Results 61 to 75 of 215
Thread: Ο άνδρας μου δεν με ''θέλει''
-
10-10-2012, 20:41 #61
@Μπλου, χαχα καιρό είχα να ακούσω το φαινόμενο Κούλιτζ! Η αλήθεια είναι ότι προσφέρει μια πρώτης τάξεως δικαιολογία στους απανταχού άπιστους, αλλά ευτυχώς δεν είμαστε σε όλα ίδιοι με τα ποντίκια, πολύ δε περισσότερο με τα κοκόρια :p Αν το δούμε εξελικτικά, η εναλλαγή συντρόφων βοηθά στη διαιώνιση του είδους, αλλά θα ήταν μάλλον περίεργο να υποθέσουμε ότι ο σύντροφος που βαριέται, απλά επιθυμεί να διαιωνίσει τα γονίδια του με μια ακόμα γυναίκα :p
Τώρα για το αν επανέρχεται το σεξουαλικό ενδιαφέρον που έχει χαθεί, εγώ θα έλεγα ότι εξαρτάται από το τι προϋπήρχε, καθώς και από τους λόγους για τους οποίους χάθηκε, που μπορεί να είναι πάρα πολλοί κατά περίπτωση.
- 11-10-2012, 10:50 #62
Καλημέρα σε όλους!!! Σας ευχαριστώ τόσο πολύ για όλην την βοήθεια που μου δείνετε εδώ μέσα!!
Αυτό που έβαλα σε παράθεση ήταν το τελευταίο μύνημα που σας εχω γραψει για την κατασταση μου.... Η συνέχεια όμως είναι εκρκηκτική και μάλλον αναμενώμενη θα έλεγα.. :-(
Μπήκε σπίτι κατα της 23.30 και μου ανακοίνωσε οτι πρέπει να ακυρώσω το φαγητό με τις φίλες μου την επόμενη μέρα γιατί έχει να πάει σε ''δουλεια''.... να το κανονήσω για τετάρτη..
Έγεινα πήρ κα μανια αλλα πσιλοέκανα υπομονή!!
Την επόμενη μέρα το πρωί πήγα για δουλιά χάλια... Όλες οι φίλες μου μου είπαν να κάνω πίσω και να τον αφήσω να κάνει το δικό του... Αλλα βρε παιδιά είμουν σκασμένη δεν άντεχα.. θα μου έβγαινε σε πολλά νευρα να κάνω για άλλη μια φορα την ΄πάπια' .
Έκλαιγα και γενικα είμουν σε πολύ χαλια διάθεση... Με το που γήρησα σπίτι ενημερώθηκα απο την πεθερά μου οτι ο άνδρας μου έφευγε με την μηχανή και θα βγει τελικα..
Κλαμα κακο νευρα εγώ... μίλησα και λίο απότομα στην πεθερά η οποία έχει καταλάβει οτι δεν είμαστε καλα..
Το αποτέλεσμα????? Τον πήρα το απόγευμα τηλ και τον ενημέρωσα να μην έρθει το βραδυ σπίτι γιατι λόγο συναισθηματικής φόρτησης δεν κάνει να είμαστε μαζι μεσα στο σπίτι που είναι και το παιδι!!
Δέν το περίμενε ποτέ να κάνω κατι τέτοιο.. έπεσα απο τα σύνεφα και με ρωτησα γιατι το τραβαω...
Κατα τις 01.30 που γήρησε απο την έξοδο του ξαναδοκήμασε να με πάρει τηλ για να ερθει σπίτι... τίποτα πάγος εγώ και ήρεμη.. να πάει όπου θέλει αλλα οχι εδω
Την επόμενη μερα (εχτες) με τα πολλά τον άφησα να ερθει να πάρει μερικα ρούχα του και να δει το παιδι.. Του είπα οτι πρέπει να μεινουμε μερικες μερες χωριστα να δουμε τι θέλουμε..
Εχτες το βραδι με ξαναπήρε και με ρωτησε τι κανουμε κτλ.... με τα πολλά του είπα οτι θα μιλήσουμε σήμερα...
Σας παρακαλώ πείτε μου ποιός είναι ο κατάλληλος τρόπος να προτείνω τα θέλω μου.. τις ανάγκες μου. Φοβάμαι οτι λόγο της συναισθηματικής φόρτησης που νιώθω μέσα μου.. μπορεί να ξεφύγω και είναι κάτι που δεν το θέλω καθόλου!!!!!! Αλλα έχω χάσει την ηρεμία μου τον εαυτό μου τελείως με όλα αυτά που γείνονται γυρο μου :-(
11-10-2012, 11:29 #63
Ντανιέλα, από όσα ανέφερες παραπάνω φάνηκε οτι εκείνος τράβηξε το σχοινί επίτηδες, για να ταράξει τα νερά και να δει πώς θα αντιδράσεις. Φαίνεται δηλαδή να μην ξέρει τι θέλει και να προκαλεί με τον τρόπο του μιά συζήτηση μεταξύ σας.
Μπορεί να είναι μιά κραυγή για βοήθεια από μέρους του.
Από την άλλη μεριά, υπάρχει το ενδεχόμενο να προκάλεσε μιά όξυνση επειδή προσπαθεί να σου πει οτι θέλει να απομακρυνθεί από σένα και δυσκολεύεται να το εκφράσει ψύχραιμα. Δημιουργώντας λοιπόν τεχνητή κρίση, σε προκαλεί να κάνεις εσύ την αρχή...
Ολα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Μόνο αν μιλήσετε μπορεί να βγει μιά άκρη. Το κλειδί είναι η ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ. Δυστυχώς δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Οι συναισθηματικές εκρήξεις δε θα σας οδηγήσουν παρά μόνο σε βάθεμα της κρίσης και σε ρίξη. Άν εκείνος βολεύεται να οδηγήσει εκεί τα πράγματα, εσύ δεν πρέπει να τσιμπήσεις. Πες του τι αισθάνεσαι και φέρτον προ των ευθυνών του, χωρίς κατηγορίες και υστερικά ξεσπάσματα.
11-10-2012, 11:52 #64
κατ αρχας ,θεωρω οτι εκανες καλα που το τραβηξες, γιατι ενω σου ξεκοψε τον διαλογο , εδειχνε να δοκιμαζει τα ορια σου, και κατα τη γνωμη μου, διαμορφωνε την προσωπικη του ζωη, χωρις εσενα...
το πιο βασικο ειναι η ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ.
αν νομιζεις οτι δεν θα καταφερεις να πεις ηρεμα οτι θελεις κι οπως θελεις, ζητα κι αλλο χρονο πριν την συζητηση.
η γνωμη μου ειναι, οτι στην συζητηση πρεπει να υποθουν τα παντα, αλλα ΜΗΝ ΠΡΟΒΑΛΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟ.να του πεις ομως αυτα που περασαν απ το μυαλο σου κι αυτα που εκανες απο πλευρας σου για να μη φτασουν τα πραγματα εκει που εφτασαν . το ποσο προσεχες τον εαυτο σου, το ποσο τον ηθελες και προσπαθουσες κλπ.
οι αισθησεις δεν ειναι υπο διαπραγματευση, ας κανονισει αυτος να ψαχτει για το τι του εχει μεινει κι αν του εχει μεινει ποθος για σενα, κι αν σου πει οτι οντως του τελειωσε, στο καλο να παει...
αυτο που μπορεις ομως να συμφωνησεις μαζι του, ειναι οι συνθηκες της ζωης σας. το πως θελεις να ζειτε σε σχεση με εξοδους κοινες η μη.
θελεις χρονο με τις φιλες σου? απαιτησε το.
θελεις ολες οι εξοδοι να ειναι κοινες???? ζητησε το.
για το θεμα του μπλοκαρισματος, καμια απαιτηση, αλλα ΠΕΤΑ ΤΟΥ ΤΟ ΜΠΑΛΑΚΙ.
εσυ το ειχες αρκετο καιρο και κατα τη γνωμη μου δεν εκανες κανενα οφθαλμοφανες λαθος.
προσπαθησες, ησουν εκει, δεν χαλαρωσες, διεκδικησες και οχι με τροπο επιτακτικο, αλλα με τον σωστο τροπο, της αυτοβελτιωσης, της προκλησης, του ενδιαφεροντος για τον αλλο και την σχεση σας., (κι εφαγες μη πω τι).
χθες του εδειξες οτι δεν εισαι διατεθιμενη να συνεχισεις σε εναν διαλυμενο γαμο κανοντας το κοροιδο.
σημερα πες του τα θελω σου και διεκδικησε τα σωστα.
11-10-2012, 12:05 #65
11-10-2012, 12:09 #66
Να του τα πεις όλα!
Τα όριά σου και τις ανάγκες σου. Αν πιστεύεις ότι λόγω συναισθηματικής φόρτισης, μπορεί να τα ξεχάσεις, μπορείς και να τα γράψεις κάπου, τώρα που έχεις καθαρό μυαλό.
Να ξεκαθαρίσεις, δεν γίνεται να ζεις μέσα στην ανασφάλεια.
11-10-2012, 12:17 #67
Ντανιέλα, μπορείς να ξεκινήσεις ρωτώντας τον αν είναι ευχαριστημένος από τη σχέση σας και πώς βλέπει να εξελίσσεται από εδώ και πέρα. Ετσι του πετάς το μπαλάκι και τον αναγκάζεις να ανοίξει τα χαρτιά του.
Απόφυγε τις κατηγορίες, τα "ποιός φταίει" και επικεντρώσου στο "τι θέλουμε από τη σχέση και πώς θα τη φτιάξουμε"
11-10-2012, 12:19 #68
11-10-2012, 12:30 #69
11-10-2012, 12:31 #70
11-10-2012, 12:32 #71
ο σωστος τροπος ειναι η ηρεμια και το ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΟΥ!
το βαθυτερο σου συναισθημα, απλα και ειλικρινα.
πολυ σωστη η προταση της κουξουμου:
για να μην σε επηρρεασει η φορτιση κατσε γραψτα με ηρεμια, εστω εναν σκελετο, για να μην φοβασαι οτι μπορει να τα χασεις.
11-10-2012, 12:41 #72
οντως αναμενομενη η εξελιξη ..... αντεδρασες σωστα . να πατε σε συμβουλο γαμου ..... αλλα μη περιμενεις πολλα
γιατι ο αντρας σου ακομη κ τωρα σε φερνει στα ορια σου ........ μακαρι να εβλεπα εστω κ τωρα τελευταια στιγμη μια πραγματικα σωστη συμπεριφορα εκ μερους του
για να πιστεψω οτι μπορει να αλλαξει η κατασταση ..... δεν αποκλειεται να σε προκαλει επιτηδες
αν δε θελει να πατε σε συμβουλο πηγαινε μονη σου να ακουσεις κ μια γνωμη αλλα μη περιμενεις ......
πριν λιγες μερες δανειστηκα ενα βιβλιο για τις σχεσεις ....... αναφερει κ τα προβληματα παρομοια με το δικο σου ..... λεει οτι αξιζει να συμβιβαστεις μεχρι κ 2 χρονια
εσυ εχεις περιπου 1 χρονο που αποξενωθηκατε ...... πανε σε συμβουλο εστω κ μονη σου . τωρα ποιος ειναι καλος η οχι νομιζω οτι δυσκολα θα μαθεις γιατι πολλοι πχ μπορει αν σου συστησουν καποιον γνωστο τους ...... γενικα εδω στην ελλαδα οι ψυχολογοι οι συμβουλοι οι ψυχιατροι προσφερουν μετριες υπηρεσιες .......
11-10-2012, 12:44 #73
Καλό είναι να ξεκινήσετε την κουβέντα σας σε μια χαλαρή ατμόσφαιρα, και κατά προτίμηση σε ‘ουδέτερο έδαφος’, αν δηλαδή μπορείτε να συναντηθείτε σε ένα ήσυχο μέρος κάπου έξω. Πες του περίπου
‘δεν ήθελα να σε διώξω από το σπίτι, αλλά ένιωσα πως ήταν η μόνη λύση για να με ακούσεις και να βρούμε μια άκρη, αν το θέλεις κι εσύ. Είμαι πολύ χαρούμενη που σε γνώρισα, περάσαμε όμορφα και κάναμε και το παιδάκι μας, αλλά τώρα τα πράγματα δεν πάνε καλά και δεν νιώθω χαρούμενη. Νιώθω πολύ πιεσμένη και μόνη μου, θυμώνω όταν βλέπω πως έχουμε απομακρυνθεί κι απογοητεύομαι, αναρωτιέμαι τι θα μπορούσε να γίνει για να βελτιωθεί η σχέση μας. Αισθάνομαι πως έχω προσπαθήσει πολύ και νιώθω πολύ κουρασμένη. Καταλαβαίνω πως κι εσύ ίσως νιώθεις κάπως έτσι, αλλά δεν είμαι σίγουρη τι ακριβώς νιώθεις και τι θα ήθελες, γιατί μέσα σε όλες τις καθημερινές δυσκολίες δεν καταφέρνουμε να μιλήσουμε ήρεμα. Με ενοχλεί όταν… Εγώ θα ήθελα να βρούμε γενικά την ηρεμία μας και να ζούμε πιο ευχάριστα. Θα ήθελα να… Πες μου κι εσύ πώς τα βλέπεις τα πράγματα και τι θα ήθελες.’
Και βέβαια θα σας βοηθούσε να πάτε μαζί για συμβουλευτική, αν συμφωνήσει κι εκείνος, αλλά αυτό άστο για το τέλος της κουβέντας, ή και για μια άλλη μέρα, αν νιώθεις πως τελικά δεν βρίσκετε άκρη.
Τώρα, προσοχή να μην υπάρχουν στην κουβέντα σας χαρακτηρισμοί (δεν θα πεις ‘είσαι έτσι’, αλλά ‘έκανες αυτό και με πείραξε’), ούτε κατηγορίες, ούτε ποιος φταίει περισσότερο. Αν σε κατηγορήσει εκείνος για κάτι, θα πεις ‘έχεις δίκιο, καταλαβαίνω ότι έτσι νιώθεις, όμως εγώ πιστεύω…’ ή ‘ναι έχεις δίκιο, δεν ήταν σωστό αυτό, αλλά να συμφωνήσουμε μαζί τι θα κάνουμε από εδώ και πέρα’.
Έχε στο μυαλό σου ξεκάθαρα αυτά που θέλεις και θεωρείς λογικά κι αν σου ζητήσει κάτι που δεν θέλεις να κάνεις, πες ‘αυτό δεν μπορώ να το κάνω, όμως μπορώ…’, πρότεινε δηλαδή μια εναλλακτική ή συμβιβαστική λύση.
Γενικά κράτα την ψυχραιμία σου και σκέψου ότι ο στόχος αυτής της πρώτης κουβέντας είναι να δείτε αν υπάρχει καταρχήν καλή διάθεση για το μέλλον, να εκφράσεις πώς νιώθεις και να τον διευκολύνεις να ανοιχτεί κι εκείνος.
΄
Πώς φαντάζεσαι την εξέλιξη μιας τέτοιας συζήτησης? Υπάρχει κάτι που να σε κάνει να νιώθεις άγχος ή να σε φοβίζει? Τι πιστεύεις ότι θα σου έλεγε?
11-10-2012, 12:48 #74
11-10-2012, 12:53 #75
ντανιελα
μεχρι τωρα αυτος απεφευγε την κουβεντα.
ειναι η πρωτη κουβεντα που ερχεται συνειδητα να κανει για να τα βρειτε. να ειστε οι δυο σας, να πειτε τις αληθειες σας ΣΑΝ ΖΕΥΓΑΡΙ.
ασε τους ειδικους στην ακρη ΓΙΑ ΤΩΡΑ, πειτε τα οι δυο σας και ΠΕΙΤΕ ΑΛΗΘΕΙΕΣ.
αν ομως ναυαγησει η κουβεντα και συμφωνησει κι αυτος στην προταση του ειδικου, τοτε καντο.
για την πιθανη εκρηξη προτεινω οοοοοοοοοοοοομ ;)
φυσικα σε μια τοσο σημαντικη συναισθηματικη κατασταση, ειναι πιθανον να εκτραπειτε.
το συναισθημα δεν ειναι παντα εχθρος, ουτε καν το εντονο.
αλλιως θα ζουσαμε σαν ροομποτακια, ο καθενας στο κουτι του,δεν θα χρειαζομασταν σχεσεις.
να κλαψεις αν το νοιωσεις, γιατι να μην κλαψεις?
οσο πιο ετοιμη εισαι για αυτα που θα του πεις κι οσο πιο πεπεισμενη οτι τα νευρα δεν θα οδηγησουν πουθενα, τοσο πιο καλα θα παει.
φροντισε αν μη τι αλλο να προλαβεις να πεις ηρεμα αυτα που θελεις, φροντισε να τον ενθαρρυνεις να σου πει τις δικες του αληθειες χωρις να φοβηθει τπτ.
πιστευω οτι τα νευρα θα σου βγουν μονο αν τον δεις στην κοσμαρα του να σου λεει αρες-μαρες- κουκουναρες.
σε αυτη την περιπτωση που απευχομαι, θυμωσεις-δεν θυμωσεις ειναι το ιδιο,ακρη δεν βγαινει.
δειξε πιστη στον εαυτο σου, δειχνεις πολυ συγκροτημενη γυναικα που ξερει τα θελω της.
θα τα καταφερεις!