Results 31 to 45 of 215
Thread: Ο άνδρας μου δεν με ''θέλει''
-
08-10-2012, 11:22 #31
Σωστή η επισήμανση της Μαρίνας και στοχευμένες οι ερωτήσεις της. Θέλω όμως να επικεντρωθώ στην "ατομική" διάσταση που η Μαρίνα επέλεξε να αφήσει στην άκρη. Οταν δεν είμαι καλά με τον εαυτό μου, πώς μπορώ να είμαι καλά στη σχέση μου...
Η μία παράμετρος της σχέσης είναι το πώς λειτουργούσατε πριν και πως λειτουργείτε τώρα σαν ζευγάρι, μεταξύ σας και ως προς το περιβάλλλον. Η άλλη παράμετρος είναι το αν έχει αλλάξει κάτι στον ψυχισμό του άντρα σου, είτε απέναντι στο πώς βλέπει εσένα, είτε απέναντι στην ύπαρξη του παιδιού, είτε απέναντι στον εαυτό του και στο ρόλο του.
Εαν ο άντρας σου δεν αποφασίσει να ανοιχτεί και να μιλήσει, λίγα πράγματα μπορείς να κάνεις απο τη μεριά σου, πέρα από το να τον ενθαρρύνεις, δείχνοντάς του το ενδιαφέρον σου στον ερωτικό τομέα, αλλά και την αναγνώριση στο ρόλο του ως συντρόφου και ως πατέρα...
- 08-10-2012, 13:36 #32
Εγώ νομίζω πως πρέπει να προσπαθήσεις να καταλάβεις τί ακριβώς του συμβαίνει και να συζητήσεις μαζί του.
Θεωρώ πως στόχος σου είναι να σώσεις το http://www.gamosguide.comγαμοσ ου και όχι να ψάξεις για κάποιον άλλο.
08-10-2012, 13:48 #33
08-10-2012, 23:14 #34
Καλησπέρα σε όλους και ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις και το ενδιαφέρον σας!!
Είμουν μερικές μέρες offline... γιατι είχαμε κάτι καυγάδες και σε γενικές γραμμές μπορώ να πώ οτι δεν το χειρίστηκα σωστά... και εκτροχιάστηκα :-(
Δέν είμαι καλά μέσα μου.. μου βγαίνει σε πολύ μίσος τελικά και δεν σκεφτομαι και αντιδρω σωστά..
Σάββατο βράδυ κανόνησα και βγήκα έξω με ένα ζευγάρι φίλους μας (δεν ήθελα για άλλο ενα σαββατοβραδο να μείνω μέσα μόνη στην τβ μπροστα.. αφού αυτος θα ηταν στο μπαλκόνι με το ιφονε του) και κυριακή ξύπνησε πρωί-πρωί και μου ανακοίνωσε οτι πάει για καφέ και μετα έχει και μια δουλειά
Τελικά την έβγαλα πάλυ μόνη μου κυριακή :-(
Πρίν απο λίγο μου είπε οτι πάει να δεί κάτι φίλους.. και του είπα κανένα πρόβλημα.. αφού και εγώ έχω κανονήσει αύριο να βγώ γυναικοπαρέα.. Έγεινε χαμός και με ρώτησε που θα πάει αυτή η κατάσταση... Ο καθένας απο εδώ και πέρα θα κάνει την ζωή του??? με ρωτάει.. (δεν του αρέσει καθόλου που απο την προγόυμενη τρίτη έχω αρχίσει και ψιλοβγαίνω..)
Έβαλε τις φωνές πάνω απο το παιδί και τον έβρισα... Συκώθηκε και έφυγε.. Όπου νανε θα γυρήσει τι να κάνω?????
Πρέπει να μιλήσουμε.. αλλα έχω παγώσει δεν μπορώ να σκεφτώ σωστα.. Πρέπει να κρατήσω τα νευρα μου και να είμαι ψιχρεμη και να βάλω το μυαλό μου σε μία τάξη να δω πως θα το χειριστώ..
08-10-2012, 23:45 #35
γεια κ παλι . δυστυχως ως αναμενοταν η ενταση δεν χαθηκε ....... απο την στιγμη που αυτος θελει να δει φιλους δεν εχει το δικαιωμα να σου αρνειται να βγεις
με τις φιλες σου ...... το οτι τον εβρισες ειναι φυσιολογικη αντιδραση ........ να μη μιλησετε τωρα αφου δε μπορεις να σκεφτεις σωστα ......... ειμαι απο διαλυμενη οικογενεια
κ αν θες να με ακουσεις αστο προσωρινα ........... τετοιες συμπεριφορες τις εχω βιωσει απο πρωτο χερι ας ειναι καλα ο καλος ο πατερας μου
08-10-2012, 23:47 #36
επισης κ το οτι αυτες τις μερες δε το χειριστικες σωστα δε φταις εσυ ......
08-10-2012, 23:53 #37
09-10-2012, 00:13 #38
γιατι ευχαριστεις ....... μια απλη συμβουλη εδωσα ........ ξερω πολυ καλα απο τετοιες συμπεριφορες ......
εχω κ πολλα αλλα να σου πω οταν θα ευκαιρεις ωστε να παρεις μια σωστη αποφαση .......
κ που να ακουσεις τι γινοταν με τους δικους μου γονεις
09-10-2012, 00:14 #39
εγω κ η μητερα μου δεν ειχαμε κανενα να μας συμβουλεψει σωστα κ εκ πειρας εσυ τουλαχιστον εχεις
09-10-2012, 08:37 #40
Ντανιέλα, πως τον γνώρισες? προξενιο, γνωριμια μέσω φίλων, καλή περιπτωση και αρα προχωράμε?
....μη μας πεις ήταν κεραυνοβολος έρωτας.
Όσο κλειστος κι αν ειναι, άμα σε γουσταρε θα σου εκδηλωνοταν με χαδια, φιλιά, θα επιζητουσε να κανει ερωτα μαζι σου κι ας μιλαγε λίγο κατα τα λοιπα.
Μπορει να του ήσουν ένας συμβιβασμός, μια γυναικα που την παντρευτηκε χωρις να την ερωτευτεί επειδη ήταν απλά μια καλή περίπτωση, και την αντιδραση του σ΄αυτο την εκδηλώνει με όλες αυτες τις συμπεριφορες του που μας περιγραφεις. Εκτος κι αν πρόκειται για ξέσπασμα επειδη τον απασχολεί κάτι, αφου ειναι κλειστος δε σου λεει τι ειναι αυτο πχ επαγγελματικα, οικονομικά, κατι αλλο που θεωρουσε σημαντικο και του πηγε στραβα, αμα κανεις ειναι κλειστος το προβλημα που εχει δεν το λεει αλλά εκδηλώνεται με τετοιες συμπεριφορες, η σκεψη του προσηλώνεται στο θεμα που τον απασχολει και παραμελεί όλα τα υπόλοιπα. Τι λες?γιάννης
09-10-2012, 08:56 #41
Υπάρχει και το ενδεχόμενο η συμπεριφορά του να οφείλεται σε κάποιο πρόβλημα σεξουαλικής φύσης π.χ. πρόσκαιρη στυτική δυσλειτουργία από ψυχολογικά αίτια. Οι περισσότεροι άντρες διστάζουν να μιλήσουν ανοιχτά γι αυτά α θέματα, καθώς τα έχουν ταυτίσει με τον ανδρισμό τους και τα θεωρούν ταμπού.
Ντανιέλα, προσπάθησε να συγκρατήσεις τα νεύρα σου και ζήτησε το ίδιο και από εκείνον. Βγείτε οι δυό σας κάπου όμορφα για έναν απογευματινό καφέ, χαλαρώστε και μιλήστε. Απόφυγε την απόδοση ευθυνών, τις κατηγορίες, τα ξεσπάσματα. Πες του τι νιώθεις γι αυτόν και πόσο προβληματισμένη είσαι. Απόφυγε επίσης τα εκβιαστικά διλήμματα του στυλ "αν δε θέλεις να βρούμε λύση, πες το μου να κανονίσω την πορεία μου". Η επικοινωνία δεν είναι μόνο αυτό που θέλεις να πεις, αλλά και ο τρόπος να περάσεις το μήνυμά σου στον άλλο και αυτός να το ακούσει.
Πρώτα απο όλα όμως σκέψου αν θέλεις πραγματικά να σώσεις τη σχέση σας, όχι για το παιδί, αλλά για σένα...
09-10-2012, 09:56 #42
nick cave διαβαζω τα σχολια σου κ αν κ ειναι σωστα δεν ταιριαζουν ...... φαινεται σαν να μη διαβασες ολες τις απαντησεις στην τελευταια γραφει Σάββατο βράδυ κανόνησα και βγήκα έξω με ένα ζευγάρι φίλους μας (δεν ήθελα για άλλο ενα σαββατοβραδο να μείνω μέσα μόνη στην τβ μπροστα.. αφού αυτος θα ηταν στο μπαλκόνι με το ιφονε του) και κυριακή ξύπνησε πρωί-πρωί και μου ανακοίνωσε οτι πάει για καφέ και μετα έχει και μια δουλειά
πως να ζητησει να βγουν εξω μαζι οταν ο αντρας της την αποφευγει κ προτιμα να ασχολειται με το ι φονε του ??? εδω την αφησε μονη της κυριακη μερα το πρωι να παει για δουλεια κ μετα με φιλους (δεν απαγορευεται φυσικα ) αλλα αν ηθελε να βγει με την γυναικα του η οποια εδω κ μηνες κανει τα παντα να τον πλησιασει θα της το ελεγε ... επισης πρεπει να του θεσει το ερωτημα πως θα προχωρησει ο γαμος δεν ειναι εκβιαστικο απο τη στιγμη που το προβλημα κραταει πολυ καιρο ..... ειναι φυσικο ....... δεν μπορουμε να ξερουμε σιγουρα γιατι εγινε τοσο απομακρος αλλα με το τροπο που το χειριστικε τα κατεστρεψε ολα ...... μπορουσε να ταν εστω λιγο ποιο προσεκτικος απενταντι στην ντανιελα η οποια εδειξε μια συμπεριφορα υπεροχη δεν ειναι δυνατον εστω να εχει σεξ προβλημα οπως λες κ που κ γω το σκεφτηκα κ να της λεει τη μια φοβαμαι να σε φιλησω γιατι εισαι εγκυος ...... ουτε αγκαλια να μη την παρει ... κ στο τελος να της πει δεν εισαι ερωτικη ..... αλλες κοπελες πιθανοτατα ηδη να την ειχαν κανει με ψηλα πηδηματακια .... αναρωτησου εσυ τι θα εκανες αν ησουν στη θεση της ντανιελα ???
εχω μια φιλη η οποια ειχε κ αυτη προβληματα στο γαμο ο αντρας της δε προσπαθουσε καθολου οπως κ ο αντρας της ντανιελα .εφτασε η φιλη μου να παει σε ψυχολογο να ζητησει βοηθεια μονο κ μονο για να σωσει τη σχεση της ενω ο αντρας δεν εκανε τιποτε ...... κ φυσικα δε πετυχε ...... οταν εσυ βαζεις ταφοπλακα στο γαμο σου οσο κ αν προσπαθει η γυναικα σου .......
09-10-2012, 10:00 #43
θα σου πρότεινα να μην αντιδράς συναισθηματικά γιατί κατά αυτόν τον τρόπο χάνεις τον έλεγχο των καταστάσεων. Ότι και να του πεις, καλύτερα με χαμηλό τόνο ς και πολύ λογική και σαφήνεια....και ευγένεια, στην τελική αν κάποιος εκτροχιαστεί να είναι ο ίδιος.
Σάββατο βράδυ κανόνησα και βγήκα έξω με ένα ζευγάρι φίλους μας (δεν ήθελα για άλλο ενα σαββατοβραδο να μείνω μέσα μόνη στην τβ μπροστα.. αφού αυτος θα ηταν στο μπαλκόνι με το ιφονε του) και κυριακή ξύπνησε πρωί-πρωί και μου ανακοίνωσε οτι πάει για καφέ και μετα έχει και μια δουλειά
Πρίν απο λίγο μου είπε οτι πάει να δεί κάτι φίλους.. και του είπα κανένα πρόβλημα.. αφού και εγώ έχω κανονήσει αύριο να βγώ γυναικοπαρέα.. Έγεινε χαμός και με ρώτησε που θα πάει αυτή η κατάσταση... Ο καθένας απο εδώ και πέρα θα κάνει την ζωή του??? με ρωτάει.. (δεν του αρέσει καθόλου που απο την προγόυμενη τρίτη έχω αρχίσει και ψιλοβγαίνω..)
αν είναι αντίποινα είναι πιο λογικό, αν όχι, δεν μπορεί να δίνει αδιαφορία και να απαιτεί ενδιαφέρον, ότι έδωσε θα λάβει έτσι είναι οι σχέσεις...
Πρέπει να μιλήσουμε.. αλλα έχω παγώσει δεν μπορώ να σκεφτώ σωστα.. Πρέπει να κρατήσω τα νευρα μου και να είμαι ψιχρεμη και να βάλω το μυαλό μου σε μία τάξη να δω πως θα το χειριστώ..
Όλο αυτό για μένα έχει σχέση με τις προτεραιότητες σου: υπάρχουν πολλά ζευγάρια που περνάνε την φάση όπου έχει σβήσει ο έρωτας και συμβιβάζονται και οι δύο με αυτήν την κατάσταση και μπορούν να συνυπάρχουν γιατί έχουν άλλες προτεραιότητες πχ. τα οικονομικά, το σπίτι, το παιδί, χωρίς να θεωρούν την έλλειψη του ερωτισμού ανάμεσα τους κάτι σημαντικό που μπορεί να δώσει τέλος στο γάμο.
Υπάρχουν άλλα ζευγάρια που γνωρίζουν πάλι πως το ερωτικό έχει πεθάνει μεταξύ τους αλλά έχουν το μοντέλο του ανοιχτού γάμου, όπου είναι και οι δύο στο σπίτι και στο παιδί σωστοί αλλά παράλληλα κάνουν και τη ζωή τους, γιατί αφενός έχουν ανάγκη το φλερτ κτλ. και είναι κάτι που τους κρατάει ζωντανούς.
Υπάρχει και το ενδεχόμενο να είναι μία κρίση περαστική στο γάμο όπου αφήνεις το χρόνο να λειτουργήσει υπέρ και το ζευγάρι επανέρχεται αλλά αυτό το ξέρεις μόνο μετά από κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα όπου και τα δύο σημεία απομακρύνονται, αναθεωρούν και αποφασίζουν (είτε από επιλογή είτε από έλλειψη επιλογών) να κάνουν μία κοινή προσπάθεια για είναι μαζί και ο ένας συμβιβάζεται με τις ανάγκες του άλλου -βασικό όμως και οι δύο να αναγνωρίσουν την ύπαρξη αυτών των αναγκών.
Αν όμως δεν ξέρει τι θες δεν μπορεί και να στο δώσει...
Από εμπειρία θα σου πω οτι έχω παρατηρήσει πως οι άντρες δεν παραδέχονται προβλήματα στο γάμο τους αν πχ. του πεις οτι δεν με αγγίζεις και δεν με θες (αν δηλαδή του στρέψεις το κατηγορητήριο), δεν θα το παραδεχτεί...ή δεν θα πει τίποτα ή θα κάνει πως δεν καταλαβαίνει καν σε τι αναφέρεσαι ή θα το κάνει πρόβλημα σου. Είναι ένας τρόπος για να μην δώσουν έκταση στο θέμα, και φυσικά να μην τσαλακώσουν εαυτόν.
Άρα η γνώμη μου ήταν και είναι πρώτα από όλα να αποφασίσεις εσύ τι θες και αν αυτό που θες είναι σε φάση προτεραιότητας ή δευτερεύουσας σημασίας. Μετά ήρεμα και ψύχραιμα, μη σου πω ψυχρά και λογικά τελείως να το επικοινωνήσεις. Να του πεις δηλαδή εσύ τι έχεις ανάγκη για να είσαι ευτυχισμένη σε έναν γάμο. Βρες τα σημεία που συναντιέστε. Αυτός έχει ανάγκη τα ίδια πράγματα; ή μιλάμε για τελείως διαφορετικές προτεραιότητες;
Αν εσύ θέλεις τρυφερότητα για να λειτουργήσεις σωστά και δεν μπορείς να την θυσιάσεις, γιατί έτσι δεν θα είσαι εσύ καλά, ενώ για αυτόν είσαι μία σύζυγος-μητέρα που πλέον δεν φέρει την εικόνα της θηλυκότητας στα μάτια του γιατί πλέον είσαι η μάνα του παιδιού του και σύζυγος άρα οφείλεις να είσαι σωστή (άρα και οι ζήλιες για τις εξόδους λογικές κατά αυτόν) αλλά στα μάτια του δεν μπορείς να φέρεις την εικόνα της σεξουαλικής ερωτικής εικόνας γιατί η εικόνα σου άλλαξε μέσα του (είσαι μητέρα δεν σε βλέπει ερωτικά), άρα πλέον δεν μπορεί να σε δει όπως σ' έβλεπε, τι θα κάνεις; είσαι διατεθειμένη να θυσιάσεις αυτό το στοιχείο για μία ομαλή οικογενειακή συνύπαρξη;
Πρώτα όμως χρειάζεται να ξέρει (να ακούσει) να καταγράψει, πως η εικόνα που έχει μες το μυαλό του για σένα, δεν συμβαδίζει με την εικόνα που έχεις εσύ για τον εαυτό σου. Για αυτό επιμένω χωρίς ντροπές να το επικοινωνήσεις ήρεμα και ψυχρά. Μπορεί να σου δώσει αυτό που χρειάζεσαι; είναι διατεθειμένος να σε δει και πάλι όπως πρώτα; ή δεν μπορεί; Μπορεί να μη μπορεί πια.
Κάπου χρειάζεται με ψυχρή λογική να αντιμετωπίσεις τα όρια του και να τον αφοπλίσεις από αυτά. Αν σε θέλει ακόμα και είναι διατεθειμένος, θα κάνει την προσπάθεια γιατί θα δει πως δεν μπορεί να σε φέρει στα νερά του αν οι δικές σου ανάγκες είναι πολύ ξεκάθαρες στα μάτια του. Δεν είναι λύση το "βγαίνω και κάνω τη ζωή μου" που λέει αυτός αλλά είναι πολύ λογικά πράγματα που δεν στα δίνει να τα αναζητάς αλλού ή τώρα ή μετά. Αν για εσένα η τρυφερότητα, η θέρμη, το ερωτικό στοιχείο έρχονται σε προτεραιότητα, το έχει χάσει ήδη το παιχνίδι, είτε το αναγνωρίζει είτε όχι, γιατί στο μέλλον σου οι ανάγκες θα βγουν μπροστά ακόμα και αν επιλέξεις τώρα να τις καταπνίξεις.
Πρώτα χρειάζεται να δει τις ανάγκες σου ωστόσο, δεδομένου ότι μπορεί να μην έχει αντιληφθεί ή να μην μπορεί να δει πως για εσένα είναι προτεραιότητα κάτι που για αυτόν δεν είναι. Μίλα του για το τι χρειάζεσαι για να είσαι ευτυχισμένη.
Ελπίζω να βρείτε λύση.
09-10-2012, 10:05 #44
Τα διάβασα όλα όσα αναφέρεις wstyron και επιμένω. Ο άντρας της δε μπορεί να αποφύγει τη συζήτηση. Η Ντανιέλα -για να είναι εκείνη εντάξει με τον εαυτό της- πρέπει να τον σύρει σε μιά συζήτηση εφ' όλης της ύλης. Στην τελική ας του δώσει ραντεβού σε ένα συγκεκριμένο τόπο και χρόνο. Αν και τότε δεν εμφανιστεί, ή αν εμφανιστεί και αρνηθεί να μιλήσει, θα είναι πλέον καιρός γιά πιό δραστικά μέτρα...
Αν και οι δύο αφήσουν την κατάσταση να λιμνάζει, το τέλος είναι αναπόφευκτο...
09-10-2012, 10:18 #45
κ γω στην αρχη τη συμβουλεψα να το συζητησουν ......... κ γω ειμαι αντρας κ μπορω να μπω στη θεση του αντρα της ντανιελα ...... ομως επειδη ειμαι αντρας θα φερθω σαν αντρας !!! ας πουμε οτι το προβλημα ειναι οτι εχει καποιο σεξουαλικο ..... ενταξει οκ ...... ενταξει δε μπορει να το συζητησει .... οχι ομως να αποξενωνεται τοσον πολυ κ απο πανω να ριχνει ολο το φταιξιμο στη συζυγο .αλλο να εχεις προβλημα κ αλλο να τα ριχνεις στον αλλο .ο οποιος αλλος εκανε τα παντα .... πως να μιλησεις με καποιον που προτιμα να ασχολειται με το αι φον του κ τους φιλους του κ οχι με σενα που εισαι η γυναικα του ? κ απο πανω τα ριχνει ολα σε σενα ?ας εκαμνε εστω μια προσπαθεια ας μη συζητουσαν το προβλημα του ...... οταν η γυναικα σου σου φερεται τρυφερα κ συ δεν θελεις να της πεις τι φταιει δε θα το κανεις ποτε .... ας προσπαθουσε να περασουν λιγο χρονο μαζι .... ας την αγκαλιαζει εστω .... αυτος δεν αντιδρα καθολου ....... το ολο θεμα μπορουσε να το χειριστει πολυ καλητερα .... δε μπορει να θυμωνεις με την γυναικα σου που βγαινει μονη η με φιλες οταν εσυ την αποφευγεις κ προτιμας την παρεα του αι φον η της μητερας σου η των φιλων σου οταν ο γαμος κινδυνευει ......εγω αν η ντανιελα ηταν η γυναικα μου δε θα τη πληγωνα τοσο πολυ .... ακομη κ τωρα αν σηκωθει κ φυγει απο το σπιτι τους θα τη καταλαβω