φαση καταθλιψης και διαβασμα - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 22 of 22
    Senior Member
    Και τωρα πρεπει να κατσω να διαβασω για τη σχολη. Δεν ειναι τοσο η καταθλιψη και η κακη διαθεση οσο οτι εχω το μυαλο μου συνεχεια αλλου, βαριεμαι, δε μπορω να συγκεντρωθω, εχω ξεσυνηθισει. Αρα τι κανω; Χμμμ δεν υπαρχει μαλλον αλλη λυση απο το να το παρω αποφαση να διαβασω.

Senior Member
    Quote Originally Posted by ~Lucy~ View Post
    Το έχω περάσει άπειρες φορές κι αυτό, η συμβουλή μου θα ήταν να διαβάζεις αν γουστάρεις να διαβάσεις. Θα μου πεις "και η σχολή;;" και δίκιο θα έχεις, αλλά ξέρεις κάτι, την υγεία μας κοιτάμε πάνω απ'όλα! είσαι σε κατάθλιψη που είναι ασθένεια, δηλαδή αν είχες γρίππη θα πίεζες τόσο πολύ τον εαυτό σου; επειδή θα ήταν σωματικό το πρόβλημα και όχι ψυχολογικό; δε λέω να τα παρατήσουμε όλα, αλλά κάνε την προσπάθειά σου και από εκεί και πέρα δε θα πεθάνουμε κιόλας. έχει τύχει να περάσω 2 μαθήματα σε εξεταστική γι'αυτόν ακριβώς το λόγο..τότε μου φαινόταν μεγάλη αποτυχία, όμως τώρα σκέφτομαι πώς ήμουν τότε και λέω κι ένα μπράβο στον εαυτό μου! προσωπικά με βοηθούσε να διαβάζω μαθήματα που με ενδιέφεραν και λίγο.. έβρισκα ένα κίνητρο. γιατί δε δοκιμάζεις να διαβάσεις πρώτα αυτά που σου αρέσουν; και βάλε μικρούς στόχους! όταν βλέπεις ότι δε μπορείς μην πιέζεσαι, γιατί περισσότερο άγχος-θλίψη-απογοήτευση θα νιώσεις, παρά καλό θα κάνεις στον εαυτό σου. ξεκίνα με κάτι εύκολο..που να μη χρειάζεται πολύ συγκέντρωση και προσπάθεια. και πήγαινε δίνε τα μαθήματα και ότι γίνει!! εγώ πάντως ποτέ δεν έχασα όταν πήγαινα καμικάζι!
    Εχεις δικιο Lucy... Οσο πιεζω την κατασταση χειροτερευει. Προσπαθεια χρειαζεται χωρις πιεση και αν τα καταφερω τα καταφερα... Ασε που ο γιατρος μου εχει πει αυτο που αναφερεις κι εσυ, οτι δηλαδη πρεπει να βαζω μικρους στοχους, αυτο βοηθαει εμας τους οριακους. Και ισως πρεπει να κανω και αυτο που λες, να διαβασω ενα μαθημα που εστω και λιγο θεωρω ενδιαφερον, νομιζω αυτο βοηθαει καπως την κατασταση. Μου αρεσε η φραση "καμικαζι" χαχαχα!!
    \"καταδίκη μιας κατάστασης σημαίνει την ασυνείδητη επιθυμία της\"-Freud-

Senior Member
    Quote Originally Posted by stefanos14587 View Post
    Και τωρα πρεπει να κατσω να διαβασω για τη σχολη. Δεν ειναι τοσο η καταθλιψη και η κακη διαθεση οσο οτι εχω το μυαλο μου συνεχεια αλλου, βαριεμαι, δε μπορω να συγκεντρωθω, εχω ξεσυνηθισει. Αρα τι κανω; Χμμμ δεν υπαρχει μαλλον αλλη λυση απο το να το παρω αποφαση να διαβασω.
    Ετσι Στεφανε... ξεκινα χαλαρα χωρις πιεση. Και κανε αν θελεις αυτο που ειπε παραπανω η Lucy δηλαδη ξεκινα να διαβασεις ενα μαθημα που σου ειναι εστω και λιγο ενδιαφερον. Νομιζω αυτο βοηθαει. Καλη δυναμη σου ευχομαι!

Junior Member
    Παιδιά και εγώ μια από τα ίδια....μου έχουν πέσει όλα μαζί αυτή την περίοδο: συγγενής σε νοσοκομείο, διαχείριση του σπιτιού με μικρότερα παιδιά, τρελό διάβασμα γαλλικών, απαιτητικές εργασίες για το πανεπιστήμιο, νεφώσεις στη σχέση μου, παράπονα από φίλες μου που δεν προλαβαίνω να δω.....η κατάσταση είναι λίγο τραγική.....είναι πραγματικά πααααρα πολύ δύσκολο να μαζέψεις το κεφάλι σου και να πείσεις τον εαυτό σου να κάτσει να διαβάσει....πιστεύω, όμως, ότι χρειάζεται να συζητήσεις για αυτά που σε απασχολούν, να ξεφορτώσεις, να δώσεις λίγο χρονικό περιθώριο στον εαυτό σου να ηρεμήσει και να σκεφτεί, και μετά να λάβεις δράση όντας πια πιο συνειδητοποιημένος.....τις 2 προηγούμενες εβδομάδες ένιωθα σαν χαμένη και ότι δεν μπορούσα να διαχειριστώ κανένα θέμα μου....άρχισα να το συζητώ με καλές μου φίλες (οι οποίες είχαν και εκείνες την αίσθηση ότι δεν μπορούν να συγκεντρωθούν με τίποτα) , βγήκαμε έξω για να ξεθολώσουμε και να ξεσκάσουμε, προσέξαμε το θέμα ¨ύπνος¨ που θεωρώ αρκετά σημαντικό και σιγά σιγά τώρα αρχίζουν να μπαίνουν τα πράγματα στη θέση τους, επιτέλους!!!!!!!!!
    Επομένως, ξέρω και καταλαβαίνω ότι η φάση που περνάς είναι πολύ δύσκολη....θα κάνει και αυτή τον κύκλο της και θα περάσει....πιστεύω ότι αν δώσεις λίγο χρόνο στον εαυτό σου να σκεφτεί τι είναι αυτό που σε κάνει να μην μπορείς να συγκεντρωθείς, τότε πιστεύω ότι θα βρεθεί λύση....γενικά έχε υπομονή, φάση είναι θα περάσει.....!!!!!

Αν δεν πιάσει αυτό,ξεκίνα με το μάθημα που σου αρέσει πιο πολύ ή που βρίσκεις πιο ενδιαφέρον!!πάνω από όλα η υγεία μας, όπως είπε και η Lucy!!

Senior Member
    Ναι kelly-art ετσι ειναι, πανω απ'ολα η υγεια μας! Αλλά και το θεμα του υπνου που αναφερεις, πραγματι εχει πολυ και μεγαλη σημασια. Μακαρι να ειναι φαση και να περασει. Μακαρι!!! Καλη δυναμη κ σε σενα!

Junior Member
    Τι να σου πω ειμαι στην ιδια φαση μεθαυριο γραφω προοδο 400 σελιδες και δεν εχω κουραγιο να ανοιξω το βιβλιο...Περσυ στις πανελληνιες που το διαβασμα ητανε μονοδρομος για να τα καταφερω επεσα στο φαϊ και εβαλα 20 κιλα...και τωρα ειμαι ακομη χειροτερα .....

Senior Member
    Γι αυτο το λενε διαβασμα, αλλιως θα το λεγανε διασκεδαση. Μη τρελενεσαι, νορμαλ εισαι, ο ανθρωπος δεν εχει φτιαχτει για να διαβαζει.

Page 2 of 2 FirstFirst 12