ΤΕΣΤ ΔΥΣΑΝΕΞΙΑΣ - ΟΛΙΣΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 6 FirstFirst ... 23456 LastLast
Results 46 to 60 of 79
    Senior Member
    Μόνο που ο ιατροφιλόσοφος και πατέρας της ιατρικής Ιπποκράτης δεν είπε τυχαία: " Το φαρμακό σου να είναι η τροφή σου" " Είμαστε ό,τι τρώμε κι ό,τι σκεπτόμαστε "
    Μαρίνα μου όμως όλ' αυτά τα τόσο απλά και φυσικά, προϋποθέτουν παιδεία ή αλλιώς δεν πουλάνε, δεν συμφέρουν τις φαρμακοβιομηχανίες.. κι όλες τις βιομηχανίες γενικά,
    γιατί Τα συμφέροντα είναι τεράστια!!
    Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις

Senior Member
    In this old house where every door is open
    Quote Originally Posted by marina38 View Post
    Θα έλεγα ότι συνήθως το όλο πρόβλημα ξεκινά από αυτό που είπε η βόιντ... ότι συνήθως θέλουμε τη λύση 'στο πιάτο' :P (μεταφορικά)
    Νομίζω ότι πολλές φορές λέμε πως τα έχουμε δοκιμάσει 'όλα', ενώ στην πραγματικότητα είτε
    - είμαστε 'περαστικοί' από μια μέθοδο, δηλαδή την έχουμε απλώς δοκιμάσει χωρίς να ακολουθήσουμε ολόκληρη τη διαδικασία που προτείνεται (κάτι που συνήθως προϋποθέτει χρόνο και επιμονή)

είτε
    - προσπερνάμε τις τεκμηριωμένες επιστημονικά μεθόδους και ψάχνουμε τις 'εναλλακτικές', και μάλιστα χωρίς να αγγίξουμε τη βαθύτερη αιτία ή τους σημαντικότερους παράγοντες του όλου προβλήματος.

Γενικά θα έλεγα ότι ένα πρώτο βήμα είναι να παρατηρούμε τον εαυτό μας, να τον μάθουμε, να τον φροντίζουμε. Αν ο έρμος ο εαυτός σου λέει 'δεν αντέχω το γάλα' ή 'με πειράζει το κάπνισμα', τι να μας κάνουν τα 'τεστ' και οι οδηγίες, τη στιγμή που δεν ακούμε πρώτα από όλα εμάς τους ίδιους. Μάλιστα μερικές φορές επηρεαζόμαστε από τις τρέχουσες αντιλήψεις και συμφέροντα ή μόδα και προσπαθούμε να ακολουθήσουμε μια ανακόλουθη με τις ανάγκες μας οδηγία.
    +10000000000000000000000000!!!!!!!!!!!!!!!!!

Senior Member
    Μαρίνα, το θέμα της υπομονής και της συνέπειας που έθεσες είναι πολύ σημαντικό γιά όλους τους τομείς της ζωής μας. Πόσες φορές δεν παρατάμε στη μέση μιά διαδικασία που θα μπορούσε να μας ωφελήσει...

Senior Member
    Quote Originally Posted by μαρκελα View Post
    Μόνο που ο ιατροφιλόσοφος και πατέρας της ιατρικής Ιπποκράτης δεν είπε τυχαία: " Το φαρμακό σου να είναι η τροφή σου" " Είμαστε ό,τι τρώμε κι ό,τι σκεπτόμαστε "
    Μαρίνα μου όμως όλ' αυτά τα τόσο απλά και φυσικά, προϋποθέτουν παιδεία ή αλλιώς δεν πουλάνε, δεν συμφέρουν τις φαρμακοβιομηχανίες.. Τα συμφέροντα είναι τεράστια!!
    Εεεετσι!...

Senior Member
    Θα έλεγα ότι συνήθως το όλο πρόβλημα ξεκινά από αυτό που είπε η βόιντ... ότι συνήθως θέλουμε τη λύση 'στο πιάτο' :P (μεταφορικά)
    Νομίζω ότι πολλές φορές λέμε πως τα έχουμε δοκιμάσει 'όλα', ενώ στην πραγματικότητα είτε
    - είμαστε 'περαστικοί' από μια μέθοδο, δηλαδή την έχουμε απλώς δοκιμάσει χωρίς να ακολουθήσουμε ολόκληρη τη διαδικασία που προτείνεται (κάτι που συνήθως προϋποθέτει χρόνο και επιμονή)
    είτε
    - προσπερνάμε τις τεκμηριωμένες επιστημονικά μεθόδους και ψάχνουμε τις 'εναλλακτικές', και μάλιστα χωρίς να αγγίξουμε τη βαθύτερη αιτία ή τους σημαντικότερους παράγοντες του όλου προβλήματος.

Γενικά θα έλεγα ότι ένα πρώτο βήμα είναι να παρατηρούμε τον εαυτό μας, να τον μάθουμε, να τον φροντίζουμε. Αν ο έρμος ο εαυτός σου λέει 'δεν αντέχω το γάλα' ή 'με πειράζει το κάπνισμα', τι να μας κάνουν τα 'τεστ' και οι οδηγίες, τη στιγμή που δεν ακούμε πρώτα από όλα εμάς τους ίδιους. Μάλιστα μερικές φορές επηρεαζόμαστε από τις τρέχουσες αντιλήψεις και συμφέροντα ή μόδα και προσπαθούμε να ακολουθήσουμε μια ανακόλουθη με τις ανάγκες μας οδηγία.
    πόσο δίκιο έχεις...κατά βάση αυτό είναι.
    Είναι η σχέση μεταξύ αιτίου και αιτιατού..κατά αντιστοιχία η σχέση μεταξύ προβλήματος και συμπτώματος.
    θα ήθελα πολύ να ξεκινήσω λύνοντας το σύμπτωμα, κάτι σαφώς πιο εύκολο από την επίλυση του προβλήματος.
    Είναι πιο γρήγορο, πιο εύκολο και μπορεί να μου δώσει άμεσα αποτελέσματα μαζί με την επιβεβαίωση ότι επιτέλους μετά από χρόνια έφερα εις πέρας έναν στόχο.
    Είμαι chicken και το ξέρω :-(
    ..το σκοτάδι του ενός, δυο μαζί το κάνουν φως...

Senior Member
    Quote Originally Posted by void View Post
    Είναι η σχέση μεταξύ αιτίου και αιτιατού..κατά αντιστοιχία η σχέση μεταξύ προβλήματος και συμπτώματος.
    θα ήθελα πολύ να ξεκινήσω λύνοντας το σύμπτωμα, κάτι σαφώς πιο εύκολο από την επίλυση του προβλήματος.
    Είναι πιο γρήγορο, πιο εύκολο και μπορεί να μου δώσει άμεσα αποτελέσματα μαζί με την επιβεβαίωση ότι επιτέλους μετά από χρόνια έφερα εις πέρας έναν στόχο.
    Βρε καλό μου, το ζητούμενο είναι να λύσεις το πρόβλημα, όχι το σύμπτωμα. Ετσι δεν κάνεις τίποτα. Είναι σα να πήρε φωτιά ο καναπές κι εσύ ρίχνεις νερό στις φλόγες...

Senior Member
    γίνεται κατ' αντιστοιχία όπως με την ψυχοθεραπεία.. βλέπεις σιγά-σιγά να δίνεται ποιότητα ζωής στο σύνολό της κι όχι μόνο στο συγκεκριμένο πρόβλημα, που αρχικά σ' απασχολούσε
    δηλ. μαζί με την σπαστική κολίτιδα, θα θεραπευτεί κι ο πόνος στο γόνατο ή άλλα συμπτώματα.. και βάση του νόμου αιτία-αποτέλεσμα.

Banned
    Αχ, καταλαβαίνω ότι είναι πολύ σημαντικό να νιώσεις ανακούφιση από ένα σύμπτωμα. Αλλά όπως θα ξέρεις βρε βόιντ, τα συμπτώματα που διώχνουμε χωρίς να ασχοληθούμε με το σύνολο, έχουν μια κακή συνήθεια όχι μόνο να επανέρχονται, αλλά και να μετατοπίζονται. Μου θυμίζει την ιστορία μιας κυρίας που είχε πιαστεί ο ώμος της από μακροχρόνια κακή στάση σώματος, απόρροια τεράστιου άγχους. Όλο 'έψαχνε' και ποτέ δεν 'έβρισκε' την κατάλληλη λύση και στο τέλος είπε 'οκ, βρήκα τη λύση, αποφάσισα να στηρίζομαι στον άλλο ώμο' :P ....

Senior Member
    Αχ, καταλαβαίνω ότι είναι πολύ σημαντικό να νιώσεις ανακούφιση από ένα σύμπτωμα. Αλλά όπως θα ξέρεις βρε βόιντ, τα συμπτώματα που διώχνουμε χωρίς να ασχοληθούμε με το σύνολο, έχουν μια κακή συνήθεια όχι μόνο να επανέρχονται, αλλά και να μετατοπίζονται. Μου θυμίζει την ιστορία μιας κυρίας που είχε πιαστεί ο ώμος της από μακροχρόνια κακή στάση σώματος, απόρροια τεράστιου άγχους. Όλο 'έψαχνε' και ποτέ δεν 'έβρισκε' την κατάλληλη λύση και στο τέλος είπε 'οκ, βρήκα τη λύση, αποφάσισα να στηρίζομαι στον άλλο ώμο' :P ....
    χαχα ή και να χαπακώνομαι εφ' όρου ζωής κι έτσι εκτός απ' τον ώμο με τις παρενέργειες.. να καταντήσω μισοόρθιο πτώμα!

Banned
    χαχαχα, τι έγινε, μας επηρέασε το θρεντ με το 'βίτσιο' και μιλάμε συνέχεια για πτώματα?

Μαρκέλα μου, έχω μια συγγενή που ξεκίνησε με προβλήματα στο έντερο... το χαπάκωμα και η προσφυγή σε κάθε είδους 'ειδικούς', συνεχές εδώ και 20+ χρόνια. Στο μεταξύ, παρουσίαζε κατά καιρούς προβλήματα δερματικά, στο αναπνευστικό, στο στομάχι, στον οισοφάγο, πονοκεφάλους, ζαλάδες, μυοσκελετικά.... ό,τι μπορείς να φανταστείς. Η ζωή της είναι μες στη μιζέρια και την αδράνεια, από διατροφή δε άστα. Πόσες φορές μας έχει πει για τον 'κακό γιατρό' που δεν καταλάβαινε τα συμπτώματά της και τους αντίστοιχα 'καλούς' γιατρούς που κατά καιρούς έβρισκαν μια υποτιθέμενη λύση, π.χ. πάρε σίδηρο, έχεις αναιμία, πάρε αυτό το μαξιλάρι και σώθηκες, κάνε μια μικροεπέμβαση και όλα καλά. Αλλά αμ δε...

Senior Member
    χαχα ή και να χαπακώνομαι εφ' όρου ζωής κι έτσι εκτός απ' τον ώμο με τις παρενέργειες.. να καταντήσω μισοόρθιο πτώμα!
    Εντάξει, εν προκειμένω συζητάμε για την αποφυγή λήψης φαρμάκων, και γενικότερα για μια διαφορετική ποιότητα ζωής που θα επιδρούσε και στο θέμα της κολλίτιδας.
    Αυτό από μόνο του, θέλει μια κατευθυνση από κάποιον ειδικό.
    δεν είναι πάντα εύκολο να εστιάζεις στο βαθύτερο πρόβλημα, ειδικά σε αυτή την περίοδο που διανύουμε, που οι πιέσεις είναι πάμπολλες.
    Πολλές φορές εύχομαι να είχα την "πολυτέλεια" να επιλύσω τα ψυχολογικά μου, αλλά δυστυχώς αυτό δεν είναι πάντα εφικτό.
    Παρολαυτά, γενικά ψάχνω να βρω μια άκρη, κάνοντας το καλύτερο που μπορώ στη δεδομένη χρονική στιγμή.
    Στη θεωρία γνωρίζω ότι πρέπει να κάνω εκείνο..ή πρέπει να κάνω το άλλο.
    Η πραγματικότητα όμως που ζεις, φαντάζομαι δηλαδή για τους περισσότερους ισχύει αυτό, έρχεται αν όχι να γκρεμίσει, τουλάχιστον να αναστείλει τις οποιεσδήποτε θαρραλέες - καινοτόμες αποφάσεις έχεις πάρει.
    ..το σκοτάδι του ενός, δυο μαζί το κάνουν φως...

Senior Member
    είτε

Μαρίνα έχω του πρόβλημα το μπολτ.. ενώ ξέρω ποιό είναι το σωστό.. παραμένω "περαστική" χωρίς υπομονή κι απειθάρχητη. Πώς αντιμετωπίζεται αυτό;

Senior Member
    Μαρίνα έχω του πρόβλημα το μπολτ.. ενώ ξέρω ποιό είναι το σωστό.. παραμένω "περαστική" χωρίς υπομονή κι απειθάρχητη. Πώς αντιμετωπίζεται αυτό;
    Δέσιμο στον τροχό του μαρτυρίου και μαστίγωμα...:))

Πέρα από πλάκα, εκεί είναι η ουσία. Η πειθαρχία συνδέεται με τον καταναγκασμό σε κάτι δυσάρεστο. Το μυστικό είναι να βρούμε τι μας κινητοποιεί, ώστε να μετατρέψουμε στο μυαλό μας το δυσάρεστο σε ευχάριστο. Θα μπορούσε π.χ. να είναι η σκέψη της εικόνας του εαυτού μας πιό υγιούς και όμορφου...

Senior Member
    Πολλές φορές εύχομαι να είχα την "πολυτέλεια" να επιλύσω τα ψυχολογικά μου, αλλά δυστυχώς αυτό δεν είναι πάντα εφικτό.
    Παρολαυτά, γενικά ψάχνω να βρω μια άκρη, κάνοντας το καλύτερο που μπορώ στη δεδομένη χρονική στιγμή.
    Στη θεωρία γνωρίζω ότι πρέπει να κάνω εκείνο..ή πρέπει να κάνω το άλλο.
    Η πραγματικότητα όμως που ζεις, φαντάζομαι δηλαδή για τους περισσότερους ισχύει αυτό, έρχεται αν όχι να γκρεμίσει, τουλάχιστον να αναστείλει τις οποιεσδήποτε θαρραλέες - καινοτόμες αποφάσεις έχεις πάρει.
    Καλή μου βόιντ, η ψυχική μας υγεία δεν είναι πολυτέλεια, είναι ανάγκη. Οσο βρίσκουμε αιτίες να αναβάλλουμε αυτή τη φροντίδα, τόσο επιδεινώνομε τα προβλήματα. Πρέπει να δράσουμε!!!
    Οπως λέει και το τραγούδι, "η πιό μεγάλη ώρα είναι ΤΩΡΑ"...

Senior Member
    Quote Originally Posted by nick cave View Post
    Δέσιμο στον τροχό του μαρτυρίου και μαστίγωμα...:))

Πέρα από πλάκα, εκεί είναι η ουσία. Η πειθαρχία συνδέεται με τον καταναγκασμό σε κάτι δυσάρεστο. Το μυστικό είναι να βρούμε τι μας κινητοποιεί, ώστε να μετατρέψουμε στο μυαλό μας το δυσάρεστο σε ευχάριστο. Θα μπορούσε π.χ. να είναι η σκέψη της εικόνας του εαυτού μας πιό υγιούς και όμορφου...
    Νικ, μπα δεν πείθομαι, ακόμα κι αν χρειάζεται να το δω σαν μονόδρομο.. ίσως είναι πιο βαθιά τα αίτια; Ίσως χρειάζονται τεχνικές για να καλλιεργηθεί η ιδιότητα της επιμονής.. δεν ξέρω..
    κλίνω περισσότερο κι εγώ, στο να δούμε το σύμπτωμα και μετά βλέπουμε τι θα κάνουμε.. μάλλον είμαι εθισμένη στο να πάθω για να μάθω.. τι κακό..

Page 4 of 6 FirstFirst ... 23456 LastLast