.

Καλό αγώνα σε όλους!

Senior Member
    παιδια μακαρι να ειχα την δυναμη αυτην να μπορεσω να ξαναδοκιμασω νομιζω οτι πρεπει να μαζεψω ολη την δυναμη που εχω .τελος παντων καποια στιγμη νομιζω οτι θα το ξανα προσπαθησω.ακομη αναρρωνω απο την ψυχοδυναμικη .σουελ πιστευω οτι το λες σοβαρα αυτο για την χρονια ψυχοδυναμικη μ@λ@κια .
    εγω ποια το ξερω καλα .
    πως το καταλαβα ?
    πηγαινα για 3,5 χρονια ,καποιες στιγμες ενιωθα πολυ χαλια αλλα ελεγα ειναι απο την ψυχπθεραπεια.και η ψυχολογος με διαβεβαιωνε οτι ειναι η καταληλη μορφη ψυχοθεραπεια .αλλα δεν το αφησα ετσι .διαβασα πολλα βιβλια αυτοβελτιωσης και περισσοτερο ψυχολογικα ,οπου ενα βιβλιο που αναλυει την ψυχοδυναμικη αναφερει οτι η ψυχοδυναμικη δεν εδεικνυται για ατομα ευαισθητα και πολυ πληγωμενα .
    νομιζω ενα τετοιο ειναι και εγω ευαισθητο πολυ .
    σε αυτες τις περιπτωσεις χρειαζεται ψυχοθεραπεια υποστηρικτικου και γνωσιακου αναλυτικη ψυχοθεραπεια .
    γιαυτο προσοχη ολοι λενε οτι μπορουν να βοηθησουν αλλα μερικες φορες κανουν και κακο ..........
    και μεγαλο ........
    ειμαι 5 χρονια με αντικαταθλιπτικα και αγχωλυτικα .

Senior Member
    Έχω ακούσει οτι αν έχεις θέληση όλα γίνονται . Βέβαια για εμάς εδω μέσα η καθμερινοτητα φαίνεται βουνο.. Εγω δυστυχώς έχω συνοδευόμενο μαζι με την κατάθλιψη ψυχοσωματικα. Κάθε μέρα με πονάει το κεφάλι . Όποτε που να βρεις την θέληση;;; Όμως όπως λένε και τα παιδια θέλει αγώνα.
    If I could start again A million miles away
    I would keep myself - I would find a way....

Senior Member
    Αλήθεια νιώθει κανένας άλλος οτι τον πιέζει ο χρόνος για να γίνει καλα;; Απορώ ακόμα γιατι ταλαιπωρούμαι τόσους μήνες . Λογικο δεν ειναι ; Να θέλει χρόνο . Οι περισσότεροι μου λένε Ακόμα Να Γίνεις καλα;
    If I could start again A million miles away
    I would keep myself - I would find a way....

Senior Member
    παιδια μακαρι να ειχα την δυναμη αυτην να μπορεσω να ξαναδοκιμασω νομιζω οτι πρεπει να μαζεψω ολη την δυναμη που εχω .τελος παντων καποια στιγμη νομιζω οτι θα το ξανα προσπαθησω.ακομη αναρρωνω απο την ψυχοδυναμικη .σουελ πιστευω οτι το λες σοβαρα αυτο για την χρονια ψυχοδυναμικη μ@λ@κια .
    εγω ποια το ξερω καλα .
    πως το καταλαβα ?
    πηγαινα για 3,5 χρονια ,καποιες στιγμες ενιωθα πολυ χαλια αλλα ελεγα ειναι απο την ψυχπθεραπεια.και η ψυχολογος με διαβεβαιωνε οτι ειναι η καταληλη μορφη ψυχοθεραπεια .αλλα δεν το αφησα ετσι .διαβασα πολλα βιβλια αυτοβελτιωσης και περισσοτερο ψυχολογικα ,οπου ενα βιβλιο που αναλυει την ψυχοδυναμικη αναφερει οτι η ψυχοδυναμικη δεν εδεικνυται για ατομα ευαισθητα και πολυ πληγωμενα .
    νομιζω ενα τετοιο ειναι και εγω ευαισθητο πολυ .
    σε αυτες τις περιπτωσεις χρειαζεται ψυχοθεραπεια υποστηρικτικου και γνωσιακου αναλυτικη ψυχοθεραπεια .
    γιαυτο προσοχη ολοι λενε οτι μπορουν να βοηθησουν αλλα μερικες φορες κανουν και κακο ..........
    και μεγαλο ........
    ειμαι 5 χρονια με αντικαταθλιπτικα και αγχωλυτικα .
    Ναι, βρε, σοβαρότατα το λεω . Αλλα δεν εχει να κάνει με το αν ειμαστε πληγωμένοι ή πολύ ευαίσθητοι. Άλλωστε οι περισσότεροι, αν τους ρωτησεις, έτσι νιώθουν...Εχει να κανει με το οτι η ιδια η θεραπευτικη μεθοδος ειναι μια μ@λ@κια και μισή για πολλους που εχουν να αντιμετωπισουν παρόμοια θεματα. Δηλαδή αυτο το πράγμα, να αναλύεις και να ξαναναναλύεις τα ιδια επωδυνα θεματα...Τι κερδιζεις; Το εχω ξαναπει νομιζω, καποια πράγματα φτανουν μεχρι το 50% ή το 80%. Εε, ας τα αφησουμε εκει, νισαφι πια.
    Βέβαια, μπορει για καποιους να ειναι η ιδανική, ενω η γνωσιακή όχι. Τα τελευταια χρονια συζητούσα συχνα με το γιατρο μου (ψυχίατρος) για τις διάφορες μεθόδους. Αυτος λοιπον -βεβαια δεν ειναι ψυχοθεραπευτής- πιστεύει και στις 2 μεθόδους, αλλα πρωτον, οτι δεν ειναι ολες για ολους και δεύτερον, δεν ειναι ολες κατάλληλες για καθε φαση. Π.χ. οταν κάποιος ειναι στο ζενιθ της καταθλιψης και του αγχους, εε δεν τον στέλνεις να κανει ψυχοδυναμική ή ψυχαναλυση. Αλλα πιστεύει οτι σε μια φαση τς ζωής σου που θελεις να εμβαθυνεις λιγάκι σε μερικά θεματα, μπορεις να κανεις ψυχοδυναμική.

Quote Originally Posted by gossamer View Post
    Αλήθεια νιώθει κανένας άλλος οτι τον πιέζει ο χρόνος για να γίνει καλα;; Απορώ ακόμα γιατι ταλαιπωρούμαι τόσους μήνες . Λογικο δεν ειναι ; Να θέλει χρόνο . Οι περισσότεροι μου λένε Ακόμα Να Γίνεις καλα;
    Το να βιάζεσαι εσύ ο ιδιος να γινεις καλά, ειναι λογικό. Τι λογικό δηλαδή, απαραίτητο ειναι. Αλλα το να βιαζονται οι αλλοι, δεν ειναι..Φυσικα και θελει χρονο. Αμα σε ρωτανε να τους λες "Ακομα;;;Μα ειναι η καλύτερη φαση της ζωής μου, θελω να τη ζησω οσο παει"
    Μην ακους τους αλλους. Κανεις δεν ειναι στη θεση σου. Πάρε το χρόνο σου.
    [SIZE="2"]"In a real dark night of the soul, it is always three o'clock in the morning, day after day"
    [/SIZE]

[I]F. Scott Fitzgerald[/I]

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast