Results 16 to 30 of 30
Thread: Θέλω να γίνω "κακός¨"
-
08-11-2012, 15:28 #16
θα πασ στρατο κ θα ξεπσαρωσεισ ηρεμησε ακομα φοιτητησ εισαι μη βιαζεσαι στο στρατο θεσ δε θεσ θα ξεψαρωσεισ αλλιωσ παει σε φαγανε
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
- 08-11-2012, 15:35 #17
εεε...τοτε με οσα λες συνεσταλμενε...που αποτι φαινεται δεν εισαι καθολου συνεσταλμενος.....απλα σου βγαινει στην επιφανεια ο πραγματικος σου εαυτος....χαλαρωσε και απολαυσε το.....
εκτος απο γκει και παχυσαρκους πρεπει ωστοσο να βαλεις κι αλλους στην γκαμα του νεοαποκτηθεντος ρατσισμου σου....τους συνεσταλμενους ισως....:)ο καθενας για τον εαυτο του..κι ο θεος εναντιον ολων
09-11-2012, 08:17 #18
Μπήκα στον κόπο και ξαναδιάβασα τα μηνυματα σου. Το δικο μου συμπέρασμα μεσα από τη δική μου εμπείρία είναι πως εισαι ενα ισορροπημένο άτομο. Δεν εντοπίζω καμιά ιδιαίτερη δυσκολία στη ζωη σου. Εχεις την ικανότητα να επιλέγεις Απλά διερωτάσε αν καποιες οψεις της συμπεριφορας σου θα ταν καλύτερα να ταν αλλιώς επειδή σου δημιουργηθηκε η εντύπωση ότι αυτος ο αλλιωτικος τροπος συμπεριφορας θα σε γεμίζει, με μορφη συμπεριφορας την οποία μεσα από το δικο σου τροπο σκέψης έχεις ήδη κρίνει ως σωστή. Ο χαρακτηρας σου ειναι τετοιος που σου παρεχει την ευχερεια, αμα επιλέγεις να συμπεριφερεσαι αλλιώς, ευκολα να το κανεις αυτο πράξη, δεν εχει δλδ στοιχεια αποτρεπτικα στο να ενεργεις αλλιώς πχ αναστολες, φοβίες και τετοια. Απ εκει και περα εξαρταται πόσο θα σε γεμιζει τοτε και ποσο λειτουργική θα σου ειναι μια αλλιωτικη συμπεριφορα και πόσο θα ειναι αποδεκτη από τους άλλους κι αν αυτη αρμόζει με το γενικο πλαίσιο χαρακτηρα που εχεις. Το πως το πετυγχαίνεις ειναι μεσα από τη συνεχη ασκηση/εκθεση σ αυτο που θες ώστε να εξοικειωθεις μαζι του.
Last edited by ioannis2; 09-11-2012 at 08:34.
γιάννης
09-11-2012, 10:57 #19
OK, κατάλαβα. Προσωπική μου άποψη είναι να ακολουθήσεις το πρότυπο συμπεριφοράς που συνάγεται από τις αρχές σου και την ιδιοσυγκρασία σου και όχι το πρότυπο που εξυπηρετεί καλύτερα την τοποθέτησή σου απέναντι στους άλλους. Είσαι αυτό που είσαι επειδή το επιλέγεις εσύ με βάση αυτό που θεωρείς σωστό και με βάση την επιλογή σου αυτή καθορίζεται η συμπεριφορά σου απέναντι στους άλλους. Αυτό λέγεται "αυτοπροσδιορισμός". Οταν όμως προσαρμόζεις τη συμπεριφορά σου με μόνο σκοπό να εισπράττεις την επιδοκιμασία, το θαυμασμό και την αναγνώριση των άλλων, πέφτεις στην παγίδα του ετεροπροσδιορισμού και καταλήγεις στο να μην ξέρεις ποιός είσαι πραγματικά...
11-11-2012, 10:24 #20
Το προτυπο συμπεριφορας που συναγεται απο την αρχη και ιδιοσυγκρασια μου ειναι το προτυπο που ειχα πάντα στη ζωη μου. Αυτο ειναι ενα γεγονος που το παιρνω ως δεδομενο,γιατι γνωριζω καλα ποτε δρω με βαση τη δικη μου προσωπικοτητα και ποτε αλλαζω για τους αλλους.
Το αναδυομενο προτυπο συμπεριφορας ειναι ομως ενα νεο προτυπο που με ελκυει, και δεν μπορω να πως πως και απο που εχει τις βασεις καθως ποτε δεν ειχα ως ιδανικους τετοιους ανθρωπους. Αυτα που εγραψα στο τελευταιο μακροστενο μηνυμα μου ομως μου δειχνουν μια τρομακτικη αλλαγη συμπεριφορας που το ζω καθως 2 χρονια πριν ποτε δεν θα μπορουσα να διανοηθω να ακολουθησω αυτη τη συμπεριφορα.
12-11-2012, 01:05 #21
φιλε γεια σου!
τι ειναι αυτο που σε κανει να πιστευεις οτι με το να γινεις κακος αυτοματος θα εισαι και περισσοτερο αντρας??
ο αντρας φαινεται ακριβως στα χαρακτηριστικα που περιγραφεις..
καποιος ανθρωπος ευθεις και ειλικρινης στον οποιο μπορεις ανα πασα στιγμη να στηριχτεις επανω του ισον καποιος αντρας που τιμαει τα παντελονια που φοραει..
το μονο που ισως θα πρεπει να προσεξεις περισσοτερο κατα την επιφυλακτικη μου αποψη ειναι ο,τι γινεται να μην συνεπαγεται με εκμεταλευση...εκει απλα πρεπει να θεσεις ορια ως προς τον προσωπικο σου χωρο και οχι να γινεις κακος..
με εκτιμηση..Να σκεφτεσαι γρηγορα μα να μιλας αργα...
21-11-2012, 11:33 #22
Αγαπητε Secretly
Δε ξερω αν γινεται να συνδεσουμε το επιπεδο "ανδροτητας" με κατι τετοιο. Προσωπικα νιωθω ανδρας οπως και να ειμαι.
Επαναλαμβανω οτι, ενω εχεις δικιο με την εκμεταλευση, αυτος που νιωθει οτι εκμεταλευετε πρεπει απλα να θεσει καποιο οριο στο ποιους και ποσο βοηθαει, και να κρατησει τον πολυ καλο του εαυτο για αυτους που μετρανε για αυτον. Ενας τετοιος ανθρωπος θα παραμεινει ευγενικος και καλος, απλα θα βοηθαει λιγοτερο.
Εγω μιλαω για ενα διαφορετικο επιπεδο.
Η αγενεια, η επιθετικότητα και η-ενος σημειου- αλαζονεία ειναι πλέον μια φιλοσοφία ζωης για μένα που αναδυθηκε απο το πουθενά. Εδω δεν τιθεται απλα ενα θεμα εκμεταλλευσης, το οποιο πρεπει να προσεχω να μην πεσω θυμα, εδω τιθεται θεμα αλλαγης ολοκληρης συμπεριφορας. Απλα αρχιζω να νιωθω οτι αυτη ειναι η σταση συμπεριφορας που πρεπει να κρατω απεναντι στη κοινωνια, και αυτο οχι λογω καποιον τραυματικων εμπειριων,(π.χ. το να νιωθω οτι βοηθαω πολυ και στο τελος δεν εχω ανταλλαγμα, γιατι για εμενα καποτε ενα απλο "ευχαριστω" ηταν μεγαλο ανταλλαγμα) απλα αυτη η σταση με κανει να αισθανομαι καλυτερα με τον εαυτο μου!!
Ουτε θεωρω οτι με αυτη τη σταση θα κατακτησω πραγματα που δεν εχω, γιατι οτι θελω να εχω, μπορω να το αποκτησω χωρις πρόβλήμα ετσι οπως ειμαι.
21-11-2012, 11:44 #23
εδω βλεπω καποιον ανθρωπο που πιθανον να εχει κολακευτει στο παρελθον με τετοιου ειδους συμπεριφορες (εστω και υποσυνειδητα)και θελει να τις ταυτισει με χαρακτηρα του..
δεν μπορει να ξυπνησες καποιο πρωι και να ειπες απο εδω και περα θελω να ειμαι επιθετικος αγενης κτλ γιατι ετσι μου αρεσω...
φυσικα παιζει πολυ σημαντικο ρολο η ηλικια σου..ποσο χρονων εισαι?μηπως ακομη διαμορφωνεις την προσωπικοτητα σου?
κι επετρεψε μου να σε ρωτησω?αν υπαρχει πατερας στο σπιτι ανηκουν σε εκεινον χαρακτηριστικα που περιεγραψες?η εκεινα που ειχες ως τωρα?Να σκεφτεσαι γρηγορα μα να μιλας αργα...
23-11-2012, 20:07 #24
Καταρχην συγνωμη που δεν απαντω γρηγορα οπως πρωτα γατι τις τελευταιες μερες εχω προβλημα με το ιντερνετ. (Ιδιαιτερα οταν πεφτει ενω γραφω κατι).
Κοιτα Secretly, φυσικα και δεν ξυπνησα ενα πρωινο και ειπα να αλλαξω ετσι για πλακα. Αν δεις τα προηγουμενα γραφομενα μου, λεω οτι αυτη η συμπεριφορα "αναδυεται" τα τελευταια 2 χρονια.
Ειμαι 22 αρα την εχω ηδη διαμορφωσει (υποτιθεται)
Ζω μονος μου. Ξερω γιατι αναφερεις τον πατερα, πολλοι δινουν σημασια στην εικονα του πατερα για το παιδι. Ετσι εχω διαβασει αλλα δεν ειμαι σιγουρος. Ο πατερας μου δεν εχει τετοιο χαρακτηρα. Καμια σχέση. Εχει και αυτος τη συμπεριφορα που εχω εγω (τη καλη). Μαλιστα, χαρη στο πατερα μου ειμαι εως ενα βαθμο αυτο που ειμαι τωρα, γιατι ειναι ενας ανθρωπος πολυ εξυπνος, και πολυ μορφωμένος, και στη ζωη του εχει διαβάσει πολυ φιλοσοφία, γράφει πολυ, αρα οπως καταλαβαίνεις, με εχει επηρεασει πολύ. Ειναι αληθεια οτι οι περισσοτεροι φιλοι μου δεν εχουν την συμπεριφορα μου σε τετοιο βαθμό, εκτος απο 2-3 κοπελιες, και αυτο καπως με ενοχλει. Οπως εχω γραψει, εκλαμβανω αυτη τη συμπεριφορα ως πολυ "κοριτσιστικη", οσο φυσικα και αν διαφωνουμε όλοι. Ας αναφερω εναν φιλο μου, που ειμαστε και χρονια φιλοι, και εχει μια οξυθυμη και επιθετικη συμπεριφορα, και αντιμετωπιζει τους αλλους πολυ "επιφανειακα", και τη συμπεριφορα του αρχιζω να τη γουστάρω, ενω παλια δεν τη γουσταρα. Απλα μου αρεσει ο τροπος που αντιμετωπιζει τα πραγματα.
Πιστευω οτι τοσο καιρο που επικεντρωνομουν σε μια "ανθρωποκεντρικη" σταση επισκιασα αλλες "αξιες" που ξαφνικα αναδυονται ως ιδανικες για μένα, όπως η επιθετική διεκδητικότητα (που πιστευω οτι αξιζει να χρησιμοποιεις ιδιαιτερα σε τετοια εποχή), ο "συντηρητισμός" (ημουν και πιστευω ακομα ειμαι ενας ανθρωπος πολυ φιλελευθερος, που εχει δεχθει ατομα με ιδιαιτεροτητες όπως διαφορετικη σεξουαλικη προτιμηση, ακραιες ιδεολογικες-πολιτικες αντιληψεις (προς ολες τις μεριες) κλπ κλπ) και τωρα γίνομαι πιο ρατσιστής απεναντι σε συγκεκριμένες ομάδες) μέχρι και την εκπομπή φόβου προς κάποιους ανθρώπους.
Το αν εχω κολακευτει στο παρελθον δεν το ξερω γιατι δεν το θυμαμαι.
24-11-2012, 10:30 #25
φιλε το να θες να εισαι ποιο μαχημος,ποιο επιθετικος σε θεματα διεκδικησης,ποιο δραστηριος με περισσοτερες πρωτοβουλιες,δεν βρισκω οτι σου κανει κακο..αν μπορεις φυσικα να συνδιασεις ολα αυτα με εναν ανθρωπο που δεν κανει κακο στους γυρω του απλα αποδεξου τον χαρακτηρα σου και συνεχισε..
εισαι ανθρωπος που θελει να ξεχωριζει και να εχει δικη σου προσωπικοτητα και οχι να ειναι ιδιος με τον πατερα του
απλα ψαχνεις για εσενα κατι ποιο δυναμικο και διαφορετικο..και φανταζομαι οτι θα σε διακατεχει μεγαλη ενεργεια..αξιοποιησε την δημιουργικαΝα σκεφτεσαι γρηγορα μα να μιλας αργα...
24-11-2012, 11:34 #26
Μακάρι να σφάλω αλλά εγώ διακρίνω στενή προσκόλληση και φροντίδα στην εικόνα σου και όχι στην ουσία σου. Ίσως δε, δεν είμαι βέβαιος, μένουν και ίχνη ναρκισσισμού πίσω από τα λόγια σου. Να γίνεις επιθυμείς επιθετικός, αλλά ως προς τι;;; Στις συναναστροφές σου με την παρέα σου;;; Στα φλερτ σου;;; Στο περιβάλλον της εργασίας ή του σχολείου;;; Ή μήπως επιθετικός ως προς τον εαυτό σου για να ξεκινήσεις τον αγώνα να τον κατακτήσεις;;;
Να κατακτήσεις, δηλαδή, τον εαυτό σου. Γιατί προς στιγμήν τον χάνεις, εννοώ τον εαυτό σου, και σου το λέω αυτό υπεύθυνα και επώνυμα, με τον τρόπο που διαχειρίζεσαι τα εσωτερικά σου αποθέματα. Γνώριζε πως την εμπάθεια ποτέ και κανείς δεν την επαίνεσαι. Πάντοτε ήταν και πάντοτε θα είναι κατακριταία, εννοώ η εμπάθεια. Να παρέμβω στο εσωτερικό μου για να καλλιεργήσω την εμπάθεια, και κάθε αντίθετο της ευγένειας και της μειλίχιας διάθεσης, σήμερα πρώτη φορά το ακούω στα 45 βιολογικά χρόνια μου και 2100 περίπου πνευματικά μου χρόνια. Εγώ διακρίνω πως έχεις πολύ σοβαρό υπαρξιακό πρόβλημα. Έχεις πρόβλημα ταυτότητας. Έχεις μειωμένη αυτοεκτίμηση αλλά παράλληλα και σφαλερή-πλανεμένη αυτοσυνειδησία. Είσαι εγκλωβισμένος στην εικόνα-φαινόμενο του εαυτού σου αλλά αγνοείς την ίδια την ουσία του εαυτού σου, την ουσία σου δηλαδή, το είναι σου. Συνεπώς ολόκληρος ο αυτοπροσδιορισμός σου είναι προϊόν της εικόνας και όχι της ουσίας σου.
Οραματίζεσαι με κάποιον συγκεκριμένο τρόπο το φαίνεσθαι και αδιαφορείς παντελώς για την εσωτερική ισορροπία και την μετριοπάθεια, μετριοπάθεια με την έννοια της εσωτερικής χαλιναγώγησης των παθών.
Μπορώ να σου γράψω 10 σελίδες ακόμη για τον εαυτό σου. Θεωρείς πως έχει νόημα να το κάνω;;;
ΥΓ. Φιλικά όλα τα παραπάνω, πρέπει να το σημειώσω αυτό.
24-11-2012, 21:38 #27
Δηλαδη εννοεις οτι εχω δημιουργησει μια καποια εικονα του εαυτου μου και προσπαθω με καποιο τροπο να τη φτάσω?
Τι εννοεις να κατακτησω τον εαυτο μου?
Τι εννοεις λεγοντας οτι εχω σφαλερή-πλανεμένη αυτοσυνειδησία?
Αν μου στειλεις και σε προσωπικο μηνυμα για να νιωθω πιο ανετα να σου απαντησω ακομα καλυτερα
24-11-2012, 22:09 #28
[QUOTE=O_Synestalmenos;409123]
Δηλαδη εννοεις οτι εχω δημιουργησει μια καποια εικονα του εαυτου μου και προσπαθω με καποιο τροπο να τη φτάσω?
πως θα θέλαμε να είμαστε, η εικόνα αυτή υπάρχει, υπάρχει στον νοητό μας κόσμο και είναι ο Ανώτερος Εαυτός. Βέβαια θέλει πολύ δουλειά μέσα μας για να ανακαλύψουμε
και προσεγγίσουμε την εικόνα του Ανώτερου Εαυτού και κατόπιν να την υλοποιήσουμε στο φυσικό μας μέρος, στον χαρακτήρα μας δηλαδή.
Εσύ σύμφωνα με όσα μέχρι τώρα έγραψες, αν καταλαβαίνω σωστά και δεν παρανοώ, έχεις επιθυμία και προσπαθείς διακαώς να υλοποιήσεις μία ξένη εικόνα μέσα σου,
και όχι την εικόνα του Ανώτερου Εαυτού σου. Θα έλεγα μάλιστα πως η εικόνα με την οποία πειραματίζεσαι είναι κατώτερου εαυτού και όχι καλής ποιότητας.
Τι εννοεις να κατακτησω τον εαυτο μου?
Να αποκαταστήσεις την εσωτερική σου ισορροπία. Να γίνεις εσύ, να γίνεις ο εαυτός σου, αλλά όχι να εγκαταστήσεις μέσα σου έναν εαυτό του οποίου χαρακτηριστικά
είδες δεξιά και αριστερά σε άλλους και σε σαγήνευσαν και είπες, α πόσο ωραία είναι αυτά, για να γίνω κι εγώ έτσι.
Τι εννοεις λεγοντας οτι εχω σφαλερή-πλανεμένη αυτοσυνειδησία?
και η στιγμή αυτή δεν είναι η κατάλληλη.
Αυτό:
Αν μου στειλεις και σε προσωπικο μηνυμα για να νιωθω πιο ανετα να σου απαντησω ακομα καλυτερα
30-11-2012, 06:13 #29
04-12-2012, 00:26 #30
αυτήν την εικόνα την έχεις εσύ για τον εαυτό σου
δεν είμαστε και σίγουροι ότι ισχύει
διότι να ξέρεις ότι είμαστε αυτό που βλέπουν οι άλλοι κι όχι αυτό που νομίζουμε
από εκεί και πέρα τι σχέση έχει η καλοσύνη με τη μαλακία??????????
το να διεκδικείς πράγματα για τον εαυτό σου και να βάζεις στους άλλους τα όριά σου δε σημαίνει ότι δεν είσαι καλός άνθρωπος
ίσα-ίσα που βοηθάς και τους άλλους να στρώσουν χαρακτήρα με αυτόν τον τρόπο
ούτε το να αφήνεις να σε παραγκωνίζουν οι άλλοι είναι δείγμα καλοσύνης
δείγμα συστολής και δειλίας είναι