Results 16 to 30 of 30
Thread: Baria kata8lipsh
-
22-10-2012, 19:32 #16
- 23-10-2012, 01:52 #17
Το κατάλαβα ότι πας σε γιατρό αλλά άλλο ο γιατρός και άλλο ο ψυχολόγος..ο ψυχολόγος ακούει, σε ενθαρρύνει και χρησιμοποιεί τεχνικές που μπορούν να σε βοηθήσουν πολύ.Βέβαια αν ο ψυχίατρος είναι και ψυχοθεραπευτής ίσως σε καλύπτει και δε θες κτ άλλο. Μαζί σου στο ότι θες κάτι διαφορετικό, έχεις δοκιμάσει την ομοιοπαθητική?Αν όχι ψάξε το, σε κάποιους ταιριάζει πολύ σαν φιλοσοφία και σαν τρόπο ζωής..Η βαριά κατάθλιψη είναι σοβαρή όντας αλλά μην ττιγυρίζει στο μυαλό σου συνέχεια αυτή η λέξη γιατί είναι μια ταμπέλα που θα σε κάνει να γυρίζεις γύρω από αυτή και να μην βλέπεις άλλα χαρακτηριστικά δικά σου που είναι πραγματικά θετικά.. Καλό βράδυ! Ο αγώνας συνεχίζεται..
23-10-2012, 08:24 #18
Όταν λες ότι το πρόβλημα σου δεν ειναι ψυχολογικό αλλά έχει να κάνει με τον εγκέφαλο, εννοείς ότι δε σημαδεψαν τη ζωη σου ασχημα γεγονοτα ή δυσκολες καταστασεις που ειχαν ως αποτελεσμα την καταθλιψη ούτε αποτελει αποτελεσμα αρνητικων πεποιθησεων και σκεψεων σου για τη ζωη σου τωρα ή για το μέλλον αλλά ότι η καταθλιψη σου ειναι απλά ένα έντονο συναισθημα που δε συνοδευεται ούτε ειναι αποτελεσμα τετοιων σκέψεων?
Το ότι σου κοβονταν τα ποδια στο να παρουσιασεις εργασια και να συμμετασχεις στο μαθημα μήπως ειναι αποτελεσμα φοβίας και όχι τοσο καταθλιψης?
Χωρις να ξερω την απαντηση σου θα σου πω ότι ο φοβος μας αποτρεπει, αρα χανουμε ευκαιριες ή κανουμε λάθη και η εκ των υστερων θυμιση τους προκαλεί πόνο.
Χανουμε τον ειρμο των σκεψεων επειδη το μυαλο μας θολώνει, οι αρνητικες σκεψεις και τα συναισθηματα αυτα ειναι συνεχεια στο προσκηνιο στη σκεψη, δεν την αφηνουν στιγμη καθαρη και το ατομο που αντιμετωπιζει τετοιο προβλημα καταβαλλει υπερανθρωπες ουσιαστικα προσπαθειες να την κρατησει καθαρη όταν αυτο επιβαλλεται εκ των πραγματων πχ όταν χρειαζεται να παρουσιασει στους γυρω του κατι που επιβαλλει αλληλουχια επιχειρηματων και συγκροτημενη σκεψη πχ μια παρουσιαση στις σπουδες ή μια συνεντευξη για δουλεια. Εκεινη τη στιγμη μπορει να παρεισφρυουν οι αρνητικες σκέψεις και κυριως τα αρνητικα συναισθηματα, το ατομο αγωνιζεται να παραμεινει συγκεντρωμενο στο τωρα εκεινης της στιγμης για να αποδωσει, ακομα βιαζεται να τελειωσει την παρουσιαση/ συνεντευξη κλπ γιατι φοβαται ότι η επομενη στιγμη δε θα ναι τοσο καλή όσο η προηγουμενη στην οποια νοιωθει ότι τα πήγε καλα ή επειδη θεωρει το να βρισκεται εκει ως μαρτυριο, οι προτασεις και οι επιχειρηματολογιες του ειναι συνηθως μικροσκελεις επειδη φοβαται ότι αμα ξανοιχθει θα χασει τον ειρμο των σκεψεων.
Για το μεγαλο ποσοστο ασθενων που υποφερουν, αυτο το αλλο 10% που δε γινεται καλα, διερωτουμε αν ο λογος ειναι οι τραυματικες εμπειριες που δε σβηνουν από τη μνημη ή οργανικο πρόβλημα για το οποίο δεν εχει βρει φαρμακο η επιστημη. Δεν ξερω αν θα φτασει καποτε η επιστημη σε τετοιο βαθμο ωστε τα φαρμακα να αλλάζουν την ίδια τη σκέψη και όχι απλά να ηρεμουν. Εσυ τι διαφορα εχεις δει από τα φαρμακα?γιάννης
27-10-2012, 06:25 #19
Γεια σου crazy.
Το διαβασμα και τα κατοικιδια σου δε σου ειναι αρκετα για να νιωθεις αν οχι ευτυχισμενη τουλάχιστον καλα;
Τι ειναι αυτο που σε απασχολει πιο πολυ; Που οφειλεται η καταθλιψη σου;
27-10-2012, 23:26 #20
Γιαννη,,τα φαρμακα εκτος απο κατασταλτικη εχουν αντικαταθλιπτικη η αντιψυχωσικη δραση που σημαινει οτι μπορουν να αλλαξουν τη σκεψη την ιδια,,μονο τα αγχολυτικα ειναι για ηρεμια μονο.το γεγονος οτι δεν γινονται ολοι αμεσως καλα δειχνει το ποσο πολυπλοκο και δυσνοητο ειναι το συστημα της νοησης,δεν μπορεις να πεις οτι η σεροτονινη η η ντοπαμινη ειναι υπευθυνες για την καταθλιψη,,υπαρχουν τοσοι παραγοντες βιολογικοι και κοινωνικοι,,γι αυτο πιστευω οτι δεν πρεπει κανεις να τα παρατησει κι ελπιζω η φιλη μας να βρει συντομα ιαση,,,,,
28-10-2012, 01:01 #21
Εγώ βάση εμπειρίας κ από αυτα που εχω ακούσει κ εχω διαβάσει για βαριά κατάθλιψη παίρνεις αντίψυχώτικο σταθεροποιητη κ αντίκαταθλιπτικο αν θέλεις γράψε τι έχεις πάρει κ συνδυασμούς γτ με αυτα δεν βγαίνειςπου παίρνεις
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
28-10-2012, 01:10 #22
Τώρα είδα ότι το πρεφουσετ είναι σιταλοπραμη αυτό είναι ήπιο κ το άλλο επίσης με αυτα δεν σηκώνεσαι ρώτα κ τα παιδιά που ξέρεις τα ίδια θα σ πούνε δε θέλω να σ πω φάρμακα αλλά με αυτα σίγουρα δε σηκώνεσαι όταν είσαι βαριά
29-10-2012, 01:32 #23
Πω πω,βλεπω αρκετοι απαντησατε
..εχω δοκιμασει το ζολοφτ( μεχρι 200mg) μαζι με λιγο ηρεμηστικο,εχω δοκιμασει το ζολοφτ μαζι με ζιπρεξα,εχω δοκιμασει το πραμιταλ(παρομοιο με πρεφουσετ) μαζι με ντεπακιν σε αρκετα υψηλες δοσεις και τωρα το αντικατεστησα με το λαμικταλ.Πολυ παλιοτερα ειχα δοκιμασει κ το λαντοζ αλλα ξερω οτι ειναι ηπιο κ αυτο..αυτα απο οσο θυμαμαι..παντως ρωτησα την ψυχιατρο μου κ μου ειπε οτι το πρεφουσετ ειναι παρομοιο με το ζολοφτ..τι να πω δεν ξερω,σε λιγο καιρο θα ξαναπαω και θα την ρωτησω παλι..Το περιεργο ειναι οτι ενω το ζολοφτ αρχικα με ειχε βοηθησει μετα απο λιγους μηνες δεν ηταν αποτελεσματικο και πηγα παλι πισω πισω...Η γιατρος μου μου κανει ερωτησεις ψυχαναλυσης οποτε πηγαινω για να καταλαβει σε τι φαση βρισκομαι..ελπιζω με τον πειραματισμο να καταληξουμε σε κατι που θα βοηθησει..τωρα η αιτια της καταθλιψης πιστευω οτι ειναι πολυπλοκη και συμβαλλει και η κληρονομικοτητα και οι καταστασεις που περναει καποιος στη ζωη του.Ας καταληξουμε τουλαχιστον σε μια διαγνωση γιατι και αυτο δυσκολο ειναι απο οτι εχω καταλαβει
εχω δοκιμασει και ομοιοπαθητικη αλλα δεν ειδα καμια διαφορα...η επιλογη καλου γιατρου ειναι σιγουρα σημαντικη και ελπιζω να βγαλουμε μια ακρη τελος παντων
ευχαριστω παιδια!
29-10-2012, 08:15 #24
29-10-2012, 15:20 #25
ναι εχω εμπειρια,,,και εχω διαπιστωσει οτι τα φαρμακα μπορουν να αλλαξουν τον τροπο και τις σκεψεις και τα συναισθηματα ακομα και μονιμα,,,,,
βεβαια υπαρχουν ανθρωποι που τα παιρνουν και δεν βλεπουν καμια βελτιωση,δυστυχως δεν εχουν καταφερει να φτιαξουν το τελειο φαρμακο για ολους ,,,,,
τα φαρμακα ειναι μια πειραματικη προσπαθεια να θεραπευτεις,,ο γιατρος σου γραφει τη συνταγη αλλα δεν σου υποσχεται τιποτα σιγουρο και το κακο ειναι οτι μπορει να συμβουν παραδοξα πραγματα,,να νοιωθεις οτι χειροτερευεις με αυτα,,
02-11-2012, 21:34 #26
Καλησπερα
εχτες γυρισα απο τον γιατρο και σημερα αρχισα νεα αγωγη με ενα ακομη αντικαταθλιπτικο (Melocin) και λιγο αντιψυχωτικο (Olapine) συν αυτα που επαιρνα (απλως μου αυξησε το Lamictal).Nιωθω λιγο καλυτερα σαν να εχει καθαρισει λιγο το μυαλο μου κ να εχω λιγοτερο αγχος.Ελπιζω να δω καλα αποτελεσματα και στην πορεια
Παντως εστω και αυτο το λιγο πιο ανεβασμενη που νιωθω ειναι πολυ σημαντικο για μενα...σαν να μου εφυγε ενα μερος του βαρους που σηκωνω...Χαιρομαι που το μοιραζομαι μαζι σας και μακαρι να βοηθηθουν και αλλα ατομα απο την υποστηριξη μας!!!Για οτι νεοτερο θα ενημερωσω,καλη συνεχεια και κρατατε γερα!
03-11-2012, 00:31 #27
Τώρα το πατε καλά νομίζω :-)
03-11-2012, 00:37 #28
Αμα δεις ότι παχαίνεισ αρκετά με το αντίψύχωτικο ζητά να στο αλλάξει υπάρχει κ άλλη λύση αλλά θα συνέλθεισ σίγουρα αν ήμουνα γιατρός αυτα θα σ δινα με άλλο αντίψυχώτικο
03-11-2012, 18:13 #29
crazy να σου ευχηθω οτι καλητερο
03-11-2012, 18:27 #30
Ευχαριστω πολυ φιλαρακια μου!!!Και για εσας ευχομαι ολα να πηγαινουν καλα!!!!!Καλο βραδυ σε ολους!