Results 16 to 23 of 23
Thread: Η ζωή μου ένα μπάχαλο....
-
27-11-2012, 00:12 #16
Κορίτσι μου,διάβασα το μήνυμα σου και αυτό που παρατήρησα με βάση όσα είπες είναι αποκλειστικά και μόνον ο χώρος διαμονής σου!
Επισημαίνεις την ανορεξία σου στο να κάνεις δραστηριότητες,και να επιστρέψεις στο σπίτι σου μετά από την δουλειά σου.
Αυτό που έχεις να κάνεις(εγώ σου προτείνω),είναι να κάνεις αυτά που δεν τολμάς να κάνεις.Δεν είναι τίποτα!
Άνοιξε και τα πατζουρόφυλλα σου,βάλε και δυο γλαστρούλες με όμορφα λουλουδάκια,πέτα πράγματα που ίσως δεν τα χρειάζεσαι(ΠΡΟΣΟΧΗ σε αυτο!),και γιατί οχι κάνε μια διακόσμηση στα γούστα σου!
Ψάξου σε κανένα site διακόσμησης.Δεν έχεις κατάθλιψη.Απλά υποψιάζομαι οτι είσαι σε έναν λήθαργο.Μάλλον δεν σου έχει κεντρίσει κάτι το ενδιαφέρον μετά απ'τον χωρισμό σου,και όχι μόνο σε αυτό τον τομέα και γι αυτον τον λόγο δεν έχεις όρεξη.Από εξωτερική εμφάνιση αναφέρεις οτι σου λένε οτι βλέπεσαι.Άρα έχεις άτομα για να συναναστραφείς.
Με συγχωρείς αλλά γιατί χαρακτηρίζεις την ζωή σου μπάχαλο?Το σπίτι σου αποτι περιγράφεις μπορεί να είναι,στο χέρι σου είναι αν είναι όμως όντως η ζωή σου μπάχαλο (γιατί δεν γνωρίζω και ακριβώς τι παίζει) να την αλλάξεις!
- 27-11-2012, 12:05 #17
Σίγουρα το "μπάχαλο" είναι μία διφορούμενη έννοια. Ταιριάζει όντως και στην ψυχολογία μου αλλά και στη ζωή μου.Σχετικά με την πίεση που ανέφερες και που μου έχει αφήσει πληγές, έχω καταλήξει ότι φταίω σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό κι εγώ που είμαι ανίκανη να ξεκολλήσω από κάποιες καταστάσεις του παρελθόντος οι οποίες μοιραία με τραβάνε πίσω. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να κάνω συνεχώς τα ίδια λάθη, τις λάθος επιλογές και να αποδεικνύω καθημερινά στον εαυτό μου ότι δεν μπορώ να αλλάξω. Είμαι αντιμέτωπη με τον εαυτό μου , που όσο και αν σου φαίνεται περίεργο , νομίζω με νικάει κάθε φορά... Από την άλλη , ακόμη και τώρα που είμαι μέλος αυτού του φορουμ και βρίσκω την ευκαιρία να συζητήσω το πρόβλημά μου ανώνυμα και αφανώς, που εσείς σπαταλάτε χρόνο και την καλή σας διάθεση για να βοηθήσετε μία άγνωστη για το πρόβλημά της, ωστόσο ντρέπομαι που σας αποκαλύπτω τη μιζέρια της ψυχής μου. Πάντοτε πίστευα ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να είμαστε δυνατοί σε ό,τι μας έρθει στον δρόμο μας ή αν μη τι άλλο να το αντιμετωπίζουμε με αισιοδοξία και χαμόγελο και έχω καταντήσει να είμαι επί μονίμου βάσεως ένας επαγγελματίας κλόουν που μόλις τελειώσει την παράσταση και σβήσει το ζωγραφισμένο χαμόγελο, εμφανίζεται η πραγματική εικόνα του προσώπου του που δεν είναι και τόσο χαρούμενη.
27-11-2012, 12:26 #18
Αγαπητή/ε Walk.on, να ξερες πόσες φορές το έχω σκεφτεί και το έχω πράξει αυτό που με συμβουλεύεις να κάνω.Δε λέω, πέτυχε σε κάποιες φάσεις, ξανα βρήκα τον εαυτό μου και έκανα κάποιες αλλαγές. Όμως μου λείπει αυτή η σταθερότητα στη ζωή μου, αυτή η αρμονία, ο προγραμματισμός. Ίσως φταίει που είμαι αγχώδης σαν χαρακτήρας και πάντα πρέπει να σκέφτομαι το επόμενο βήμα χωρίς να ζω την στιγμή. Με αποτέλεσμα να λέω ότι "πρέπει να κάνεις αυτό, το άλλο, το παράλλο....." και στο τέλος να μην κάνω τπτ! Π.χ η μεγάλη μου αδερφή, είναι ένας άνθρωπος τόσο επιμελής και τακτικός. Τόσο προγραμματιστικός και οργανωτικός αλλά και της συνήθειας κάτι που εμένα με σκοτώνει... Και δεν θα ήθελα να σε οδηγήσω στο να βγάλεις λανθασμένα συμπεράσματα ότι δλδ ζηλεύω την αδερφή μου, διότι την λατρεύω και την θαυμάζω γι'αυτό που είναι. Θα ήθελα όμως να της έχω μοιάσει σε αυτό σίγουρα!
Οπότε, τονίζω αυτές τις αρετές της διότι νομίζω ότι αν τις είχα θα έμπαινε ένα τέλος σε αυτόν τον κύκλο της τσαπατσουλιάς και "ανορεξικής" διάθεσης που έχω κατά διαστήματα στη ζωή μου. Δεν σου κρύβω ότι μου άρεσε η αισιόδοξη πρότασή σου και η καθησυχαστική σου συμβουλή σχετικά με το θέμα της κατάθλιψης (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μου αρέσει να ακούω μόνο όσα θα ήθελα να ακούσω, απλώς μου θύμησες κάτι από εμένα που μάλλον δεν το έχω ξεχάσει απλώς αλλά κινδυνεύω να το χάσω κιόλας......) Σ'ευχαριστώ!
27-11-2012, 12:59 #19
Η απορία σου έχει αρκετές απαντήσεις elis (κατ' εμέ πάντα). 1ον Αυτό συμβαίνει επειδή δεν αποφασίζουμε για όλα εμείς στη ζωή μας αλλά εξαρτόμαστε και από κάποιες καταστάσεις είτε αυτές λέγονται συγκυρίες είτε συνθήκες ή όπως αλλιώς θες. Και τώρα θα μου πεις "μα καλά , τι σχέση έχουν οι δουλειές του σπιτιού σου με τις συνθήκες και τις συγκυρίες? " (και θα έχεις δίκιο), όμως οι δουλειές μπορεί να γίνουν κάποια στιγμή διότι είναι απλά τα πράγματα , αυτό όμως που δεν μπορεί εύκολα να γίνει είναι να βλέπεις ότι πχ πρέπει να ξεκολλήσεις το μυαλό σου από το παρελθόν αλλά να μην μπορείς να το κάνεις διότι η καρδιά και τα συναισθήματα που σου προκαλούν οι αναμνήσεις από καλές και κακές στιγμές που έζησες,είναι πολύ έντονα ώστε να σου επιτρέψουν να προχωρήσεις. Μπορείς βέβαια, με επιμονή και μεγάλη προσπάθεια και δύναμη να τα ξεπεράσεις δεν αντιλέγω. Κι εδώ περνάω στην 2η απάντηση. Δύναμη, επιμονή, σθένος. Δεν φτάνει μόνο να ξέρουμε τις λέξεις αλλά πρέπει να τις κάνουμε και πράξεις. Δεν είμαστε όλοι οι άνθρωποι ίδιοι (γι'αυτό και εξελισσόμεθα νομίζω, βάσει τις πολυπλοκότητας και διαφορετικότητας μας. Και μη νομίζεις , έτσι ξεχωρίζετε κι εσείς οι "δυνατοί" και αποφασισμένοι να πιάσετε την ζωή από τα κέρατα, εξαιτίας όλων εμάς που υστερούμε λιγάκι σε αυτό....
) Θα μπορούσα να σου πω κι άλλα αλλά δεν θέλω να πλατιάσω και να σε κουράσω. Σε καμία των περιπτώσεων όμως δεν σου δίνω άδικο. Κι εμένα αυτό είναι που με τρελαίνει, να ξέρω τη λύση και να μην μπορώ να την εφαρμόσω (τουλάχιστον όχι πάντα) .
27-11-2012, 14:38 #20
δυστυχως καποιες φορες δεν μπορουμε να αλλαξουμε τον εαυτο μας,τα συναισθηματα μας,οσο και να το γνωριζουμε οτι ειναι λαθος,,μπορει εσυ λοιπον να θες αλλα δεν τα καταφερνεις,,,σε καταλαβαινω οτι δεν γινεται ετσι απλα με μια αποφαση,,,,καπου ομως θα υπαρχει μια λυση,,
27-11-2012, 15:25 #21
θα τη βρω και γρήγορα jackrabit γιατί έχει αρχίσει και μου τη "βαράει" άσχημα αυτή η κατάσταση..... Ευτυχώς, ακόμη δεν έχω πάψει να πιστεύω ότι υπάρχει μία λύση για όλα οπότε θα έρθει η στιγμή που θα ΒΑΡΕΘΩ να βρίσκομαι στον πάτο και θα σηκωθώ. Ε, ας βαρεθώ μια φορά για να βγει κάτι καλό...
Να σαι καλά που ασχολήθηκες!
29-11-2012, 06:08 #22
Δεν θα σου πω πολλά, απλά θα γράψω μια περίληψη με τα βασικά. Και θα τα πω με ειλικρίνεια. Από αυτό που έγραψες αλλά και από άλλα, καταλαβαίνω ότι είσαι ένα άτομο συγκροτημένο, με σωστό τρόπο σκέψης. Όσο κι αν σου φαίνεται ότι η ζωή σου είναι μπάχαλο, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Νομίζεις ότι είναι μπάχαλο, γιατί βλέπεις κάποια αποτελέσματα και συγκρίνεις με τη ζωή των άλλων. Αλλά, στο μυαλό σου δεν υπάρχει μπάχαλο. Περισσότερο βλέπω μπάχαλο σε άλλους ανθρώπους, στους περισσότερους ανθρώπους, κι ας φαίνεται ότι η ζωή τους είναι κανονική. Αυτοί οι άνρθωποι είναι που σε κάνουν να ξεφεύγεις και να αισθάνεσαι μιζέρια. Π.χ. ο τύπος που σου θύμιζε με θεμιτά και αθέμιτα μέσα ότι δεν μπορείς να ξεφύγεις απ' αυτόν, η ζωή του είναι περισσότερο μπάχαλο, εξαιρετικά περισσότερο μπάχαλο. Μπορείς αυτό να το δεις; Μπορεί να φαίνεται -φαινομενικά- το αντίθετο, αλλά η δική του ζωή είναι μπάχαλο και αν δεν το καταλάβεις θα έρχεται μιζέρια σε εσένα. Μπορεί ο Χίτλερ να ήταν εξαιρετικά δημοφιλής, με εξαιρετικά έντονη εξουσία, με μια ζωή που εξωτερικά να φαινόταν υγιής, αλλά στο βάθος ήταν το μπάχαλο. Και γι' αυτό άκριβώς το λόγο, έκανε τη ζωή πολλών ανθρώπων μίζερη.
Είναι γιατί έχεις αυτό που είπα προηγούμενα, συγκροτημένη σκέψη, ειλικρίνεια, και όχι σύγχιση, που οι άλλοι το βλέπουν και νομίζουν ότι θα είσαι και ευτυχισμένη/ισορροπημένη.
Έχω να σου προτείνω, και το προτείνω εντονότατα, να δεις τι γίνεται γύρω. Βλέπεις μια κοινωνία περισσότερο μπάχαλο από το δικό σου; Αν όχι, θα σου προτείνω εντονότατα να ξεκινήσεις να το ψάχνεις. Μπορεί να λέω ανοησίες, αλλά μπορεί να λέω αλήθεια. Σιγουρέψου 100% ότι λέω ανοησίες ή 100% ότι λέω αλήθεια. Μην αφήσεις τίποτα σε αυτό το θέμα που να μην ξέρεις με 100% σιγουριά. Δεν είναι απαραίτητο να γνωρίζεις Η/Υ αλλά είναι απαραίτητο να γνωρίζεις τη ζωή γιατί εδώ ζεις. Νομίζω ότι είναι αδύνατο κάποιος να μάθει τα πάντα για τη ζωή, αλλά το είπα για να δείξω ότι είναι σημαντικό. Η ζωή είσαι εσύ και οι άλλοι.
30-11-2012, 23:59 #23
Kαλησπέρα. Νομίζω ότι είσαι στα πρόθυρα κατάθλιψης γι' αυτό καλύτερα θα είναι να επισκεφτείς
έναν ψυχίατρο και να του πεις το ιστορικό σου. Από τις απαντήσεις που θα δώσεις στις ερωτήσεις
που θα σου κάνει θα κρίνει αν θα χρειαστείς φάρμακα ή αν μπορεί να σε βοηθήσει με συζήτηση.
Αν θες να μιλήσεις με κάποιον πριν πας σε ψυχίατρο, προτίμησε έναν ιερέα για εξομολόγηση. Μόνον ο Θεός
γνωρίζει τι είναι καλύτερο για μας και θα φύγεις από το Ναό με πολύ καλή διάθεση και όρεξη. Αν
πέσεις και πάλι για το ίδιο πρόβλημα, καλό είναι να επισκεφτείς ένα ψυχίατρο...