Results 16 to 22 of 22
Thread: φαση καταθλιψης και διαβασμα
-
19-11-2012, 05:00 #16
Και τωρα πρεπει να κατσω να διαβασω για τη σχολη. Δεν ειναι τοσο η καταθλιψη και η κακη διαθεση οσο οτι εχω το μυαλο μου συνεχεια αλλου, βαριεμαι, δε μπορω να συγκεντρωθω, εχω ξεσυνηθισει. Αρα τι κανω; Χμμμ δεν υπαρχει μαλλον αλλη λυση απο το να το παρω αποφαση να διαβασω.
- 19-11-2012, 13:02 #17
Εχεις δικιο Lucy... Οσο πιεζω την κατασταση χειροτερευει. Προσπαθεια χρειαζεται χωρις πιεση και αν τα καταφερω τα καταφερα... Ασε που ο γιατρος μου εχει πει αυτο που αναφερεις κι εσυ, οτι δηλαδη πρεπει να βαζω μικρους στοχους, αυτο βοηθαει εμας τους οριακους. Και ισως πρεπει να κανω και αυτο που λες, να διαβασω ενα μαθημα που εστω και λιγο θεωρω ενδιαφερον, νομιζω αυτο βοηθαει καπως την κατασταση. Μου αρεσε η φραση "καμικαζι" χαχαχα!!
\"καταδίκη μιας κατάστασης σημαίνει την ασυνείδητη επιθυμία της\"-Freud-
19-11-2012, 13:05 #18
19-11-2012, 21:55 #19
Παιδιά και εγώ μια από τα ίδια....μου έχουν πέσει όλα μαζί αυτή την περίοδο: συγγενής σε νοσοκομείο, διαχείριση του σπιτιού με μικρότερα παιδιά, τρελό διάβασμα γαλλικών, απαιτητικές εργασίες για το πανεπιστήμιο, νεφώσεις στη σχέση μου, παράπονα από φίλες μου που δεν προλαβαίνω να δω.....η κατάσταση είναι λίγο τραγική.....είναι πραγματικά πααααρα πολύ δύσκολο να μαζέψεις το κεφάλι σου και να πείσεις τον εαυτό σου να κάτσει να διαβάσει....πιστεύω, όμως, ότι χρειάζεται να συζητήσεις για αυτά που σε απασχολούν, να ξεφορτώσεις, να δώσεις λίγο χρονικό περιθώριο στον εαυτό σου να ηρεμήσει και να σκεφτεί, και μετά να λάβεις δράση όντας πια πιο συνειδητοποιημένος.....τις 2 προηγούμενες εβδομάδες ένιωθα σαν χαμένη και ότι δεν μπορούσα να διαχειριστώ κανένα θέμα μου....άρχισα να το συζητώ με καλές μου φίλες (οι οποίες είχαν και εκείνες την αίσθηση ότι δεν μπορούν να συγκεντρωθούν με τίποτα) , βγήκαμε έξω για να ξεθολώσουμε και να ξεσκάσουμε, προσέξαμε το θέμα ¨ύπνος¨ που θεωρώ αρκετά σημαντικό και σιγά σιγά τώρα αρχίζουν να μπαίνουν τα πράγματα στη θέση τους, επιτέλους!!!!!!!!!
Επομένως, ξέρω και καταλαβαίνω ότι η φάση που περνάς είναι πολύ δύσκολη....θα κάνει και αυτή τον κύκλο της και θα περάσει....πιστεύω ότι αν δώσεις λίγο χρόνο στον εαυτό σου να σκεφτεί τι είναι αυτό που σε κάνει να μην μπορείς να συγκεντρωθείς, τότε πιστεύω ότι θα βρεθεί λύση....γενικά έχε υπομονή, φάση είναι θα περάσει.....!!!!!
Αν δεν πιάσει αυτό,ξεκίνα με το μάθημα που σου αρέσει πιο πολύ ή που βρίσκεις πιο ενδιαφέρον!!πάνω από όλα η υγεία μας, όπως είπε και η Lucy!!
20-11-2012, 21:48 #20
Ναι kelly-art ετσι ειναι, πανω απ'ολα η υγεια μας! Αλλά και το θεμα του υπνου που αναφερεις, πραγματι εχει πολυ και μεγαλη σημασια. Μακαρι να ειναι φαση και να περασει. Μακαρι!!! Καλη δυναμη κ σε σενα!
22-11-2012, 00:19 #21
Τι να σου πω ειμαι στην ιδια φαση μεθαυριο γραφω προοδο 400 σελιδες και δεν εχω κουραγιο να ανοιξω το βιβλιο...Περσυ στις πανελληνιες που το διαβασμα ητανε μονοδρομος για να τα καταφερω επεσα στο φαϊ και εβαλα 20 κιλα...και τωρα ειμαι ακομη χειροτερα .....
22-11-2012, 01:02 #22
Γι αυτο το λενε διαβασμα, αλλιως θα το λεγανε διασκεδαση. Μη τρελενεσαι, νορμαλ εισαι, ο ανθρωπος δεν εχει φτιαχτει για να διαβαζει.