ξεπερνιουνται τα θεματα που εχουμε; (φοβιες,καταθληψεις,ψυχωσε - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 4 FirstFirst ... 234
Results 46 to 48 of 48
    Senior Member
    ξαναφερνω το θεμα στην αρχη γιατι εχω προβλημα .
    πηγα στην ψυχιατρο εχω διαγνωστει με αγχωδη διαταραχη και ειμαι κατω απο φαρμακευτικη αγωγη .
    μπορει να αισθανομαι λιγο καλυτερα με τα φαρμακα αλλα οχι εντελως καλα ......οπως ημουν....
    και της λεω απο την στιγμη που παιρνω τα χαπια ερχομαι εδω και κανουμε καποιου ειδος ψυχοθεραπεια ,ειναι ψυχαναλυτρια -ψυχιατρος ,βεβαια οι επισκεψεις ειναι μηνιαιες ...γιατι να συνεχισω να αγχωνομαι και να μην μπορω να τα βγαλω περα σε καποιες καταστασεις κυριως κοινωνικες ,εκει ειναι που φοβαμαι ....
    μου λεει αυτο ειναι κατι που πρεπει να βρεις μονη σου το γιατι δεν μπορεις και αγχωνεσαι .αμα ηξερα γιατι δεν θα ερχομουν εδω της λεω ....
    ποια ειναι η γνωμη σας ?

Senior Member
    Quote Originally Posted by sandy25 View Post
    πηγα στην ψυχιατρο εχω διαγνωστει με αγχωδη διαταραχη και ειμαι κατω απο φαρμακευτικη αγωγη .
    μπορει να αισθανομαι λιγο καλυτερα με τα φαρμακα αλλα οχι εντελως καλα ......οπως ημουν....
    και της λεω απο την στιγμη που παιρνω τα χαπια ερχομαι εδω και κανουμε καποιου ειδος ψυχοθεραπεια ,ειναι ψυχαναλυτρια -ψυχιατρος ,βεβαια οι επισκεψεις ειναι μηνιαιες ...γιατι να συνεχισω να αγχωνομαι και να μην μπορω να τα βγαλω περα σε καποιες καταστασεις κυριως κοινωνικες ,εκει ειναι που φοβαμαι ....
    μου λεει αυτο ειναι κατι που πρεπει να βρεις μονη σου το γιατι δεν μπορεις και αγχωνεσαι .αμα ηξερα γιατι δεν θα ερχομουν εδω της λεω ....
    ποια ειναι η γνωμη σας ?
    Κοίτα sandy, ψυχοθεραπεία πηγαίνοντας 1 φορά το μήνα στον ψυχίατρο δεν γίνεται.
    Εγώ πηγαίνω θεραπεία 1 φορά την εβδομάδα και βρίσκω ότι είναι το μίνιμουμ αν θες
    να κάνεις πραγματική δουλειά και όχι να μένεις στάσιμος.

Εξάλλου, ο ψυχίατρος δεν είναι αυτός στον οποίο πας για ψυχοθεραπεία. Είναι αυτός
    στον οποίο πας 1 φορά στους 3 μήνες ει δυνατόν για να σου γράψει μια 3μηνη συνταγή
    και η κύρια δουλειά γίνεται με τον ψυχολόγο. Νομίζω στο είχα ξαναγράψει, αυτό που θες
    είναι ένας ψυχολόγος που να εξειδικεύεται στην ΓΣΘ και να είναι φθηνός αλλά καλός.

Απ'την απάντηση της ψυχιάτρου πάνω, κρίνω ότι δεεν... το κατέχει το άθλημα. Δηλαδή
    μπορεί να είναι κορυφαία γιατρός αλλά για θεραπευτής δεν κάνει. Το γιατί δεν αλλάζεις
    είναι προφανές απ'αυτά που λες, παίρνεις φάρμακα τα οποία απαλύνουν τα συμπτώματα
    αλλά δεν κάνεις την αντίστοιχη δουλειά για να διορθώσεις τα αρχικά αίτια.

Συμβουλή μου. Αν στο επιτρέπουν τα οικονομικά σου, πήγαινε όχι σε 1 αλλά
    σε 2 και 3 ψυχολόγους μέχρι να βρεις κάποιον που να ξέρει τι του γίνεται!

Senior Member
    Quote Originally Posted by sandy25 View Post
    ποια ειναι η γνωμη σας ?

sandy,εγώ έχω να σου πω ότι η ψυχιατρος εν μέρει έχει δίκιο.όσα φάρμακα και να πάρεις και όσες ψυχοθεραπείες και να κάνεις αν δεν κάτσεις να δουλέψεις μονη σου να δεις τι σου φταιει και στο δημιουργει όλο αυτό δεν θα σταματήσει να υπάρχει.είμαι υπερ να πηγαινεις να μιλάς σε ψυχολόγο η ψυχιατρο,βοηθάει πολύ,αλλά ταυτόχρονα πρέπει να δουλέψεις με τον εαυτό σου....π.χ όταν σε πιανει ανχος για κάτι,κατσε σκεψου γτ σε πιανει,πρεπει να εχεισ ανχος ειναι σωστό να έχεις.υπάρχει σοβαρός λόγος και να σκεφτεις εναλακτικες λύσεις από το να ανχώνεσαι
    [I][COLOR="#800080"]δεν γυρεύω μήτε το σταμάτημα.....
    μήτε το γύρισμα προς τα πίσω....
    γυρεύω το νου, την ευαισθησία και το κουράγιο
    των ανθρώπων που προχωρούν μπροστά!!!!!![/COLOR][/I]

Page 4 of 4 FirstFirst ... 234