Προσωπικοι προβληματισμοι
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 7 of 7
    Junior Member

Προσωπικοι προβληματισμοι

Χαιρετώ την όμορφη παρέα του forum, και ζητάω την συμβουλή σας.

Αρχικά θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω, ότι είμαι αγόρι, ότι διανύω το 18 έτος της ζωή μου, και είμαι μαθητής της 3 Λυκείου. Είμαι γενικά αρκετά ντροπαλός και δεν ανοίγομαι εύκολα στους ανθρώπους. Δεν θα με χαρακτήριζα ιδιαίτερα κοινωνικό.
    Το πρόβλημα που με απασχολεί τους τελευταίους 10 μήνες έχει 2 σκέλη.

Το πρώτο κομμάτι αφορά ένα πολύ παράξενο συναίσθημα που νιώθω, το οποίο επαναλαμβάνεται με περιοδικό τρόπο, δεν έχει την ιδία ένταση κάθε χρονική στιγμή, και νομίζω πως είναι μια μίξη έρωτα, αγάπης και πόνου. Όπως πολύ σωστά μπορεί κάποιος να έχει μαντέψει, νομίζω πώς είμαι ερωτευμένος με μια κοπέλα! Ποιο είναι τότε το πρόβλημα στην όλη ιστορία? Το πρόβλημα είναι πως δεν είμαι καθόλου σίγουρος για αυτό που νιώθω! Επειδή δεν αισθάνομαι συνέχεια ετσι , άλλοτε το αισθάνομαι πολύ έντονα και άλλοτε είναι σαν να μην συμβαίνει τίποτα, έχω αρχίσει και αμφιβάλω για το τι πραγματικά νιώθω! Με προβληματίζει πολύ αυτή μου η αστάθεια.

Αυτό ήταν το πρώτο σκέλος. Ακόλουθη το 2 και δυσκολότερο.

Η κοπέλα αυτή, για κακή μου τύχη είναι αρκετά μεγαλύτερη μου. Για την ακρίβεια με περνά 7+ χρόνια. Έχει εδώ και 3-4 χρόνια που την γνωρίζω, αλλά μόνο τους τελευταίους 10 μήνες με ελκύει .
    Να προσθέσω πώς η κοπέλα τα 2 πρώτα χρόνια, μου έκανε μάθημα σε κάποιο φροντιστήριο και έπειτα την περασμένη σχολική χρόνια, κάναμε μαζί κάποια ιδιαίτερα μαθήματα, όπου ήρθαμε και πιο κοντά. Μετά την λήξη, των περσινών ιδιαίτερων μαθημάτων, δεν έχω σχεδόν καμία επαφή μαζί της( μόνο για χρόνια πολλά κτλ), και αφού δεν με ανέλαβε φέτος, δεν προβλέπεται να αποκτήσω . Η αλήθεια είναι πως κάθε προσπαθεί που έκανα πέρσι για να την προσεγγίσω, έστω και φιλικά ναυάγησε.

Αυτή είναι η όλη υπόθεση περιληπτικά. Το πρόβλημα μου είναι εάν πράγματι είμαι ερωτευμένος , η απλά είναι της ηλικίας, και εάν όντος είμαι τι να πράξω? Το ξέρω ότι ακούγεται γέλιο το να περνώ στο 2 ερώτημα χωρίς να λύσω το πρώτο, αλλά όπως ανέφερα και νωρίτερα τα πράγματα είναι μπερδεμένα.

Σας ευχαριστώ για την υπομονή και προσοχή που δείξατε, για να διαβάσετε το μακροσκελές αυτό μήνυμα. Κάθε άποψη και συμβουλή είναι ευπρόσδεκτη και χρήσιμη. Δείξτε κατανόηση σε τυχόν ορθογραφικά.

Junior Member
    χαχαχαχαχαχαχα καλησπέρα καλέ μου φίλε...αρχικά να σου πώ πώς απο τα λεγόμενά σου και τον τρόπο γραφής σου φαίνεσαι ένα πολύ ευγενικό και καλό παιδί...(έχω αρχίσει και πέρνω το κολάι εδω μέσα και μοιράζω συμβουλές τές πα...)

η δική μου γνώμη και όχι συμβουλή γιατί ο καθένας είναι ξεχωριστός και λειτουργεί αυτόνομα ότι και να λέμε άσχετα άν μαζέυει πληροφορίες απο τον περίγυρό του...είναι να αφήσεις ελεύθερα τα συναισθήματά σου να σε κυριεύσουν...ο έρωτας δέν έχει χρώμα δέν έχει γευση δέν έχει σχήμα για να μπορέσουμε να προσδιορίσουμε άν ο πόνος στην καρδιά η στο μυαλό είναι απλά πονοκέφαλος ή έρωτας...είναι αυτό που λέμε τα συμαντικότερα πράγματα στην ζωή δέν είναι πράγματα...μην σε απασχολεί η διαφορά ηλικίας εγώ προσωπικά δέν βλέπω κάτι κακό....πρέπει να ξεφύγουμε λίγο απο αυτά τα ταμπού τα ηλικιακά κτλ΄κτλ ένα μόνο...ζήσε το και αστω να σε πάρει στο ταξίδι του...μήν προσπαθησεις να το ελέγξεις γιατί δέν μπορείς...

..συμφωνώ με όσα σου έγραψε ο Κώστας...:)
    Κατά τη γνώμη μου το μόνο πρόβλημα στην ιστορία είναι τι λέει και η κοπέλα για αυτό.
    Φοβάμαι μήπως σε βλέπει πολύ παιδακι και γι αυτό δεν μπορείς να την προσεγγίσεις...

Senior Member
    Συμφωνω με τον Κωστα ...
    (έχω αρχίσει και πέρνω το κολάι εδω μέσα και μοιράζω συμβουλές τές πα...) να σαι καλα βρε κωστα χαχαχαχαχα ....
    κανενα ο ερωτας ειναι ενα παρα πολυ ωραιο συναισθημα και δεν χρειαζεται να το πολυ σκεφτεσαι ειμαι η δεν ειμαι ερωτευμενος ,απλα αφηνεσαι ....τωρα στην περιπτωση σου μμμ μηπως η εν λογο υποψυφια εινα αρκετα μεγαλη οχι πως ειναι απιθανο να γινει κατι απλα δεν ξερω κατα ποσο μια κοπελα στην ηλικια της θα εκανε κατι με καποιον τοσο μικροτερο ....τωρα οταν ερωτευτεις τρελα με καποια προσεχε μην πληγωθεις γιατι δυστυχως οταν εισαι ερωτευμενος δεν βλεπεις καθαρα ειναι σαν να μην ακους κανεναν και απλα να ζεις σε ενα ονειρο ...:o ωστοσο και παλι κ αν φας τα μουτρα σου μην χανεις τις ελπιδες σου ...

Junior Member
    Καταρχήν να σας ευχαριστήσω για την ανταπόκριση σας .

Το σημείο στο οποίο και εγώ εντοπίζω δυσκολία είναι η ηλικιακή διάφορα(δεν κρύβομαι πίσω από το δάχτυλο μου), μιας και όπως ανέφερε η Θεοφανία, πρέπει να με έβλεπε σαν εάν συμπαθητικό μαθητή της.Εγώ δεν έχω κανένα βέβαιος πρόβλημα με την ηλικία , το θέμα είναι εάν αυτή έχει . Δύστυχος όσο διατηρούσαμε κάποια επαφή δεν της έγιναν αντιληπτές οι πρόθεσης μου, και τώρα που ‘’χαθήκαμε’’ δεν έχω μέσο να την πλησιάσω. Όπως σωστά θα έχετε καταλάβει βρίσκομαι σε δεινή θέση, και αμφιταλαντεύομαι , στο εάν εχω ελπίδες να συνεχίσω αυτήν την υποτυπώδη προσπάθεια, η όχι.Γενικά δεν τα έχω ξεκαθαρίσει μέσα μου τα πράγματα. Ίσως φταίει και το μικρό της ηλικίας.

Συμφώνα με τα λεγόμενα σας, το βίωμα του έρωτα, διαφέρει από το δικό μου. Ναι, σε κάποιες περιόδους και εγώ ήμουν κάπως έτσι, αλλά αυτό το φαινόμενο, άλλοτε εντείνονταν ,και άλλοτε σχεδόν εξαλείφονταν.

Η αλήθεια είναι πως καταφεύγω στην πολύτιμη, βοήθεια σας , μιας και στην ομήγυρη μου δεν έχω πρόσωπα κατάλληλα να συζητήσω σοβαρά τέτοιου είδους θέματα, επόμενος θεωρώ πολύ χρήσιμες τοις παρατηρήσεις σας.

Senior Member
    Παρτο κ αλλιωτικα, αφου δεν υπαρχει τροπος συναντησης τι να κανεις? Παει, την περασες την ταξη, σχολασε ο γαμος. When opportunity meets preparation it's called luck που λενε. Δες στο σαν ευκαιρια να αρχισεις να μαθαινεις για να φτιαξεις αυτο τον τομεα της ζωης σου. Αν υπαρχει πραγματικη ελξη πιστεψε με δε στεκεται εμποδιο η ηλικια. Σε κοβω ομως για αρχαριο. Start with the basics. Τουλαχιστον περασες σε καμμια σχολη της προκοπης? Ή στο πηρε το μυαλο η καθηγητρια και τα κανες σαλατα στο τελος???:p
    Τι μαθημα εκανε?

Junior Member
    Το θέμα μπορεί να κλείσει από τους διαχειριστές.