Results 31 to 45 of 61
-
17-10-2012, 09:00 #31
Καταλαβαίνω πως έχεις ξενερώσει, αλλά αν πρόκειται να φύγεις από αυτό το γάμο ή να αναζητήσεις άλλες διεξόδους, κάνε το με καθαρό μυαλό και ψύχραιμη σκέψη, όχι υπό την επίδραση του αποκαλυπτικού σοκ που βίωσες, ακόμα και αν τώρα νιώθεις οτι ο κόσμος σου γκρεμίστηκε.
Εχεις προσπαθήσει με πολλούς τρόπους να βρεις μιά λύση. Με διάλογο, ενοχές, αποδοχή και τώρα απομυθοποίηση. Πιστεύω πως είναι καιρός να κάνεις την τελευταία: Μιά ήρεμη και ειλικρινή συζήτηση, όπου θα του εκθέσεις τις ανάγκες σου και θα τον θέσεις προ των ευθυνών του. Χωρίς κατηγορίες, αλλά και χωρίς περιστροφές.
Εχει βολευτεί με το γεγονός οτι, παρά τις κρούσεις που έχεις κάνει κατά καιρούς, καταπνίγεις τις δικές σου ανάγκες με αντάλλαγμα το μαξιλάρι του καλού συζύγου και πατέρα που σου προσφέρει για να σε αποκοιμήσει. Δώσε του να καταλάβει πως εδώ παίζεται κάτι παραπάνω από μιά ακόμα κρίση που θα καταλήξει σε έναν ακόμα συμβιβασμό. Πως είσαι αποφασισμένη για τη μεγάλη ανατροπή...
- 17-10-2012, 10:48 #32
Κι εγώ συμφωνώ με την άποψη ότι το να βλέπει κάποιος πορνό δεν είναι πρόβλημα. Το να βλέπει, μόνο πορνό, είναι, χωρίς να κάνετε κι εσείς σεξ.
Έχεις να διαλέξεις λοιπόν από τη μία ανάμεσα στον τέλειο κατά τα άλλα σύντροφο και από την άλλη σε μία φυσιολογική σεξουαλική ζωή...
Μίλα μαζί του άμεσα. Μην το αφήσεις άλλο. Μίλα ανοιχτά. Ο άνθρωπός σου είναι στην τελική... Το ότι είδες το ιστορικό με το πορνό ήταν η αφύπνισή σου. Μην ξανακοιμηθείς.
17-10-2012, 11:22 #33
Εγώ καταλαβαίνω απόλυτα γιατί έχεις ξενερώσει. Γιατί, όταν πλέον δε νιώθεις ποθητή στον άντρα σου και μάλιστα επί τόσα χρόνια, το σεξουαλικό έχει πεθάνει και δεν ανασταίνεται με συζητήσεις, διαπραγματεύσεις και -το πιο ξενερωτικό- ζητιανιές και παρακάλια.
Και ειλικρινά, δεν καταλαβαίνω πώς αρκετοί θεωρούν ότι το θέμα του σεξ, που είναι πάνω απ' όλα ένστικτο, χημεία, πόθος, λύνεται με συζητήσεις.
Τόσος πολιτισμός πια!
Εκτός αν το βλέπουν ως μία ακόμη συζυγική υποχρέωση.
Και στο τέλος- τέλος, αν δύο άνθρωποι που είναι επί δέκα χρόνια μαζί, δεν έχουν αφήσει να καταλάβει ο άλλος τι γουστάρουν και τι όχι σεξουαλικά, αν ακόμη υπάρχουν αναστολές, δε νομίζω ότι θα το λύσουν ποτέ.
Πάντως μην ανησυχείς, η διάθεση για σεξ επανέρχεται κατευθείαν, όταν κάποιος μας εξιτάρει.
17-10-2012, 12:03 #34
Διαβάζοντας το ποστ της μαρίνας, προβληματίστηκα ως προς το εξης: αν τελικά και από τις δύο πλευρες δεν υπάρχει "θέλω" σε αυτόν τον τομέα.
Κάνοντας τόσο μικρή οικογένεια είναι φυσικό να μην είχες εμπειρίες είτε από σχέσεις είτε στο σεξουαλικό κομμάτι.
Αυτό μπορεί να σημαίνει πως με παρόρμηση και όντας ερωτευμένη με τον άντρα σου πίστεψες πως αυτός είναι ο άνθρωπος της ζωής σου και αφού είστε καλά στα περισσότερα επίπεδα, το σεξ φτιάχνεται.
Το σεξ όμως από μόνο του είναι μια μεγάλη και σημαντική κατηγορία στη σχέση δυο ανθρώπων. Μπορεί να είστε πλασμένοι ο ένας για τον άλλο, αλλά εκεί να μην υπάρχει η παραμικρή χημεία. Μπορεί όμως σε άλλα ζευγάρια να συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.
Τι θέλω να πω με αυτό?
Τόσα χρόνια, ακόμη και αν αυτός ήταν απαθής σε αυτόν τον τομέα, αν εσύ τον ήθελες σεξουαλικά θα έκανες αυτόματα προσπάθειες για συχνότερη επαφή και πέφτοντας σε τοίχο δεν θα το έβαζες στην άκρη του μυαλού σου, αλλά για σένα θα ήταν πρόβλημα προς επίλυση αφού η αποχή του θα σου δημιουργούσε κενά και θα σε έκανε δυστυχισμένη.
Αυτό δείχνει πως ούτε και συ καιγόσουν ιδιαίτερα, όχι για σεξ, αλλά για σεξ μαζί του και επειδή φυσικά δεν είχες άλλη επιλογή το άφηνες στην άκρη.
Τώρα με τα πορνό, το καμπανάκι είναι εγωιστικό καθώς ασυνείδητα δουλεύει μέσα σου το αίσθημα της απόρριψης από την πλευρά του.
Αυτό είναι που πρέπει να σκεφτείς καθαρά κατά τη γνώμη μου.
17-10-2012, 12:23 #35
τότε να του εξηγήσεις και εσύ τη δική μας φύση:
"Ολοένα και περισσότερες γυναίκες, ακόμη και σε μικρές ηλικίες, απατούν το μόνιμο σύντροφό τους χωρίς να αισθάνονται ενοχές. Συχνά, μάλιστα, έχουν λιγότερους ενδοιασμούς από τους άνδρες, οι οποίοι δύσκολα θα προδώσουν μία σχέση όπου υπάρχει πραγματική αγάπη.Τι είναι αυτό που κάνει τις γυναίκες να έχουν παράλληλη σχέση ή να ζήσουν την περιπέτεια της μίας βραδιάς; Το γεγονός ότι είναι δυσαρεστημένες από τη σχέση τους, η ανασφάλεια, η ανάγκη να νιώσουν επιθυμητές από κάποιον άλλον άνδρα ή τα γονίδιά τους; Η επιστήμη έρχεται να δώσει τη δική της εξήγηση: οι γυναίκες είναι προγραμματισμένες για την απιστία.
Ο Τιμ Μπίρκχεντ, καθηγητής εξελικτικής βιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ, υποστηρίζει ότι η ενστικτώδη ανάγκη της αναπαραγωγής του είδους είναι εκείνη που κάνει τις γυναίκες πολυγαμικές. Συγκεκριμένα, το κίνητρο που τις κάνει να ψάχνουν για άλλους εραστές έχει σχέση με την εξέλιξη του είδους. Τα στοιχεία δείχνουν, σύμφωνα με τον Τιμ Μπίρκχεντ, πως οι γυναίκες είναι πολυγαμικές και ότι το επίπεδο της πολυγαμίας τους εξαρτάται από τις συνθήκες. Σκοπός των γυναικών είναι να διαιωνίσουν τα γονίδιά τους όπως ισχύει και για τους άνδρες. Αυτό, όμως, δε σημαίνει πως όταν οι γυναίκες απατούν το σύντροφό τους έχουν σκοπό να τεκνοποιήσουν. Στην ουσία, οι "εξελικτικές" ανάγκες είναι γραμμένες στο γενετικό τους κώδικα και αποτελούν το ενστικτώδες κίνητρο για νέες περιπέτειες και για "ζευγάρωμα" με καλά γονίδα. Για τις γυναίκες που απατούν το σύντροφό τους τα "καλά γονίδια" μπορεί να είναι η εμφάνιση, ακόμη και υλικά οφέλη όπως η προώθηση της καριέρας τους, η κοινωνική αναρρίχηση. Κίνητρο μπορεί επίσης να είναι η αυτοεκτίμηση, η αύξηση της σεξουαλικότητας, μία διαφορετική εμπειρία..."
Αν λοιπόν ο άντρας δεν πληρεί τις προϋποθέσεις η συνέχεια είναι γραμμένη στο DNA μας, γιατί η φύση φροντίζει πάντα για την εξέλιξη του είδους, εμείς είμαστε αυτοί που την σταματάμε ή την ελέγχουμε αλλά αυτό δεν καταργεί και δεν αναιρεί το γενετήσιο ένστικτο...αν το αρσενικό λοιπόν δεν πληρεί το ρόλο του και κατά επιλογή σε αφήνει ακάλυπτη φυσικά και ξενέρωσες γιατί χαράχτηκε μέσα σου σαν άντρας ανίκανος να σε ικανοποιήσει σαν γυναίκα.
Για αυτό είναι πολύ δύσκολο για μία γυναίκα σε μικρή ηλικία, αναπαραγωγική να μείνει με ένα σύντροφο που βλέπει το σεξ υποκριτικά σαν αμελητέα ποσότητα, και της λέει οτι έτσι θα περάσεις τα υπόλοιπα χρόνια. Δεν γίνεται, αν η γυναίκα αισθανθεί οτι ολοκλήρωσε τον κύκλο ζωής της με έναν άντρα, θα πάει παρακάτω να συνεχίσει την εξέλιξη και να προσφέρει. Αυτό της λέει το σώμα της και το ένστικτό της. Για εμάς έχουν σημασία οι συνθήκες: η ασφάλεια (οικονομική και υλική), η αίσθηση του ερωτισμού (που αποτελεί την αφορμή για να έρθουν στο φως οι ορμές μας), το sex drive του συντρόφου μας για να είμαστε ικανοποιημένες γιατί όλα αυτά μιλάνε στη δική μας φύση για δημιουργία, υποστήριξη και επέκταση της "φωλιάς".
Συμφωνώ οτι οι άντρες μπορεί να μην έχουν σκοπό να βλάψουν την οικογένεια ή να φύγουν από αυτή, γιατί άλλωστε; βολεμένοι είναι και ικανοποιούν τα δικά τους ένστικτα μία χαρά. Με γεια τους με χαρά τους, αυτοί είναι αλλά να αναγνωρίσουν με την ίδια άνεση οτι και εμείς έτσι είμαστε. Και έτσι θα πράξουμε αν πράξουν και αυτοί τα ανάλογα.
17-10-2012, 13:30 #36
Καταλαβαίνω thessalonikia… θεωρούσες ότι γενικά ήταν ένας άνθρωπος με λίγες ορμές. Ενώ με αφορμή το πορνό συνειδητοποιείς ότι οι ορμές του μπορεί να είναι μια χαρά, απλά δεν τις εκδηλώνει μαζί σου. Είχες δηλαδή κατά κάποιον τρόπο αποδεχτεί ότι έτσι είναι η κατάσταση, και ξαφνικά βρίσκεσαι με νέα δεδομένα που την ανατρέπουν.
Είναι όντως δύσκολο αυτή τη στιγμή όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα κι όπως νιώθεις, να αλλάξουν άμεσα τα δεδομένα. Νομίζω όμως ότι υπάρχουν περιθώρια να κάνεις μια προσπάθεια. Που στην ουσία θα είναι μια προσπάθεια να ξαναγνωριστείτε. Γιατί όλα αυτά τα χρόνια, ζείτε μεν μαζί, όμως ίσως με το βάρος των ευθυνών των ‘φάσεων’ που ανέφερες, δεν μπορέσατε να ανακαλύψετε και να μοιραστείτε την ερωτική σας διάσταση. Ή να ανανεώσετε τα στοιχεία που θα την αναθέρμαιναν.
Κατά τη γνώμη μου, θα ήταν καλό, αν βέβαια θέλεις και πιστεύεις ότι έχεις αντοχές, να κάνεις μια ακόμα απόπειρα προσέγγισης. Με τον τρόπο που προτείνει ο nick στο ποστ #32.
Διαφωνώ ότι οι συζητήσεις γενικά δεν βοηθούν, γιατί κάθε σχέση έχει τη δική της δυναμική και κάθε άνθρωπος τη δική του επίσης. Για κάποιες μορφές σχέσης και για κάποιους ανθρώπους, η συζήτηση είναι όχι μόνο περιττή, αλλά και λόγος περαιτέρω ξενερώματος. Για κάποιες άλλες πάλι, όχι. Συνήθως ο αποτελεσματικότερος συνδυασμός είναι η ισορροπία ανάμεσα σε λόγια και (συνεπείς με τα λόγια) πράξεις, μέσα στο πλαίσιο που καθορίζεται από το είδος της σχέσης και την προσωπικότητα του καθενός.
Πάνω σε αυτό που γράφει η Θεοφανία,
ναι αυτό ήθελα να επισημάνω, ότι πολλές φορές επιδιώκουμε το ενδιαφέρον του άλλου, χωρίς να εξετάσουμε αν υπάρχει πράγματι μια ισχυρή δική μας επιθυμία. Και, άσχετα με το αν η θεματοθέτρια είχε ή δεν είχε επιθυμία, ήθελα να την ενθαρρύνω να σκεφτεί ποιο μήνυμα πέρναγε και τι τελικά κινητοποίησε μέσα της αυτό το καμπανάκι.
17-10-2012, 13:43 #37
κλινω εντονως προς αυτη την αποψη της μαριον για την συγκεκριμενη περιπτωση.
απλα γιατι η σεξουαλικη απομακρυνση ξεκινησε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ. τοσο γρηγορα που δεν δικαιολογειται ουτε με τους αιωνες που περασαν ,ουτε με το γηρας, ουτε με τπτ σχετικο.
αν δεν σου καθεται ο αλλος σεξουαλικα, το ξερεις παρα πολυ συντομα και τοτε καλο ειναι να φευγεις.
τπτ δεν βελτιωνεται κατα την γνωμη μου, αν το προβλημα υπαρχει εξαρχης.
θεσσαλονικια εισαι ΝΕΩΤΑΤΗ! παραπανω κι απο νεωτατη.
πολυ καιρο το καθυστερησες, μην χανεις αλλο χρονο.Last edited by Remedy; 17-10-2012 at 13:59.
17-10-2012, 13:56 #38
Αυτή είναι μιά ενδιαφέρουσα προσέγγιση. Βέβαια, μπορεί για 10 χρόνια να είχε απωθήσει την ιδέα της σεξουαλικής πληρότητας, παρόλο που η ίδια η ανάγκη δεν έφυγε ποτέ από τη σκέψη της.
Στην παρούσα φάση, εκτός από το θέμα του εγωισμού, μπορεί να είναι η αίσθηση του χαμένου χρόνου. Εξ ου και το ξενέρωμα...
Το σεξ είναι μεν χημεία που είτε υπάρχει είτε δεν υπάρχει εξ αρχής, αλλά υπάρχουν επίσης κάποιοι άτιμοι διακόπτες στο κεφάλι μας (triggers), που όταν για κάποιο λόγο γυρίσουν αλλάζει έως και εντελώς η επίδραση που έχουν επάνω μας μέχρι πρότινος δεδομένες καταστάσεις. Οπότε τίποτα δεν αποκλείει έναν επαναπροσδιορισμό της ερωτικής ζωής ενός ζευγαριού μετά από 10 χρόνια. Μπορεί οι πιθανότητες να είναι μικρές, αλλά πολλές μάχες στην ιστορία έχουν κερδηθεί έτσι...:)
17-10-2012, 14:08 #39
Συμφωνώ απόλυτα με Νικ...επαναπροσδιορισμός ερωτικής ζωής!
διαφωνώ με λογικές τύπου, ο άντρας ξενοπηδάει επειδή έχει πιο πολλές ορμές, σε σχέση με τις γυναίκες. Μύθος τεράστιος, αλλά δεν είναι της παρούσης.
Και εσύ αν δεν κάνεις σεξ, και γνωρίσεις κάποια στιγμή έναν παίδαρο, και φτιαχτείς και στολιστείς και νιώσεις γκομενάρα μια χαρά θα σου βγει να ξενοπηδηχτείς...το αν εξακολουθεί να υπάρχει αγάπη ακόμα και μετά από αυτό, έχω τις αμφιβολίες μου, είτε για σένα είτε για αυτόν.
Αυτό το είπα σχετικά με μια άποψη που διατυπώθηκε ότι οι άνδρες ξενοπηδάνε αλλά συνεχίζουν να αγαπούν κλπ.
Τώρα, σχετικά με το πορνό δεν το βρίσκω αφύσικο ούτε πρόβλημα, συμφωνώ με κουξου που είπε ότι το πρόβλημα είναι ότι δεν κάνετε σεξ.
Επαναπροσδιορισμός για μένα σημαίνει, ότι φεύγω από τα τετριμμένα, κάνω κάτι για να αφυπνίσω τον άλλον...δε θα είχα πρόβλημα να παίζω και ρόλους προκειμένου να διατηρώ τη σεξουαλική μου ζωή ζωντανή..ειδικά στην ηλικία που είσαι εσύ!
Εάν δηλαδή εσύ βάλεις σεξυ εσώρουχα και του κάνεις διάφορα αυτός δε θα θέλει;
δύσκολο μου φαίνεται..εκτός κι αν έχει άλλο πρόβλημα...κάτι οργανικό ας πούμε.
Γαμός χωρίς σεξουαλική ζωή πεθαίνει πάντως. Είναι νόμος αυτός.
Εσύ σεξουαλικά πως είσαι;..το σκοτάδι του ενός, δυο μαζί το κάνουν φως...
17-10-2012, 17:39 #40
...εδώ διαφωνώ τελείως....:)
Μιλάω πάντα μέσα από προσωπικές μου εμπειρίες και όσων γνωρίζω γύρω μου, πως μια σεξουαλική σχέση δεν ανεβαίνει και δεν αλλάζει προς το καλύτερο αν δεν υπάρχει η βάση της σεξουαλικής χημείας μεταξύ των συντρόφων.
Ξεκινά δηλαδή μια σχέση με πολύ πάθος και στην πορεία το ζευγάρι παλέυει με τη φθορά του χρόνου ανανεώνοντας τη σεξουαλική του ζωή, εκπληρώνοντας φαντασιώσεις αμφότεροι, βάζοντας πιπεράτες πινελιές στο κρεββάτι τους και ότι άλλο τους κατεβαίνει και θέλουν, προκειμένου να μείνει το πάθος ζωντανό και να πηγαίνουν ένα βήμα παρακάτω αποφευγοντας το βάλτωμα.
Αυτό κατά τη γνώμη μου δεν μπορεί να ξεκινήσει με κανέναν διακόπτη απο τη.....μέση.
Αν δεν υπάρχει η βάση πως θα χτίσει κάποιος τοίχους στο χώμα?
Θεωρώ επίσης πως το θέλω στο κρεββάτι για τον σύντροφο μας δεν μπορεί να το ξυπνήσει κανένας ειδικός ή σύμβουλος, αν δεν υπάρχει κάτι να κοιμάται.
προς βοιντ: ούτε εγώ πιστεύω στο μύθο του πολυγαμικού άντρα και της μονογαμικής γυναίκας.
Το ίδιο υποστριζει και ο θείος μου ο Φροιντ άλλωστε....:Ρ
Υπήρξα πολυγαμική στη ζωή μου όταν αυτό που είχα δεν με ικανοποιούσε και έχω δει άντρες μονογαμικούς απλά και μόνο επειδή γουστάρουν να είναι.
18-10-2012, 09:49 #41
Θεοφανία, αν δεν υπάρχει ερωτική χημεία από την αρχή, δεν εμπλέκεται κάποιος σε σοβαρή σχέση. Αν το κάνει είναι είτε επειδή το σεξ όντως δεν παίζει ρόλο στη ζωή του (μη σου κάνει εντύπωση, υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι), είτε επειδή ο σύντροφός του είναι πολύ ισχυρή προσωπικότητα και τον έχει κατακτήσει πλήρως. Επομένως, υποθέτω πως υπήρχε από την αρχή κάποια χημεία ανάμεσα στη θεσσαλονικά και τον άντρα της. Απλά δεν την ικανοποιύσε η συχνότητα των ερωτικών επαφών τους.
Με αυτό σαν δεδομένο, ισχυρίζομαι πως η εικόνα που εκπέμπει κάποιος προς το σύντροφό του μπορεί να αλλάξει. Πώς? Πρώτα πρώτα, αν το αποφασίσει ο ίδιος πως θέλει να αλλάξει. Αν φροντίσει την εμφανισή του, αν δει την ίδια τη ζωή και τη σχέση του με άλλα μάτια.
Στην περίπτωση της θεσσαλονικιάς, φαίνεται πως ο άντρας της είναι "κλειδωμένος" σε μιά αυτιστικού τύπου ερωτική συμπεριφορά. Αν δεν αποφασίσει να βγει από το καβούκι του και να αναθεωρήσει την ερωτική ζωή του και της συντρόφου του, δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα...
18-10-2012, 11:27 #42
Νick θα διαφωνήσω μ' αύτο που λες ότι αν δεν υπάρχει χημεία από την αρχή δεν εμπλέκεται κάποιος σε σοβαρή σχέση
Ξεχνάς το νεαρό της ηλικίας της θεματοθέτριας και την ελλειψη εμπειρίας της. Μπορεί κάποιος να σε γοητεύσει σαν άνθρωπος ή να είναι πολυ καλος και στοργικος μαζί σου και τα στοιχεία αυτά συν την απειρία να σε οδηγήσουν σε σοβαρή σχέση και γάμο γιατί νιώθεις ασφάλεια.
Η κοπέλα είπε ότι είχε τον άντρα της κάτι σαν μέντορα και είναι φυσικό με την διαφορά των 12 χρονων που τους χωρίζουν. Όταν με κάτι μεγαλώνεις και πλάθεσαι, το θεωρεις κατά κάποιο τρόπο φυσιολογικο. Κάτι μέσα σου σε τρώει ότι δεν είναι έτσι, αλλά βρίσκεις δικαιολογίες για να το παραμερίσεις.
Από τη στιγμή που έρχεται η συνειδητοποιηση όλα καταρρεουν. Μπορούν να ξαναχτιστουν μονο αν και οι δυο τους κάνουν την υπέρβαση.Να μετατρέψεις το "ετσι συνέβη" σε "ετσι το θέλησα" αυτό και μόνο ονομάζω λύτρωση ΝΙΤΣΕ
18-10-2012, 11:36 #43
- In this old house where every door is open
18-10-2012, 11:43 #44
- In this old house where every door is open
18-10-2012, 12:00 #45
To σεξ και ο έρωτας είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα. Μπορεί να μη θέλει να ξανα ερωτευτεί αλλά απλώς να κάνει σεξ με τον άντρα της, από αυτή την άποψη μία χαρά φτιάχνεται το σεξ μεταξύ τους. Η ανάγκη για σεξ υπάρχει ακόμα και όταν δεν είμαστε με κάποιον. Το θέμα είναι τι ζητάει η ίδια. Αν ζητάει "έρωτα" από τον σύντροφο της αυτό δεν επανέρχεται, ελάχιστες είναι οι φορές που μπορεί να αναβιώσει ο έρωτας ανάμεσα σε ζευγάρια. Αν πάλι ζητάει απλώς να κάνει σεξ μαζί του (αποδεχομένη οτι πλέον η σχέση τους βασίζεται στην αγάπη και σε άλλα αμοιβαία ενδιαφέροντα) και αυτός το αντιληφθεί...μπορούν να βρουν τρόπους να ικανοποιήσουν αυτό το κομμάτι.