Results 16 to 27 of 27
Thread: Θελω να βοηθησω αλλα πως?
-
15-05-2007, 16:22 #16
Της το εχω πει παμπολλες φορες οτι αυτη ειναι η μονη υπευθυνη για αυτη την κατασταση και να τον αφησει να χωρισει. Και αυτη μου λεει \"Εγω δεν τον αφηνω? τι του λεω? αντε ομως να δουμε αν χωρισει τι θα κανει. Θα πληγωσει τα παιδια του, δεν θα του ξαναμιλησουν ποτε. Και θα γυρισει γονατιστος στη γυναικα του\" Ε και? της λεω εγω. Αφησε τον να δει μονος του οτι κανει λαθος. Μην τον επηρεαζεις, αφησε τον να κανει τα λαθη του και να μαθει απο αυτα. Μια ζωη του εδινε μασημενη τροφη. Του εχει τρελλη αδυναμια. Και αυτη ομως εχει περασει πολλα στη ζωη της και δεν θελω να την πικραινω. Γκαστρωθηκε στα 14 της απο καποιον που της εταξε λαγους με πετραχειλια και μολις εμαθε για την εγκυμοσυνη την εκανε με ελαφρια πηδηματακια. Αναγκαστηκε να μεγαλωσει μονη της το πρωτο της παιδι στα 15 σε χωριο οπου ολοι την \"λιθοβολουσαν\". Η μανα της (γιαγια μου) τρελλαθηκε απο ολη αυτη την ιστορια, μεχρι και που πεθανε επαιρνε ψυχοφαρμακα.... Ασε πολυ δραματικη ιστορια. Απο τη μια τη σιχτηριζω για ολη αυτη την κατασταση του αδερφου μου, γιατι αυτη φταιει και απο την αλλη την λυπαμαι κι αυτη. Κανει οτι \"νομιζει\" οτι ειναι καλυτερο για τα παιδια της
- 15-05-2007, 16:25 #17
Εχει μια αδερφη που της λεει κι αυτη να χωρισουν, αυτη ειναι λογικη κοπελα
15-05-2007, 21:49 #18
καλησπέρα και απο μενα,
κατα την δική μου άποψη πρέπει να ασχοληθείς με την μικρή και μόνο..οι γονείς της είναι μεγάλοι άνθρωποι και θα λογικευτούν μόνο οταν αποβάλλουν τον εγωισμό τους και τις προκαταλήψεις τους..πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους ως ενήλικοι κάποια στιγμη. μίλα στην μικρή για το θέμα αυτό..ρώτα την τι ξέρει πραγματικα..τι πιστεύει..πως νιώθει..και πες της οτι δεν βοηθάει να καλύπτει τα λάθη των γονιών της γιατι το να εμπλέκεται έτσι σε αυτή την ιστορία μπορεί κάποια στιγμή να την κάνει να αισθανθεί ενοχικά για κάτι που μπορεί να μην κάνει \"σωστα\" ή δεν καλύψει \"καλά\" έναν απο τους γονείς της με αποτέλεσμα να υπάρξει τσακωμός τον οποίο πιθανόν να φορτώσει στον εαυτό της. βασικά κάντην να σου μιλήσει για το θέμα αυτό γενικότερα ..απο μόνο του αυτό θα την βοηθήσει. θα αισθανθεί πιο ανακουφισμένη αν μπορεί να συζητάει τις σκέψεις και τα συναισθήματα της για ένα τοσο σημαντικό για εκείνη θέμα.
φιλικά Ευδοκία.
16-05-2007, 09:53 #19
Ευδοκια μου σ\' ευχαριστω για τις συμβουλες σου, εισαι και συνονοματη με την ανηψουλα μου!
Η αληθεια ειναι πως πρεπει να της μιλησω ανοιχτα για το θεμα αλλα φοβαμαι και ντρεπομαι οπως ειπα παραπανω γιατι ολη αυτη την κατασταση την εχει δημιουργισει ο δικος μου αδερφος στα ματια του παιδιου. Το παιδι δεν μπορει στην ηλικια που ειναι να ριξει το φταιξιμο και στη μητερα του. Αρα στα δικα της ματια φταιει μονο ο πατερας της.
16-05-2007, 11:54 #20
Το οτι είσαι αδερφός του πατέρα της δεν σημαίνει οτι φταίς και συ για τις πράξεις του αδερφού σου. Η μικρή είναι σε μια ηλικία που πραγματικά καταλαβαίνει τα πάντα. Αν σταθείς αντικειμενικός στο θέμα στην συζήτηση που θα κάνεις μαζί της χωρίς να κατηγορείς κανέναν απο τους δυο της γονείς και με το να επικεντρωθείς στην μικρή και όχι στους γονείς της μια χαρά κουβεντούλα θα κάνετε. Προσπάθησε κυρίως να την ακούσεις και να της δείξεις το πραγματικό σου ενδιαφέρον για εκείνη. να την κάνεις να αισθανθεί οτι θα μπορούσες να είσαι ένα αποκούμπι για εκέινη οτι δεν πρέπει να το αντιμετωπίσει μόνη της. Εξάλλου απο τον τρόπο που γράφεις και μιλάς για κείνη νομίζω οτι δεν χρειάζεται να καταβάλλεις μεγάλη προσπάθεια για να της δείξεις την αγάπη σου και το ενδιαφέρον σου με ευαισθησία! :)
Φιλιά!
16-05-2007, 12:05 #21
Καταρχας να σου πω πως ειμαι η αδερφη του πατερα της. Καλα δεν εχει και πολυ σημασια αυτο. Οταν ομως της κανω συζητηση για το θεμα τι πρεπει να της πω για τον αδερφο μου? Να τον υποστηριξω ή οχι? Οταν με ρωτησει \"θεια γιατι ο μπαμπας μου δεν αγαπαει την μαμα μου? γιατι ειναι απων παρον? γιατι εχει γκομενα? γιατι δεν δινει σημασια και αδιαφορει για ολα?\" πως να απαντησω σε ολες αυτες τις ερωτησεις χωρις να κατηγορηθω οτι τον καλυπτω?
16-05-2007, 12:29 #22
σορυ για το μπέρδεμα του φύλου...
Λοιπόν νομίζω οτι πρέπει καταρχάς να ανιχνεύσεις τις δικές της απόψεις και ανάγκες χωρίς να εκφέρεις κάποια γνώμη. Αν μετά η ίδια ρωτήσει την γνώμη σου για το ποιος φταίει και γιατι να είσαι αντικειμενικη και πάλι χωρίς να κατηγορήσεις κανέναν απο του δυο.Είναι λεπτό το ζήτημα αλλά προσπάθησε να αποφύγεις εκφράσεις του τύπου : \"εκείνος φταίει\". Ότι και αν πιστεύει η μικρή σίγουρα δεν είναι ωραίο να κατηγορούν τον πατέρα της ακόμα και αν αυτός φταίει.Αν πάλι πας να καλύψεις κάποιον, πιθανόν να απομακρυνθεί και να κλειστεί πάλι στον εαυτό της. οπότε να είσαι αντικειμενική και να το χειριστείς προσεκτικά. Τώρα σε ερωτήσεις τύπου \"γιατί έχει γκόμενα\" κλπ να είσαι λίγο διπλωματική στις απαντήσεις σου γενικεύοντας ίσως την απάντηση που θα δώσεις - για λάθη που όλοι οι γονείς κάνουν και που δεν έχουν σχέση με τα παιδιά. Οτι παρόλα αυτά οι γονείς της σίγουρα την αγαπάνε και να μην κατηγορήσει ποτέ τον εαυτό της για τα λάθη των γονιών της.Πάντως να της πείς την αλήθεια για ότι και αν σε ρωτήσει αλλα με τρόπο που αρμόζει σε ένα παιδί. απο κει και πέρα και συ θα συνεχίσεις βλέποντας και κάνοντας. Κάνε μια αρχική επαφή μαζί της να δεις τις αντιδράσεις της και το πως σκέφτεται για το πρόβλημα αυτό και μόλις κερδίσεις την εμπιστοσύνη της και αισθανθεί άνετα να μιλήσει ανοιχτά για το θέμα , τοτε και η ίδια θα νιώσει πιο ανακουφισμένη.
16-05-2007, 12:42 #23
Originally posted by eudokia
Τώρα σε ερωτήσεις τύπου \"γιατί έχει γκόμενα\" κλπ να είσαι λίγο διπλωματική στις απαντήσεις σου γενικεύοντας ίσως την απάντηση που θα δώσεις - για λάθη που όλοι οι γονείς κάνουν και που δεν έχουν σχέση με τα παιδιά. Οτι παρόλα αυτά οι γονείς της σίγουρα την αγαπάνε και να μην κατηγορήσει ποτέ τον εαυτό της για τα λάθη των γονιών της.Πάντως να της πείς την αλήθεια για ότι και αν σε ρωτήσει αλλα με τρόπο που αρμόζει σε ένα παιδί. απο κει και πέρα και συ θα συνεχίσεις βλέποντας και κάνοντας. Κάνε μια αρχική επαφή μαζί της να δεις τις αντιδράσεις της και το πως σκέφτεται για το πρόβλημα αυτό και μόλις κερδίσεις την εμπιστοσύνη της και αισθανθεί άνετα να μιλήσει ανοιχτά για το θέμα , τοτε και η ίδια θα νιώσει πιο ανακουφισμένη.
16-05-2007, 12:48 #24
gramle,
είναι βέβαιο ότι προσπαθώντας να επικοινωνήσεις με τον αδελφό σου και τη νύφη σου, κακό δεν πρόκειται να κάνεις.
Φρόντισε μόνο να μην έχεις επιθετικό ύφος, μοιράζοντας ευθύνες. Αν αισθανθούν ότι αποδίδεις ευθύνες, ότι κάνεις κριτική, θα μείνουν στην κριτική και δεν θα ακούσουν αυτό που θέλεις να τους πεις.
Είναι δύσκολη η κατάσταση μιας και μιλά ο θυμός της νύφης σου και τα κρατημένα συναισθήματα του αδελφού σου.
Χρειάζεται να καταλάβουν πως όσο αφορά τα παιδιά και την ψυχοσυναισθηματική τους αναπτυξη, είναι καλύτερο ένα πολιτισμένο διαζύγιο παρά ένας κακός γάμος.
Μην τους πιέζεις ωστόσο να ακούσουν το μήνυμα που θέλεις να τους μεταφέρεις.
Δυστυχώς, αν δεν είναι έτοιμοι να το ακούσουν, δε θα το ακούσουν.
Καλή δύναμη στην προσπάθεια σου.Το φόρουμ αυτό, δεν υποκαθιστά τη θεραπεία με τον ψυχολόγο ή τον γιατρό σας. Απευθυνθείτε σε ειδικό, αν κάνετε σκέψεις που μπορούν να αποδειχθούν επικίνδυνες για τον εαυτό σας ή τους άλλους.
16-05-2007, 13:51 #25
Ο αδερφος μου γελαει κοροιδευτικα και η νυφη μου ουρλιαζει......
Αντε να συννενοηθεις!
16-05-2007, 14:56 #26
Λοιπόν νομίζω οτι πρέπει καταρχάς να ανιχνεύσεις τις δικές της απόψεις και ανάγκες χωρίς να εκφέρεις κάποια γνώμη. Αν μετά η ίδια ρωτήσει την γνώμη σου για το ποιος φταίει και γιατι να είσαι αντικειμενικη και πάλι χωρίς να κατηγορήσεις κανέναν απο του δυο.Είναι λεπτό το ζήτημα αλλά προσπάθησε να αποφύγεις εκφράσεις του τύπου : \"εκείνος φταίει\". Ότι και αν πιστεύει η μικρή σίγουρα δεν είναι ωραίο να κατηγορούν τον πατέρα της ακόμα και αν αυτός φταίει.
Επιπλεον, μια ερωτηση για σενα. Μεχρι πού εισαι διατεθειμενη να φτασεις; Το γνωριζεις/νιωθεις;
16-05-2007, 15:01 #27
Originally posted by gramle
Τώρα σε ερωτήσεις τύπου \"γιατί έχει γκόμενα\" κλπ να είσαι λίγο διπλωματική στις απαντήσεις σου γενικεύοντας ίσως την απάντηση που θα δώσεις - για λάθη που όλοι οι γονείς κάνουν και που δεν έχουν σχέση με τα παιδιά. Οτι παρόλα αυτά οι γονείς της σίγουρα την αγαπάνε και να μην κατηγορήσει ποτέ τον εαυτό της για τα λάθη των γονιών της.Πάντως να της πείς την αλήθεια για ότι και αν σε ρωτήσει αλλα με τρόπο που αρμόζει σε ένα παιδί. απο κει και πέρα και συ θα συνεχίσεις βλέποντας και κάνοντας. Κάνε μια αρχική επαφή μαζί της να δεις τις αντιδράσεις της και το πως σκέφτεται για το πρόβλημα αυτό και μόλις κερδίσεις την εμπιστοσύνη της και αισθανθεί άνετα να μιλήσει ανοιχτά για το θέμα , τοτε και η ίδια θα νιώσει πιο ανακουφισμένη.
Νιώθω πως δεν υπάρχω, μονίμως
23-07-2025, 01:39 in Σχέσεις και Επικοινωνία