Results 1 to 4 of 4
Thread: zw ena drama!!!
-
08-10-2012, 03:01 #1
zw ena drama!!!
Kalhspera!Prin ena xrono imouna toso piesmenh m ena 8ema kai me epiasan diaforoi ponoi pantou sto kormi mu,dn etrwga dn koimomouna k paei legwntas. Fovomouna poly oti kati sovaro exw perasan apo to myalo mou oi xeiroteres arrwsties.Piga se giatrous ( kardiologo,pa8ologo,gastrenteologo,ofthalmiatro ekana eksetaseis aimatos) k einai ooola mia xara! mou perase,,, twra metaa apo ena xrono k pali pernwntas mia dyskolh katastash m epiasan pali ta idia se megalytero ba8mo.Ponaw pantou xeria podia stithos plath auxenas !den mporw na to kseperasw me tpt.ftanw se simeio na lew oti kati mou ekrupsan oi giatroi kai dn mou to eipan!piga se psuxiatro.. mou eipe na t kseperasw monh mou giati olo auto prokaleitai apo to agxos mou kai to fovo mou!mou edwse zanax,gt apo to agxos m pa8ainw mikro kriseis panikou!Mou eipe epishs oti exw mia pa8isi legetai upoxondria!
to paramikro na me piasei..ena aplo moudiasma sta podia h sta xeria fernw thn katasrtofh axwnomai toso pou zalizomai k apo kei kai pera 8olwnw dn mporw n kanw tipota ! exw apelistei k exw skasei kai tous goneis mou me olh auth thn istoria! 8elw na ksefygw apo auto.. boi8eiaaa as mou pei kapoios pou azise kati paromoio pws to kseperase! euxaristw!
- 08-10-2012, 07:44 #2
Καλά έκανες και πήγες σε ψυχίατρο. και συμφωνώ πως και γω πως είναι ψυχοσωματικά. παρόλα αυτά το άγχος σου από κάπου πηγάζει δεν ξύπνησε μια μέρα το κεφάλι σου και είπε
"ας αγχωθούμε!!
σου προτείνω να πας σε ψυχολόγο, και τώρα για τα χάπια εγώ νομίζω πως πρωτα καλύτερα να μιλήσεις με ψυχολόγο και αν μετά από χ συνεδρίες -θα στο πει και ο ψυχολόγος-αν δεν έχεις καποια βελτιωση τότε χορηγούν χάπια -τουλάχιστον αυτό μου έχει πει η δική μου ψυχολόγος. απλά οι ψυχίατροι συνήθως σε βοηθάνε με φάρμακα και όχι με τρόπους ψυχοθεραπείας και έτσι δεν λινεις την αιτία που σου προκαλεί το άγχος και αυτό με τη σειρά του τις κρίσεις αυτές. Ελπίζω να σε βοήθησα. Μην νιωθεις μόνη , όλοι εδώ μέσα λίγο πολύ έτσι είμαστε . πάλεψε . καλή τυχη
08-10-2012, 09:19 #3
Για να ελέγξουμε το άγχος και τις κρίσεις πανικού, η μόνη λύση είναι να αλλάξουμε τον τρόπο που αντιδρούμε στις εκάστοτε συνθήκες. Ακούγεται ταυτολογία, το ξέρω και δεν είναι απλό. Είναι όμως ο μόνος τρόπος να πολεμήσουμε την αιτια και όχι το σύμπτωμα. Τα χάπια απλά κουκουλώνουν το πρόβλημα. Αν δεν αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης μας, στο επόμενο πρόβλημα που θα παρουσιαστεί θα αντιδράσουμε πάλι με άγχος και πανικό.
Θα μου πεις, πώς αλλάζουμε τον τρόπο σκέψης? α) Με τη συνδρομή ενός ψυχοθεραπευτή και β) με δουλειά που κάνουμε οι ίδιοι με τον εαυτό μας. Το (α) είναι προαιρετικό, το (β) υποχρεωτικό...
08-10-2012, 12:25 #4
καλησπερα,επαθα κριση πανικου,πριν καμια δεκαρια και βαλε χρονια.τα πρωτα χρονια εκανα δυο φορεσ την εβδομαδα,ψυχοθεραπεια και με βοηθησε αρκετα..στη πορεια ομωσ,λογο εντονου στρεσ,επαθα κριση πανικου παλι,μεσα σε ενα ταξι..απο τοτε μου χορηγησε ο νευρολογοσ που πηγα,effexor 75...με βοηθησε επισησ αρκετα σε συνδιασμο με ψυχοθεραπεια που εκανα..δεν μου εχει φυγει τελειωσ ο φοβοσ οτι ισωσ ξαναπαθω κριση πανικου,και νιωθω οτι εχω αλαξει αρκετα τη ζωη μου αποφευγοντασ καταστασεισ που με στρεσαρουν...το ερωτημα μου ειναι,υπαρχει καποιοσ που παιρνει το εφεξορ τοσα χρονια??ειναι φυσιολογικο που δε θυμαμαιι πια πωσ λειτουργουσα προ πανικων??ειναι ευκολο να το σταματησω??
Με έδιωξαν από το σπίτι.
18-07-2025, 14:01 in Με καφέ και συμπάθεια....