Results 1 to 15 of 41
Thread: ερωτηση
-
30-04-2007, 21:28 #1
ερωτηση
ποια απο ολες τις ουσιες πιστευεται οτι ειναι πιο εθιστικη και γιατι αλλοι ανθρωποι επηρρεαζονται και αλλοι εθιζονται κατα την αποψη σας?κατα την αποψη μου ολα ξεκινανε απο το αλκοολ.εσεις τι νομιζεται?
- 30-04-2007, 21:45 #2
Πιο εθιστικη?Πιστευω η νικοτινη αν κρινεις και απο τα ποσοστα των καπνιστων σε σχεση με τους αλκοολικους.
Τωρα δεν το εχω μελετησει πολυ το θεμα αλλα νομιζω παιζει και ρολο η κληρονομικοτητα εκτος των αλλων.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
30-04-2007, 21:47 #3
η πιο εθιστικη ουσια πρεπει να ειναι η πρεζα. απ\'οτι λενε ειναι και σωματικη και ψυχολογικη η εξαρτηση, ετσι νομιζω τουλαχιστο. το αλκοολ μια χαρα ειναι ουτε πειραζει να το παρακανεις που και που αρκει να μη σε χαλαει αλλα να σου φτιαχνει τη διαθεση
01-05-2007, 00:06 #4
θα συμφωνήσω με τον κιπ.η πρέζα κόβεται πιο εύκολα σπ΄ότι το τσιγάρο.
01-05-2007, 18:05 #5
ναι ρε παιδια και εγω που μπορω να πω οτι το τσουζω πολλες φορες αλλες βεβαια με χαλαει και αλλες με φτιαχνει το ποτο εχω καταφερει πολλες φορες να το αποφυγω αλλα ξερετε τι?πολλες φορες το νιωθω μεσα μου να λυσαει και να ζηταει αλλο και δεν μπορω να ανισταθω.δεν μπορω να πιω σαν κανονικος ανθρωπος αν δεν λιποθυμησω που λεει ο λογος δενσταματαω και το τσιγαρο τα ιδια.αστα βραστα αλλα το σιγουρο ειναι οτι απο την στιγμη που θα καπνισεις και θα μαθεις στο ρημαδι το ποτο τοτε....κοντα ειναι και τα υπολοιπα.ομως πολλοι λενε κανω πρεζα γιατι ειχα πολλα προβληματα που δεν μπορουσα να ξεπερασω.πωσ γινεται ρε γαμωτο αυτη η ατυπη αν μπορω να το πω ετσι επιλογη?
02-05-2007, 00:47 #6
Η πίο εθιστική ουσία είναι η ουσία που περιέχεται στην σοκολάτα. Το ποσοστό χρήσης της είναι 100% του πληθυσμού της γής. Η εξάρτηστη σε αυτή τεράστια (κανείς δεν μπορεί να φανταστεί ένα κόσμο χωρίς την απόλαυση της σοκολάτας). Οι δε παρενέργειες θα ανακοινωθούν σε 30 χρόνια όταν θα έχουμε ξεμπερδέψει με το τσιγάρο (ένα ένα μας τα βγάζουν τα φασούλια). Μη ξεχνάτε πως όπως και τοτσιγάρο στον περασμένο αιώνα θεωρούνταν και τα δύο θεραπευτικές ουσίες. Προς το παρών μας λένε μόνο για την νικοτίνη μην γίνουν τσατάλια εντελώς τα νεύρα μας.
02-05-2007, 00:55 #7
θα βγει η αδερφή μου μου πιο εθισμένη από μένα! να το δω κι αυτό!!
02-05-2007, 01:04 #8
Συγκάτοικοι είμαστε όλοι στην τρέλα.......
Σοφά λόγια......
Λίγο γέλιο πάντα κάνει καλό
02-05-2007, 05:39 #9
ατσε και ετσι οπως παει το πραγμα θα βγω μεγαλο μαστουρι.πινω καπνιζω τρωω σοκολατες πινω αντικαταθλιπτικα αγχολυτικα ρα μπας και οταν αρχισω την πρεζα μου περασουν ολα?χαχαχα
02-05-2007, 16:06 #10
Μαρία, έκανες μια ερώτηση για το πως γίνεται η επιλογή της πρέζας. Το σημαντικότερο είναι το περιβάλλον. Αν δεν υπάρχει στο περιβάλλον πρέζα το θεωρώ αδύνατο να αρχίσει κάποιος να ψάχνει να τη βρει γιατί έχει προβλήματα.
Στην Ελλάδα ξεκινάνε πιστεύω για 4 λόγους οι οποίοι όμως συνδέονται.
1) κάνουν μαλακά ναρκωτικά. Το χόρτο είναι πολύ διαδεδομένο. Οι έμποροι όμως φυσικά θα προσπαθήσουν να προωθήσουν σκληρότερα για περισσότερο εθισμό και μεγαλύτερα κέρδη. Οπότε όταν θα σου πει ο έμπορος που σε προμηθεύει ότι αυτή τη στιγμή δεν έχει χόρτο αλλά μπορεί να σου δώσει πρέζα για αντικατάσταση και δεν είναι τίποτα σημαντικό την επόμενη φορά θα σου έχει χόρτο, σκέφτεσαι σιγά μια φορά είναι ας το κάνω τώρα που θέλω να φτιαχτώ και βλέπουμε. (δεν είναι δική μου ιδέα όλο αυτό, μου το έχει περιγράψει άνθρωπος μέσα σε αυτά)
2) κάνουν οι φίλοι, μιλάνε συνέχεια για το πόσο ωραία νιώθουν, και σε τρώει η περιέργεια, πιστεύεις ότι εσύ θα είσαι δυνατός και απλά θα δοκιμάσεις.
3) είσαι απελπισμένος, χάλια ψυχολογικά. Έχει περάσει στο μυαλό σου ότι με την πρέζα θα χαρείς λίγο και την αναζητάς από γνωστούς που ξέρεις ότι κάνουν. Αυτό ισχύει και για το τσιγάρο. Ξέρω ανθρώπους που δε κάπνιζαν και όταν τους έτυχε κάτι το αναζήτησαν γιατί τους έχει περάσει ότι το τσιγάρο χρησιμοποιείται για τη στενοχώρια.
4) από αντίδραση. Αυτός πρέπει να είναι ο λιγότερο διαδεδομένος λόγος αλλά ξέρω ότι γίνεται και σε άλλα πράγματα (εγώ π.χ. έτσι άρχισα το τσιγάρο).
03-05-2007, 01:27 #11
Η πίο εθιστική ουσία είναι η ουσία που περιέχεται στην σοκολάτα. Το ποσοστό χρήσης της είναι 100% του πληθυσμού της γής. Η εξάρτηστη σε αυτή τεράστια (κανείς δεν μπορεί να φανταστεί ένα κόσμο χωρίς την απόλαυση της σοκολάτας). Οι δε παρενέργειες θα ανακοινωθούν σε 30 χρόνια όταν θα έχουμε ξεμπερδέψει με το τσιγάρο (ένα ένα μας τα βγάζουν τα φασούλια). Μη ξεχνάτε πως όπως και τοτσιγάρο στον περασμένο αιώνα θεωρούνταν και τα δύο θεραπευτικές ουσίες. Προς το παρών μας λένε μόνο για την νικοτίνη μην γίνουν τσατάλια εντελώς τα νεύρα μας
Ενω με το τσιγαρο με του ξυπναω το πρωτο που σκεφτομαι ειναι τσιγαρο και καφες...και το τσιγαρο με συνοδευει ολη μερα.
Γιατι δηλαδη να πουμε για τη σοκολατα και να μη πουμε για τη ζαχαρη?
Οσο για την πρεζα σιγουρα πιστευω προκαλει μεγαλυτερο εθισμο (εννοω πχ ηρωινη οχι το \"αθωο\" χορτο) αλλα δεν ειναι διαδεδομενη και αποφευγεται...εγω δεν θα δοκιμαζα ποτε.
Το χορτο οπως μας ειπαν και σε επισημη διαλεξη στο στρατο μπορει να ειναι πιο ακινδυνο σε συγκριση με το αλκοολ αλλα ειναι παρανομο...και για αυτο πρεπει να αποφευγεται.
Τωρα κατα ποσο ειναι λογικο το αλκοολ να ειναι νομιμο και το χορτο παρανομο ειναι αλλο θεμα.
Οχι βεβαια οτι ειναι καλο να καπνιζεις χορτο (συμφωνα με κατι ερευνες μπορει να οδηγησει και σε ψυχικες παθησεις)...αλλα δεν ειναι καλο και να πινεις αλκοολ.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
04-05-2007, 02:27 #12
παιδια καλα τα λεμε ολοι η ουσια ειναι το τι θα γινει απο εδω και στο εξης.εγω κηπ πρωτα αναβω το τσιγαρο το πρωι και μετα ανοιγω τα ματια μου.και απο τα νευρα και τις κακοτυχιες που μου εχουν τυχει τελευταια κανω τον σταυρο μου που την εχω γλιτωσει απο την πρεζα.
αφελια καλα τα λες κουκλα μου και εγω 3 μερες πριν μιλησα με ενα παιδι που κανι χασις και του λεω γιατι βρε παιδι μου?και μου λεει οτι ετσι μας θελουνε οι γκομενες και οσοι κανουμε μετραμε κιολας,καταλαβες?ο ελληνας το μονο που τον νοιαζει σε τελικη ειναι να δειχνεται.μου φαινεται
06-05-2007, 13:27 #13
η πιο εθιστική και ευρέως διαδεδομένη -αθώα υποτίθεται-ουσία είναι η καφείνη:P
Dum spiro spero (?)
06-05-2007, 21:58 #14
μπα ξερεις κατι ελενα?μου απαγορευσαν να πινω καφεινη τωρα με τις κρισεις και δεν ειχα κανενα προβλημα στο να την κοψω αλλα το τσιγαρο και το ποτο ζοριζομαι πολυ
07-05-2007, 16:55 #15
εντάξει βάλε στην λίστα το τσιγάρο και το ποτό τότενες:P
εγώ πάλι δηλώνω εξαρτημένη απο την καφείνηDum spiro spero (?)
Για ΓΑΔ, κατάθλιψη και λοιπά υπάρχει επιδότηση, σύνταξη ή...
20-06-2025, 22:06 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή