δερματιλλομανια
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 7 of 7
    Junior Member

δερματιλλομανια

Γεια χαρα! μεχρι τωρα γνωριζα μονο για τριχοτιλλομανια και προσφατα διαβασα για τη δερματιλλομανια.θα ηθελα να μου πει καποιος αν αυτο που κανω απο πρωτη γυμνασιου (6 χρονια τωρα) μπορει να εχει καποια σχεση με την παθηση..πειραζω το δερμα μου στην πλατη και μπροστα στο στηθος σε σημειο να γεμιζω σπυρακια αλλα παρολα αυτα να συνεχιζω να τα σκαω..επισης πειραζω το προσωπο μου και μαλιστα εβγαλα ακμη πριν λιγους μηνες..συγκεκριμενα μολις τελειωσαν οι πανελληνιες!αυτο το πειραγμα το κανω παντα οταν διαβαζω ή γραφω εξετασεις (εκει του δινω και καταλαβαινει!) και παρατηρησα οτι το κανω κ οταν μιλαω με κοσμο που δε γνωριζω καλα και αγχωνομαι γιατι θελω να κανω καλη εντυπωση..!καμια φορα πιανω τον εαυτο μου να το κανει και οταν βλεπω τηλεοραση και γενικα οποτε πηγαινει προς τα κει το χερι μου γινεται ασυναισθητα και το καταλαβαινω αφου περασουν καποια λεπτα. τωρα τελευταια επειδη λογω της ακμης δε θελω να πειραζω το προσωπο μου σκαλιζω το κρανιο μου και μαλιστα τις προαλλες που διαβαζα για ενα μαθημα που εδινα μετα το διαβασμα μια μερα ειδα στον καθρεφτη οτι ειχα κανει πληγη στο κεφαλι! αν καποιος που εχει διαγνωσθει με τη συγκεκριμενη παθηση εχει τετοια συνηθεια παρακαλω ας απαντησει!!

Senior Member
    yenel εγω πασχω απο ιψδ , δεν ειχα ποτε συμπτωματα δερματιλλομανιας , αλλα αυτες οι δυο ασθενειες συνδεονται και αντιμετωπιζονται με τον ιδιο τροπο.
    Θα σου προτεινα να πας για αρχη σε εναν ειδικο ωστε να γινει διαγνωση και αν οντως πασχεις απο δερματιλλομανια θα μπορουσες να δοκιμασεις ψυχοθεραπεια γνωσιακου-συμπεριφορικου τυπου.

Junior Member
    εγω ιψδ δε νομιζω να εχω αν και για 2 χρονια περιπου (τελος 1ης και μεχρι 3η λυκειου) ειχα διαφορες ασχημες σκεψεις οι οποιες δεν εφευγαν απλα ερχονταν αλλες χειροτερες και ασχολουμουν με αυτες...ξεκινησα με το να νομιζω οτι δε μου αρεσει το αγορι μου και οτι εχω κολλημα με εναν αλλον..και αυτο παρηγαγε αλλες σκεψεις οπως να πιεζομαι να μη μετρησω ποσα γραμματα εχει το ονομα αυτου του αλλου κ αλλα τετοια χαζα..!και αφου χωρισα μετα ξεκινησα να φοβαμαι μηπως ειμαι ομοφυλοφιλη!!κ απο βλακεια!!!απλα επειδη ακουμπησαν τα ποδια μας με τη διπλανη μου και δεν το πηρα αμεσως..και απο τοτε αυτο με βασανιζε 1 χρονο μεχρι που σταματησα να του δινω σημασια..!αυτη η ψυχοθεραπεια που λες γ τη δερματιλλομανια πως θ μπορουσε να βοηθησει??

Senior Member
    H Γνωσιακη συμπεριφορικη θεραπεια εχει σαν κεντρικη ιδεα οτι ο ασθενης εχει μαθει να εφαρμοζει καποιες συμπεριφορες χωρις να μπορει να τις ελεγξει ( στην περιπτωση σου το επιμονο πειραγμα του δερματος ) και αποσκοπει , μεσω συγκεκριμενων τεχνικων, στο να μπορεσει ο πασχοντας να τις ελεγξει ή και να τις εξαλειψει . Δηλαδη να τις ξεμαθει κατα καποιον τροπο.
    Ειναι βραχεια θεραπεια και συνηθως δεν διαρκει πανω απο 2 μηνες , και δεν ασχολειται καθολου με παιδικα τραυματα , εσωτερικες συγκρουσεις ή κατι αναλογο.
    Βασιζεται μονο σε οτι σε απασχολει αυτη την στιγμη.

Περισσοτερες πληροφοριες μπορεις να βρεις στο ιντερνετ.

Junior Member
    οκ ευχαριστω...!!!

Senior Member
    Quote Originally Posted by yenel View Post
    εγω ιψδ δε νομιζω να εχω αν και για 2 χρονια περιπου (τελος 1ης και μεχρι 3η λυκειου) ειχα διαφορες ασχημες σκεψεις οι οποιες δεν εφευγαν απλα ερχονταν αλλες χειροτερες και ασχολουμουν με αυτες...ξεκινησα με το να νομιζω οτι δε μου αρεσει το αγορι μου και οτι εχω κολλημα με εναν αλλον..και αυτο παρηγαγε αλλες σκεψεις οπως να πιεζομαι να μη μετρησω ποσα γραμματα εχει το ονομα αυτου του αλλου κ αλλα τετοια χαζα..!και αφου χωρισα μετα ξεκινησα να φοβαμαι μηπως ειμαι ομοφυλοφιλη!!κ απο βλακεια!!!απλα επειδη ακουμπησαν τα ποδια μας με τη διπλανη μου και δεν το πηρα αμεσως..και απο τοτε αυτο με βασανιζε 1 χρονο μεχρι που σταματησα να του δινω σημασια..!αυτη η ψυχοθεραπεια που λες γ τη δερματιλλομανια πως θ μπορουσε να βοηθησει??
    Kalhspera kai kales giortes!!! Suggnwmh gia ta greeklish alla gia akomh mia fora kollhse k de gyrizei sta ellhnika. Auto pou anafereis parapanw, to eixa ki egw... to eixa pa8ei me sunadelfo, enw de mou arese anarwtiomoun an mou aresei vevaia auto krathse polu ligo, me to kollhto tou tote agoriou mou.. kati mou eipe ena vradu k nomiza oti mou arese k oti de m aresei to agori mou k eniw8a tupseis xwris logo, akomh k gia kopela auto pou les k esu! an kati de ohgaine kala sto sexoualiko anarwtiomoun mhpws mou aresoun oi gunaikes.. kai de sou milaw gia sunexomenh katastash.. mporei mia fora na mhn eixa oreksi.. kai kollousa h an eixa dei kapoio oneiro!!! eixa kollhma me kati pou epina h etrwga, eprepe na einai sto trapezi topo8ethmeno etsi wste na tairiazei me ta sxedia tou trapezomanthlou!!!!!!!!!!!!!@$%^! Milame... paranoia!!!! Telika kapoia stigmh pou anefera polu liga pragmata sth psuxologo mou, mou eipe apla mh to ksanakaneis! sto trapezi gia paradeigma mh ftiaxneis to piato sou, kan'to mia fora k meta apla de 8a to ksanakaneis.. de xerw an eixa h exw kapoio provlhma alla apo tote pou stamathsa na dinw shmasia, meiw8hke polu olo auto!!! mh pw teleiws!!! paixnidia tou mualou.. ti na peis!!!
    Ρόδα είναι και γυρίζει... Εγώ φοβάμαι ότι όταν τη δω θα χαρώ και αυτή θα με πατήσει!!! :P

Junior Member
    καλη χρονια!!! VickyK εγω θεμα με το τραπεζομαντηλο μου δν ειχα ποτε!!!αλλα αυτο με το αγορι κ τον φιλο του μου χει τυχει...!επισης κανα 2 φορες ειχα σκεψεις θρησκευτικου περιεχομενου...το μυαλο μου απο μονο του μιλουσε με το διαβολο ξερω γω και εγω προσπαθουσα να με σταματησω...διαφορα διαφορα...αλλα αυτο με την ομοφυλοφιλια πολυ με ταλαιπωρησε...ακομη και τωρα αν το σκεφτω θα με πιασουν φοβιες...αλλα ο,τι κακο βαζω στο μυαλο μου αμεσως το διωχνω..κ δεν του δινω σημασια...ετσι πρεπει πιστευω....!