Results 16 to 30 of 122
Thread: Προσπαθεια να εισαι εξυπνος.
-
14-10-2012, 11:59 #16
- Ναυταθλητικός Όμιλος Ποδηλατών Βάρκιζας "Ο Βουκεφάλας
Ε όλων μας οι σκέψεις, ακόκα κι οι κουβέντες,
κάποιες/πολλές στιγμές είναι ασυνάρτητες.
Πολλές φορές από παρορμητισμό
και οι πιο έξυπνοι άνθρωποι λένε ή κάνουνε βλακείες
και προσωπικά μ' αρέσει το αυθόρμητο και όχι το στημένο
και το προσχεδιασμένο.
Αλλά η εντύπωση που δίνουμε για το αν είμαστε
έξυπνοι ή καλοπροαίρετοι,
(πιστεύω ακράδαντα ότι η εξυπνάδα και η κακία
δεν πάνε ποτέ μαζί)
δεν είναι πάντα αυτό που θα πούμε,
αλλά κι αυτό που δε θα πούμε.
Ούτε εξαρτάται από μια κουβέντα της στιγμής,
αλλά συνολικά.
Και ακόμα κι αν διαφωνούμε με κάποιον
οι καλές προθέσεις αναγνωρίζονται.
Κι αφού τελικά όλους φαίνεται να μας απασχολεί πολύ
αυτό το να λέμε συνεχώς κάτι έξυπνο
(άλλο έξυπνο κι άλλο εξυπνάδες)
όσο πιο ψυχαναγκαστικό και νεύρωση μας γίνεται
τόσο περισσότερο μας τυποποιεί και μας κάνει λιγότερο αυθόρμητους.
Για όσους μάς απασχολεί τι λέμε
πιστεύω ότι νιώθουμε καλύτερα όταν ξέρουμε να σωπαίνουμε
και ν' ακούμε.
Νομίζω είναι μια λύση.
Η σιωπή έχει μεγάλη δυναμική.
Αυτά. Κι όποιος έβγαλε άκρη απ' ό,τι είπα,
εύγε! -:)
YΓ: Ό,τι έγραψα απευθύνεται αποκλειστικά στο post
που έχω κάνει παράθεση και σε τίποτα άλλο
που είναι άσχετο!Last edited by Joann; 14-10-2012 at 12:59.
- 14-10-2012, 12:09 #17
στη προσωπική μου ζωή δεν θέλω να φανώ έξυπνη, όμως αναγκάζομαι να το κάνω κάποιες φορές-και δεν ξέρω κι αν είμαι-γιατί βλέπεις έξω κρίνεσαι..
και για μένα έξ-υπνος μπορεί νάναι ο καθένας, δεν είναι και καμιά ιδιότητα ξεχωριστή, που της δίνουμε και τόση αξία!.. Ο άνθρωπος μετράει από άλλα..Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις
14-10-2012, 12:13 #18
[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
14-10-2012, 12:22 #19
14-10-2012, 12:26 #20
Δεν με απασχολει εαν ειμαι εξυπνος ή οχι. ΞΕΡΩ οτι ειμαι εξυπνος ,τουλαχιστον συμφωνα με τα δυτικοευρωπαϊκα προτυπα. Δεν μπορω να καταλαβω πως πηγε εκει η κουβεντα. Αλλωστε περαν της εξυπναδας υπαρχει η σοφια , η εμπειρια , το iq , η συναισθηματικη νοημοσυνη ....δεν μπορει ολοι να τα καταφερνουν σε ολα κλπ κλπ κλπ. Αλλα δεν αναλυουμε τιποτα απο αυτα σε αυτο το θεμα. Αναλυουμε ενα προβληματισμο.
[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
14-10-2012, 12:36 #21
κ εντελως τυχαια καθομαι κ χαζευω τα διαφορα θέματα κ τι βλέπω..φλου ξεκόλλα ξεχωρισε για πιο λόγο κ για ποιους είσαι εδω μέσα..είμαι μαζι σου σε καθε σου κουβέντα γιατι κατόρθωσες να με κάνεις να νιώσω τοσο μα τοσο κοντα σου αν δεν μπεις ξανα ουτε εγω το δηλώνω για να σου αποδείξω ποσο σαγαπαω....κ για το θεμα εξυπναδα ειναι να εισαι ο ευατό σου κ οχι να στολιζεσαι με ενα σωρο χαζοεντυπωσιακες λεξεις κ πραξεις ..μεσα στην απλοτητα κρυβεται η μαγια για τους αλλους δεν θα μπορεσουμε
Η νίκη επί των παθών μας συνιστά την πρώτη κ ουσιαστικότερη νίκη -Βίκτωρ Ουγκώ
14-10-2012, 12:36 #22
Να προσπαθησω να το περιγραψω καλυτερα. Συναντας καποιους ανθρωπους που εχουν καποια α γνωμη για τον εαυτο τους. Ζουνε σε μια πλανη πολλες φορες γιατι δεν διαθετουν την απαραιτητη αυτογνωσια να "δουν" τον εαυτο τους και να κανουν διορθωτικες αλλαγες. Αλλα μπορουν πολλες φορες να τους κτυπησουν καποια καμαπανακια απο καποια πραγματα...ουπς εδω ειναι χωρος που μπορω να βελτιωσω το ειναι μου. Τεσπα καπως ετσι νιωθω ενα καμπανακι να χτυπαει.
Για παραδειγμα ενας που φουσκωνει και ξεφουσκωνει τους μυς στην παραλια και τον εχουν ολοι για ψωνιο , προφανως του διαφευγει κατι. Ετσι κι εγω νιωθω οτι μου διαφευγει κατι, οχι σε τετοιο σημειο αλλα κατι υπαρχει.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
14-10-2012, 12:38 #23
χαχα δεν πειράζει πιστεύω και που ξέφυγε και λίγο η κουβάντα; ή πειράζει; δεν ξέρω.. λοιπόν το καλύτερος άνθρωπος δεν έχει σχέση με το αν είσαι ή προκαλείσαι να δείχνεις έξυπνος.
υπάρχουν άνθρωποι που χαίρονται να έχουν κοντά έξυπνους, αλλά αυτούς που η πρόθεσή τους δεν είναι η προβολή κι όταν η προαίρεσή τους είν' αγνή κι έχουν περιεχόμενο.Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις
14-10-2012, 12:39 #24
14-10-2012, 12:41 #25
14-10-2012, 12:43 #26
14-10-2012, 12:44 #27
Μα ανεξάρτητα πάντα θα είμαστε σ' εξελικτική πορεία! Από ψώνια που τα κατέχουν και καλά όλα.. μακριά!
Μετά υπάρχει πιό όμορφο πράγμα, απ' το να μαθαίνεις συνεχώς.. και βέβαια τα πιό ασήμαντα μπορούν να σε διδάξουν.
Όμως απ' την άλλη το λένε και οι ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις ότι και λίγο ψώνιο, με την καλή έννοια εννοείται δεν βλάπτει.. χαχαΆσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις
14-10-2012, 12:45 #28
14-10-2012, 12:45 #29
Γεια σου keepwalking. Εγώ νομίζω ότι δεν χρειάζεται να προσπαθείς να δείξεις ή να αποδείξεις σε κάνεναν τιποτα. Και γιατί το λέω αυτό.
Θεωρητικά και αντικειμενικά είσαι έξυπνος (όπως είπες, δεν το λέω με ειρωνία, απλά το δέχομαι ως ντεφάκτο). Άρα είσαι ήδη έξυπνος και το ξέρεις, έτσι? Η παρέα σου λοιπόν, και ο κοινωνικός σου περίγυρος, σίγουρα το γνωρίζουν αυτό, αν φυσικά υποθέσουμε ότι δεν είναι ηλίθιοι οι ίδιοι.
Οπότε εφόσον το ξέρουν, γιατί να το δείξεις κιόλας και να μπεις στην διαδικασία σύγκρισης κλπ?
Αν τώρα η υπόθεση ότι ο δεν περιτριγυρίζεσαι από ηλίθιους δεν ισχύει, τότε γιατί να σε νοιάζει να αποδείξεις σε ηλίθιους, ότι είσαι έξυπνος, αφού ούτως ή άλλως δεν θα το καταλάβουν, εφόσον είναι ηλίθιοι. Γιατί αν το καταλάβαιναν θα ήταν έξυπνοι, άρα ξαναπέφτουμε στην πρώτη υπόθεση.
Δεν ξέρω αν με καταλαβαίνεις (η αλήθεια είναι ότι ξαναδιαβάζοντας το κείμενο μου γέλασα γιατί ακούγεται κάπως... :)). Επίσης ζητώ και συγγνώμη για την λέξη ηλίθιος που χρησιμοποιώ, την έβαλα επίτηδες για να τονίσω τα αντίθετα, χωρίς πρόθεση προσβολή ή μείωσης για κανέναν.
Γιατί κι εγώ δεν νομίζω ότι η εξυπνάδα είναι η μεγαλύτερη αρετή που μπορεί κανείς να έχει. Άσε που είναι και θέμα DNA. Αν τύχει και το έχεις, το έχεις. Αν δεν τύχει τι να κάνουμε τώρα? Ε δεν θα σκάσουμε κιόλας. Εμένα προσωπικά μου αρέσει να ακούω και "μαργαριτάρια" από άτομα που θεωρώ εγώ έξυπνα, διότι με κάνουν και γελάω αφού το καταλαβαίνουν και γελάν κι αυτοί, και με κάνουν να τους νιώθω πιο προσεγγίσιμους και πιο ανθρώπινους και πιο γλυκούς...
14-10-2012, 12:47 #30