Results 1 to 7 of 7
Thread: Πολλες σχεσεις, Ανασφαλεια;
-
13-11-2012, 11:58 #1
Πολλες σχεσεις, Ανασφαλεια;
Θα το θέσω γενικά γιατί πιστεύω έχει συμβεί σε πολλά άτομα. Έχεις μια μακροχρόνια σχέση και χωρίζεις. Το έτερον σου ήμισυ στην συνέχεια αρχίζει να κάνει συνέχεια "σχέσεις" μικρής διάρκειας η μία μετά την άλλη και εσύ απορείς αν όντως είναι αυτό το άτομο που θεωρούσες ξεχωριστό, και δεν την αναγνωρίζεις πλέον. Αυτό που οφείλεται? Είναι ανασφάλεια? Μια γυναικεία άποψη θα βοηθούσε.:)
- 13-11-2012, 13:41 #2
Μετά από μια μακροχρόνια σχέση, πολλοί έχουν την ανάγκη να το ρίξουν έξω, να διασκεδάσουν, να γνωρίσουν καινούργια άτομα, να κάνουν πράγματα που είχαν στερηθεί μέσα στη σχέση.
Είναι πολύ φυσιολογικό και αυτό δεν τους κάνει λιγότερο "ξεχωριστούς" από κάποιον άλλον που μπαίνει κατευθείαν σε μια ακόμη μακρόχρονη σχέση, προκειμένου να ξεπεράσει την προηγούμενη.
14-11-2012, 09:20 #3
κανει κατι τετοιο ειτε για να κερδισει το χαμμενο χρονο που εχασε αλλα κατα γενικη ομολογια το κανει γιατι δεν παιρνει αυτο που θελει, υπηρχε σιγουρα ενα κομματι στη σχεση που της/του ελειπε, εψαξε να το βρει αλλου, οταν βρηκε αυτο το κομματι ομως απο τον αλλον ελειπε κατι αλλο! και ετσι συνεχειζει να ψαχνει να βρει το τελειο, να καλυψει κενα και χρονο εξωτερικα αλλα εσωτερικα αιμοραγει και χανεται! Δε ξερει τι θελει και προσπαθει να ξεπερασει με αυτο το λαθος τροπο το χωρισμο! Στο μελλον θα φανει, ισως γυρισει και στο πει κιολας!
15-11-2012, 15:10 #4
Καλημέρα ξωτικό...
μου άρεσε ο τρόπος που το έθεσες όλο αυτό.. και επειδη έχω γνωρίσει εις διπλούν νέες κοπέλες που είχαν βγει απο 4-ετή σχέση μετά το έριχναν όπως είπες "έξω" - κοινώς γνωρίζοντας κόσμο... η μία μάλιστα είπε χαρακτηριστικά μετά "δεν μπορούσα να κάνω σχέση μετα για ένα διάστημα" οπότε το "ρίχνε έξω" με διαφόρους...
Ξέρω ότι οι "ορισμοί ειναι περιορισμοί" αλλά πως θα χαρακτήριζες μια τέτοια κοπέλα?
Ευχαριστώ
15-11-2012, 22:27 #5
Εγώ θα έλεγα ότι όλο αυτό μπορεί να είναι πολύ φυσιολογικό. Την ανασφάλεια (όπως κι οποιοδήποτε άλλο παρόμοιο χαρακτηριστικό) δεν τη δείχνει ούτε ο αριθμός των σχέσεων, ούτε οι 'απανωτές' σχέσεις. Αυτό που κάνει τη διαφορά είναι η στάση μας απέναντι στην όποια επιλογή (μοναξιά, ξεσάλωμα, επιφύλαξη, νέα σοβαρή σχέση).
16-11-2012, 08:32 #6
Το θέμα "ξεχωριστος" ειναι πως το αντιλαμβανεται ο καθενος. Εγω για παραδειγμα ενα προσωπο με το οποιο εζησα καιρο και μου εδειχνε οτι ηταν συναισθηματικο, εκανε ονειρο, μου φεροταν ομορφα αλλα μετα απο εναν χωρισμο το "χαος" χάνει μέσα μου αυτή την μαγεία που είχα αλλα χάνεται και ο λόγος για τον οποίο το ερωτευτικα. Μετά Στο μιαλο σου εχεις παντα δυο προσωπα, το πριν και το μετα. Η δικία μου η εξήγηση ειναι είτε σε ορισμενες λιγες περιπτωσεις ανασφαλεια ειτε το ατομο συνειδητοποίησε οτι μια σχεση δεν ηταν αυτο που ηθελε με αποτέλασμα ττην ολικη αλαγη του.
16-11-2012, 12:11 #7
@Ξωτικό, πολύ όμορφο το προηγούμενο μήνυμα.
@jet, ϊσως και να ήταν αυτό που ήθελε στο τότε, όμως δεν είναι αυτό που θέλει στο τώρα. Κι ίσως δεν είναι μια ολική αλλαγή, αλλά η έκφραση μιας όψης και μιας τωρινής ανάγκης ή επιθυμίας του πολύπλευρου εαυτού μας.