Χρειαζομαι βοηθεια
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 22
    Junior Member

Χρειαζομαι βοηθεια

Εδω και 4-5 χρονια εχω σοβαρο προβλημα με την μητερα μου.στην αρχη ειχε χωρισει για καποιο καιρο με τον πατερα μου και ειχε πεσει σε καταθλιψη εως βαρια.τα ξαναβρηκανε μεν αλλα απο τοτε κατι δεν πηγαινε καλα.αρχισε να φερεται παραξενα παραπονιοταν για καψιμο στην καρδια ζαλαδες κλπ.τις καναμε ολες τις απαραιτητες εξετασεις και ηταν ολα κομπλε.απο κει και περα αρχισε να χανει παρα πολλα κιλα καθως δεν ετρωγε καθολου καλα αρχισε να κλεινεται μεσα στο σπιτι οχι οτι ειχε και πολλες παρεες...απο κει και επιτα μετα απο 2 χρονια και χωρις καμια υποστηξη την πηγαμε σε ψυχιατρο ο οποιος διεγνωσε διπολυκη και μανιοκαταθλιψη.της εγραψε αγωγη στην αρχη δεν την επερνε καν.αρχισε να γινεται βιαιη ηθελε να μας σκοτωσει να μας καψει ειχε μανια με το οτι της περνουμε πραγματα της τα κλεβουμε.την ξαναπηγαμε μας εδωσε μια αλλη αγωνη μας ειπε οτι την γυρισε σε ψυχωση.απο τοτε καθε χρονο δλδ τα 2 τελευταια παρολο που ακολουθει αγωγη αρχιζει ξεχναει δεν ξερει που βρισκεται εμενα σαν κορη της περα απο το ονομα μου δεν θυμαται οτι ειμαι παιδι της σπανιοτερα δεν αναγνωριζει τον ιδιο της τον αντρα,αρνητε να κανει μπανιο.ειναι 67χρονων δεν ξερω σε τι γιατρους να την παω και τι να κανω θελω να καλυτερεψει εστω η κατασταση της.εχω και εγω μια αγχωδη διαταραχη και δεν την αντεχω την κατασταση ωρες ωρες νιωθω απελπισμενη και αβοηθητη.ολοι ρωτανε εμενα τι πρεπει να κανουμε και δεν εχω ιδεα.θελω το καλυτερο για εκεινη και θα ξοδευα εκατομμυρια για να γινει καλυτερα.

Junior Member
    Πρεπει να συμπληρωσω οτι στο ιστορικο της μητερας της ειχε γεροντικη ανοια και η αδερφη της κατι αντιστοιχο με εκεινη.αν τυθεται θεμα κληρονομηκοτητας πως μπορω να αναγνωρισω την κατασταση με τι εξετασεις και αν ειναι ψυχολογικοι οι παραγοντες στην ηλικια που ειναι (δεν ειναι και τοσο μεγαλη πια..) η κατασταση ειναι μη αναστρεψιμη και που πρεπει να απευθυνθω περα απο ψυχιατρο?μια βοηθεια απο καπου?...

.....λίλ είστε σίγουροι ότι ακολουθεί πιστά την αγωγή της η μητέρα σου?

Junior Member
    Ναι αν και καποια χαπια τα διαλυουμε μεσα στο γαλα γιατι αρνειτε να τα παρει..αναγκαστηκα μενει παρα πολλες ωρες μονη της και την στεναχωρει.εχει χασει παρα πολλα κιλα και εμφανισιακα δειχνει πλεον παρα πολυ μεγαλυτερη απο οτι ειναι..μεσα σε 4-5 χρονια πλεον δεν την αναγνωριζω και με εχει επηρεασει παρα πολυ.εχουμε επισκευτει μονο μια φορα ψυχιατρο καθως ουτε σηκωτει δεν παει και αυτο πριν 1 χρονο ο οποιος πλεον μονο απο τα λεγομενα μας μας καθοδηγει χωρις να εχει αλλαξη κατι στην θεραπεια λεγοντας οτι δεν υπαρχει καμια ελπιδα και να την κλεισουμε σε ιδρυμα για να συνεχισουμε την ζωη μας.ολα αυτα μου κακοφανηκαν και με εβαλαν σε υποψιες.πως μπορει να σε συμβουλεψει καποιος κατι τετοιο που ουτε καν λογος του πεφτει και εχοντας να την δει 1 χρονο τωρα.ξερω οτι δεν δεινουν τοση σημασια σε μεγαλυτερης οσο σε καποιον 20χρονια μικροτερο αλλα οχι και ετσι

Βρε λιλ μου δεν θελω να σου βάλω σκέψεις και να σε αγχωνω, αλλά μήπως δεν παίρνει τη σωστή αγωγή;
    Ξέρεις γιατί στο λέω?
    Υπάρχουν πολλά άτομα εδώ μέσα με διπολική και ψυχώσεις και στο μεγαλύτερο ποσοστό τους έχουν ισορροπήσει παίρνοντας φάρμακα και έχουν μια φυσιολογική ζωή.
    Ετσι όπως περιγράφεις τη μητέρα σου μου δίνει μια εικόνα βασανισμένης γυναίκας που ταλαιπωρείται από την ασθένεια της.
    Δεν μπορείτε να την πάρετε με το καλό και με πολλή συζήτηση να την πείσετε να δει έναν άλλο ειδικό?
    Μια δεύτερη γνώμη δεν θα σας βλάψει, ίσα-ίσα που μπορεί να σας βοηθήσει πολύ....

Senior Member
    Quote Originally Posted by Lilith View Post
    .
    .
    .
    την πηγαμε σε ψυχιατρο ο οποιος διεγνωσε διπολυκη και μανιοκαταθλιψη
    .
    .
    .
    την ξαναπηγαμε μας εδωσε μια αλλη αγωνη μας ειπε οτι την γυρισε σε ψυχωση.
    .
    .
    .
    Κι'εγω Lilith, αναρωτιεμαι τι σοι αγωγη ειναι αυτη οταν η διαγνωση γινεται... εξ'αποστασεως (οπως τον τελευταιο χρονο).
    Αφου δεν εχεις προβλημα με το να αφιερωσεις χρονο, ισως θα επρεπε να παρετε γνωμες και απο αλλους ψυχιατρους.
    Παντως η ιδρυματοποιηση ειναι η τελευταια λυση κατα τη γνωμη μου...

Δηλαδη τωρα παιρνει φαρμακα για την ψυχωση?

Junior Member
    Quote Originally Posted by angelos View Post
    Κι'εγω Lilith, αναρωτιεμαι τι σοι αγωγη ειναι αυτη οταν η διαγνωση γινεται... εξ'αποστασεως

Δηλαδη τωρα παιρνει φαρμακα για την ψυχωση?
    συγχωρεστε με αν ειπα κατι λαθος αλλα ειμαι να σκασω οταν σκεφτομαι την κατασταση πριν 2-3 χρονια ειχε επισκεφτει την ψυχιατρο 2 φορες και 1 φορα μεσα στον χρονο.
    Τωρα δεν ξερω αν επιτρεπεται να τα αναφερω ονομαστηκα αλλα ναι περνει χαπια για ψυχωση.

Senior Member
    Εκτος απο... γνωμες αλλων ψυχιατρων, δεν μπορω να σκεφτω κατι αλλο.
    Οπως εγραψε και η Θεοφανια, το ιδανικο θα ηταν να ειναι μαζι και η ιδια.
    Να την πεισετε δηλαδη.
    Αν αυτο ειναι αδυνατον, τοτε θα ειστε μονοι σας.

Το μονο σιγουρο ειναι αυτο που επισης εγραψε η Θεοφανια, οτι φαινεται να ταλαιπωρειται η μητερα σου.
    Και αναποφευκτα, ταλαιπωρειστε και εσεις...

Ελπιζω να πανε ολα καλα και να βρεθει ακρη στο προβλημα σου/σας.

Junior Member
    Quote Originally Posted by Θεοφανία View Post
    Δεν μπορείτε να την πάρετε με το καλό και με πολλή συζήτηση να την πείσετε να δει έναν άλλο ειδικό?
    Μια δεύτερη γνώμη δεν θα σας βλάψει, ίσα-ίσα που μπορεί να σας βοηθήσει πολύ....
    ειναι λιγο δυσκολο εχουμε προσπαθησει να φερουμε ειδικο στο σπιτι αλλα αυτο δεν ειναι εφικτο..
    Θελω οτι καλυτερο για κεινη αλλα τα χω και γω λιγο χαμενα.θελω να βεβαιωθω και οργανικα οτι ειναι ολα ενταξει. Οντως εχει ταιπωρηθει παρα πολυ..και περα απο εμενα και εγω που μπορω να βοηθησω δεν θα μπει κανεις αλλος στην διαδικασια της φερθηκαν ασχημα εξαρχης οταν ειχε καταθλιψη βγαζοντας την τρελη και την υποβαθμιζαν ενω ειχε αναγκη απο ψυχολογικη υποστηρηξη.δεν περιμενω τωρα να βοηθησει κανεις μονο εμενα εχει και εγω δεν ξερω και πολλα.χρειαζομαι μια καθοδηγηση.

ειναι λιγο δυσκολο εχουμε προσπαθησει να φερουμε ειδικο στο σπιτι αλλα αυτο δεν ειναι εφικτο..
    Θελω οτι καλυτερο για κεινη αλλα τα χω και γω λιγο χαμενα.θελω να βεβαιωθω και οργανικα οτι ειναι ολα ενταξει. Οντως εχει ταιπωρηθει παρα πολυ..και περα απο εμενα και εγω που μπορω να βοηθησω δεν θα μπει κανεις αλλος στην διαδικασια της φερθηκαν ασχημα εξαρχης οταν ειχε καταθλιψη βγαζοντας την τρελη και την υποβαθμιζαν ενω ειχε αναγκη απο ψυχολογικη υποστηρηξη.δεν περιμενω τωρα να βοηθησει κανεις μονο εμενα εχει και εγω δεν ξερω και πολλα.χρειαζομαι μια καθοδηγηση.
    ....λιλ, διάβασα και το άλλο σου θέμα με τη δύσπνοια και τα προβλήματα απομονωσης και φόβου που σου δημιουργεί.
    Δεν είμαι γιατρός, αλλά νιώθω πως το θέμα της μητέρας σου και το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεσαι είναι αλληλένδετο με την δική σου ψυχολογική κατάσταση.
    Καταλαβαίνω πως έχεις απογοητευτεί και σου φαίνονται όλα βουνό, όμως, για να αλλάξει η κατάσταση πρέπει πρώτα απ όλα εσύ να πιστέψεις πως τα πράγματα θα καλυτερέψουν.
    Βγες λίγο από όλο αυτό και σκέψου πως το πρώτο ΜΕΓΑΛΟ βημα είναι να δει ένας ειδικός τη μητέρα σου.
    Απο κει ξεκινούν όλα.
    Σκέψου πως με την κατάλληλη αγωγή θα ισορροπήσει, θα βρει τον εαυτό της, θα νιώσει καλύτερα και θα νιώσει πιο δυνατή ώστε να το παλέψει και μέσα από αυτή τη βελτίωση θα πάρεις και συ δύναμη και ελπίδα.
    Μην αφήνεις τις κακές σκέψεις και το άγχος να σε μπουκώνουν και πελαγώνεις.
    Προσπάθησε άμεσα να βρεις έναν άλλο γιατρό, παρτον τηλέφωνο εξήγησε του την κατάσταση και αυτός θα δρομολογήσει το θέμα είτε με το να σου βρει τρόπο να την πείσεις να πάτε, είτε να έρθει εκείνος σπίτι σας.
    Σε ποια περιοχή βρίσκεσαι?
    Σε ρωτάω μήπως έχει κάποιο μέλος από το φόρουμ να σου συστήσει έναν καλό γιατρό ώστε να έρθεις σε άμεση επαφή.

Junior Member
    Η περιοχη ειναι κορυδαλλος/νικαια.θα ημουν ευγνωμων αν καποιος μου συστηνε καποιον..η αληθεια ειναι πως και εγω δεν ειμαι πολυ καλα και ειναι και οι σκεψεις που με τρωνε..οταν εκανα ψυχοθεραπεια για λιγο καιρο μου ειχε πει "εισαι μοναχοκορη η μια ηταν για την αλλη.δεν ειναι τυχαιο που το παθατε μαζι"..μερικες φορες το σκεφτομαι ισως να ειχε δικιο...

Η περιοχη ειναι κορυδαλλος/νικαια.θα ημουν ευγνωμων αν καποιος μου συστηνε καποιον..η αληθεια ειναι πως και εγω δεν ειμαι πολυ καλα και ειναι και οι σκεψεις που με τρωνε..οταν εκανα ψυχοθεραπεια για λιγο καιρο μου ειχε πει "εισαι μοναχοκορη η μια ηταν για την αλλη.δεν ειναι τυχαιο που το παθατε μαζι"..μερικες φορες το σκεφτομαι ισως να ειχε δικιο...

....μη σε αγχωνει το θέμα του γιατρού, θα βρεθεί σίγουρα κάτι καθώς είσαι Αθήνα και υπάρχουν πολλές επιλογές.
    Σίγουρα θα έχεις ανταπόκριση από εδώ.
    Αυτό που θα ήθελα να σκεφτείς είναι πόσο πιο όμορφη θα γίνει η ζωή σου αν καταφέρεις να βρεις λύση με το θέμα της μητέρας σου και αυτή η σκέψη να σε κινητοποιήσει και να μη βαλτώνεις...

Senior Member
    Lilith, πασχω κ γω απο διπολικη διαταραχη.
    δεν υπαρχει αλλη λυση στην κατασταση της παρα να υπγραψετε κ να νοσηλευτει.
    τυραννιεται κ σας τυρανναει κ σας.
    εκει θα τη βοηθησουν.
    εχω εισαχθει γιατι η οικογενεια μου το βρηκε ως την καλυτερη λυση.
    κ ειχαν δικιο τελικα.
    http://www.mazi.org.gr/

Junior Member
    Quote Originally Posted by arktos View Post
    Lilith, πασχω κ γω απο διπολικη διαταραχη.
    δεν υπαρχει αλλη λυση στην κατασταση της παρα να υπγραψετε κ να νοσηλευτει.
    τυραννιεται κ σας τυρανναει κ σας.
    εκει θα τη βοηθησουν.
    εχω εισαχθει γιατι η οικογενεια μου το βρηκε ως την καλυτερη λυση.
    κ ειχαν δικιο τελικα.
    εχεις εισαχθει για καποιο καιρο μεχρι να καλυτερεψει η κατασταση σου η βρισκεσαι ακομα?(συγνωμη δεν ξερω απο αυτα..)

Junior Member
    Quote Originally Posted by Θεοφανία View Post
    Αυτό που θα ήθελα να σκεφτείς είναι πόσο πιο όμορφη θα γίνει η ζωή σου αν καταφέρεις να βρεις λύση με το θέμα της μητέρας σου και αυτή η σκέψη να σε κινητοποιήσει και να μη βαλτώνεις...

μακαρι ολα να γινουν τοσο αισιοδοξα οσο τα λογια σου.το ευχομαι και το ελπιζω..αν και πλεον μετα απο οσα μου ειπε η ψυχιατρος και οσα μου λενε συγγενεις δεν βρισκω ουτε ελπιδα ουτε κουραγιο..η διαθεση μου εχει πεσει..αναρωτιεμαι ωρες ωρες ειναι καποιοι ανθρωποι που απλα εχουν πεσει ψυχολογικα χρειαζονται μια υποστηρηξη απο καπου μια καλη κουβεντα λιγο αισιοδοξια και περνουν πονο και αποριψη και γινονται χειροτερα αυτοι φταινε η ολοι οι αλλοι που ποτε δεν τους εκτιμησαν και τους πηραν μεχρι και την τελευταια ελπιδα να ξανασηκωθουν?μερικες φορες δεν φταιμε εμεις που πεφτουμε αλλα οι αλλοι που για να νιωθουν υπερ μας τσαλαπατανε με αποτελεσμα να νιωθουμε μοναξια και ασχημα.

Page 1 of 2 12 LastLast