Results 31 to 45 of 48
-
03-10-2012, 10:57 #31
Καλημερα παιδια και απο'μενα. Δοκιμαστε να κανετε παραλληλα λιγο προσευχη θα σας κανει καλο πιστεψτε με. Με την βοηθεια του Θεου ολα ξεπερνιουνται μη φοβαστε.
- 03-10-2012, 11:51 #32
03-10-2012, 16:24 #33
Στον Ιησου Χριστο,στην Παναγια και στους Αγιους.
03-10-2012, 16:46 #34
Και γω έκανα ψυχοδυναμική για κάποιο διάστημα όπου φυσικά έγινα χειρότερα γιατί απλά αναμασούσαμε το πρόβλημα κάθε βδομάδα και συζητούσαμε απλά γιαυτο και για το πώς νιώθω.Κάτι που είναι τεράστια βλακεία για όσους έχουν προβλήματα με φοβίες.Οι φοβίες θέλουν πράξεις και έκθεση και όχι τόσο συζήτηση.Λογικό ήταν λοιπόν να τα μπερδεψω περισσότερο να φοβηθώ περισσότερο και στο τέλος να φύγω απο εκεί χειρότερα.Κρίμα βέβαια γιατί έχασα κάμποσο χρόνο και λεφτα σε ανούσιες συζητήσεις για τους γονείς μου,το παρελθόν,τους φίλους και τις πρώην μου ενω εγώ είχα τρελή αγοράφοβία.Έχωντας μεγάλη αγοραφοβία ήταν λογικό οτι θα έχω χαμηλή αυτοεκτιμηση και οτι θα είχα διαφορα προβλήματα που φέρνει η αγοραφοβία στην ζωή του καθένα μας.Ευτυχώς μετα απο 5 χρόνια εχω βρεί εναν ανθρωπο που απο την δευτερη μέρα με έβγαλε έξω να περπατήσουμε. Αλλά οτι και να κάνουν οι γύρω μας δυστυχώς εξαρτάται απόλυτα απο εμάς.
03-10-2012, 18:53 #35
shifter ποσο σε καταλαβαινω να ηξερες .
καθε εβδομαδα τα ιδια και τα ιδια και βελτιωση καμια .......μονο χειροτερευα ......
και οταν ρωτουσα γιατι δεν νιωθω καλυτερα ελεγε θελει χρονο για να δουλεψει ποσο χρονο πια ?
ειμαι πολυ θυμωμενη που μερικοι κοροιδευουν τους ανθρωπους ειδικα ανθρωπους σαν εμας ,παιζουν με την ζωη μας κορωνα γραμματα ....
αν δεν σου κανει κοπο πες μου λιγακι για την εμπειρια σου με τον νεο ψυχολογο κανεις γνωσιακη και εκθεση φανταζομαι .
προσπαθει απλα να σε βοηθησει να αλλαξεις τροπο σκεψης και να βρεις διεξοδους ?
γραφεις και ολας τις αρνητικες σκεψεις και βρισκεται μαζι ρεαλιστικες και κανεις ασκησουλες τετοιες σπιτι ?
εχω διαβασει πολλα βιβλια αλλα θελω παραδειγματα ανθρωπων που το ζουνε .
φοβαμαι πως αμα θα παω ξανα σε ψυχολογο θα εχω πολυ επιφυλακτικοτητα απεναντι του .
03-10-2012, 19:17 #36
Sandy25 καπως πρέπει να ζήσουν και αυτοί.Αντε να λυπηθούν τον πρώτο και τον δευτερο.Μετα τι θα κανουν;Θα χανουν αυτοί λεφτα ενω τους έρχονται οι απεγνωσμένοι έτοιμοι.Ασε που οι περισσότεροι απο αυτούς εχουν απίστευτη αυτοπεποιθηση λες και χάρη σου κανουν απλά που σου μιλανε και καθονται στην καρέκλα λες και πήγαμε να προσκηνύσουμε το βούδα.
Είναι λογικό να έχεις απογοητευτεί.Και κανείς δεν σου ζητάει ουτε εσένα ουτε και εμένα να εμπιστευτούμε κανένα.Αν τυχόν και δώ βελτίωση φυσικά θα πώ οτι κάνουμε καλή δουλεία.
Λοιπόν προσπαθει να φτιάξει κάτι που να αρμόζει σε μένα.Γιατι και γώ δεν ειμαι και πολυ του να αναλυω αρνητικές σκέψεις και να γράφω κατεβατά.Αμα ήθελα τέτοια πέρνω ενα γυναικείο περιοδίκο και κάθομαι να κάνω τα ψυχολογικά τεστάκια να περνάει η ώρα.Εγώ καίγομαι αυτη την στιγμή πως να στο πω!
Η γνωσιακή συμπεριφορικη εχει δυο στάδια απο ότι λενε.Το γνωσιακό που εχει τις ασκήσεις και προσπαθεί να εκλογικέψει λιγάκι τις παράλογες σκέψεις και το ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΙΚΟ και το τονιζω αυτο γιατι δεν το κάνει κανεις ψυχολόγος απο όσο ξέρω.Το συμπεριφορικό είναι η έκθεση σε αυτά που σε φοβήζουν.Στην περίπτωση της αγοραφοβίας μου πρεπει να βγουμε έξω.Και αυτό κάνουμε.
Θα δουλέψει;Δεν ξέρω.Αλλα ξέρω οτι αυτή ειναι η μέθοδος που προτείνεται και επιτέλους την κάνουμε σωστά.5 χρόνια κανείς ψυχολόγος δεν έλεγε να σηκωθεί να πάμε σε αυτό που με φοβίζει.Μου έλεγαν ε αμα εισαι στο κέντρο της πόλης και νιώσεις πανικό πάρε με τηλέφωνο.Ποιο τηλέφωνο;Εγώ εκείνη την ώρα πεθαίνω.Δεν παίζει τηλέφωνο.
Αυτά τα ολίγα.Αν θες περισσότερες λεπτομέρειες στείλε μήνημα να στα πώ αναλύτικα.
04-10-2012, 07:37 #37
shifter, καλα τα λες πιο πάνω. Οι φοβίες θέλουν πράξεις και έκθεση και όχι συζητήσεις και να αναμασας το πρόβλημα, διοτι, από τη δικη μου εμπειρία καταλαβα οτι, η φυση της φοβιας ειναι τετοια που οσο τη σκέφτεσαι (τη φοβια) και την αναμασας - έστω και αν αυτο γινεται στα πλαίσια συνηδητοποίησης και προσπάθειας λύσης του προβλήματος - είναι σαν να την τρέφεις, σαν να προκαταβάλλεσαι για το οτιδήποτε κανεις ότι ειναι πράξη ξεπερασματος της φοβίας, άρα την μολύνεις με τη φοβια. Για να ξεπερασεις τη φοβία θελει να παιρνάς τάχιστα στην πράξη.
Τα πράγματα δεν ειναι καθόλου εύκολα αμα το πρόβλήμα σου ξεκίνησε από τα παιδικα χρονια και εχει ετσι εχει ριζωσει μεσα σου. Τοτε θελει υπέρμετρη θέληση για να το ξεπεράσεις και για ατομα με τετοιο επίπεδο φοβιας ειναι αδύνατο να παρουν μεγαλα ρίσκα στη ζωη ακόμα κι αν διαθετουν όλα τα προσοντα γι αυτο που θα θελαν να επιχειρήσουν. Και πιστευω σ αυτο το πλαισιο η γνωσιακη συμπεριφορικη μεθοδος δεν αποφερει εκπληκτικα αποτελεσματα.
Στην επιτυχη αντιμετωπιση της φοβιας διαδραματιζει σοβαρο ρολο η εκλογίκευση της, η κατανόηση δλδ της υπερβολής και του παράλογου κυρίως όταν αυτο το διαπιστωσεις εκ των υστερων δλδ μετα που εκανες κατι που σε φοβιζε και κρατησεις αυτο στη σκεψη σου σαν θετικη εμπερια. Επίσης το να εχεις διπλα σου ή να κανεις παρεα με ατομα που σε ενθαρρυνουν. Αμα εχεις τετοια ατομα ειναι στιγμες που νοιωθεις ότι το προβλημα εκμηδενίζεται. Πολλες φορες όμως διερωτούμαι γιατι να εχουμε την αναγκη τετοιων ατομων αντι να δημιουργουμε μεσα μας θετικη σκέψη. Δεν ξερω ανα αυτο ειναι αδυναμία χαρακτηρα και αναμονης να στηριχτουμε στους αλλους αντι σ εμας ή απόδειξη χαμηλης αυτοεκτίμησης και ριζωματος της φοβίας.Last edited by ioannis2; 04-10-2012 at 08:05.
γιάννης
04-10-2012, 10:22 #38
Παιδιά, επειδή βλέπω ότι κάποιοι δεν είναι ευχαριστημένοι από ψυχολόγους, έχω να πω ότι είναι φυσιολογικό. Όταν πάμε σε έναν γιατρό, είμαστε πάντα ευχαριστημένοι;;; ΟΧΙ βέβαια. Γιατί θα πρέπει να έχουμε τέτοιες προσδοκίες από ψυχολόγους; Είναι και αυτοί άνθρωποι, δεν είναι θεοί. Και ΝΑΙ, κάποιοι απ' αυτούς και παλιάνθρωποι, κάποιοι πάλι δεν τα έχουν βρει με τον εαυτό τους , πώς γίνεται να βοηθήσουν άλλους ανθρώπους; Κάποιοι σκέφτονται πως να τα οικονομήσουν εν μέσω κρίσης και εν μέσω ψυχολογικής κρίσης πολλών ανθρώπων. Και άλλοι λόγοι που θα υπάρχουν για κάποιον που πήρε ένα πτυχίο ψυχολογίας και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και άνοιξε ένα γραφείο και άρχισε να ψάχνει πελάτες. Υπάρχουν κάποια επαγγέλματα που αρκεί το προηγούμενο για να πετύχεις, υπάρχουν άλλα πάλι -βάζω μέσα και το επάγγελμα του ψυχολόγου- που πρέπει να βάλεις και προσωπική σφραγίδα, αγάπη , όρεξη, προσπάθεια βελτίωσης, αίσθηση καθήκοντος, παραδοχή λάθους κ.ά.
Λοιπόν, κάποια γνωστή μου είχε πάει σε γραφείο ψυχολόγου, είχε κάποια προβλήματα , πολύ άχτι και θυμό, που τα κρατούσε μέσα της. Ο ψυχολόγος τής είπε ότι με κάποιον τρόπο θα πρέπει να τα βγάλει από μέσα της , μόνο έτσι θα απελευθερωθεί και θα "γιατρευτεί". Βρήκε μάλιστα και τον τρόπο, την άφησε ελεύθερη να σπάσει ένα βάζο και κάποια άλλα αντικείμενα μέσα στο γραφείο και έτσι να ανακουφιστεί από τα συναισθήματα που τη βάραιναν. Αρκετοί από μας το έχουμε κάνει αυτό αλλά στο σπίτι μας, και όχι παρουσία τρίτου προσώπου και μη εμπλεκόμενου. Το να αφήσεις κάποιον πελάτη να σου" διαλύσει" το γραφείο με σκοπό θεραπευτικό , απαιτεί πολύ προχωρημένη σκέψη.
06-10-2012, 04:34 #39
06-10-2012, 13:00 #40
Αυτοί δεν (δια)φεύγουν ούτε με λοβοτομή!!!
Μα πως να γίνει κάποιος καλά με την προσευχή;!!!!
Ένας γνωστός μου, με κομμένο πόδι, προσευχόταν νυχθημερόν αλλά το πόδι δεν έλεγε να φυτρώσει!!!
Τελικά είδε και απόειδε ο άνθρωπος και έβαλε τεχνητό μέλος.
Τώρα μπορεί και περπατάει κανονικά! Βγαίνει έξω, πάει στη δουλειά του, ζει δηλαδή περίπου, όπως πριν το ατύχημα.
Φανταστείτε να είχε μείνει στην προσευχή!!!!!!!!!!!!!!!Sometimes you have to stand alone just to make sure you still can!
08-10-2012, 07:38 #41
09-10-2012, 13:34 #42
ξερεις ρε γιαννη ποσο εχω προσευχηθει?
παρα πολυ ,εχω διαβασει την καινη διαθηκη και ολα τα σχετικα .
αλλα τιποτα δεν επιασε ,μπορει να αισθανομαι πιο ηρεμη αλλα η φοβια και η καταθλιψη δεν φευγουν ...
ασε που ακουσα σε κηρυγμα στην εκκλησια αυτο ¨οτι μας δινει ο θεος να εχουμε πιστη και να λεμε δοξα το θεο ¨.
οχι δεν το δεχομαι την καταθλιψη μου την εδωσε για καλο ?
οταν ειπε αυξανεστε και πληθυνεστε δεν ισχυε για εμενα ?
δεν μπορω να παντρετω λογω κοινωνικης φοβιας ...πως θα κανω παιδι .....
10-10-2012, 21:13 #43
Ωχ ρε παιδιά αγχώθηκα με αυτά που διάβασα.Εγώ έπαθα κρισάρες πανικού τον Ιούλιο και έχασα όλο το κόσμο.Έχω ξεκινήσει ψυχανάλυση και έχω πάει 4 φορές ήδη,και ενώ το πρόβλημα ψιλοξέρω πιο είναι,τώρα έχω το πρόβλημα του να μένω μόνη ή να πηγαίνω κάπου μακρυά.Ακολουθώ και φαρμακευτική αγωγή αλλά είμαι στην 16 μέρα της δόσης.Εγώ κόντεψα να σαλτάρω από την αποπροσωποίηση και το άγχος.Φοβάμαι να οδηγήσω και για μμμ δεν το συζητώ.Βεβαίως είχα και μια υποβόσκουσα κατάθλιψη που με την αγχώδη διαταραχή με ξετίναξε. Κρίση από το καλοκαίρι δεν με έχει πιάσει εκτός από κάποιες μικρές.
Εμένα η ψυχολόγος μου είπε πως βιάζομαι πολύ να επανέλθω και με πιέζω πολύ από όσο θα άντεχα.
Δεν λέω κάτι μικροβηματάκια κάνω,αλλά είμαι και ζώο και δεν τα αποδέχομαι και με κάνω χειρότερα.Έχω την κατάθλιψη μου,έχω τις φόβίες μου και περιμένω να ξυπνήσω μία μέρα και να πώ α θα μπω μόνη στο μετρό,εμ δεν γίνεται έτσι.Όταν γκρεμίζεις κάτι θέλει και θεμέλια για να το ξαναχτίσεις.Μου συνέστησε λοιπόν να μην με πιέζω καθόλου για 1-2 μηνες μέχρι να μπορέσω να κατανοήσω το τι μου συνέβη το τελευταίο ενάμιση χρόνο.Αλλά εγώ φοβάμαι μήπως αυτό μου αυξήσει τις φοβίες μου.Δεν ξέρω εύχομαι να με πιάσουν και τα φάρμακα γιατί δεν την παλεύω άλλο.Μιλάμε εκτός του ότι έχω να κοιμηθώ φυσιολογικά 6 μήνες, το τελευταίο μήνα κοιμόμουν μία ώρα και ξυπνούσα 3 ώρα την νύχτα και πηγαινοερχόμουν στο μπαλκόνι όπως τα ποντίκια στο κλουβί μονο που είχα και ένα τσιγάρο στο χέρι.
11-10-2012, 19:23 #44
panic girl χωρις να ειμαι ειδικος αυτο που εμαθα 4 χρονια ψυχοθεραπειας ειναι οτι η ψυχαναλυση και τυπου ψυχαναλυση ψυχοθεραπειας δεν κανουν για τετοια προβληματα ,φοβιες και καταθλιψη. η ψυχολογος μου ηταν ψυχοδυναμικη ψυχολογος και μου ελεγε ακριβως το ιδιο μην πιεσεις τον ευατο σου,και ειμαι 12 χρονια χωρις ζωη με καταθλιψη και φοβιες . κοντεψα να πηδηξω απο το παραθυρο μετα την τελευταια συνεδρια .πηγα σε ψυχιατρο μου εδωσε φαρμακα εδω και 5 χρονια .δεν ειναι ολα τα φαρμακα για τον καθε ανθρωπο στον καθενα λειτουργουν διαφορετικα .τους τελευταιους 3 μηνες ειμαι με ladose 50 mg και μπορω να πω οτι εχω αρχισει να κανω δειλα δειλα καποια βηματα .και σαν να αλλαζουν λιγακι οι σκεψεις μου ...
μπορεις να πεις στον γιατρο σου να σου γραψει και καποιο αγχολυτικο ,συνηθως ετσι πανε αυτα .
επειδη διαβαζω οτι το προβλημα ειναι σχετικα νεο δεν ειναι χρονιο (οσο το αφηνεις τοσο χιεροτερο γινεται ,εκει που ειχες μια φοβια ΓΙΝΟΝΤΑΙ 10 μην το αφησεις να σε νικησει )και αφου το προβλημα το ψιλοξερεις τοτε πρεπει να βρεις τροπο να το λυσεις .
και σαφως δεν ειναι λυση οτι εισαι πληγωμενη απο παιδι και δεν φταις εσυ φταιν οι γονεις σου ..γιατι δεν σου πηραν εκεινα τα παπουτσια που ηθελες .....
11-10-2012, 22:44 #45
Sandy μου δεν έχουμε μιλήσει καθόλου για παιδικά χρόνια,μιλάμε για γεγονότα που συνέβησαν στην ζωή μου το τελευταίο ενάμιση χρόνο και μέχρι στιγμής προσπαθεί να μου αλλάξει στάση ζωής.Να μάθω να λεω όχι πχ,να μάθω να κοιτάω την πάρτη μου κτλ.Πιέστηκα παρά πολύ και πέρασα πολλά και είχα απίστευτη κούραση σωματική και ψυχική,είχα εφιάλτες και δεν κοιμόμουν καλά και συνέχιζα να με πιέζω.Ε κράσαρα.Τι να κάνω?