Δυσκολεια στους φιλους και μοναξια??
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 19
    Member

Δυσκολεια στους φιλους και μοναξια??

Γεια σας !! Ειμαι πρωτοετης φοιτητης στην Αθηνα και εχω ξεκινησει μαθηματα μια βδομαδα τωρα!! Μεσα στν αιθουσα υποφερω...δε μιλαω με κανεναν!! γνωρισα παιδια αλλα φαινεται οτι δε ταιριαζουμε... αυτοι εχουν μονη εννοια πως θα γνωρισουνε κοπελες απ τη σχολη και τιποτα αλλο... ειμαι απο επαρχια και επελλεξα την αθηνα θελωντας και να ξεφυγω λιγο, να γνωρισω κοσμο κτλπ... αλλα τωρα λεω χιλιες φορες να ημουνα σπιτι μου... βλεπω τους υπολοιπους που κανουν παρεες , βγαινουν μαζι , περνανε καλα... για εμενα αυτα φενονται τοσο μακρινα... καθε μερα γνωριζω ατομα με τα οποια ομως ειτε δεν εχω κατι να συζητησω και δε ταιριαζουμε καθολου σε τιποτα ειτε ειναι τελειως στο κοσμο τους και τους νιαζουν μονο οι "γκομενες" !! Πειτε μου και σεις ρε παιδια οταν πρωτοπηγατε σε καποια σχολη κανατε καιρο να προσαρμοστειτε σε καποια παρεα?? να βγειτε μαζι?? γιατι δυσκολευομαι τοσο?? οκ δε μιλαω πολυ αλλα μου χουν μιλησει αρκετοι και τελικα δε κανουμε παρεα μετα... απλα νιωθω τοσο χαλια που καθημερινα κλεινομαι στο σπιτι και διαφοροι γνωστοι μου που εχουν περασει εδω βγαινουν συνεχεια με παιδια απ τη σχολη τους και αναρωτιεμαι εγω τι κανω λαθος... μερικοι ξερω οτι θα πουν οτι ισως το ψαχνω πολυ διεξοδικα... αλλα δε νομιζω οτι ειναι ετσι... γιατι οταν γνωρισεις καποιον καταλαβαινεις αν ειναι καλος για φιλος ή οχι... γνωρισα και παιδια που δε βγαζουν κουβεντα οση ωρα και να κατσεις μαζι τους και τελικα βαριεσαι και παιδια που με εκαναν να μιλησω μαζι τους ,να λεω καμια βλακεια κτλπ αλλα ποτε δε θα εκανα παρεα μαζι τους γιατι δε φενονται ατομα εμπιστοσυνης και οσο να ναι πρεπει να ειμαστε προσεκτικοι οταν κανουμε νεες παρεες... πανω σε αυτα θα ηθελα τη γνωμη σας γιατι σκεφτομαι οκ μονο μια βδομαδα εχει περασει και με το καιρο σιγουρα θα κανω φιλιες... αλλα βλεπω γυρω μου οτι παρεεσ εχουν δημιουργηθει ηδη!! αν περασει μηνας και ειμαι ακομα ετσι??

Senior Member
    multikara εγω τον πρωτο καιρο που σπουδαζα στην Αθηνα γνωριζα μεν κοσμο , αλλα οπως λες και εσυ με αρκετους δεν ταιριαζα. Μετα απο λιγους μηνες ειχα βρει την παρεα μου και ολα οκ.
    Και μπορω να πω οτι ενω στην αρχη δεν μου αρεσε η Αθηνα μετα απο λιγο καιρο την λατρεψα.

Τωρα που ξανασπουδαζω και ειμαι στο πρωτο εξαμηνο οπως και εσυ εχω το ιδιο προβλημα. Δηλαδη γνωριζω κοσμο , αλλα δεν μου κανουν ολοι.
    Βεβαια τωρα ειμαι σε αλλη φαση και δεν με ενοχλει.

Banned
    multikara, σήμερα, σχεδόν 20 (γκουχ!) χρόνια μετά από το πρώτο έτος του πανεπιστημίου έχω ακόμα πολύ καλή φιλία με λίγες πρώην συμφοιτήτριες, και περιστασιακές κοινωνικές επαφές με κάποιους ακόμα από τη σχολή. Όμως τις περισσότερες φιλίες και γνωριμίες τις έκανα καθώς περνούσε ο καιρός, μην σου πω στα τελευταία έτη... Το πρώτο διάστημα γνώριζα μεν πάρα πολύ κόσμο, μιας και είμαι γενικά κοινωνική, αλλά με τους περισσότερους δεν ταίριαζα, ή κρατούσε για λίγο χρονικό διάστημα η παρέα.

Θα σου πρότεινα πάντως, να δοκιμάσεις να κάνεις περισσότερη παρέα με άτομα που στην αρχή σου φαίνονται αταίριαστα ή 'επιφανειακά', να δώσεις χρόνο να τους γνωρίσεις καλύτερα, γιατί πολλές φορές δεν τα βλέπουμε όλα με την πρώτη ματιά. Ιδίως όταν είμαστε στο ξεκίνημα της κοινωνικής μας ζωής. Μπορεί άτομα που δεν έχετε τα ίδια ενδιαφέροντα να αποδειχθούν άτομα εμπιστοσύνης κι ας μην φαίνεται αυτό με την πρώτη. Κι η εμπιστοσύνη είναι όντως σημαντικό για μια φιλία. Επίσης, κάνε μια προσπάθεια να μιλήσεις λίγο παραπάνω και στους πιο 'κλειστούς', μερικοί απλά χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να ανοιχτούν. Τέλος σκέψου ότι μπορεί μέσω κάποιου ατόμου που δεν σου κάνει, να γνωρίσεις κάποιους άλλους που να σου κάνουν και να ταιριάξετε περισσότερο. Α, και μην διστάζεις να δοκιμάσεις να μπεις σε μια ήδη δημιουργημένη παρέα... κάποιες παρέες δεν είναι τόσο κλειστές στα νέα μέλη. Οπότε απλά ανοίξου, χαλάρωσε και προπάντων μην βιάζεσαι να απογοητευτείς :)

Member
    Ναι απλα βλεπω και τους γυρω μου και ποσο μαλλον τους γνωστους μου και εχουν παρεες και βγαινουν... εγω γιατι οχι?? και νιωθω μονος μου ωρες ωρες και λεω ρε γαμωτο τοσο ξενερωτος ειμαι και δεν εχω παρεες εδω?? στν επαρχια που εμενα εβγαινα συνεχεια,ηξερα τους παντες και περνουσα τελεια γενικα με τους φιλους μου... εδω αναρωτιεμαι συνεχεια αν θα κανω οντως φιλους... γενικα δεν ειμαι ομως και ιδιαιτερα κοινωνικο ατομο και δε ξερω πως να πλησιασω τους αλλους ακομα και στο πανεπιστημειο... γνωριζομαστε με διαφορους και μετα τις επομενες μερες λεμε ονο ενα γεια... και προφανως ειναι λαθος οπως λες marina38 αλλα απογοητευτηκα απο τωρα γιατι περισσοτερο ζηλευω που τα παιδια που γνωριζω εχουν πλεον τις παρεες τους...

Senior Member
    Μπορείς να κάνεις παρέα με πολλούς ανθρώπους κι ας μην ταιριάζετε και σε όλα. Δεν χρειάζεται να γίνεται και κολλητοί, απλά να αράζετε παρέα. Άλλος θα μιλάει για γκόμενες, άλλος για αυτοκίνητα και άλλος για μαθήματα, έτσι παν αυτά.

Επίσης, δεν χρειάζεται να τους πεις τα εσώψυχά σου από την πρώτη στιγμή... Βλέποντας και κάνοντας.

Senior Member
    multikara μπορω να υποθεσω οτι δεν εισαι πανω απο 2 εβδομαδες στην Αθηνα ετσι δεν ειναι?
    Eιναι νωρις ακομα , ειναι λογικο ναμην εχεις βρει παρεες ακομα.
    Δεν χρειαζεται να ανησυχεις.

Senior Member
    multikara, προσπάθησε να έχεις αυτό σαν γενική αρχή: Μη συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους.
    Δε θα σε ωφελήσει σε τόποτα, μόνο άγχος θα σου προκαλέσει.
    Συμφωνώ με όσα σου είπε η Μαρίνα. Είναι πολύ νωρίς ακόμα για να "δικτυωθείς". Ο καθένας έχει τους ρυθμούς του. Μπορεί οι συμφοιτητές σου που εντάχθηκαν ήδη σε μιά παρέα να είναι περισσότερο ελαστικοί στα κριτήριά τους. Εσύ έχεις κάποιες προϋποθέσεις για να πλησιάσεις τους άλλους και καλά κάνεις.
    Διαχώρησε την παρέα από τη φιλία. Οι σχέσεις των ανθρώπων είναι πολυδιάστατες. Υπάρχουν κοινωνικοί γνωστοί, παρέες που τους ενώνουν κάποια κοινά ενδιαφέροντα, ομάδες δραστηριοτήτων κ.λ.π. Δεν είναι σωστό να εφαρμόζεις τα ίδια κριτήρια για κάποιον που τον βλέπεις απλά σαν παρέα του σαββατόβραδου με κάποιον που αποζητάς τη φιλία του.
    Χαλάρωσε, δώσε χρόνο στον εαυτό σου και στους άλλους και όλα θα πάρουν το δρόμο τους..:)

Senior Member
    Quote Originally Posted by multikara View Post
    ...
    ... για εμενα αυτα φενονται τοσο μακρινα... καθε μερα γνωριζω ατομα με τα οποια ομως ειτε δεν εχω κατι να συζητησω και δε ταιριαζουμε καθολου σε τιποτα ειτε ειναι τελειως στο κοσμο τους και τους νιαζουν μονο οι "γκομενες" !!
    ...
    Συμφωνώ με τα παιδιά που σου απάντησαν, όμως θα ήθελα να σε ρωτίσω τί κακό έχει που ψάχνονται γιά κοπέλες. Μιά χαρά τους βρίσκω αφού είναι 20 χρονών. Πως θα γινόταν να βρούνε κάτι βαθύτερο αν δέν ξεκινήσουν από τα βασικά?
    διαρκής αναθεώρηση ________________________________________ Β α σ ί λ η ς

Member
    Μα πεοφανως carry και δεν ειναι παραλογο να ασχολουνται με κοπελες ... και εγω το κανω και ποσο μαλλον με τους φιλους μου κακα τα ψεμματα ενα μεγαλο ποσοστο απο αυτα που συζηταμε αυτο αφορα... απλα δεν ειναι στο τυπο μου με το που πατησω στη σχολη να πηγαινω απο κοπελα σε κοπελα και να γνωριζομαι... νταξει αυτο ειναι λιγο σαλιαρισμα και ποτε δε μ αρεσε για αυτο ειπα οτι δε θα ταιριαζα με αυτους... τωρα οσων αφορα τη παρεα δε ξερω...ισως και να ηταν καλη μαζι τους... απλα θελω να πω πως μου μιλανε αρκετοι κτλπ και παραεξω τιποτα... δε ξερω καν αν εχει κανονιστει να βγουν ενα βραδυ πολλα παιδια της σχολης μαζι...δε το γνωριζω αυτο ωστε ναπω οτι θα παω και θα τους γνωρισω καλυτερα

Senior Member
    Και γιατί δεν προτείνεις εσύ σε κανέναν από αυτούς να πάτε για κανα καφέ?

Member
    Γιατι δε ξερω αν θα θελουν...γενικα δεν ειναι στο τυπο μου να ζηταω απ τους αλλους να βγουμε κτλπ οταν δε τους ξερω γιατι οταν μου το ζητανε και μενα (δεν αναφερομαι στο πανεπιστημειο αλλα γενικοτερα) και δεν θελω να παω δε ξερω πως να το αποφυγω και νιωθω καπως ασχημα... γενικα ποτε δε παιρνω πρωτοβουλιες σε τετοια θεματα για να γνωριστω με αλλους... ειμαι λιγο κλεισμενος στον εαυτο μου το ξερω...αλλα πιο πολυ νομιζω πως ειναι η δυναμη της συνηθειας.. ειχα συνηθισει τη παρεα μου και οτι περνουσα τοσο καλα και τωρα μου λειπουν αυτα και ολα μοιαζουν καπως στραβα

Banned
    απο μια ηλικια και μετα ο καθενας κοιτα τον εαυτο του, οποτε κατανταν χρησιμοι μονο για να κυκλοφορειτε, αντε και να εντυπωσιασεις καμια γκομενα δειχνωντας οτι περνας καλα με τη παρεα σου και εισαι ο αρχηγος. η τακτικη γνωστη, μαζεψε δυο φιλους σου-φιλησε το κωλο τους, να σε βγαλουν μαγκα-οτι κανεις τα κουμαντα. κατι το οποιο ειναι ακρως εμετικο, ελα ομως που τα γκομενακια το εχουν αναγκη, γι'αυτο ολοι τα γνωριζουν ευκολοτερα μεσω παρεας, παρα μονοι.

γειά συμφωνώ με τους παραπάνω ότι είναι ακόμα πολύ νωρίς....
    κοίτα εγώ ηρθα απο επαρχεία σπούδασα αθήνα έχω τελειώσει τώρα και στο πρώτο έτος γνώρισα γύρω στα 30-40 άτομα που μιλούσαμε κτλ αλλά μόνο με μια παρέα μου άρεζε να αράζω.... στο 2εξάμηνο βαρέθηκα και δεν έκανα παρέα με αυτούς επειδή και τα ενδιαφέροντα μας δεν ταιριάζανε .... μετά στο 2χρονο ήρθε ενας απο την πολη που μεγάλωσα και έκανα με αυτονα παρέα μεχρι το τελος της σχολης...( και με αλλα 4-5 ατομα πηγαίναμε ολοι για καφε συνηθως κτλ ) αλλα να ξέρεις οτι και στο 3-4 ετος γνωρισα ατομα που ητανε καλα για να πηγαινουμε για καφε.... ξεχασα να πω οτι τα ατομα με τα οποια ταιριαζεις ποιο πολλυ τα βρισκεις εξω εκει που σου αρεσει να συχναζεις απο το πρωτο κιολας ετος πηγαινα σε ιντερνετ καφε πολλες φορες την εβδομαδα χεχεχε και πορονομουνα σε παιχνιδια κτλ ελιωνα πολυ ασχημα.... και εκει γνωρισα και αλλα ατομα ομοια με εμενα και που ειχανε παθος και αφτοι για τα ιδια παιχνιδια κτλ.... αυτο που θελω να σου εξηγησω ειναι οτι δεν πρεπει να ανχωνεσε επειδη δεν βρηκες καποια ατομα να ταιριαζεις ακομα... παρε το χρονο σου μην βιαζεσε..... πρωτα απο ολα βρες/δες τι σου αρεσει να κανεις τον ελευθερο χρονο σου και μετα ξεκινας να βρεις ατομα με τα ιδια ενδιαφεροντα....

Senior Member
    Φίλε, σε καταλαβαίνω απόλυτα. Κι εγώ δυσκολεύομαι φοβερά να κάνω τους άλλους να με συμπαθήσουν, όπως και να ξεχωρίσω ένα άλλο άτομο. Η διαφορά μας είναι ότι το πρόβλημα το είχα από την αρχή της εφηβείας μου, που δεν είχα αλλάξει όπως τα άλλα παιδιά της ηλικίας μου κι έτσι δεχόμουν απόρριψη, οπότε περνούσα την ίδια κρίση και στην επαρχία, προτού έρθω Αθήνα για σπουδές. Στο πρώτο έτος δεν τολμούσα κίνηση γι' αυτό το λόγο, αλλά ούτε με πλησίαζε και κανένας, παρόλο που υποτίθεται ότι είναι ο καιρός που όλοι ψάχνονται για φιλίες. Τώρα, που θα πάω 4ο έτος και είμαι σε εντελώς άλλη φάση, όπως έγραψε ένας παραπάνω, έπαψε πια να με ενοχλεί αυτό και αναζητώ άλλου είδους παρέα. Γιατί καλοί οι φίλοι, για να πεις μερικές μαλ@κίες παραπάνω και να περάσει η ώρα σου, αλλά το κενό της μοναξιάς δεν καλύπτεται και ακόμα νιώθεις κάτι να λείπει. Έλα όμως που αυτές, έχοντας ήδη πάει με καμιά δεκαριά προηγουμένως, δεν εντυπωσιάζονται εύκολα από έναν άπειρο από σχέσεις. Γι' αυτό, η συμβουλή μου προς εσένα θα ήταν να μην απαξιώνεις τους συναδέλφους σου που ψάχνουν για γκομενάκια. Προσωπικά, τη στιγμή που σου γράφω, θα πετούσα τη σκούφια μου αν ήξερα άτομα, πρόθυμα να μου γνωρίσουν.
    Last edited by sheldon; 12-10-2012 at 18:25.

Member
    Παιδια βγηκα με ατομα απ τη σχολη μου αλλα ειναι ακριβως οπως το περιεγραψε ο ΚΕΝΟ... ειναι ατομα τα οποια θα βγεις μαζι τους γιατι ειναι οι "γαματοι" και θα γνωρισεις γκομενες ετσι... οπως ομως επισης ειπε αυτο ειναι εμετικο..το να κανεις παρεα με τετοια ατομα... δηλαδη γιατι αλλα παιδια που γνωριζω να εχουν φυσιολογικες παρεες και να βγαινουν να περνανε καλα και χωρις να εχουν τη "ποζερια" στο μυαλο τους και εγω πρεπει να αναλωθω σε μια τετοια παρεα?? και οκ ρε παιδια αποτερος σκοπος μας ειναι οι γκομενες μονο?? μη τρελλαθουμε... ειχα καμποσες κοπελες και στο παρελθον αλλα με τους φιλους μου δεν ηταν αυτη η καψα μας... βλεπαμε μια ωραια κοπελα και σχολιαζαμε οπως ο καθενας... αλλα και γκομενα να μην ειχαμε ποιος χεστηκε?? αυτο που μου λειπει απ τη παλια μου παρεα και το αποζητω και τωρα ειναι ο χαβαλες... καναμε χαβαλε αλλα ταυτοχρονα μπορουσαμε να συζητησουμε και οτιδηποτε απασχολουσε το καθενα μας... οκ το δευτερο χρειαζεται χρονο για να το βρεις... απλα θελω να πω πως η παρεα με το σκεπτικο "να μαστε 5-6 ατομα εμφανισιμα και με γνωριμιες για να γνωριζουμε γκομενες" δεν ειναι καθολου του στυλ μου γιατι στη τελικη δεν ειχα και ποτε τετοια κοπελα...που να ψαχνει τετοιου ειδους ατομα εννοω...

Page 1 of 2 12 LastLast