Results 16 to 24 of 24
-
09-11-2012, 00:36 #16
Απαιτεις...και καλα κανεις...Απαιτεις σεβασμο, αποδοχη και ελευθερια να εκφραζεσαι με τον τροπο που σε αντιπροσωπευει...και θυμωνεις, απογοητευεσαι οταν δεν εισπρατεις σεβασμο και αποδοχη...Δυστηχως ομως αυτα δεν δινονται απλοχερα αλλα κερδιζονται. Ειπες οτι δουλευες σε ενα πολυ ανταγωνιστικο περιβαλλον και τα καταφερνες να τα βγαλεις περα. Με ποιον τροπο κερδιζες των σεβασμο των συναδελφων σου την περιοδο εκεινη; Ποιες ικανοτητες ενεργοποιουσες για να επιβιωσεις και να διαπρεψεις;
- 09-11-2012, 23:18 #17
Ρε συ από τη στιγμή που θα κάνετε ο καθένας τη δίκη του οικογένεια δύο γνωστοί είστε με τον αδερφό σου συνήθως σπάνιο να μείνει η σχέση μπαίνουν μέσα γαμπροί νύφες κ κληρονομικά κ βαριέται το σύμπαν
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
10-11-2012, 11:57 #18
Το ξέρω πως είμαστε δυο οικογένειες.. Απλά εγώ το έβλεπα πολύ ζεστά το θέμα με όλους. Κυρίως με την γυναίκα του.. εκεί εντοπίζεται το πρόβλημα... είναι τόσο μεγάλη ιστορία πραγματικά.. ξεπερνάω το γεγονός του οικογενειακού δεσμου που πίστευα ότι είχα και προσπαθώ να δουλέψω το πως θα σταματήσει να με απασχολεί το τι θα πουν και τι θα κανουν εις βάρος μου.. να σταματήσουν, δεν υπάρχει περίπτωση.. να μην με νοιάζει θέλω... γιατί εχει πιάσει και όλο το σόι για να με κατηγορεί... τέλος πάντων.. ειναι λογος όπως είπα για να μην φευγει το βάρος μου...
Όσο για τον σεβασμό των συναδέλφων μου τον κέρδιζα δίνοντας.. Ήμουν καλή σε αυτό που έκανα. Η δουλεία που έπρεπε να βγει ήταν ομαδική και συνήθως έπαιρνα τον ρόλο του τα κάνω όλα και συμφέρω. και γιατί το ήθελα και γιΑτί έτσι έιχα μάθει να δουλεύω. Πάντα ήμουν της υπερπροσφοράς.. Εκείνη όμως η περίοδος ήταν για εμένα εξαιρετική.. Με ρωτούσες "τι κάνεις;" και απαντούσα τέλεια!! όχι απλά καλά.. γι αυτο εχω φρικάρει.. γιατι ξέρω πως είναι να είμαι "τελεια" και να μπορώ να αντιμετωπίσω το πιο σημαντικό προβλημα που προκύπτει. ενώ τώρα έχω μπεί σε ένα μαύρο πράγμα.. ατελείωτο.. καναπέ, τηλεόραση, μελαγχολία, χωρίς φαγητό για μέρες.. ταχυπαλμία.. στις αρχές έλεγα πως το ελέγχω.. και πως είναι θέμα χρόνου να φύγει. αλλά είναι καθημερινότητα μου εδώ και δυο χρόνια με λίγες εξάρσεις αισιοδοξίας. Έλεγα στον εαυτό μου να σταματήσω και ότι ο κόσμος έχει τόσο σοβαρά προβληματα.. γι αυτό και σταμάτησα να το συζητώ με τους φίλους μου γιατί μόνο αυτό μου έλεγαν.. πως εγώ είμαι καλά.. δεν ξέρω τι χρειάζεται.. μια σφαλιάρα να συνέλθω;; μηπως είναι όμως πιο .. παθολογικό ας πουμε...
10-11-2012, 12:45 #19
Καλημέρα sumpall
θα σου πω την ιστορία μιας παλιάς μου συμμαθήτριας, που αντιμετώπιζε σχεδόν, το ίδιο πρόβλημα με σένα.. Ο αδελφός της έπαιρνε πάντα τα καλύτερα απ' την οικογένεια,
δηλ. και σπούδασε και στα κληρονομικά δεν αδικήθηκε, όμως επειδή ήταν αχάριστος και τα ήθελε όλα δικά του κι η φίλη μου υποχωρούσε συνέχεια για να μην υπάρχουν
προστριβές, βλέπεις την είχαν μάθει νάναι το "καλό" παιδί της οικογένειας, κάποια στιγμή που ένιωσε αυτό τον πόνο στο στέρνο έλεγε "θα περάσει δεν είναι τίποτα, ας μην
τους αναστατώσω τώρα όλους.." τελικά όχι μόνο δεν πέρασε, αλλά επιδεινώθηκε και τελικά διαγνώστηκε με κρίση πανικού. Βέβαια, έκανε ψυχοθεραπεία αμέσως, είδε τα
αίτια του προβλήματός της, ότι π.χ. δεν μπορούμε νάμαστε τα καλά παιδιά συνέχεια.. αλλά ούτε και τα τέλεια και σήμερα είναι μια χαρά! Γι' αυτό και σου είπα μη το αφήνεις..Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις
10-11-2012, 20:30 #20
Περιγραφεις μια ιδεατη κατασταση οπου ολες οι σχεσεις μας παραμενουν σταθερες και αναλοιωτες μςσα στο χρονο...
10-11-2012, 20:49 #21
Έτσι ήμουν πριν κάποια χρόνια φίλη μου..και μετά πήγα σε θεραπεία! Και ξέρεις τι κατάλαβα ότι είχα την λανθάνουσα κατάθλιψη που μπερδεύει..πολύ ενεργητική με χιούμορ, εργατική και κοινωνική αλλά με έναν προβληματισμό..που φούσκωσε και άρχισα να έχω προβλήματα στη δουλειά μου και στην υγεία μου λόγω άγχους..εκεί πήγα σε ψυχολόγο και μου βγήκαν πολλές αλήθειες! Αυτό το μαύρο πράγμα δν μου έχει φύγει τελείως αλλά δν το έχω συνεχώς..
Φυσικά δν λέω ότι έχεις κτ τέτοιο, ίσως το μαύρο πράγμα να είναι απλά η ανασφάλεια της εποχής...άλλωστε στην 1η παράγραφο είδα μια πολύ φυσιολογική κοπέλα!
11-11-2012, 18:07 #22
Ψυχολόγος σας βοήθησε δηλαδή. Εμένα δεν είναι ακριβώς ψυχανάλυση αυτό που κάνω και επειδή είμαι πολύ καινούρια σε όλο αυτό, δεν ξέρω που και πως να τα καταταξω. Με έχει βοηθήσει σε κάποιο βαθμό αλλά φταίω και εγώ που και εκεί προσπαθώ να είμαι καλά.. Αργησα να πιστέψω πως έπρεπε να απευθυνθώ κάπου γιατί δεν ήθελα καθόλου να ασχοληθώ με γιατρούς, ψυχανάλυση, ίσως φάρμακα.. Η μαμά μου το έχει περάσει και δεν θέλω να θυμάμαι εκείνη την εποχή.
Σε σχέση με το οικογενειακό μου θέμα.. οκ.. είμαι άτυχη! πραγματικά.. έτυχε με τον πιο κουφό τρόπο να δω συνομιλίες της γυναίκας του με μέλη της οικογένειας μου. Εκεί, τα είδα όλα! Τελος πάντων. δεν με βοηθάει να τα θυμάμαι.
Εχω κάνει ένα τεράστιο λάθος σε όλο αυτό. Πιστεψα πως θα σώσω τον κόσμο. Στις επισκέψεις μου στην θεραπέυτρια μου έμαθα πως έχω αυξημένο το αισθημα της δικαιοσύνης.. Με τρελαινει κυριολεκτικά η εκμετάλευση των αδυναμων. Ειδικά όταν αυτός ο αδύναμος ειναι οι γονείς μου.. οι οποιοι δεν θέλουν και να "σωθούν" όπως κατάλαβα! Αυτά τα όμορφα..
Δεν θα σταματήσω τις επισκέψεις μου στην θεραπευτρια μου. Αν και οικονομικά, ζορίζομαι απίστευτα λόγω ανεργίας αυτη την εποχή όπως ξανα είπα. Ηδη νιώθω καλύτερα που "τα λέμε"!
Έχω το βάρος μου.. αλίμονο.. που να πάει; αλλά είμαι σίγουρη πως θα φύγει.. Να φύγει.. χτες..
14-11-2012, 00:04 #23
Αυτό το μαύρο πράγμα θες να το ονομάσουμε κάπως εμένα με βοηθάει να το λέω black hole..έτσι καμια φορά του μιλάω!
15-11-2012, 15:50 #24
Αν του μιλούσα θα του ζητούσα έτσι απότομα όπως ήρθε, έτσι απότομα να φύγει.. δεν θα παρεξηγηθώ.. απεναντίας.. ψάχνω να του βρω τον πιο ανώδυνο τρόπο για να φύγει..