Results 1 to 10 of 10
Thread: Ειρωνεία
-
16-11-2012, 14:00 #1
Ειρωνεία
Σήμερα συνέβει κάτι που με στεναχώρησε αρκετά και με έβαλε σε σκέψεις. Γενικά νιώθω πολύ ευάλωτη το τελευταίο καιρό. Κάνοντας μια συζήτηση με μια επί χρόνια φίλη μου από το φροντιστήριο, της ανέφερα μια σκέψη μου για την ερχόμενη χρονιά (η σκέψη αυτή είχε να κάνει με εργασία). Η φίλη μου τυχαίνει να βρίσκεται στο εξωτερικό για μεταπτυχιακό και μέχρι εκείνη τη στιγμή συζητούσαμε τα νέα που είχε η κάθε μια. Τη στιγμή που της ανέφερα τη σκέψη μου, βλέπω να εμφανίζεται στην οθόνη ένα μακρόσυρτο 'ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ' και ύστερα καμία απάντηση μέχρι που βεβαιώθηκα ότι είχε φύγει. Αναρωτιέμαι αν αξίζω να με περιγελά ο καθένας πόσο μάλλον κάποιος με τον οποίο είμαστε χρόνια φίλοι. Νιώθω ότι έχουμε χάσει το όποιο τακτ ενδεχομένως να είχαμε παλιότερα. Έχουμε γίνει είρωνες και κατακριτές το πάντων, δίχως να υπολογίζουμε την όποια συνέπεια θα έχει αυτό. Εδώ και καιρό αισθάνομαι ότι η φίλη μου 'την έχει δει κάπως' και ότι έχει γίνει πολύ υπεράνω των πάντων. Σήμερα όμως με αυτή της την αντίδραση κάτι έσπασε μέσα μου..
«Αν υπάρχει οδός για το καλύτερο, απαιτεί μια πλήρη θέαση του χειρότερου»
- 16-11-2012, 14:15 #2
Πω πω αμα εχουμε τετοιες "φιλες" τι να κανουμε τους εχθρους!! Δεν φανταζεσαι ποσο σε νιωθω, κ εγω ειχα κολλητη 5 χρονων κ τωρα που πρεπει να κανουμε πτυχιακη κ πρακτικη μαζι, εκδηλωθηκε ποσο φιδι κολλοβο ηταν!! Κι εμενα καπως ετσι, αν δεις το θεμα μου θα καταλαβεις, τωρα ειμαστε ενα βημα πριν το πτυχιο εχει γινει πολυ ανταγωνιστικη, το παιζει αρχηγος της ομαδας χωρις να ρωταει κανεναν, κανονιζει μονη της, το παιζει οτι ολο κανει εργασιες κ διαβαζει, κ δν μας μιλαει κ προσπαθει να πατησει σε πλατες αλλων για να ανεβει! Δεν ξερουν ομως αυτα τα ατομακια οτι μπορει να αναρριχηθηκαν αλλα καποια στιγμη θα κατεβουν κ θα ξανασυναντησουν αυτους που σνομπαρανε! Κ εκει ειναι π θα πεσει τρελο γελιο, γτ ο τελευταιος γελαει καλυτερα!
Μου τη σπανε τετοια ατομα π επι χρονια εκανες τα παντα γι αυτους κ ζουσαν στη σκια σου, οταν καποια στιγμη τους εδωσε η ζωη μια ευκαιρια να εξελιχθουν, αντι να ειναι ταπεινοι κ ευγνομωνες, το παιρνουν πανω τους κ νομιζουν κατεκτησαν το Εβερεστ! Ομως να ξερεις κ να θυμασαι παντα οτι ετσι οπως ανεβηκαν αποτομα, ετσι αποτομα θα κατεβουν!
Μην μασας με τις ειρωνιες της, θελει απλα να θρεψει την ανασφαλεια της κ να νιωσει ανωτερη, χωρις ομως να ειναι! Αλλο τι πιστευουμε οτι ειμαστε κ αλλο τι πραγματικα ειμαστε!! Γραψ την στις καινουργιες σου 12ποντες γοβες κ συνεχισε κ μν ακους κανεναν! Ξερεις ποια ειναι η αξια σου, τι μπορεις να καταφερεις κ τι οχι, κ δεν εχεις αναγκη την αποψη της! Κ στην τελικη απο που κ ως που somebody 's opinion about you, has to become your reality???
Κοριτσι, power!!!! Επικεντρωσου στον εαυτο σου κ μν ασχολεισαι με ατομα ασημαντα! Τους δινεις αξια κ δν προκειται να το εκτιμησουν ποτε! Ας κρατησουν την αξια π τους εδωσες να αξιζουν κ αυτοι κατι, κριμα ειναι!
Κοιτα εσυ τις δικες σου σπουδες, κ το ποιος ειναι απο σενα πιο πανω, πιο κατω, η στην ιδια ευθεια ουτε να σε απασχολει καν!!
:) :)" I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."
16-11-2012, 14:19 #3
Σ'ευχαριστώ Lacrymosa. Δεν φαντάζεσαι πόσο εμψυχωτικό ήταν το μήνυμα σου!
16-11-2012, 14:28 #4
Δεν κανει τπτ girl!! ;) Ασε κ εγω στην ιδια φαση ειμαι με τη δικια μ την ηλιθια κ να δω πως θα την παλεψω που θα πρεπει να συνεργαστω μαζι της κ να την υπομενω καθ ολη τη διαρκεια! Τουλαχιστον σκεψου οτι η δικια σου ειναι μακρια κ με ενα κλικ την εχεις στειλει στον αγυριστο, δεν ειναι κοντα κ ποσο μαλλον να πρεπει καθε μερα να την συναναστρεφεσαι!! Κι εγω μολις το διαβασα ταυτιστηκα γι αυτο κ εσπευσα να σου απαντησω!! :)
" I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."
16-11-2012, 14:34 #5
Αρκετές φορές είναι ωμή στο τρόπο που εκφράζεται. Αυτή τη φορά αρκέστηκε στα επιφωνήματα. Βλέπεις, πάντα εγώ ήμουν η 'καταθλιπτική' και εκείνη η δυναμική. .
16-11-2012, 14:45 #6
Βρε πες την "Θα γυρισει ο τροχος κ θα κλαις οταν τον τρως!!" Ροδα ειναι η ζωη κ γυριζει, τπτ δν ειναι στανταρ, ολα ειναι τοσο ρευστα π καλο ειναι παντα να κραταμε μια πισινη κ να μν παιρνουν τα μυαλα μας αερα με την παραμικρη ηλιαχτιδα π μας εριξε η τυχη στη ζωη μας! Γιατι την επομενη στιγμη μπορει να μας ριξει ενα χαλαζι κ να μας γαμησει κυριολεκτικα κ μεταφορικα!! Η φιλη σου απογειωθηκε με τις σπουδες στο εξωτερικο στο μεταπτυχιακο κτλ αλλα καλο ειναι να προσεχουμε οταν πεταμε στα συννεφα κ νομιζουμε οτι ειμαστε πανω απ ολον τον κοσμο, γτ καποια στιγμη τα καυσιμα θα τελειωσουν η θα εκραγει αποτομα το αεροσκαφος!! Κ τοτε να δεις γελιο κ κλαμα!! Μν δινεις σημασια σ αυτα π λεει, πες οτι γκαριξε ενας γαιδαρος, ε και? Πρεπει να τον απαντησεις? Κ αμα τον απαντησεις θα καταλαβει τι τον ειπες κ θα αλλαξει? Δεν αξιζει καν η προσπαθεια, μν ασχολεισαι με ατομα υπεροπτικα κ ψωνισμενα απο μια ευνοια της τυχης! Ο πραγματικα αξιολογος ανθρωπος ποτε δν θα περηφανευθει για τα επιτευγματα του, κ αμα το κανει ειτε θα το κανει με οση περισσοτερη μετριοφροσυνη μπορει, ειτε με τη μορφη χιουμορ κ αυτοσαρκασμου! Να το θυμασαι αυτο! καλα μιλαμε κενταω σημερα δν ξερω τι με χει πιασει!!! :)
16-11-2012, 15:02 #7
Το ευχάριστο είναι ότι κατάφερες να μου φτιάξεις τη διάθεση!Έχω φάει αρκετά χαστούκια τις τελευταίες μέρες και επιτέλους πήρα λίγο τα πάνω μου..
16-11-2012, 15:19 #8
Χαιρομαι αν σ εφτιαξα εστω κ λιγο τη διαθεση! Κ η δικη μ μν νομιζεις ειναι στην καλυτερη φαση, αλλα το παλευω κ προσπαθω ολο κ κατι θα γινει στο τελος!! Φιλακια !! :)
16-11-2012, 15:39 #9
Καλό υπόλοιπο!
16-11-2012, 15:58 #10
Eυχαριστω κ Επισης!! τα λεμε !! :)