το 1ο ψυχωσικο επεισοδιο ειναι το πιο δυνατο η το δευτερο? - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 31 to 45 of 52
    Banned
    ενα ψυχωτικο επεισοδειο πως θα το περιεγραφες?

EINAI ψυχοφθορο να το περιγραψω οποιος ξερει ξερει(δυστυχως...)

Quote Originally Posted by purity View Post
    καλη δυναμη ευχομαι..εγω επαθα μια κριση πανικου και ειχα οπτικες παραισθησεις,και νομιζα οτι ειχε μπει μεσα μου ενα πνευμα ,εχασα τον κοσμο γυρω μου δεν μπορουσα να αναπνευσω,αυτο θεωρειται ψυχωτικο επεισοδειο η συμπτωμα?
    Η κρίση πανικού από μόνη της δεν είναι ψυχωτικό επεισόδιο, αλλά εφόσον μπαίνουν και οι οπτικοακουστικές παραισθήσεις, λέω οπτικοακουστικές γιατί λογικά θα θεώρησες ότι το πνεύμα σου μιλούσε κιόλας είναι ψύχωση, δηλαδή επεισόδιο.
    Και εγώ έχω περάσει ψύχωση και θα σου πω ότι οι οπτικές παραισθήσεις, δεν είναι ότι πρέπει να έρχονται συνέχεια, για να δώσεις δηλαδή τον ορισμό της ψύχωσις, αρκεί και μόνο μία φορά.
    Την κατάσταση θα μπορούσα και εγώ να την περιγράψω πολύ ψυχοφθόρα και ότι λόγο της έξαρσης της φαντασίας, χάνουμε τον έλεγχο και μας φεύγει η γη κάτω από το πόδια, είναι κάτι σαν ντελίριο, από διάφορα φανταστικά φαινόμενα και εγώ είχα και ψύχωση και κρίσεις πανικού συγχρόνως λόγο του φόβου μου.
    Δεν μπορώ να σου πω αν το δεύτερο επεισόδιο θα είναι ποιο δυνατό βέβαια γιατί δεν είχα υποτροπή μετά την αγωγή που έκανα, οπότε δεν θα είμαι και σαφής, εμένα πάντως το μόνο που μπορώ να σου πω είναι, ότι ξεκίνησε από κρίσεις πανικού, κατέληξε σε ακουστικές ψευδαισθήσεις και για να μην σου λέω ψέματα είχα και μία μόνο οπτική, οπότε δεν δίνουμε και σημασία.
    Είμαστε ένα τίποτα, μέχρι να το συνειδητοποιήσουμε και να προχωρήσουμε στην ζωή, αυτοί είμαστε.

Banned
    καλη δυναμη μαριαννα..μαλλον εχω κι εγω ψυχωση αλλα δεν εχω επισκεφθει ψυχιατρο,χθες νομιζω οι ειχα μια ακουστικη ψευδαισθηση,μια γυναικεια φωνη που φωναξε,φοβαμαι...

Senior Member
    Το ερωτημα για μενα δεν εχει και πολυ νοημα. Καταρχην τι εννοουμε δυνατοτερο? Να υποφερεις περισσοτερο? Και φυσικα καθενας απανταει για τον εαυτο του δεν νομιζω να υπαρχει καποια απαντηση σε αυτο που να ισχυει για ολους. Δυσκολο να κανεις συγκριση αλλα συνηθως μετα το πρωτο που δεν ξερεις τι σου γινεται , για να πας στο δευτερο πρεπει να συνερθεις. Και αυτο σχεδον σε ολες τις περιπτωσεις γινεται με φαρμακευτικη αγωγη.

Απο κει και περα στο δευτερο , εχεις μια επιγνωση του τι μπορει να σε "σωσει" , οταν ολα γινουν πολυ ανυποφορα.

Για μενα το πρωτο ηταν το χειροτερο παντως.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    Παιδιά εξηγείστε μου για να καταλάβω...
    Αφού ο ψυχωσικός έχει τη δική του λογική και ζει μια δική του εκδοχή της πραγματικότητας, τί εννοείτε όταν λέτε ψυχωσικό επεισόδιο?
    Το πρώτο δυνατό ξέσπασμα που εκδηλώνεται μπροστά σε τρίτους και με το οποίο προσπαθεί να τους πείσει ότι αυτό που ζει είναι το σωστό?
    Όμως ακόμη και όταν η απίστευτη αυτή ένταση περάσει και ο ίδιος ηρεμήσει σχετικά, δεν αλλάζει πεποιθήσεις με τίποτα.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Lena01 View Post
    Αφού ο ψυχωσικός έχει τη δική του λογική και ζει μια δική του εκδοχή της πραγματικότητας, τί εννοείτε όταν λέτε ψυχωσικό επεισόδιο?
    Το πρώτο δυνατό ξέσπασμα που εκδηλώνεται μπροστά σε τρίτους και με το οποίο προσπαθεί να τους πείσει ότι αυτό που ζει είναι το σωστό?
    Όμως ακόμη και όταν η απίστευτη αυτή ένταση περάσει και ο ίδιος ηρεμήσει σχετικά, δεν αλλάζει πεποιθήσεις με τίποτα.
    εδω θα διαφωνησω Λενα01 !
    η οξεια φαση του παραληρηματος και της "τρελας" περναει καποια στιγμη και επανερχομαστε στη λογικη.
    τωρα αυτο γινεται ειτε με φαρμακα ειτε χωρις αναλογα το ατομο αλλα ακομη και οι πιο "βαρια" εχουν νησιδες πραγματικοτητας και γνωριζουν οταν επανερχονται οτι ολα ειναι παιχνιδι μυαλου.
    αν διαβασεις ποστς μας εδω μεσα ολοι εχουμε τις δυσκολες φασεις μας και τις παραλογες πεποιθησεις μας τις οποιες οταν γινομαστε καλυτερα αναθεωρουμε...

το θεμα ειναι οταν υποτροπιαζουμε να μην ξανακυλαμε στις ιδιες "παραλογες" πεποιθησεις αλλα για εμενα προσωπικα ειναι δυσκολο..
    μεχρι χτες νομιζα οτι μου γεμισαν με εντομα το σπιτι!

Senior Member
    Δεν έχω ζήσει τέτοιες καταστάσεις οπότε απλά προσπαθώ να καταλάβω...
    Μια πολύ καλή φίλη έχω που ζει το γολγοθά της με την ψυχωσική μάνα της, η οποία, από όσο γνωρίζω, δεν επανερχεται ούτε αναθεωρεί. Αντίθετα για τη φίλη μου αυτή κάθε μέρα είναι ένας αγώνας ενάντια στο παράλογο...

Banned
    παιδια μηπως οι ακουστικες ψευδαισθησεις διμηουργουνται επειδει ο εγκεφαλος μας δεν εκλαμβανει συστα τους ηχους?

Quote Originally Posted by Lena01 View Post
    Θεραπεύεσαι από το ψυχωτικό επεισόδιο λέμε σου φεύγουν η οπτικές, ακουστικές ή οπτικοακουστικές ψευδαισθήσεις, όπως θέλεις πες το, τώρα δεν σημαίνει ότι ο άνθρωπος επειδή θεραπεύετε πρέπει να ξεχάσει και αυτά που είδε, απλά εννοούμε ότι αρχίζει και βάζει το παράγοντα λογικής μέσα.
    Εγώ για παράδειγμα σύμφωνα με την δικιά μου εμπειρία, καταλάβαινα ότι κάτι δεν πάει καλά έλεγα κάποιες στιγμές τα πράγματα που μου συνέβαιναν, αλλά δεν προσπαθούσα να πείσω κανέναν και ντρεπόμουν κιόλας να τα λέω από κάποια στιγμή και μετά, δεν σημαίνει ότι δεν συνειδητοποιούσα ή ότι δεν ήμουν συνεργάσιμη ως προς αυτό.

[QUOTE purity παιδια μηπως οι ακουστικες ψευδαισθησεις διμηουργουνται επειδει ο εγκεφαλος μας δεν εκλαμβανει συστα τους ηχους? [/QUOTE]

Μπορείς να το πεις και έτσι γιατί από την δική μου εμπειρία και μόνο όταν έπαθα την ψύχωση, είχα χάσει την αίσθηση της αφής, δηλαδή μπορούσα να καώ και να μην αισθανθώ τίποτα, οπότε λόγο αυτού του αποτελέσματος είχαν οξυνθεί οι άλλες μου αισθήσεις και η ακοή μου, οπότε άκουγα περισσότερο τους ήχους, ίσως γιαυτό και μου δημιουργήθηκαν οι ακουστικές ψευδαισθήσεις, γιατί τους άκουγα ποιο οξυμένα και ήταν για μένα πρωτόγνωρο.
    Είμαστε ένα τίποτα, μέχρι να το συνειδητοποιήσουμε και να προχωρήσουμε στην ζωή, αυτοί είμαστε.

Banned
    ψυχωση και σχιζοφρενεια ειναι το ιδιο?και αν εμφανιζονται τα συμπτωματα μια στο τοσο μπορει να χαρακτηριστει σχιζοφρενεια..εγω ημουν εδω και εξι μηνες πολυ καλα αλλα ετσι ξαφνικα μεχρι προχθες ειχα μια ακουστικη..και το δυσκολο ειναι οτι δεν ξερει κανεις για αυτο μου το προβλημα,φοβαμαι οτι θα με περασουν για τρελη και θα με κανουν σην ακρη,ειδικα το αγορι μου...

Banned
    καλησπερα.. ειχα το πρωτο ψυχωσικο επεισωδιο πριν 3 χρονια περιπου και ηταν αρκετα δυνατο και ημουν σε αλλο κοσμο για 2 βδομαδες περιπου πριν με μπουζουριασουν. απο τη στιγμη που σταματησα την αγωγη μεσα σε 3 μηνες ειχα το δευτερο επεισωδιο περσι τον οκτωμβριο αυτη τη φορα κρατησε 3-4 μερες και με πηραν χαμπαρι εγκαιρα και με μπουζουριασαν παλι. Σας το λεω οτι και τα δυο ηταν εξισου δυνατα απλα στο δευτερο με προλαβαν πιο γρηγορα

Quote Originally Posted by purity View Post
    ψυχωση και σχιζοφρενεια ειναι το ιδιο?και αν εμφανιζονται τα συμπτωματα μια στο τοσο μπορει να χαρακτηριστει σχιζοφρενεια..εγω ημουν εδω και εξι μηνες πολυ καλα αλλα ετσι ξαφνικα μεχρι προχθες ειχα μια ακουστικη..και το δυσκολο ειναι οτι δεν ξερει κανεις για αυτο μου το προβλημα,φοβαμαι οτι θα με περασουν για τρελη και θα με κανουν σην ακρη,ειδικα το αγορι μου...
    το ιδιο ειναι πρακτικα απλως τυπικα η ψυχιατροι την γενικοτερη κατηγορια που ανηκει και η σχιζοφρενεια την ονομαζουν ψυχωση

Quote Originally Posted by noumac View Post
    καλησπερα.. ειχα το πρωτο ψυχωσικο επεισωδιο πριν 3 χρονια περιπου και ηταν αρκετα δυνατο και ημουν σε αλλο κοσμο για 2 βδομαδες περιπου πριν με μπουζουριασουν. απο τη στιγμη που σταματησα την αγωγη μεσα σε 3 μηνες ειχα το δευτερο επεισωδιο περσι τον οκτωμβριο αυτη τη φορα κρατησε 3-4 μερες και με πηραν χαμπαρι εγκαιρα και με μπουζουριασαν παλι. Σας το λεω οτι και τα δυο ηταν εξισου δυνατα απλα στο δευτερο με προλαβαν πιο γρηγορα
    καλησπερα.καταρχην αλλο ψυχωτικο επεισοδιο αλλο υποτροπιαμος(του ψυχωτικου επεισοδιου).αυτο για τους τυπους.πρακτικα ομως θα σε συμβουλευα απο εδω και περα να παιρνεις τα φαρμακα σου(καλυτερα 2ης γενιας και οχι αλλοπεριντιν) και αν δεν μπορεις να το κανεις αυτο να κανεις αυτο που κανουμε πολλοι απο εμας.να τα παιρνεις 50%ξερω γω απο οτι λεει ο γιατρος ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ!!!!!!!!!!...ΥΓ συνοψιζοντας προς θεου η βασικη μου συμβουλη ειναι να τα παιρνεις κατα γραμμα απο το γιατρο σου και να εχεις φυσικα γιατρο που εμπιστευεσαι

Banned
    περαστικα ευχομαι και καλη δυναμη..ενα ψυχωτικο επεισοδειο μπορει να κρατησει απο μερικα λεπτα εως και μερες?

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast