συμμετέχουν σε αυτό το forum επαγγελματίες ψυχολόγοι - ψυχοθεραπευτές ? - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 5 FirstFirst ... 2345 LastLast
Results 46 to 60 of 73
    Administrator
    Εν συντομία,
    1. υπάρχει διακριτική διαχείρηση του φόρουμ, χωρίς πολλές παρεμβάσεις. Η διακριτική διαχείρηση, δεν σημαίνει απουσία διαχείρησης. Ολα τα θέματα διαβάζονται και παρεμβάσεις γίνονται όταν και αν κρίνεται σκόπιμο.

2. Η υπηρεσία εύρεσης ψυχολόγων μέσω του e-psychology, δεν συνιστά διαφήμιση, ούτε φέρνει έσοδα (προς το παρόν τουλάχιστον) στο e-psychology. Επιπλέον, το e-psychology, όπως όλοι οφείλουν να διαβάσουν στους όρους χρήσης, δε φέρει καμία ευθύνη για συνδέσμους, βιβλία, ειδικούς ψυχικής υγείας που προβάλλονται μέσω αυτού καθώς και για υπηρεσίες που παρέχονται από αυτούς.
    Ο μόνος λόγος ύπαρξης αυτών, είναι για να διευκολύνουν όσους επισκέπτες/μέλη της σελίδας, δεν έχουν άλλη πρόσβαση σε υλικό, βιβλία, ειδικούς.

3. Οτι ισχύει για τον κατάλογο επαγγελματιών ψυχικής υγείας, ισχύει και για τα προτεινόμενα σεμινάρια/εργαστήρια. Η σχετική στήλη, όπως και ο κατάλογος επαγγελματιών, δημιουργήθηκε κατόπιν πληθώρας e-mails που ζητούσαν ενημέρωση για σχετικές υπηρεσίες.
    Το e-psychology ούτε υποχρέωση ούτε ευθύνη ούτε δικαίωμα έχει να ελέγξει είτε τις σπουδές, είτε τις άδειες άσκησης επαγγέλματος, είτε την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών/εργαστηρίων/σεμιναρίων που διοργανώνονται από τρίτους.
    Για όνομα! Το e-psychology δεν είναι κρατικός ελεγκτικός μηχανισμός. Είναι μια ιδιωτική πρωτοβουλία που στοχεύει στην σε πλάτος πληροφόρηση περί της ψυχολογίας.
    Ευθύνη του κάθε ένα είναι να κρίνει τις υπηρεσίες που λαμβάνει από τρίτους όπως ψυχιάτρους, ψυχολόγους ή άλλους ειδικούς.

4. Η συμμετοχή στο φόρουμ του e-psychology και γενικά η περιήγηση σε όλη την ιστοσελίδα, προυποθέτει πλήρη αποδοχή των όρων χρήσης.
    Το φόρουμ αυτό, δεν υποκαθιστά τη θεραπεία με τον ψυχολόγο ή τον γιατρό σας. Απευθυνθείτε σε ειδικό, αν κάνετε σκέψεις που μπορούν να αποδειχθούν επικίνδυνες για τον εαυτό σας ή τους άλλους.

Junior Member
    Προσωπικά πιστεύω οτι το θέμα της υποστήριξης απο κάποιον ειδικό εδω μέσα δεν είναι τόσο απλό όσο το θέτετε..κατα την προσωπική μου άποψη είναι περισσότερο θεραπευτικό για τα μέλη να ανταλλάζουν απόψεις και να λειτουργεί η αλληλοβοήθεια και η αλληλουποστήριξη απο ανθρώπους που έχουν κοινά προβλήματα και εμπειρίες απο το να παρέμβει ένας \"ειδικός\" ο οποίος μπορεί να πει 5 πράγματα τα οποία να είναι ουσιαστικά άκυρα και μπορεί και λάθος εφόσον δεν μπορεί να υπάρχει μια ολιστική εικόνα του ανθρώπου ο οποίος αναζητά υποστήριξη. Πολλοί εδω μέσα οι οποίοι έχουν τελειώσει ψυχολογία όπως και γω δεν είναι ουσιαστικά ψυχολόγοι ακόμα εφόσον δεν έχουν ασχοληθεί και αρκετά εμπειρικά ακόμα με την επιστήμη.Αντε και γω ξέρω 10 πράγματα παραπάνω απο σενα που δεν έχεις τελειώσει ψυχολογια..και? θα μπορούσα επίσης να δηλωνω Ψυχολόγος καθώς το κράτος μου δίνει το δικαίωμα να το κάνω.και να μπαίνω εδω μέσα και να λέω οτι μου κατέβει! το να κρύψω τις ευθύνες μου αν δώσω μια λανθασμένη συμβουλή και να το παίξω \"ειδικός\" μεσα απο την ανωνυμία ενός forum είναι μεγαλύτερο λάθος.πιστεύω οτι η διαπροσωπική σχέση ψυχολόγου και θεραπευόμενου είναι αναντικατάστατη και on-line (ουσιαστική) υποστήριξη δεν μπορεί να γίνει.
    ΥΓ: όσο για το θέμα των φαρμακων που αναφέρονται εδω μέσα και και τα οποία αλληλοπροτείνονται το βρίσκω εξαιρετικά λάθος. όσο και αν δύο άτομα έχουν μια διαταραχή που φέρει το ίδιο όνομα άλλο τόσο μπορεί να διαφέρει η διαταραχή απο το ένα άτομο στο άλλο..κατι ξέρουν οι ειδικοί που δίνουν συγκεκριμένα φάρμακα...
    φιλικά Ευδοκία.

Senior Member
    Originally posted by kassi_21
    -----ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΙΔΙΚΟΣ.ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ.ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΤΟΥΣ ΘΕΡΑΠΟΝΤΕΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ/ΨΥΧΟΛΟΓΟΥΣ------------
    Χμμ.... καποια εχει προβλημα με την εξουσια;

Senior Member
    Originally posted by dodoni
    2. Η υπηρεσία εύρεσης ψυχολόγων μέσω του e-psychology, δεν συνιστά διαφήμιση, ούτε φέρνει έσοδα (προς το παρόν τουλάχιστον) στο e-psychology.
    μακάρι να φέρει. ποιος υποχρεώνει ποιον δηλαδή να κάνει για τη ψυχή της μάνας του;

Senior Member
    Originally posted by Mοναξιά
    Ξέρω ότι πιθανόν γίνομαι αντιπαθής και θα μου πείτε και σενα ποιός σε έβαλε κριτή του forum μας, αλλά θα ήθελα να υπάρχει συνεχής φανερή συμμετοχή ειδικών όχι για δίνουν online συμβουλές, αλλά για να τροποποιούν και να είναι πιο αυστηροί με τα μηνύματα.
    θεωρείς την κριτική σου εποικοδομητική;

Senior Member
    Originally posted by Existir
    Με συγχωρείς, ψυχοθεραπεία ή συμβουλευτική long distance γίνεται;

Και ποιος υποχρεώνει ποιον να καταθέσει την άποψή του;
    γίνεται αλλά το θέμα είναι πως κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να μπει σε αυτή τη διαδικασία.

Senior Member
    Originally posted by raphsssodos

γίνεται αλλά το θέμα είναι πως κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να μπει σε αυτή τη διαδικασία.
    Πες μου πως γίνεται
    (που λεει και το τραγούδι):P

Senior Member
    πιστεύω ότι ο ραψωδός έχει δικιο, ή πε΄στο το αλλιώς: έχω την ίδια γνώμη με εκείνον.

Senior Member
    Αν θέλετε να υποστηρίξετε την άποψή σας, να το κάνετε με επιχειρήματα.

Ευχαριστώ.

Senior Member
    παρακαλώ.

Senior Member
    Originally posted by raphsssodos
    Ξέρω ότι πιθανόν γίνομαι αντιπαθής και θα μου πείτε και σενα ποιός σε έβαλε κριτή του forum μας, αλλά θα ήθελα να υπάρχει συνεχής φανερή συμμετοχή ειδικών όχι για δίνουν online συμβουλές, αλλά για να τροποποιούν και να είναι πιο αυστηροί με τα μηνύματα.
    θεωρείς την κριτική σου εποικοδομητική;
    Δεν κατάλαβα την ερώτηση. Και ποιός σας είπε ότι μου καίγεται καρφί να οικοδομήσω κάτι με την κριτική μου ? Ο χρόνος μου είναι πολύτιμος και οι δραστηριότητές μου πολλές και δεν έχω διάθεση να συμμετέχω σε εικονικές αντιπαραθέσεις. Αντιθέτως, ήρθα εδώ όχι για να σας οικοδομήσω κάτι, αλλά να σας κατεδαφίσω τις αυταπάτες περί ψυχο-φρικο-διαταραχών και θεών ψυχιάτρων μπας και ξυπνήσουν τα ζόμπι που έχουν δημιουργήσει οι μικροί \'\'θεοί\'\' και τα συντηρούν.Σας διαφεύγει ότι το site λέγεται Ψυχολογία και όχι Ψυχιατρική ? Από πότε οι Ψυχολόγοι ενθαρύνουν την λήψη ψυχοφαρμάκων ? Είναι γιατροί ? Ας βγουν τότε να διαγράψουν κάθε όνομα φαρμάκου που έχει αναφερθεί στα threads. Και έχουν αναφερθεί πάρα πολλά. Το τολμούν ? Τους προκαλώ. Ας βγουν οι γιατροί που μας παρακολουθούν και πιθανόν πατροναρουν το site να καταθέσουν επώνυμα, κι όχι ανώνυμα κρυμένοι πίσω από προφίλ και να μας απαντήσουν σε ερωτήματα όπως \'\'το ψυχοφάρμακο θεραπεύει την διαταραχή ή την γεννάει ?\'\' και ύστερα να μας απαντήσουν με ποιά κριτήρια γίνεται η ταξινόμηση των διαταραχών και μπαίνουν οι ταμπελίτσες ?
    Με κοινωνικά, πολιτιστικά, σεξουαλικά κριτήρια ? \'Εχει μεγάλη σημασία. Υπό ποίες συνθήκες και περιστάσεις εξετάζεται ένας πελάτης τους και για πόσο καιρό τον αφήνουν μόνο του να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια πριν πάρει φάρμακο.
    Είναι πολλά τα ερωτήματα, αλλά να \'σαι βέβαιος ότι επώνυμα
    δεν θα τολμήσει κανείς να τα απαντήσει.

Senior Member
    [quote]Originally posted by Mοναξιά
    Δεν κατάλαβα την ερώτηση. Και ποιός σας είπε ότι μου καίγεται καρφί να οικοδομήσω κάτι με την κριτική μου ? Ο χρόνος μου είναι πολύτιμος και οι δραστηριότητές μου πολλές και δεν έχω διάθεση να συμμετέχω σε εικονικές αντιπαραθέσεις.

Είναι πολλά τα ερωτήματα, αλλά να \'σαι βέβαιος ότι επώνυμα
    δεν θα τολμήσει κανείς να τα απαντήσει.
    ναι, καλά.

Senior Member
    κι αυτά.

http://www.e-psychology.gr/forum/viewthread.php?tid=1519

http://www.e-psychology.gr/forum/viewthread.php?tid=525

http://www.e-psychology.gr/index.php?option=com_content&task=view&id= 165&Itemid=55

Senior Member
    Eυχαριστώ για την επιβεβαίωση. Κάποιος κύριος Δοιρανλής και άλλα ονόματα λοιπόν κάνουν έμεση διαφήμιση. Αυτές οι παραινέσεις σας περί φαρμάκων δεν πείθουν ότι τα εννοείτε κιόλας γιατί θα είχατε διαγράψει ήδη τα δημοσιεύματα με τις αναφορές σε συγκεκριμένα φάρμακα.

Senior Member
    Από πότε οι Ψυχολόγοι ενθαρύνουν την λήψη ψυχοφαρμάκων ? Είναι γιατροί ? Ας βγουν τότε να διαγράψουν κάθε όνομα φαρμάκου που έχει αναφερθεί στα threads
    Δεν νομιζω να βγει καποιος ψυχολογος και να πει οτι τα φαρμακα ειναι αχρηστα...αντιθετα ειναι επιβεβλημενα σε πολλες περιπτωσεις και πολλες περιπτωσεις απλουστατα δεν γιατρευονται αυτο το ξερουμε πολυ καλα.

\'\'το ψυχοφάρμακο θεραπεύει την διαταραχή ή την γεννάει ?
    Δεν υπαρχουν γενικευμενες απαντησεις...ολα τα φαρμακα εχουν καποιες παρενεργειες και στην δικια μου συγκεκριμενη διαταραχη εχουν αποδειχτει σωτηρια.Αν καποιος υγιης παρει για τον α ή β λογο φαρμακα που δεν του χρειαζονται τοτε θα υποστει τις παρενεργειες χωρις λογο.

και ύστερα να μας απαντήσουν με ποιά κριτήρια γίνεται η ταξινόμηση των διαταραχών και μπαίνουν οι ταμπελίτσες ?
    Υπαρχουν κριτηρια...υπαρχουν τεστ και οπως ειπα δεν υπαρχουν γενικευμενες απαντησεις.
    Τωρα αν καποιος παει στον γιατρο γιατι υποφερει το πιο πιθανον ειναι να φυγει με μια ταμπελιτσα γιατι το ζηταει κιολας...γιατρε τι εχω?...τωρα κατα ποσο ειναι τελεια η ψυχολογια ή η ψυχιατρικη ή ο συγκεκριμενος γιατρος ωστε να δωσει την σωστη ταμπελλα ειναι αλλου παπα ευαγγελιο.

Βασικα για να απαντησεις σε ολα αυτα που ρωτας πρεπει να γραφτουν σελιδες επι σελιδων...εγω δεν εχω καποιο δοκτορα στην ψυχκατι απλως κατεθεσα μερικες αποψεις.
    Βασικα εγω μπηκα σε αυτο το site για να μιλησω με ομοιοπαθουντες και οχι για να ερχομαι σε αντιπαραθεση με ατομα που φερουν δοκτορα σε διαφορες ιατρικες ειδικοτητες.
    Αν ηθελα να μιλησω με γιατρους ολο και κατι θα εβρισκα εναντι αμοιβης το πιο πιθανο γιατι ειναι και αυτο ενα βιοποριστικο επαγγελμα και αν καποιος προσφερει κατι παραπανω απο αυτο εχει το θαυμασμο μου.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Page 4 of 5 FirstFirst ... 2345 LastLast