Results 31 to 41 of 41
Thread: ερωτηση
-
17-05-2007, 03:01 #31
παιδια εμενα μου εχουν πει οτι τραβας μεγαλο ζορι και εχουν παρενεργειες στα νευρα αγχος και διαφορα αλλα μονο με την συμφωνη γνωμη των γιατρων μας να το παρει καποιος αν το κανει
- 18-05-2007, 13:33 #32
Θα σας πω κι εγω την ταπεινή μου γνώμη.
Νομίζω οτι το το πόσο εθιστική είναι μια ουσία δεν έχει να κάνει με την ίδια την ουσία αλλά με το άτομο που την χρησιμοποιεί. Για μένα ο εθισμός ξεκινάει από το μέσα του κάθε ατόμου. Εκεί υπάρχει το πρόβλημα. Κάποιοι λένε οτι είναι οργανικό, κάποιοι της ψυχής. Δεν ξέρω τι είναι. Ξεκινάει από μέσα. Απλά, η κάθε ουσία έχει διαφορετικά αποτελέσματα στον οργανισμό, απευθύνεται και καλύπτει διαφορετικές \"ανάγκες\".΄Για παράδειγμα, άλλες ουσίες(ή συμπεριφορές) δημιουργούν αίσθημα κορεσμού, σε \"γεμίζουν\".Άλλες αίσθημα διέγερσης, σε \"ανεβάζουν\".
Απο κει και πέρα ο καθένας κολλάει με αυτό που του καλύπτει πιο αποτελεσματικά την κάθε ανάγκη και ίσως και αυτό που τον τραβάει περισσότερο λόγω περιβάλλοντος και ιδιοσυγκρασίας. Έτσι πιστεύω εγώ και αυτή είναι η προσωπική μου άποψη, δεν μιλάω τεκμηριωμένα δηλαδή.
Και πάλι, απο τη δική μου εμπειρία και εξάρτηση, θα πω οτι κατά τη γνώμη μου η εξάρτηση εξυπηρετεί ΄την φυγή από τον εαυτό και την ζωή. Υπάρχει μέσα μου ένα κενό. Είναι βαθιά μέσα μου και δεν μπορώ να ξεφύγω από αυτό, είναι κομμάτι μου. Το αποφεύγω με την εξάρτηση. Χάνομαι σε άλλες πραγματικότητες, σε \'αλλες αισθήσεις, πάω αλλού, για να μην μείνω εδώ, αγκαλιά με αυτό το κενό που δεν υποφέρεται!
Φιλάκια!Μάκια...
18-05-2007, 16:32 #33
Εγω πιστευω πως αν θελεις να κοψεις το τσιγαρο το κοβεις. Και εγω καπνιζω σαν φουγαρο, λεω πως θελω να το κοψω αλλα στην πραγματικοτητα δεν θελω. Ειναι το στηριγμα μου σε μια δυσκολη φαση, σε μια στιγμη αμηχανιας και σε πολλα αλλα. Αν ηθελα πραγματικα να το κοψω θα το εκανα. Γιατι δηλαδη σου λενε πως εχεις καρκινο και το κοβεις μαχαιρι? Ολα στο μυαλο μας ειναι. Ετσι δεν ειναι? Λεω τωρα εγω.... Και εσυ hus γιατι δεν παιρνεις τα χαπια? Γιατι φοβασαι κατα βαθος πως θα σε βοηθησει να το κοψεις και στ\' αληθεια δεν θελεις
18-05-2007, 17:28 #34
με κίνδυνο να φανώ σκληρή- ίσως -θα πώ..πως σε αυτό που συζητάτε(διακοπή καπνίσματος)
δεν υπάρχει δεν μπορώ αλλά δεν θέλω.
τώρα γιατί δεν θέλουμε να το κόψουμε ενώ είναι εις γνώση μας πόοοοοσο κακό μας κάνει είναι μια άλλη ιστορία...Dum spiro spero (?)
19-05-2007, 05:10 #35
Dear Helena,
σε πόσα και πόσα thread αυτού του forum δεν έχει γραφτεί \"θέλω αλλά δεν μπορώ\" με λίγα ή με πολλά λόγια.
Η απεξάρτηση χρειάζεται και βοήθεια.
Dear gramle,
Surprise....... τα ξεκίνησα. Οριστική ημερομηνία διακοπής καπνίσματος για αυτόν το husband και με την υπογραφή μου είναι η 27/5/2007. Εως τότε και χαπάκι και τσιγαράκι. Αλλά η ημερομηνία έχει υπογραφεί. .....
19-05-2007, 18:39 #36
Καλη επιτυχία σου εύχομαι !!
07-06-2007, 04:29 #37
Πιστευω οτι δεν ειναι χρησιμο να ψαχνουμε πιο ειναι πιο βλαβερο.Το ζητημα ειναι πως να κοψουμε το βλαβερο,οσο και αν ειναι αυτο.Οσο για τον εθισμο, πιστευω οτι μπορεις να ξεφυγεις με τεραστια προσπαθεια, φτανει να εισαι καλα ψυχολογικα και να εχεις δυναμη,επιμονη και υπομονη.Εχω την πεποιθηση ομως οτι για να κοψεις οτιδηποτε πρεπει να εισαι σε καλη ψυχολογια και να εχεις ανθρωπους γυρω σου που να σε βοηθουν.Ειναι δυσκολο πραγμα και θελει δυναμη.Καλα τα σχολια περι σεξ και σοκολατας!!!!!!!!!!!:)
01-08-2007, 04:11 #38
Όλα εθιστικά είναι τι να λέμε. Εγώ με το τσιγάρο έχω πάθει τρελή εξάρτηση. Αλλά γνώμη μου το χειρότερο είναι η ηρωίνη, αν αναλογιστούμε τι έχουν κάνει άνθρωποι, πόσο χαμηλά έχουν πέσει για να πάρουν την δόση τους. Οι παράγοντες που συντελούν στο να αρχίσει κάποιος την χρήση είναι πολλοί , αλλά ο κυριότερος νομίζω το περιβάλλον. Δεν ξέρω πως μπορεί να εξαλειφθεί αυτό το φαινόμενο, αλλά είναι κρίμα τόσοι νέοι άνθρωποι να χάνονται τόσο άδικα.
04-08-2007, 01:12 #39
Η τοξικομανια σαν κοινωνικο φαινομενο δεν αντιμετωπίζεται, η λύση αυτού του τεραστιου προβλήματος περναει μεσα απο την ανατροπή των Κοινωνικο-πολιτικο -οικονομικων σχέσεων που το γεννουν. .............
...........Αντίθετα ομως ο τοξικομανης, σαν ένας άνθρωπος που υποφέρει μπορεί να θεραπευτεί, με την προυποθεση να το αποφασίσει ο ίδιος..............
http://clubs.pathfinder.gr/Apeksartisi18ANW__Η Ζωη ειναι ονειρο και το Ονειρο μπορει να γινει Ζωη!
05-08-2007, 04:47 #40
Θα πρέπει όμως πέρα από την απόφαση Θοδωρή του χρήστη να υπάρχει και βοήθεια μετά την απεξάρτησή του για την όσο το δυνατόν ομαλότερη επανένταξή του στην κοινωνία. Εδώ ο ρόλος της πολιτεία θα πρέπει να είναι βοηθητικός και όχι απογοητευτικός. Επίσης η κοινωνία θα πρέπει να δεχθεί τον απεξαρτημένο χρήστη, πέρα από φόβους και προκαταλήψεις. Μια βοήθεια είναι η συμβολή της πολιτεία στην εύρεση εργασίας του απεξαρτημένου χρήστη. Τα λεφτά που αλλάζουν χέρια δεν είναι μόνον στο κύκλωμα έμποροι ναρκωτικών, διεφθαρμένοι αστυνομικοί αλλά και πολιτικοί που προγράμματα για επανένταξη των απεξαρτημένων χρηστών αντί να τα διαθέσουν 100% για το στόχο του προγράμματος, ένα μέρος \"χάνεται\" σε τσέπες εκλεγμένων τοπικών αρχόντων και των αυλικών τους. Η ανατροπή αυτού του φαύλου κύκλου απαιτεί την δυναμική αντίδραση των αδικημένων εμπλεκομένων. Η εκμετάλλευση αυτής την κοινωνική ομάδας για προσωπική προβολή ή για οικονομικά προσωπικά οφέλη είναι κάτι που συναντάται. Στο χέρι σας είναι να καταγγέλλετε τέτοια φαινόμενα και \"λειτουργούς\" που σκέφτονται το χρήμα και όχι την κοινωνική τους συμβολή για την αντιμετώπιση της μάστιγας των ναρκωτικών.
08-09-2007, 01:51 #41
Ας κάναν κάτι να μην υπήρχαν χρήστες... Θυμώνω πολύ με αυτό το θέμα και είμαι κάθετη!!!! Η πρόληψη είναι μηδαμινή και όλοι οι έμποροι έξω να κυκλοφορούν με πανάκριβα αμάξια. Τους συμφέρει να διακινούνται ναρκωτικά γιατί είναι \"εύκολο χρήμα\". Τίποτα δεν σέβονται, ούτε τις ζωές των ανθρώπων , ούτε τα 13χρονα που εθίζονται ,ούτε τον σπαραγμό της κάθε μάνας. Μόνο το χρήμα! Μόνο αυτό! ΖΏΑ!!!!!!!!!!!
Ακουστική θεραπεια για εμβοές
21-06-2025, 15:28 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή