Κατάθλιψη-αδράνεια: Τα φάρμακα βοηθούν; - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 31 to 45 of 47
    Senior Member
    Quote Originally Posted by titanic View Post
    Στο να μην είμαι μέσα στην κατάθλιψη συνέχεια και στην αδράνεια; Δεν ξέρω και γω..
    Ο γιατρός θα πρέπει να σου πει, αν τα φάρμακα, θα χρειαστεί να τα παίρνεις εφ' όρου ζωής. Γιατί το κουκούλωμα σημαίνει, ότι τα όποια συμπτώματα
    κατά πάσα πιθανότητα θα επανέλθουν μετά από διακοπή κι αφού δεν θεραπεύουν μόνιμα.. εκτός κι αν σε βοηθήσουν να δεις έτσι εναλλακτικές λύσεις..
    Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις

Senior Member
    φιλε titanic,τα φαρμακα εχουν παρενεργειες διαφορετικες σε καθε ατομο,η δυσκολια στη συγκεντρωση ειναι ενα προβλημα για σενα αν παρουσιαστει με αυτα,βεβαια τα καινουρια φαρμακα ειναι πιο καλα και μπορει να μην εχεις προβλημα,,,,ομως η συγκεντρωση εξαρταται αμεσα απο τη διαθεση μας,μπορει λοιπον καθως βελτιωνεται η διαθεση να υπαρξει μεγαλυτερη συγκεντρωση απο οτι πριν τα παρεις!οσον αφορα τα κιλα δεν ειναι σιγουρο οτι θα σε παχαινουν και μην σε τρομαζει αυτο καθολου,,αμα ηταν ετσι ολοι που παιρνουν φαρμακα θα ηταν υπερβαροι,,,,,

ο εγκεφαλος δουλευει με ουσιες που λεγονται νευροδιαβιβαστες και σχετιζονται αμεσα με το συναισθημα,,
    τα φαρμακα επεμβαινουν στον τροπο δρασης αυτων,,,,

πηγαινε στον γιατρο και κανε μια δοκιμη,αφου στο λεει και ο ψυχολογος,,και αν εχεις τυχη καλως

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
    Έκλεισα ήδη για σήμερα το απόγευμα σε έναν που συνέστησε ένας φίλος και επιμένει εδώ και μήνες να πάω..
    Και βλέπουμε...

Λοιπόν γύρισα..
    Μου είπε ότι εχω μια μέση κατάθλιψη (δεν θυμάμαι τον όρο ακριβώς)
    Πως δεν έχω οξύ καταθλιπτικό φαινόμενο αλλά είναι μια μέση κατάσταση που διαρκεί για πολύ (έχω τώρα 2-3 χρόνια).
    μου συνέστησε να πάρω efexor γιατί μπορεί αργότερα να αυξηθεί η δόση.
    Του είπα ότι θα το συζητήσω και με την ψυχολόγο μου και θα δούμε..

Βέβαια το ότι μένεις λίγο αναίσθητος απέναντι στα προβλήματά σου με αυτό, όπως μου είπε, δε μου αρέσει.
    Όπως είπα, το θεωρώ κουκούλωμα αυτό..

κανένας με εμπειρία με αυτά τα φάρμακα;

edit: Οκ, είδα ένα θέμα εδώ για αυτά.
    ΤΙ να πω. Άλλοι λένε καλά, άλλοι κακά!
    Δε θέλω να προσθέσω κι άλλα προβλήματα στο κεφάλι μου!
    Βλέπω να λένε ανησυχίες ύπνου, ταχυκαρδίες κτλ.
    Εγώ ποτέ δεν είχα πρόβλημα με αυτά!
    Μη μου αρχίσουν τώρα! Λες και δε με φτάνουν αυτά που έχω!

Senior Member
    Λοιπόν γύρισα..
    Μου είπε ότι εχω μια μέση κατάθλιψη (δεν θυμάμαι τον όρο ακριβώς)
    Πως δεν έχω οξύ καταθλιπτικό φαινόμενο αλλά είναι μια μέση κατάσταση που διαρκεί για πολύ (έχω τώρα 2-3 χρόνια).
    μου συνέστησε να πάρω efexor γιατί μπορεί αργότερα να αυξηθεί η δόση.
    Του είπα ότι θα το συζητήσω και με την ψυχολόγο μου και θα δούμε..

Βέβαια το ότι μένεις λίγο αναίσθητος απέναντι στα προβλήματά σου με αυτό, όπως μου είπε, δε μου αρέσει.
    Όπως είπα, το θεωρώ κουκούλωμα αυτό..

κανένας με εμπειρία με αυτά τα φάρμακα;

edit: Οκ, είδα ένα θέμα εδώ για αυτά.
    ΤΙ να πω. Άλλοι λένε καλά, άλλοι κακά!
    Δε θέλω να προσθέσω κι άλλα προβλήματα στο κεφάλι μου!
    Βλέπω να λένε ανησυχίες ύπνου, ταχυκαρδίες κτλ.
    Εγώ ποτέ δεν είχα πρόβλημα με αυτά!
    Μη μου αρχίσουν τώρα! Λες και δε με φτάνουν αυτά που έχω!
    Αφού υπάρχει ήδη πρόβλημα υγείας.. καλύτερα θα ήταν να το παλέψεις π.χ. και με συμπληρώματα διατροφής.. έτσι κι αλλιώς το ζητούμενο είναι ένα ισχυρό ανοσοποιητικό.
    Ακόμα δηλ. κι αν καταλήξεις να πάρεις το efexor, η λήψη των συμπληρωμάτων εξουδετερώνει κατά κάποιο τρόπο τις παρενέργειες των φαρμάκων..

E του είπα για το πρόβλημα υγείας. Άλλωστε αυτός είναι ο ένας από τους 2 λόγους που με καταθλίβει.
    Αν ήταν, θα μου έλεγε κάτι, ότι δεν κάνει να τα πάρεις. Αλλά τα εμπιστεύεται απόλυτα.
    Θα το συζητήσω και με το γιατρό μου (τον κανονικό).

Συμπληρώματα διατροφής δεν κάνει να παίρνω. Γιατί όπως μου λέει η γιατρός μου, δεν ξέρουμε τί έχουν μέσα..
    Γενικά πρέπει να προσέχω πολύ.
    Ούτε απλό depon και panadol δεν κάνει να παίρνω..

το ανοσοποιητικό μου έτσι κι αλλιώς είναι σκατά, γιατί παίρνω ανοσοκατασταλτικά φάρμακα..

Junior Member
    Καλησπέρα και από εμένα...Χρόνια κατάθλιψη με αγοραφοβία και κρίσεις πανικού..Γύρω στα 12 χρόνια ταλαιπωρήθηκα με ψυχολόγους - ψυχιάτρους και έδωσα πολλά λεφτά μέχρι που βρήκα και τον σωστό γιατρό και τα φάρμακα που ήταν τα ιδανικά για μένα.Έχω δοκιμάσει seroxat,efexor,cipralex,anafranil και minitran.Τα 3 τελευταία λοιπόν ήταν τα ιδανικά για μένα που με στάνιαραν...Πλέον βγαίνω έξω-εκεί που φοβόμουν να πάω στο περίπτερο-και έχει φύγει και όλος ο χαμός που γινόταν στο κεφάλι μου...Όσο είμαι τόσο καλά δεν πρόκειται να τα κόψω κι ας λένε οι άλλοι ότι θέλουν..και η διάθεση μου είναι τέλεια!Γιατί πρέπει κάποιος να ταλαιπωρείται χωρίς φάρμακα ενώ μπορούν όντως να βοηθήσουν?Είναι μέχρι να βρείς αυτό που θα σε καλύψει.Για να μην πώ ότι με την κατάθλιψη είχα φτάσει 36 κιλά-είμαι γυναίκα με ύψος 1,60!Τώρα έχω φτάσει αισίως στα 48!Τέλος πάντων ψάξτο γιατί θα βοηθηθείς κατά την άποψη μου!Όλα αυτά μαζί με ψυχοθεραπεία πάντα έτσι?Αυτά τα δύο κατά την γνώμη μου πάνε μαζί!

Senior Member
    E του είπα για το πρόβλημα υγείας. Άλλωστε αυτός είναι ο ένας από τους 2 λόγους που με καταθλίβει.
    Αν ήταν, θα μου έλεγε κάτι, ότι δεν κάνει να τα πάρεις. Αλλά τα εμπιστεύεται απόλυτα.
    Θα το συζητήσω και με το γιατρό μου (τον κανονικό).

Συμπληρώματα διατροφής δεν κάνει να παίρνω. Γιατί όπως μου λέει η γιατρός μου, δεν ξέρουμε τί έχουν μέσα..
    Γενικά πρέπει να προσέχω πολύ.
    Ούτε απλό depon και panadol δεν κάνει να παίρνω..

το ανοσοποιητικό μου έτσι κι αλλιώς είναι σκατά, γιατί παίρνω ανοσοκατασταλτικά φάρμακα..
    Δεν επιμένω.. αλλά επειδή ούτε η τροφή είναι κατάλληλη πλέον.. αλλά κυρίως και για τ' ανοσοκατασταλτικά φάρμακα, απαιτείται μια προσεγμένη τουλάχιστον διατροφή.
    Κι εννοώ μόνο για τα φυσικά και βιολογικά διατροφικά.. κι αυτό το ανέφερα, γιατί σήμερα η επεξεργασία των τροφίμων τα καθιστά τελικά φτωχά σε συστατικά..

Quote Originally Posted by al03 View Post
    Καλησπέρα και από εμένα...Χρόνια κατάθλιψη με αγοραφοβία και κρίσεις πανικού..Γύρω στα 12 χρόνια ταλαιπωρήθηκα με ψυχολόγους - ψυχιάτρους και έδωσα πολλά λεφτά μέχρι που βρήκα και τον σωστό γιατρό και τα φάρμακα που ήταν τα ιδανικά για μένα.Έχω δοκιμάσει seroxat,efexor,cipralex,anafranil και minitran.Τα 3 τελευταία λοιπόν ήταν τα ιδανικά για μένα που με στάνιαραν...Πλέον βγαίνω έξω-εκεί που φοβόμουν να πάω στο περίπτερο-και έχει φύγει και όλος ο χαμός που γινόταν στο κεφάλι μου...Όσο είμαι τόσο καλά δεν πρόκειται να τα κόψω κι ας λένε οι άλλοι ότι θέλουν..και η διάθεση μου είναι τέλεια!Γιατί πρέπει κάποιος να ταλαιπωρείται χωρίς φάρμακα ενώ μπορούν όντως να βοηθήσουν?Είναι μέχρι να βρείς αυτό που θα σε καλύψει.Για να μην πώ ότι με την κατάθλιψη είχα φτάσει 36 κιλά-είμαι γυναίκα με ύψος 1,60!Τώρα έχω φτάσει αισίως στα 48!Τέλος πάντων ψάξτο γιατί θα βοηθηθείς κατά την άποψη μου!Όλα αυτά μαζί με ψυχοθεραπεία πάντα έτσι?Αυτά τα δύο κατά την γνώμη μου πάνε μαζί!
    Καλησπέρα al03..
    Όπως τα λες όμως, δε θα μου άρεσε να εξαρτάται η διάθεσή μου από ένα φάρμακο.
    Ήδη εξαρτάται το αν θα μπορώ να περπατήσω ή όχι από ένα άλλο φάρμακο.

βέβαια μου είπε αυτός , ότι δεν παθαίνεις εξάρτηση.

Απλώς τα βάζω κάτω και λέω το εξής;
    (επαναλαμβάνοντας)
    -Το αν θα μπορώ να περπατήσω και να κουνηθώ εξαρτάται από ένα φάρμακο.
    -Το αν θα είμαι καλά στη διάθεσή μου, θα εξαρτάται από ένα φάρμακο.

Τότε ΕΓΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ;
    Είμαι ένα φάρμακο στο τέλος;

Senior Member
    δεν πειραζει μην νοιωθεις ασχημα,,δεν εισαι ο μονος,,,,σημασια εχει να εισαι καλα εστω και ετσι

Junior Member
    Titanic...με τόσα άσχημα που έχω περάσει δεν με νοιάζει πλέον αν θα είναι ένα χάπι να μου φτιάξει την διάθεση..αρκεί να μην ξαναζήσω αυτές τις εφιαλτικές στιγμές...το προτιμώ να πάρω ένα χάπι και να πάω για καφέ με παρέα παρά να μην πάρω χάπι και να κλειστώ στο σπίτι μου με σκέψεις να δημιουργούν χάος στο κεφάλι μου,να μουδιάζω , να τρέμω και να κλαίω χωρίς λόγο...σεβαστή η άποψή σου αλλά γιατί να ταλαιπωρηθώ κι άλλο?Δεν είναι κρίμα εφόσον έχεις βρεί αυτή την βοήθεια?

ναι, ο καθένας το βλέπει διαφορετικά.
    Εγώ δε θέλω να εξαρτώμαι από τα φάρμακα..

πάντως τώρα πάλι το σκέφτομαι με αυτό το efexor, γιατί βλέπω παντού να λένε εδώ ότι ανεβάζει τις τρανσαμινάσες και μένα αυτό είναι το κυριότερο πρόβλημά μου: δεν πρέπει να ανέβουν

Γιατί αν ανέβουν, θα πρέπει να σταματήσω τα ανοσοκατασταλτικά φάρμακα που παίρνω και μετά θα είμαι σχεδόν παράλυτος.
    Οπότε εκεί που υποτίθεται θα πήγαινα να γίνω καλύτερα με το efexor, εμμέσως θα προκαλέσει μια αλυσιδωτή ανίδραση και θα γίνω χειρότερα!

Senior Member
    ναι, ο καθένας το βλέπει διαφορετικά.
    Εγώ δε θέλω να εξαρτώμαι από τα φάρμακα..

πάντως τώρα πάλι το σκέφτομαι με αυτό το efexor, γιατί βλέπω παντού να λένε εδώ ότι ανεβάζει τις τρανσαμινάσες και μένα αυτό είναι το κυριότερο πρόβλημά μου: δεν πρέπει να ανέβουν

Γιατί αν ανέβουν, θα πρέπει να σταματήσω τα ανοσοκατασταλτικά φάρμακα που παίρνω και μετά θα είμαι σχεδόν παράλυτος.
    Οπότε εκεί που υποτίθεται θα πήγαινα να γίνω καλύτερα με το efexor, εμμέσως θα προκαλέσει μια αλυσιδωτή ανίδραση και θα γίνω χειρότερα!
    Γειά σου titanic
    μάλλον αν δεν κάνω λάθος αντιμετωπίζεις κάποιο αυτοάνοσο.. πάντως, στη κατάθλιψη κάτι που βοηθάει πολύ και
    χωρίς παρενέργειες είναι τα σκέτα Ω3 ιχθέλαια, το Ginkgo Biloba και η γύρη. Γκούγκλαρε να δεις σχετικά μ' αυτά..

Ναι, αυτοάνοσο έχω..

Ω3 παίρνω συνέχεια!
    Καρύδια κάθε μέρα αρκετά, και σολωμούς 2-3 φορές τη βδομάδα.

Senior Member
    Ναι, αυτοάνοσο έχω..

Ω3 παίρνω συνέχεια!
    Καρύδια κάθε μέρα αρκετά, και σολωμούς 2-3 φορές τη βδομάδα.
    επίσης, βιταμίνη C.. στο νερό που πίνεις (αν είναι δυνατόν από ένα καλό φίλτρο!) να βάζεις χυμό από λεμόνι.
    Αντί για σολωμό, που ίσως είναι ιχθυοκαλλιέργειας, καλύτερα σαρδέλα ή γαύρο από τα φρέσκα και φιλέτο γλώσσας ατλαντικού απ' τα κατεψυγμένα..

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast