Results 16 to 30 of 55
Thread: Εξορκισμός???
-
07-05-2007, 17:15 #16
Originally posted by keep_walking
Το θρησκευτικο παραληρημα το εχουν οι δαιμονισμενοι....ή οι εξορκιστες τους:D
Δηλαδή ο ένας πιστεύει πως τον έχουν καταλάβει δαίμονες, και ο άλλος (εξορκιστής) πιστεύει πως εκφράζει τον θεό!
- 07-05-2007, 17:19 #17
Originally posted by _CASA_
Για τις 360 μοιρες δεν το έχω δει οποτε δεν μπορώ να εκφερω γνώμη....
Πιο πάνω το είπε ένα άλλο μελος οπότε ρώτα αυτόν.(και επι της ευκαιρίας ας μας πει κ πιο πολλα για αυτή του την εμπειρία!)
Δεν ήμουνα μπροστα σε εξορκισμο γι\'αυτο κ έθεσα το θέμα για να μαζεψω πληροφορίες από καποιον που γνωρίζει και όχι για να έρθω σε αντιπαράθεση με άλλα μελη που ούτε αυτοί γνωρίζουν αλλά ούτε και εγώ πολλά οπότε δεν υπάρχει λόγος και να το συζηταμε :)
Ας μιλήσει κ καποιος που γνωρίζει και τότε το θιγουμε το ζήτημα με βαση αυτά που θα μας πουν..το να λεμε λόγια του αέρα.......δεν ξέρω αλλά έτσι μπορώ να πω και εγώ πολλα!
08-05-2007, 21:30 #18
Αγριες καταστάσεις .......
Αν πάντως κάποιος δικός μου συμπεριφερόταν κάπως έτσι θα τον πήγαινα σε γιατρό και όχι σε εξορκιστή.
27-05-2007, 09:30 #19
Επεσα σε καποιες πληροφοριες κατα λαθος οπως:
Οι εξορκισμοί και όλα τα συναφή εκκλησιαστικά \"εργαλεία\" αφορούν στα άτομα με επιληψία ή άλλες νευρολογικές καταστάσεις όπως η έκσταση, η καταληψία και η γλωσσολαλία.
Ενα λινκ για την γλωσσολαλια:
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%93%CE%BB%CF%89%CF%83%CF%83%CE%BF%CE%BB%CE%B1%C E%BB%CE%B9%CE%AC
Επισης θα ηθελα να αναφερω οτι η πηγη μου ειναι ενα ιδιαιτερα υψηλης ποιοτητας blog που ασχολειται με την επιληψια καθοτι η κορουλα των blogger πασχει απο αυτη την ασθενεια.
http://parakeimena.blogspot.com/[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
27-05-2007, 17:31 #20
οι ιστορίες με τους εξορκισμούς δε μου γεμίζουν το μάτι. όπως και ο εν λόγω δημοσιογράφος, και πολλοί του συναφιού του, που έχουν καταντήσει ηδονοβλεψίες για τον πόνο του άλλου, ή για το ρεζίλεμα του άλλου...
ακόμη και το ύφος αυτών των δημοσιογράφων, που είναι σαν να βγάζουν ανθρώπους στην εκπομπή τους όπως ακριβώς ο θιασάρχης στρόμπολι που εγκλώβισε τον πινόκιο...
πιστεύω στο θεό
μια φορά είχα πάει στην παρουσίαση ενός βιβλίου με θέμα \'ψυχανάλυση και ορθόδοξη θεολογία\', μιλάγανε τέλος πάντων οι άνθρωποι, και ξαφνικά, ένας τρελλός που κουβάλαγε και το μικρό του κοριτσάκι στην κουβέντα που κράταγε τρεις ώρες και πάνω και το μικρό είχε σκυλοβαρεθεί, σηκώθηκε, και άρχισε να λεει ότι η εκκλησία θα τους κάνει καλά όλους, και δε χρειάζονται ψυχίατροι, και λοιπές αρλούμπες.
αυτουνού του χρειαζόταν ξύλο!
λες και η εκκλησία είναι νοσοκομείο!
υπάρχουν κάποιοι που θεωρούν ότι η εκκλησία είναι το ψυχιατρικό τους φαρμακείο. πάνε σε άλλους γιατρούς, αλλά για τη λεγόμενη ψυχιατρική, δεν έχουν καταλάβει ότι υπάρχει η ανάλογη χημεία και ύλη.
το μπέρδεμα ανάμεσα στο πνεύμα και τις ιδέες, ανάμεσα στην ψυχική υγεία και την πίστη, είναι δύσκολο.
ίσως είναι το ίδιο δύσκολο και για τις σωματικ΄ς ασθένειες,... τι να πω!
εγώ πιστεύω στο θεό, ζητάω την ευσπλαγχνία και την αγάπη, σ\'αυτόν και στους ανθρώπους...
ζητάω να μάθω, να αποκτήσω την αγάπη που δεν έχω και κάνω τόσες βλακείες
δε μ\'αγγίζει η ιστορία \'εξορκισμός\', ίδιοι είναι τις περισσότερες φορες κι από τις δυο πλευρές. με κάθε επιφύλαξη, αυτή είναι η σκέψη μου.
28-05-2007, 00:48 #21
Originally posted by _CASA_
Εχθες είδα μια εκπομπή του κ.Χαρδαβελα με θεμα \"μαύρη μαγεια και εξορκισμός\".Βρήκες άτομο εμπιστοσύνης!!!!!!
Γνωρίζει κανείς τη ψυχική ασθένεια που πιστεύει πως καταβαλει τον \"δαιμονισμένο\" η επιστήμη?
Τι πιστέυεται πως είναι ψυχική ασθένεια η κυριαρχία του σώματος απο δαίμονα?
Επειδή ασχολούμαι και με τα μεταφυσικά διάβασα σε ένα forum για μια εμπειρία....όποιος θέλει τη διαβάζει γιατί εμένα μου έκανε μεγάλη εντύπωση.....σας την παραθέτω γιατί θέλω να κάνω ένα ερώτημα (όπως έκανα και σε εκείνο το forum) σε όποιον ειδικό μου απαντήσει πως είναι όντως μια ψυχική ασθένεια...
Πως γίνεται να μιλάει ο δαιμονισμένος γλωσσες που δεν γνωρίζει....και δεν μιλαω μόνο για τη συγεκριμένη εμπειρία,έχω ακουσει πολλες που ισχυρίζονται το ίδιο πραγμα για γλωσσες ακαταλαβιστηκες ή ξένες γλωσσες ως προς τον δαιμονισμένο...
http://www.metafysiko.gr/forum/showthread.php?t=1906&page=6&pp=10
28-05-2007, 00:52 #22
Originally posted by Μιχάλης
Το θρησκευτικο παραληρημα το εχουν οι δαιμονισμενοι....ή οι εξορκιστες τους:D
Δηλαδή ο ένας πιστεύει πως τον έχουν καταλάβει δαίμονες, και ο άλλος (εξορκιστής) πιστεύει πως εκφράζει τον θεό!
28-05-2007, 00:58 #23
Originally posted by τι-ποτέ
οι ιστορίες με τους εξορκισμούς δε μου γεμίζουν το μάτι. όπως και ο εν λόγω δημοσιογράφος, και πολλοί του συναφιού του, που έχουν καταντήσει ηδονοβλεψίες για τον πόνο του άλλου, ή για το ρεζίλεμα του άλλου...
ακόμη και το ύφος αυτών των δημοσιογράφων, που είναι σαν να βγάζουν ανθρώπους στην εκπομπή τους όπως ακριβώς ο θιασάρχης στρόμπολι που εγκλώβισε τον πινόκιο...
Κοίτα να δεις που είπα το ίδιο με εσένα χωρίς να σε έχω διαβάσει.Να πουλάνε θέλουν.Σιγά την σκατοέρευνα που κάνουν....
πιστεύω στο θεό
μια φορά είχα πάει στην παρουσίαση ενός βιβλίου με θέμα \'ψυχανάλυση και ορθόδοξη θεολογία\', μιλάγανε τέλος πάντων οι άνθρωποι, και ξαφνικά, ένας τρελλός που κουβάλαγε και το μικρό του κοριτσάκι στην κουβέντα που κράταγε τρεις ώρες και πάνω και το μικρό είχε σκυλοβαρεθεί, σηκώθηκε, και άρχισε να λεει ότι η εκκλησία θα τους κάνει καλά όλους, και δε χρειάζονται ψυχίατροι, και λοιπές αρλούμπες.
αυτουνού του χρειαζόταν ξύλο!
λες και η εκκλησία είναι νοσοκομείο!
υπάρχουν κάποιοι που θεωρούν ότι η εκκλησία είναι το ψυχιατρικό τους φαρμακείο. πάνε σε άλλους γιατρούς, αλλά για τη λεγόμενη ψυχιατρική, δεν έχουν καταλάβει ότι υπάρχει η ανάλογη χημεία και ύλη.
Σε αυτό Τίνα θα πω πως δε φταίνε οι άνθρωποι εδώ αλλά η εκκλησία που έχει ανάγει την υπόστασή της σε πανάκεια.Ελάτε και με καρκίνο και με σχιζοφρένεια και αφήστε τους ψυχιάτρους.Ο Θεός ξέρει μόνο την ψυχή σας.Πιστεύω πως η ψυχή μας είναι ζήτημα θεού.Τα υπόλοιπα ψυχιάτρων και άλλων ειδικοτήτων γιατρών.Δεν ξέρω με το αν γίνεσαι καλά έχεις σώσει και την ψυχή σου.Ένας δημιουργός εκεί πάνω υπάρχει.Γι\'αυτό όμως και έδωσε στους ανθρώπους νου για να εξελίσσονται και να επιβιώνουν. το μπέρδεμα ανάμεσα στο πνεύμα και τις ιδέες, ανάμεσα στην ψυχική υγεία και την πίστη, είναι δύσκολο.
ίσως είναι το ίδιο δύσκολο και για τις σωματικ΄ς ασθένειες,... τι να πω!
εγώ πιστεύω στο θεό, ζητάω την ευσπλαγχνία και την αγάπη, σ\'αυτόν και στους ανθρώπους...
ζητάω να μάθω, να αποκτήσω την αγάπη που δεν έχω και κάνω τόσες βλακείες
δε μ\'αγγίζει η ιστορία \'εξορκισμός\', ίδιοι είναι τις περισσότερες φορες κι από τις δυο πλευρές. με κάθε επιφύλαξη, αυτή είναι η σκέψη μου.Θέλω μια μέρα να παρευρεθώ.......Δεν έχω δει ποτέ...αν και πιστεύω ότι θα το θεωρήσω χαζό και αηδία.
30-05-2007, 18:37 #24
χίλια συγνώμη παιδία που πετάγομαι έτσι στην συζήτηση σας, συγχωρέστε και τα ορθγραφικά μου θα ηθελα να εκφράσω ενα συνηρμό δε θέλώ να επιβάλω την σημασία του συνηρμού για αυτο θα τον διατυπόσω αρκετές σειρές πιο κάτω απο το υπόλοιπο κείμενο οπότε αν θέλετε απλα παραλήψτε να το διαβάσετε.
εφόσον όλοι οι άνθρωποι ανέκαθεν γεννιώντουσαν αθώοι άρα η πονηρία δεν προέρχετε απο τον άνθρωπο.
02-06-2007, 11:43 #25
1 ΚΑΙ ΗΛΘΟΝ ΕΙΣ ΤΟ ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΧΩΡΑΝ ΤΩΝ ΓΑΔΑΡΗΝΩΝ
2 ΚΑΙ ΩΣ ΕΞΗΛΘΕΝ ΕΚ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ ΕΥΘΥΣ ΑΠΗΝΤΗΣΕΝ ΑΥΤΟΝ ΕΚ ΤΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΧΩΝ ΠΝΕΥΜΑ ΑΚΑΘΑΡΤΟΝ
3 ΟΣΤΙΣ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΚΑΤΟΙΚΙΑΝ ΕΝ ΤΟΙΣ ΜΝΗΜΕΙΟΙΣ ΚΑΙ ΟΥΔΕΙΣ ΗΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΔΕΣΗ ΑΥΤΟΝ ΟΥΔΕ ΜΕ ΑΛΥΣΕΙΣ
4 ΔΙΟΤΙ ΠΟΛΛΑΚΙΣ ΕΙΧΕ ΔΕΘΗ ΜΕ ΠΟΔΟΔΕΣΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΕΣΠΑΣΘΗΣΑΝ ΥΠ ΑΥΤΟΥ ΑΙ ΑΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΔΟΔΕΣΜΑ ΣΥΝΕΤΡΙΦΘΗΣΑΝ ΚΑΙ ΟΥΔΕΙΣ ΙΣΧΥΕ ΝΑ ΔΑΜΑΣΗ ΑΥΤΟΝ
5 ΚΑΙ ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ ΝΥΚΤΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΑΝ ΗΤΟ ΕΝ ΤΟΙΣ ΟΡΕΣΙ ΚΑΙ ΕΝ ΤΟΙΣ ΜΝΗΜΕΙΟΙΣ ΚΡΑΖΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΟΠΤΩΝ ΕΑΥΤΟΝ ΜΕ ΛΙΘΟΥΣ
6 ΙΔΩΝ ΔΕ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΜΑΚΡΟΘΕΝ ΕΔΡΑΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΚΥΝΗΣΕΝ ΑΥΤΟΝ
7 ΚΑΙ ΚΡΑΞΑΣ ΜΕΤΑ ΦΩΝΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΙΠΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΕΜΟΥ ΚΑΙ ΣΟΥ ΙΗΣΟΥ ΥΙΕ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΟΥ ΥΨΙΣΤΟΥ ΟΡΚΙΖΩ ΣΕ ΕΙΣ ΤΟΝ ΘΕΟΝ ΜΗ ΜΕ ΒΑΣΑΝΙΣΗΣ
8 ΔΙΟΤΙ ΕΛΕΓΕ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΝ ΕΞΕΛΘΕ ΑΠΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟ ΑΚΑΘΑΡΤΟΝ
9 ΚΑΙ ΗΡΩΤΗΣΕΝ ΑΥΤΟΝ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΠΕΚΡΙΘΗ ΛΕΓΩΝ ΛΕΓΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΔΙΟΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΕΙΜΕΘΑ
10 ΚΑΙ ΠΑΡΕΚΑΛΕΙ ΑΥΤΟΝ ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΜΗ ΑΠΟΣΤΕΙΛΗ ΑΥΤΟΥΣ ΕΞΩ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
11 ΗΤΟ ΔΕ ΕΚΕΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΟΡΗ ΑΓΕΛΗ ΜΕΓΑΛΗ ΧΟΙΡΩΝ ΒΟΣΚΟΜΕΝΗ
12 ΚΑΙ ΠΑΡΕΚΑΛΕΣΑΝ ΑΥΤΟΝ ΠΑΝΤΕΣ ΟΙ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΛΕΓΟΝΤΕΣ ΠΕΜΨΟΝ ΗΜΑΣ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΧΟΙΡΟΥΣ ΔΙΑ ΝΑ ΕΙΣΕΛΘΩΜΕΝ ΕΙΣ ΑΥΤΟΥΣ
13 ΚΑΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΕΥΘΥΣ ΕΠΕΤΡΕΨΕΝ ΕΙΣ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΞΕΛΘΟΝΤΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ ΤΑ ΑΚΑΘΑΡΤΑ ΕΙΣΗΛΘΟΝ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΧΟΙΡΟΥΣ ΚΑΙ ΩΡΜΗΣΕΝ Η ΑΓΕΛΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΡΗΜΝΟΥ ΕΙΣ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑΝ ΗΣΑΝ ΔΕ ΕΩΣ ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΕΠΝΙΓΟΝΤΟ ΕΝ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΗ
14 ΟΙ ΔΕ ΒΟΣΚΟΝΤΕΣ ΤΟΥΣ ΧΟΙΡΟΥΣ ΕΦΥΓΟΝ ΚΑΙ ΑΝΗΓΓΕΙΛΑΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΝ ΚΑΙ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΥΣ ΚΑΙ ΕΞΗΛΘΟΝ ΔΙΑ ΝΑ ΙΔΩΣΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ
15 ΚΑΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΕΩΡΟΥΣΙ ΤΟΝ ΔΑΙΜΟΝΙΖΟΜΕΝΟΝ ΟΣΤΙΣ ΕΙΧΕ ΤΟΝ ΛΕΓΕΩΝΑ ΚΑΘΗΜΕΝΟΝ ΚΑΙ ΕΝΔΕΔΥΜΕΝΟΝ ΚΑΙ ΣΩΦΡΟΝΟΥΝΤΑ ΚΑΙ ΕΦΟΒΗΘΗΣΑΝ
16 ΚΑΙ ΔΙΗΓΗΘΗΣΑΝ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΥΣ ΟΙ ΙΔΟΝΤΕΣ ΠΩΣ ΕΓΕΙΝΕ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΕΙΣ ΤΟΝ ΔΑΙΜΟΝΙΖΟΜΕΝΟΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΧΟΙΡΩΝ
17 ΚΑΙ ΗΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩΣΙΝ ΑΥΤΟΝ ΝΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΑΥΤΩΝ
18 ΚΑΙ ΟΤΕ ΕΙΣΗΛΘΕΝ ΕΙΣ ΤΟ ΠΛΟΙΟΝ ΠΑΡΕΚΑΛΕΙ ΑΥΤΟΝ Ο ΔΑΙΜΟΝΙΣΘΕΙΣ ΝΑ ΗΝΑΙ ΜΕΤ ΑΥΤΟΥ
19 ΠΛΗΝ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΔΕΝ ΑΦΗΚΕΝ ΑΥΤΟΝ ΑΛΛΑ ΛΕΓΕΙ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΝ ΥΠΑΓΕ ΕΙΣ ΤΟΝ ΟΙΚΟΝ ΣΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΟΙΚΕΙΟΥΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΓΓΕΙΛΟΝ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΥΣ ΟΣΑ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΟΙ ΕΚΑΜΕ ΚΑΙ ΣΕ ΗΛΕΗΣΕ
20 ΚΑΙ ΑΝΕΧΩΡΗΣΕ ΚΑΙ ΗΡΧΙΣΕ ΝΑ ΚΗΡΥΤΤΗ ΕΝ ΤΗ ΔΕΚΑΠΟΛΕΙ ΟΣΑ ΕΚΑΜΕΝ ΕΙΣ ΑΥΤΟΝ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΕΣ ΕΘΑΥΜΑΖΟ
Ματθαίου 8 κεφ 28-34 εδάφιο
Δεν μπορεί αυτά που έχουν γράψει οι απόστολοι, παρά να είναι αλήθεια.
Ό,τι γινόταν τότε , γίνετε και τώρα και σε μεγαλύτερη κλίμακα.
02-06-2007, 12:54 #26
Εμένα ο άθεος ψυχίατρος μού είχε εξηγήσει επιστημονικά το θαύμα με τον παράλυτο.Ότι δηλαδή ήταν ένα νευρωτικό άτομο.Κάπως έτσι.Περισσότερες λεπτομέρειες δεν θυμάμαι.Αυτό το γράφω για να δείξω ότι μήπως μερικά πράγματα τα θεοποιούμε ενώ έχουν μια πιο απλή,λογική εξήγηση;
09-06-2007, 12:07 #27
Εάν δεν πιστεύεις ( γενικά μιλάω,μην παρεξηγηθώ )στον Χριστό και στον Θεό ποιός ο λόγος να γιορτάζεις Χριστούγενα και Πάσχα;
Εάν πιστεύεις όμως,πιστεύεις ότι γεννήθηκε,έκανε θαύματα,σταυρώθηκε,αναστήθ ηκε.Εάν αναστήθηκε (δηλαδή είναι ζωντανός ), ό,τι έκανε τότε δεν μπορεί να το κάνει και τώρα;......
Το πώς μεταφράζει κανείς καταστάσεις εξαρτάται από τα πιστεύω του.Μερικές φορές και τί τον συμφέρει καλύτερα.
36 ΑΛΛ ΕΓΩ ΕΧΩ ΤΗΝ ΜΑΡΤΥΡΙΑΝ ΜΕΓΑΛΗΤΕΡΑΝ ΤΗΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΔΙΟΤΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΟΙ ΕΔΩΚΕΝ Ο ΠΑΤΗΡ ΔΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΩ ΑΥΤΑ ,ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΓΩ ΠΡΑΤΤΩ ΜΑΡΤΥΡΟΥΣΙ ΠΕΡΙ ΕΜΟΥ ΟΤΙ Ο ΠΑΤΗΡ ΜΕ ΑΠΕΣΤΕΙΛΕ
37 ΚΑΙ Ο ΠΕΜΨΑΣ ΜΕ ΠΑΤΗΡ ΑΥΤΟΣ ΕΜΑΡΤΥΡΗΣΕ ΠΕΡΙ ΕΜΟΥ ΟΥΤΕ ΦΩΝΗΝ ΑΥΤΟΥ ΗΚΟΥΣΑΤΕ ΠΩΠΟΤΕ ΟΥΤΕ ΟΨΙΝ ΑΥΤΟΥ ΕΙΔΕΤΕ
38 ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΟΓΟΝ ΑΥΤΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΜΕΝΟΝΤΑ ΕΝ ΕΑΥΤΟΙΣ ΔΙΟΤΙ ΣΕΙΣ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΕΙΣ ΤΟΥΤΟΝ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΕΚΕΙΝΟΣ ΑΠΕΣΤΕΙΛΕΝ
39 ΕΡΕΥΝΑΤΕ ΤΑΣ ΓΡΑΦΑΣ ΔΙΟΤΙ ΣΕΙΣ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΕΝ ΑΥΤΑΙΣ ΕΧΕΤΕ ΖΩΗΝ ΑΙΩΝΙΟΝ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΙ ΜΑΡΤΥΡΟΥΣΑΙ ΠΕΡΙ ΕΜΟΥ
Ευαγγέλιο του Ιωάννη 5ο κεφ.
Δεν κάνει κακό να εξετάζουμε όλες τις οπτικές γωνίες.Ας μην τρώμε αμάσητα αυτά που μας ταίζουν οι διάφοροι ( δημοσιογράφοι και μή ).
09-06-2007, 12:14 #28
Το να πιστευεις στο Θεο δεν σημαινει οτι πρεπει να πιστευεις στον εξορκισμο...και ισως να μιλησε η θρησκεια για εξορκισμο...αλλα αυτο δεν σημαινει οτι οι ανθρωποι με τα δικα τους μετρα και σταθμα να κρινουν ποιος χρειαζεται εξορκισμο και ποιος οχι.
Εχω διαβασει περιπτωση σχιζοφρενους που πεθανε απο κατι τετοιο...αν βρω την ειδηση θα δωσω link.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
09-06-2007, 23:05 #29
Το να πιστευεις στο Θεο δεν σημαινει οτι πρεπει να πιστευεις στον εξορκισμο...και ισως να μιλησε η θρησκεια για εξορκισμο...αλλα αυτο δεν σημαινει οτι οι ανθρωποι με τα δικα τους μετρα και σταθμα να κρινουν ποιος χρειαζεται εξορκισμο και ποιος οχι.
Εχω διαβασει περιπτωση σχιζοφρενους που πεθανε απο κατι τετοιο...αν βρω την ειδηση θα δωσω link.
10-06-2007, 10:37 #30
Γειά σας παιδιά και από μένα. Ούτε και εγώ δεν πιστεύω σε καμία περίπτωση στον εξορκισμό. Το θεωρώ μία θρησκευτική δοξασία, που αποτελεί το αποκορύφωμα των δεισιδαιμονιών και του σκοταδισμού. Προσωπικά ξεπέρασα μία ψύχωση από ερωτικά πριν τέσσερα χρόνια χωρισ να πάω καθόλου στην Εκκλησία. Πιστεύω στην ιατρική επστήμη, που θεωρεί ότι η βοήθεια έρχεται από τον ψυχίατρο, την οικογένεια και τα φάρμακα και τίποτα άλλο !
Γνωρίζω άτομα που καταστράφηκαν από εξορκσιμούς και από να τους διαβάζουν παπάδες, με αποτέλεσμα όχι μονο να μην θεραπευτούν, αλλά και να χειροτερεύουν. Το σώμα λε΄νε το γιατρεύει ο γιατρός, την ψυχή Θεός. Άκου να δεις. Στον 21ο αι !
Νιώθω πως δεν υπάρχω, μονίμως
23-07-2025, 01:39 in Σχέσεις και Επικοινωνία