Χρειαζομαι βοηθεια - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 22 of 22
    Quote Originally Posted by Lilith View Post
    μακαρι ολα να γινουν τοσο αισιοδοξα οσο τα λογια σου.το ευχομαι και το ελπιζω..αν και πλεον μετα απο οσα μου ειπε η ψυχιατρος και οσα μου λενε συγγενεις δεν βρισκω ουτε ελπιδα ουτε κουραγιο..η διαθεση μου εχει πεσει..αναρωτιεμαι ωρες ωρες ειναι καποιοι ανθρωποι που απλα εχουν πεσει ψυχολογικα χρειαζονται μια υποστηρηξη απο καπου μια καλη κουβεντα λιγο αισιοδοξια και περνουν πονο και αποριψη και γινονται χειροτερα αυτοι φταινε η ολοι οι αλλοι που ποτε δεν τους εκτιμησαν και τους πηραν μεχρι και την τελευταια ελπιδα να ξανασηκωθουν?μερικες φορες δεν φταιμε εμεις που πεφτουμε αλλα οι αλλοι που για να νιωθουν υπερ μας τσαλαπατανε με αποτελεσμα να νιωθουμε μοναξια και ασχημα.
    λιλ, το στίγμα στπυς ανθρώπους που περνούν ψυχολογικά προβλήματα, πολλές φορές είναι πιο δύσκολο και από την ίδια την αρρώστια.
    Ο περίγυρος και τα σόγια μόνο κριτική και εξυπνάδες μπορούν να σου πετάξουν και να σε ρίξουν ακόμη πιο κάτω.
    Για τον ψυχίατρο επέτρεψε μου να έχω κάποιες επιφυλλάξεις λόγω του ότι η μητέρα σου δεν βοηθήκε από την αγωγή της αφού λες πως την ακολουθεί.
    Μίλαγα με μια φίλη μου και μου είπε πως στο Δρομοκαίτειο κάνουν πολύ καλή δουλειά και πηγαίνουν ακόμη και σε σπίτια ασθενών.
    Δεν ξέρω αν ισχύει οπότε πρέπει να το ψάξεις λίγο. Φαντάζομαι πως η μητέρα σου είναι ασφαλισμένη έτσι οτιδήποτε και αν χρειαστεί θα είναι δωρέαν. Πάρε ένα τηλέφωνο καταρχήν και κλείσε ραντεβού. Πήγαινε στο πρώτο ραντεβού μόνη σου και εξήγησε την κατάσταση στο σπίτι. Εκεί θα σου πουν τι πρέπει να κάνεις.
    Μη κάθεσαι και περιμένεις να γίνει θαύμα. Όσο αφήνεις αυτή την κατάσταση να διαιωνίζεται, τόσο θα βασανίζεσαι και εσύ και η μαμά σου.

Μπες εδώ, έχει όλες τις πληροφορίες.
    http://www.dromokaiteio.gr/

Senior Member
    Δεν ξερω Θεοφανια... αν το να απευθυνθει στο Δρομοκαιτειο ειναι η καλυτερη δυνατη λυση.
    Επειδη εχω νοσηλευτει σε κρατικο ψυχιατρειο, εχω αποψη γι'αυτα. Και δεν ειναι η καλυτερη.

Ας προσπαθησει πρωτα να βρει εναν καλο ιδιωτη επιστημονα και αν δεν τα καταφερει και ως υστατη λυση, ας απευθυνθει σε κρατικο ψυχιατρειο.
    Εχει διαθεση (και χρηματα απ'οτι αναφθηκε στο αρχικο post) για να τρεξει και να βοηθησει την μητερα της, οποτε ας το προσπαθησει με καποιον ιδιωτη πρωτα.
    Νομιζω οτι αξιζει τον κοπο αν μη τι αλλο.

Γενικως το θεμα του ψυχιατρου θελει ψαξιμο...

..Άγγελε καταλαβαίνω την ένσταση σου για τα δημόσια νοσοκομείο.
    Και εγώ τα χειρότερα έχω ακούσει. Απλά εντελώς τυχαία μια υπάλληλος του Δρομοκαίτειου είναι πελάτισα μιας φίλης μου και πάνω στην κουβέντα για κάτι άσχετο έλεγε για τις εξωτερικές υπηρεσίες του προσωπικού και πόσο έχει εξελοχθεί η κατάσταση στον τομέα της ψυχικής υγείας.
    Φυσικά και δεν ξέρω τι γίνεται εκεί και αν είναι ή δεν είναι καλό, απλά με το να το ψάξει λίγο η λιλ δεν θα κινδυνευσει η μητέρα της.
    Αλλωστε σκοπός είναι να μη νοσηλευτεί η γυναίκα και ταλαιπωρηθεί αν μπορεί να ισορροπήσει με την κατάλληλη αγωγή.

Junior Member
    Θα συμφωνησω με τον αγγελο αλλα δεν εχω απολυτως τιποτα να χασω με το να επικοινωνησω και με το Δρομοκαειτιο.εξαλλου καποιος απο εκει μεσα και εκει που δεν το περιμενω μπορει να βοηθησει πολυ περισσοτερο απο καποιον ιδιωτη.ποτε δεν ξερεις απο που μπορει να σου ρθει η βοηθεια που χρειαζεσαι.και κατι αλλο τωρα για να γινω πιο συγκεκριμενη οσον αφορα την αγωγη που ακολουθησε τις πρωτες μερες ειχε παραισθησεις νομιζε οτι βλεπει ανθρωπους ακουγε να της μιλανε το ανεφερα στην ψυχιατρο και ειπε οτι ειναι παρενεργεια απο τα χαπια αλλα πρεπει να ακολουθηθει η αγωγη κανονικα.απο τοτε που αρχιζα να βλεπω ελαφρα επιδηνοση μεχρι που εφτασε σε σημειο να μιλαει στην τηλεοραση η στον εαυτο της στον καθρεφτη..χρειαζομαι να βρω καποιον εμπιστω που να ξερει τι κανει και να παρακολουθει στενα την κατασταση για λογους βελτιωσεις.αν εχει καποιος να μου προτεινει καποιον ειδικο για την περιπτωση θα του ημουν ευγνωμων

Senior Member
    Quote Originally Posted by Θεοφανία View Post
    ..Άγγελε καταλαβαίνω την ένσταση σου για τα δημόσια νοσοκομείο.
    Και εγώ τα χειρότερα έχω ακούσει. Απλά εντελώς τυχαία μια υπάλληλος του Δρομοκαίτειου είναι πελάτισα μιας φίλης μου και πάνω στην κουβέντα για κάτι άσχετο έλεγε για τις εξωτερικές υπηρεσίες του προσωπικού και πόσο έχει εξελοχθεί η κατάσταση στον τομέα της ψυχικής υγείας.
    Φυσικά και δεν ξέρω τι γίνεται εκεί και αν είναι ή δεν είναι καλό, απλά με το να το ψάξει λίγο η λιλ δεν θα κινδυνευσει η μητέρα της.
    Αλλωστε σκοπός είναι να μη νοσηλευτεί η γυναίκα και ταλαιπωρηθεί αν μπορεί να ισορροπήσει με την κατάλληλη αγωγή.
    Αναγνωριζω την καλη σου προθεση Θεοφανια, απλα μου ηρθε στο μυαλο η εικονα μιας ηλικιωμενης και ταλαιπωρημενης γυναικας οπως της μητερας της Lilith, μεσα σε ενα κρατικο ψυχιατρειο και... κατι δεν μου καθεται καλα, για να το πω απλα και χωρις περαιτερω εξηγησεις που δεν ειναι και απαραιτητες. Το να παρει μια αποψη φυσικα, δεν σημαινει πως θα νοσηλευτει και απαραιτητα εκει...

Γνωρισα μια γυναικα ψυχιατρο πριν καποιες μερες (ειμαι στην αναζητηση ψυχιατρου αυτο το διαστημα), την εχω επισκεφθει μονο μια φορα (ως ασθενης και εγω) και μου αφησε πολυ καλες εντυπωσεις καθως ξεφυγε κατα πολυ του μεσου ορου (στα δικα μου ματια) και γενικοτερα αυτου που περιμενεις απο εναν ψυχιατρο, ΑΛΛΑ...

1. Ειναι στην αλλη ακρη της Αθηνας σε σχεση με την περιοχη της Lilith.
    2. Μου πηρε 120 ευρω για την επισκεψη.
    3. Το θεωρω εντελως απιθανο να κανει επισκεψεις κατ'οικον. Οποτε δεν ξερω κατα ποσο μπορει να παρακολουθει "στενα" την κατασταση.
    4. Προβληματιζομαι για το αν ειναι σωστο να συστησω γιατρο σε καποιον αγνωστο, ηθικο διλλημα κατα καποιο τροπο. Ειμαι και νεο μελος, και μπορει να παρεξηγηθει η προθεση μου.

Δεν ξερω αν τελικα θα γινει η ψυχιατρος μου καθως σκοπευω να επισκεφθω και αλλους ψυχιατρους, αλλα μεχρι στιγμης την εχω ξεχωρισει.

Αν η Lilith μπορει να αναγνωρισει την καλη προθεση καποιου που θελει να βοηθησει, και νιωθει πως βρισκεται σε αδιεξοδο με το θεμα ψυχιατρου, θα μπορουσα να της δωσω τα στοιχεια σε p.m. Χωρις ομως να εχω καμια ευθυνη για τον χρονο και τα χρηματα που θα δαπανησει ή για μια διαφορετικη αποψη που μπορει να διαμορφωσει για την συγκεκριμενη ψυχιατρο, σε σχεση με την δικη μου. Τα γραφω αυτα, για να αισθανομαι κι'εγω καλα.

Παντως οι επιλογες ειναι οντως πολλες στην Αθηνα...
    Και οσες περισσοτερες γνωμες παρεις Lilith, τοσο το καλυτερο.
    Μερικες φορες ειναι λιγο ψυχοφθορα η διαδικασια του να επισκεπτεσαι εναν ψυχιατρο, αλλα δυστυχως... απαραιτητη.

Λιλ...αν νιώθεις περισσότερη ασφάλεια σε ιδιώτη, ακόμη καλύτερα τοτε.
    Ελπίζω πως θα ενδιαφερθούν και άλλα μέλη ώστε να σου συστήσουν κάποιον που να ξέρουν και να εμπιστεύονται.

...άγγελε, έχεις δικιο να είσαι συγκρατημένος αλλά δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεσαι καθώς οι προθέσεις του καθένα φαίνονται ξεκάθαρα, οπότε....
    Ελπίζω να απαντήσουν κάποιοι στη λιλ και να της προτείνουν γιατρό που να είναι πιο κοντά της και να τον έχουν δοκιμάσει για αρκετό δι'άστημα.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Θεοφανία View Post
    ...άγγελε, έχεις δικιο να είσαι συγκρατημένος αλλά δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεσαι καθώς οι προθέσεις του καθένα φαίνονται ξεκάθαρα, οπότε....
    Να'σαι καλα Θεοφανια, το εκτιμω.
    Ελπιζω κι'εγω να πανε ολα καλα για την Lilith και την μητερα της.

Οπως εγραψα και πριν, οι επιλογες ειναι πολλες στην Αθηνα.

Εγω συνεχιζω την αναζητηση ψυχιατρου κυριολεκτικα "στα τυφλα" και δυστυχως πετυχαινω ψυχιατρους που ξεκινουν την κουβεντα στο πρωτο ραντεβου φτιαχνοντας την οικογενειακη σου κατασταση σε σχεδιαγραμμα με κυκλακια/τετραγωνακια κλπ. Βεβαια δεν ειμαι ικανος να κρινω απο επιστημονικης αποψης τη μεθοδολογια τους, αλλα σαν ασθενης που εχω ηδη μιλησει με 7-8 ψυχιατρους (δημοσιους και μη λειτουργους) σε ολη αυτη τη διαρκεια της περιπετειας μου, μου κακοφαινεται το τοσο τυπικο και αντι αυτου ψαχνω για ομορφη και ανοιχτη κουβεντα και συζητηση...

Και διαπιστωνω πως οσους περισσοτερους επισκεπτομαι και γνωριζω, τοσο πιο απαιτητικος γινομαι απο αυτους.
    Τελοσπαντων, το θεμα ειναι της Lilith και παρασυρομαι γραφοντας τα δικα μου...

Page 2 of 2 FirstFirst 12