Περί ΔΟΑΤΑΠ/αναγνώρισης και άλλων δαιμονίων
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Αθήνα
    Posts
    6

    Περί ΔΟΑΤΑΠ/αναγνώρισης και άλλων δαιμονίων

    Γεια σας!

    Θα ήθελα να ρωτήσω 2-3 πράγματα. Έχω τελειώσει ΦΠΨ με κατεύθυνση Ψυχολογίας, έχω εκπαιδευτεί στην δυσλεξία κι έχω δουλέψει με μαθησιακές δυσκολίες. Τώρα κάνω το master μου στο Universtity of Glasgow (Inclusive Education). Κοινώς, είμαι ειδική παιδαγωγός.

    Επειδή όμως δεν μπορώ να δεχτώ ότι ενώ έχω ασχολήθεί πολύ με Ψυχολογία δεν έχω τα προνόμια των ψυχολόγων, σκέφτομαι να πάρω το Bachelor σε ένα από τα εδώ πανεπιστήμια, με κατάταξη στο 3ο έτος. Υπάρχουν 2 Bachelor. Το BSc και το BSc (Honours), με διάρκειά αντίστοιχα 3 και 4 έτη. Εγώ σκεφτόμουν το 3ετές για να ξεμπερδεύω. Ξέρετε αν το 4ετές αναγνωρίζεται κατευθείαν από το ΔΟΑΤΑΠ; Αν τελειώσω 3ετές πόσα μαθήματα υποχρεούμαι να δώσω σε ελληνικό πανεπιστημίο; Πτυχιακή;

    Θα ήμουν ευγνώμων αν μου δίνατε εμπεριστατωμένες συμβουλές. :)

    Παράκληση:

    Θα ήθελα απάντηση σε αυτό που σας ρωτάω και μόνο και όχι σχόλια για το αν το ΦΠΨ είναι ποταπό ή όχι.

  2. #2
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    5
    Εγώ έκανα 3 χρόνια BSc Psychology στην Αγγλία σε καλό πανεπιστήμιο και χρειάστηκε να δώσω 11 μαθήματα στο ΔΙΚΑΤΣΑ...

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    18
    Εξαρτάται από το πανεπιστήμιο που θα πας στην Αγγλία αν αναγνωρίζεται από το ΔΟΑΤΑΠ και σε ποιο βαθμό. Γνωστή τέλειωσε εδώ κολλέγιο ψυχολογία και πήγε έξω για μάστερ. Έκανε δύο χρόνια και όταν γύρισε δεν της αναγνώριζαν τίποτα, κοινώς δεν μπορεί να δουλέψει νόμιμα.
    Από το ΔΟΑΤΑΠ της είπαν να μπει στο Πάντειο, χωρίς εξετάσεις νομίζω και να το τελειώσει από την αρχή αν θέλει να πάρει άδεια ασκήσεως ψυχολόγου.
    Θέλει προσοχή μην κάνεις λάθος κινήσεις.


    Χάρης Πίσχος
    Πρόεδρος ΣΕΦΨ

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    1
    Γεια σας! Ειμαι φρεσκο μελος και βρισκω πολυ ενδιαφεροντα ολα αυτα που διαβασα μεχρι τωρα. Ευτυχως υπαρχει και ενα μερος οπου μπορει να βρει κανεις καποιες πληροφοριες! Θα ηθελα και εγω μερικες πληροφοριες για αναγνωριση ισοτιμιας πτυχιων τριετους φοιτησης απο Αγγλια, αν εχει κανεις υπ\'οψην του. Διαβασα τα παραπανω και ψιλοφρικαρα, γι\'αυτο θα κανω και εγω την ερωτηση μου. Αποφοιτω σε μια βδομαδα με ΒSc Honours Psychology απο το πανεπιστημιο του Νοττινγχαμ και ειχα σκοπο να τρεξω στο ΔΟΑΤΑΠ και να αναγνωρισω το πτυχιο οταν ερθω ελλαδα. Ενας συμφοιτητης μου με ενημερωσε οτι βγηκε καινουργιος νομος/διαταξη που λεει οτι το πτυχιο τριετους φοιτησης αναγνωριζεται ως ΤΕΙ και ως ισοτιμο των ελληνικων ΑΕΙ μονο αν υπαρχει και μεταπτυχιακος τιτλος μαστερς (3+1 χρονια). Εγω σκοπευω να κανω MSc στην ψυχολογια της υγειας στο ιδιο πανεπιστημιο (οχι οτι εχει μεγαλη σημασια τι μαστερς θα ειναι απ΄οτι εχω καταλαβει) αλλα αναρωτιεμαι αν ολα αυτα ισχυουν και αν ναι το μαστερς μου δεν θα αναγνωριζεται καθολου ως μαστερς και μονο ως τμημα του βασικου μου πτυχιου; Υπαρχει περιπτωση να πρεπει να δωσω και μαθηματα για την αναγνωριση; (Αλλο σοκ και απο εκει...)
    Συγγνωμη για ολες τις αποριες μου αλλα με το μπαχαλο που επικρατει στην ελλαδα τρεχα γυρευε...

    Ευχαριστω εκ των προτερων παντως!

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •