Results 1 to 15 of 22
Thread: φαντασια
-
12-10-2012, 11:52 #1
φαντασια
Γεια σας! εχω ξαναγραψει στο φορουμ.Ειχα καταθλιψη,αγχος και συνεχως φαντασιωνομουν ασχημα πραγματα.Εκανα θεραπεια,εδω και ενα χρονο περιπου ειμαι χωρις φαρμακα.Αυτο που με απασχολει αυτη την στιγμη ειναι οτι μου ερχονται flashbacks απο πραγματα που ειχα φτιαξει στο μυαλο μου και ενω ξερω οτι ηταν δημιουργημα της φαντασιας μου εγω συνεχειζω να το σκεφτομαι ολη μερα! μηπως εκανα αυτο? μηπως ειπα εκεινο? επισης εχω εντονη φαντασια μπορω και φτιαχνω στο μυαλο μου ολοκληρη ''ταινια'' το σκηνικο,τον διαλογο κλπ κλπ.Γινεται να εκανα κατι και να μην το θυμαμαι? φερνω στον εαυτο μου λογικα επιχειρηματα αλλα και παλι το μυαλο μου σκεφτεται αν αυτο και αν εκεινο.Επισης πως γινεται να θυμαμαι πραγματα που ειχα φανταστει πριν χρονια? εχω καλο μνημονικο και θυμαμαι πολλα πραγματα απο την παιδικη μου ηλικια εως και σημερα αλλα γινεται να θυμαμαι πραγματα που ειχα φανταστει η σκεψεις που ειχα κανει μετα απο τοσο καιρο? κανονικα αυτα που φανταζομαστε δεν θα επρεπε να τα ξεχναμε?
- 12-10-2012, 12:44 #2
Δεν νομιζω οτι αυτα που φανταζομαστε οτι θα επρεπε να τα ξεχναμε. Ολα ειναι σκεψεις μες το μυαλο μας. Ακομα και ολοκληρος ο κοσμος εχει αυτη την μορφη που εχει γιατι ετσι τον αντιλαμβανεται το μυαλο μας. Οταν θυμασαι αυτο που λεμε αναμνησεις , βασικα θυμασαι σκεψεις , συναισθηματα κλπ. Σιγουρα οταν κατι ειναι στο χωρο της φαντασιας οπως ενα ονειρο και δεν προκαλεσε εντονα συναισθηματα και σκεψεις ειναι πιο δυσκολο να το θυμασαι. Αλλα ομως εαν προκαλεσε το φανταστικο δημιουργημα εντονες σκεψεις και συναισθηματα τοτε λογικα πρεπει να το θυμασαι.
Δεν ειναι κακο να θυμασαι . Το ζητουμενο ειναι ομως γιατι να θυμασαι και να φερνεις στο μυαλο σου τα αρνητικα και να μη φερνεις τα θετικα? Ισως αυτο εχει να κανει με τη διαθεση μας.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
12-10-2012, 12:57 #3
forsaken αυτό που λές εγω το είχα πάθει για μια περίοδο με τα όνειρα. Δηλαδη έτσι στα ξεκάρφωτα μου έρχονταν στο μυαλό όνειρα τα οποία ειχα δει πολύ παλια.Όπως ειναι φυσικό κανεις δεν θυμάται όνειρα που είδε πριν δέκα χρόνια πχ.Εκτός απο κανα δυο που μπορεί να ήταν έντονα και να μας στηγμάτισαν με κάποιο τρόπο. Παρολα αυτα εμένα μου έρχονταν αρκετά και απο πολύ παλιά. Ηταν πολύ παράξενο όλο αυτό και με φόβισε γιατί δεν μπορούσα να βγάλω άκρη. Δεν ξέρω αν σχετίζονται οι περιπτώσεις μας. Και δεν ξέρω επίσης να εξηγήσω γιατί γίνονταν αυτό το πράγμα.Όποιον ειδικό και να ρώτησα δεν ήξερε να μου απαντήσει κατι.
Τα flashbacks αυτά οταν σου ρχονται έχεις και κάποιο άσχημο προαίσθημα η αισθάνεσαι άσχημα για κάποιο λόγο;
12-10-2012, 13:04 #4
Εγω θυμαμαι πολλα ονειρα και απο παιδι για παραδειγμα. Δεν νομιζω να ειναι παραξενο αυτο. Μαλιστα μιας και το αναφερες "εστρεψα" το μυαλο μου προς τα εκει και ανεσυρα ενα σωρο ονειρικες αναμνησεις. Δεν κατανοω τον ορο flashback ....δεν θα μπορουσε να ειναι flashforward , ολες οι αναμνησεις ειναι flashback. Ισως μια καλυτερη περιγραφη τι εννοεις?
[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
12-10-2012, 13:07 #5
Πρεπει να το συζητησεις με τον γιατρο σου νομιζω , γιατι μιας και υπεφερες απο καταθλιψη οπως γραφεις και κανεις αρνητικες σκεψεις ολη μερα , ισως να μην εχεις ξεφυγει απο αυτην , τουλαχιστον εγω ετσι καταλαβαινω.
[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
12-10-2012, 13:13 #6
Ευχαριστω για της απαντησεις.Ναι τα φανταστικα δημιουργηματα ειχαν εντονες σκεψεις και εντονα αρνητικα συναισθηματα.Τα flashbacks οταν ερχονται ξερω οτι ηταν της φαντασιας μου αλλα επειδη καποια δεν μπορω να τα θυμηθω 100% αγχωνομαι και υστερα αναρωτιεμαι αν εκανα κατι απ'αυτα που ειχα φανταστει.
12-10-2012, 13:18 #7
Οπως και να το κανεις ειναι απλα παρελθον....δεν μπορεις να αλλαξεις το παρελθον , εκτος εαν προκειται για κατι που πρεπει να θυμηθεις και επηρεαζει μελλοντικη αποφαση. Βεβαια ετσι λεει η λογικη , συνηθως δεν την ακολουθουμε ποτε , αλλα πολλες φορες βοηθαει:)
12-10-2012, 13:18 #8
keep walking οταν λεω flashbacks εννοω οτι μου ξαναρχονται στο μυαλο πραγματα που ειχα φανταστει πριν παρα πολυ καιρο
12-10-2012, 13:24 #9
Κατανοητο , αναμνησεις ετσι ξεπεταγονται απο το μυαλο και μας κανουν ουσιαστικα αυτο που ειμαστε μιας και ειναι εκει και συσωρευμενη η σοφια της ζωης μας μεχρι τωρα:)
Αλλο ομως αυτο και αλλο ο αρνητισμος και η κακη διαθεση , και οι ασχημες και ενοχλητικες σκεψεις. Ισως θα επρεπε να το κοιταξεις.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
12-10-2012, 13:30 #10
Οταν κατι ηταν απλα στην φαντασια σου και δεν συνεβει ποτε,δεν θεωρειται παρελθον ετσι δεν ειναι? ειχα διαβασει εδω μεσα παρομοιες εμπειριες απο καποια ατομα βεβαια δεν ξερω αν τους ξεκινησε απο την φαντασια τους
12-10-2012, 13:36 #11
Καθεσαι και μπαινεις σε διαδικασία να το σκεφτείς και να πείς θελω να θυμηθώ παλιά όνειρα πχ όπως ο keep τώρα η σου ρχονται κατι σαν dejavou? Γιατί εμένα μου έρχονταν ξαφνικα σαν dejavou
12-10-2012, 13:48 #12
Ξαφνικα μου ερχονται.Οταν μπορεσω θα παω σε εναν ειδικο αλλα εγραψα εδω στο φορουμ για να δω αν συμβαινει αυτο και σε αλλους ανθρωπους
12-10-2012, 22:16 #13
Φίλε forsacen αυτά που περιγράφεις μου κάνουν κάτι σε ιψδ μιας και η επίμονη σκέψη σου ότι μπορεί να έκανες κάτι και να μην το θυμάσαι θα μπορούσε να είναι ένα σύμπτωμα αυτής.Ξέρουμε πολύ καλά ότι δεν κάνουμε διαγνώσεις εδώ μέσα μιας και δεν είμαστε ψυχολόγοι, όμως από την προσωπική μου εμπειρία (πάσχω από ιψδ) τα συμπτώματά σου ταιριάζουν με τα δικά μου(εμμονές που δεν λύνονται με λογικά επιχειρήματα και επιμένουν να μας ταλαιπωρούν συνέχεια, δημιουργούν φόβο και ανασφάλεια και πολλές φορές παρορμήσεις), ίσως θα μπορούσες να ενημερώσεις τον ψυχολόγο σου γι αυτό, όμως μπορεί να αντιμετωπιστεί. Πρώτα απ όλα απενοχοποίησε τον εαυτό σου απ τις σκέψεις, όσο είναι αυτό δυνατό. Δεν έκανες τιποτα κακό, ούτε πρόκειται να κάνεις και επιπλέον δεν πρόκειται να πάθεις κάτι κακό!Πίστεψε το και έχεις κάνει ένα βημα! Καλή δύναμη!
12-10-2012, 23:14 #14
Συμφωνω με την/τον green blue. Εγω πιο πολυ φοβαμαι οτι θα κανω κατι κακο , παρα οτι εκανα και δεν το θυμαμαι , αλλα φτιαχνω και εγω εφιαλτικα σεναρια συνεχεια.
Αν αυτα που μας περιεγραψες τα βιωνεις σε εντονο βαθμο , καλο θα ηταν να πας σε καποιον ειδικο για να το συζητησεις.
13-10-2012, 11:10 #15
Η χρηση αντικαταθλιπτικων,αντιψυχ� �σικων,ηρεμηστικων γινεται να σου κανουν προβλημα στην μνημη η στον εγκεφαλο?