Διπολική, Ψύχωση και invega
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 4 of 4
    Member

Διπολική, Ψύχωση και invega

Καλησπέρα σε όλο το φόρουμ,
    εγώ παίρνω φάρμακα 3 χρόνια. Έχω μάλλον (και λέω μάλλον γιατί ότι και αν έχω είναι ήπιας μορφής) διπολική διαταραχή και ψύχωση, κάποια συμπτώματα από το ένα και κάποια από το άλλο. Ξεκίνησα με ζυπρεξα και εδώ και έναν χρόνο παίρνω invega που είναι πολύ καλύτερο φάρμακο. Αλλά ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος γνωρίζει σχετικά με αυτό το φάρμακο αν ρίχνει την ικανότητα σκέψης και τη νοημοσύνη κοινώς το iq. Έχω ακούσει ότι ένας τρόπος που λειτουργούν τα αντιψυχωσικά είναι να αφήσουν τον εγκέφαλο να πάρει μέχρι ένα βαθμό "στροφές" και να μην ξεφύγει πάνω από ένα όριο. Έχω το άγχος ότι δεν είμαι αρκετά έξυπνη όσο παλιά γιατί σε μεγάλο βαθμό έχω χάσει το ενδιαφέρον για τη σχολή που διάλεξα χωρίς να έχω κατάθλιψη. Παλιά θεωρούσα ότι ήταν μια πρόκληση τώρα βαριέμαι πάρα πολύ και δεν με νοιάζει να διακριθώ αλλά πάλι μπορεί να είναι και της ηλικίας. Πάντως οι βαθμοί μου μακροπρόθεσμα πέσανε - δυσκολέψανε και τα μαθήματα βέβαια - .Δυσκολέυομαι πάρα πολύ να με πείσω να διαβάσω συνεχόμενα αρκετές ώρες. Νιώθω ότι έχω κουραστεί αλλά είμαι στα πιο δημιουργικά χρόνια...και η σχολή μου θέλει φιλοδοξία αφοσίωση και θυσίες και σαν επάγγελμα ειναι και λίγο καρριερίστικο...και δεν ξέρω τι να κάνω...Αναρωτιέμαι συνέχεια μήπως φταίνε τα φάρμακα σε κάποιο βαθμό...Γενικά με δυσκόλευε συνέχεια η σχολή και την μισοπαρατούσα αλλά είμαι στο τέλος και δεν την αφήνω.

Senior Member
    καλημερα! πασχω κ εγω απο διπολικη και εδω και 10 μερες κανω θεραπεια με Invega, επαιρνα wisperdon αλλα η παλιπεριδονη του Invega δεν εχει εξωπυραμιδικα συμπτωματα και ειναι νεας γενιας φαρμακο, δεν αυξανει ουτε το βαρος κλπ. μπορεις να δεις γι αυτο και εδω http://psi-gr.tripod.com/drugs/paliperidone.htm

το αγορι μου ο οποιος κ αυτος ξεκινησε invega, νιωθει πολυ καλυτερα και ειναι πιο λειτουργικος, δεν τον νυσταζει κιολας ουτε τπτ αλλο. ποσα mg παιρνεις?
    I m a Good Person With Bad Attitude

Member
    Γεια σου Horribell! Nαι όντως είναι καλό φάρμακο αλλά όπως και νάχει είναι φάρμακο. Εγώ παίρνω 3 mg.

Senior Member
    κι εγω 3mg Παιρνω, ειναι καλυτερο απο αλλα αντιψυχωσικα που παχαινουν η εχεις ατονια υπνηλια και σπασμους ισως. μπορει να εχεις πονοκεφαλο αλλα αυτο ειναι στα περισσοτερα Mg, τα 3 ειναι το ελαχιστο!
    I m a Good Person With Bad Attitude